2023-09-07
💖 大滾友火鍋 (元朗)✨元朗鳳攸南街9號好順利大廈一座地下G4-G5號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️今日晏晝突然之間好想食火鍋,即刻叫先生睇吓到底邊一間火鍋店喺元朗出名得來又好味🤔。我幾鍾意呢一間餐廳,因為佢哋會煲一煲滾水然後幫我哋先清潔餐具👍🏻感覺好注重衛生。另外佢哋將會俾一個九宮格我哋自己調制醬汁。-半隻花膠雞湯🐣 $318湯底就一定要揀一個花膠雞湯啦,因為要keep住靚靚😆職員會先滾起湯底,再慢慢分批幫我哋剪開花膠放入鍋😋滾起咗之後,建議我哋先飲兩碗湯再自己放啲雞件入去🤭想食滑身啲就可以淥大概2分鐘!好重雞肉香味而且仲好滑🐣-牛肉拼盤🐃 $418估唔到呢個評判會有六款唔同部位嘅牛肉😱我,分別有牛舌、牛柳粒、牛小排、牛肩脊、肥牛、黃喉😽成個拼盤都係我嘅兩個好鍾意食嘅嘢🤜🏻🤛🏻,每個部份嘅牛肉肥瘦都好均勻😉手打鮮牛丸🐮 $72近排愛上咗食牛丸,所以嚟到呢度要一定要試吓佢哋好出名嘅牛肉丸🙈,食落口好彈牙,一咬落去已經好Juice🥰伊比利亞橡果豬🐷 $168唔係咁鍾意食豬肉嘅我都覺得好好味,竟然仲好味過牛肉😍每一片厚都適中😋大滾友雜菜拼盤🥬 $98估唔到呢個蔬菜拼盤係呢一餐入邊發
💖 大滾友火鍋 (元朗)
✨元朗鳳攸南街9號好順利大廈一座地下G4-G5號舖
-半隻花膠雞湯🐣 $318
-牛肉拼盤🐃 $418
手打鮮牛丸🐮 $72
伊比利亞橡果豬🐷 $168
大滾友雜菜拼盤🥬 $98
估唔到呢個蔬菜拼盤係呢一餐入邊發揮所咁大嘅作用🤣呢一個拼盤有娃娃菜、油麥菜、芋頭、粟米、金菇同埋蕃茄💁🏻♀️呢啲蔬菜放入鍋之後會令到個湯底越滾越甜😚
秘製香醋凍蟶子皇👑 $78
強烈建議大家一定要叫呢一個蟶子🙈雖然佢寫到有醋,但係唔會好酸,就好似平時我哋食開嘅涼拌一樣😌蟶子本身好甜,好開胃🤤
自家製足料竹蔗茅根🥕 $78
唔知多唔多人同我一樣打邊爐唔係咁鍾意飲可樂,反而鍾意飲竹蔗茅根呢😏呢度$78有一揸,夠我地飲哂成餐👍🏻
火焰焦糖豆腐花🔥
呢一個係會員迎新優惠活動送嘅豆腐花😱其實已經食到好飽㗎喇,不過女仔總係會有空位食埋甜品🤣佢哋幫忙加入咗黃糖之後就會點火😝好犀利呀食豆腐花都可以玩火🤣。熄咗火之後食落去又甜又滑😚