2017-07-22 349 瀏覽
前排無無聊.,同個朋友去食放題。係兆萬有好多間,見佢數算好貴,又有咁多了謣,所以這上左去。一入到去就覺得中伏,係有好多人幫襯,但環境完全唔得,又黑發暗,位又迫又窄。周圍好噪,噪到一個點飲品要自己去取,都好,可自己去選。我都食過唔少放題,自己去取飲品的也有不少間。但呢到飲品選擇超小。食品方面,刺身一般,麻麻地新鮮,熟食味道一般,羊架硬到咬唔到,個日做緊泰式主題,但叫左個菜包肉碎,超難食。總之一個字.-伏

總之一個字.-伏

尋日朋友生日,見openrice食評不錯價錢又不貴,便book了這間未食過的。一坐低覺得坐位好窄,又暗又有點焗,點菜紙黑底白字,覺得這店心機重,想客人坐得不舒服,眼瞓早d走?.....好有中伏的感覺。但上菜後便完全改觀!上菜很快又不覺有漏單,食物味道也ok,沒什麼不滿意的,職員勤力,會特地走來收點菜紙,問有無漏單,會自動幫忙換碟。最後,朋友生日過了優惠的日期,但職員還是同老闆講了,送了木糠布甸蛋糕!想不到這間設備不夠貼心的店,卻有這般貼心的職員主題來了!說說食物:欣賞佢的厚切三文魚,食落新鮮有口感。蝦也不錯,但沒挑腸....訂位限定的原隻活海膽!沒有腥味,空口食也清甜,平時不吃海膽的人也可以試一試炸物熱辣辣的,推介炸生蠔同炸榴槤食放題就唔少得燒羊架啦,中規中矩燒蝦正!你睇個職員上碟都唔馬虎,大到細地排列🤣👍忘了這是什麼,韓式一口雞定係帶子什麼的,好食!最後就是生日禮物!木糠布甸蛋糕,支煙花最攪笑🤣👍 還有不停loop的生日歌。不過,寫食評的我沒吃這蛋榚,因為趕去打大班Boss😅 捉到大班!好在朋友選了大本瀛日式放題結論:兆萬差不多間間都食過,其實來來去去都係食差不多的食物,最緊要係廚師

主題來了!說說食物:

炸物熱辣辣的,推介炸生蠔同炸榴槤

放題就唔少得燒羊架啦,中規中矩

燒蝦正!你睇個職員上碟都唔馬虎,大到細地排列🤣👍

忘了這是什麼,韓式一口雞定係帶子什麼的,好食!

捉到大班!好在朋友選了大本瀛日式放題

結論:兆萬差不多間間都食過,其實來來去去都係食差不多的食物,最緊要係廚師味覺無問題,職員唔會懶,最好就係坐得舒服。這間做到頭兩點,而價錢還可,可以試下。

2017-07-01 244 瀏覽
話說今日想清下啲假期,就約左媽媽行街,行行吓旺角經過兆萬中心,發現呢度有好多間食放題嘅地方。媽媽見到都話好想試下,話晒佢從來未食過放題,加埋自己平時都好少食 (對上一次已經係兩三年前),於是亂衝亂撞底下就入咗嚟大本灜我地點左以下食物:烏冬如果可以煙韌啲就會有口感啲壽司賣相唔錯,有我最想試嘅安格斯牛肉壽司,用料靚,仲好好味呢兩款壽司都好好味,塊紫菜脆卜卜的燒菠蘿好清甜,多春魚又好好味天婦羅都唔錯,新鮮油炸,唔會有油益味鍾意食榴槤嘅朋友就要食呢個啦.. 超正的,一咬開就聞到濃烈嘅榴槤味好香呀不過不失啦食日本放題有泰國小食,好少有喎三文魚都算新鮮,如果可以做到三文魚碎就更加好來大本瀛必點嘅其中一款燒物無錯! 係成支筷子咁長仲燒得好靚唔會太乾份量足夠!但我覺得甜左D埋單$414為起上嚟$207一位,算抵食總結: 無諗過今日可以食到美味放題除咗有日本菜仲加入泰菜元素,例如冬陰公,炸蝦餅,辣椒膏炒青口等等。日本菜都已經好出色,本來都好想試泰菜,但係已經好飽了。唯有下次再嚟時試試
我地點左以下食物:
烏冬同中華沙律
烏冬如果可以煙韌啲就會有口感啲
壽司賣相唔錯,有我最想試嘅安格斯牛肉壽司,用料靚,仲好好味
呢兩款壽司都好好味,塊紫菜脆卜卜的
燒菠蘿好清甜,多春魚又好好味
天婦羅都唔錯,新鮮油炸,唔會有油益味
榴槤炸彈
好香呀
和風炒野菜
不過不失啦
自家製手打炸蝦餅
食日本放題有泰國小食,好少有喎
辣三文魚壽司
三文魚都算新鮮,如果可以做到三文魚碎就更加好
來大本瀛必點嘅其中一款燒物

榴槤炸彈
和風炒野菜
自家製手打炸蝦餅
2017-06-27 218 瀏覽
6月13日那天經開旺角兆萬中心,自己一向好喜歡到格仔舖尋寶.差不多時間早點覓食, 看看大門口在派廣告紙的姐姐們的廣告紙, 再找下!找下! 一個人(還記得早前食過的神戶屋日本放題,仍記得好好味, 人生第一次, 不如......)竟然又想試下其他日本放題 -- 大本瀛!幸好早點兒來, 遲少少已經滿坐位了!坐定下來, 看見有不同食物分類紙,編寫清楚明確, 很細心呀!有刺新, 壽司, 天婦羅, 炸物天婦羅,串燒, 爐端燒, 泰國風情, 鍋物, 一口手卷, 手握壽司, 和風料理,黑松露壽司, 凍盤小食.見到有這麼多款選擇, 一時間真的.....第一件事當然去看看飲品雪櫃,原來有很多款飲品, 還有飲管供應呵!都係健康D 好!鳥龍茶  未食嘢前, 先清清口部, 準備食新鮮刺身嘛!挪威三文魚 , 珍寶赤蝦, 黑松露油甘魚壽司, 好新鮮!好好味!火灸左口魚邊壽司( 有點過了火位, 左口魚邊乾了點 )手拍青瓜, 凍凍酸酸的頗開胃.去親日式食店,自己必食的蟹籽沙律.技豆.香濃牛油粟米, 天婦羅茄子,岩鹽燒多春魚汁燒翠肉瓜炭燒雞翼全部即叫即煮, 熱騰騰.紫心香芋丸  甜甜的外脆內軟,好食到難以形容.牛乳布丁
6月13日那天經開旺角兆萬中心,
自己一向好喜歡到格仔舖尋寶.

差不多時間早點覓食, 看看大門口在派廣告紙
的姐姐們的廣告紙, 再找下!找下! 一個人
(還記得早前食過的神戶屋日本放題,
仍記得好好味, 人生第一次, 不如......)

竟然又想試下其他日本放題 -- 大本瀛!

幸好早點兒來, 遲少少已經滿坐位了!

坐定下來, 看見有不同食物分類紙,
編寫清楚明確, 很細心呀!
有刺新, 壽司, 天婦羅, 炸物天婦羅,
串燒, 爐端燒, 泰國風情, 鍋物,
一口手卷, 手握壽司, 和風料理,
黑松露壽司, 凍盤小食.

見到有這麼多款選擇, 一時間真的.....
多款飲品

第一件事當然去看看飲品雪櫃,
原來有很多款飲品, 還有飲管供應呵!
都係健康D 好!

鳥龍茶  未食嘢前, 先清清口部,
準備食新鮮刺身嘛!
刺身
火灸左口魚邊壽司,黑松露油甘魚壽司
珍寶赤蝦
挪威三文魚 , 珍寶赤蝦, 黑松露油甘魚壽司, 好新鮮!
好好味!
火灸左口魚邊壽司( 有點過了火位, 左口魚邊乾了點 )
手拍青瓜
蟹籽沙律
枝豆
手拍青瓜, 凍凍酸酸的頗開胃.
去親日式食店,自己必食的蟹籽沙律.
技豆.
香濃牛油粟米
天婦羅茄子
岩鹽燒多春魚 汁燒翠肉瓜
炭燒雞翼

香濃牛油粟米, 天婦羅茄子,
岩鹽燒多春魚
汁燒翠肉瓜
炭燒雞翼
全部即叫即煮, 熱騰騰.
紫心香芋丸

紫心香芋丸  甜甜的外脆內軟,
好食到難以形容.
牛乳布丁
牛乳布丁 香濃牛奶味
多款袖珍雪糕杯
食了好幾款味道的雪糕

感覺非常滿足, 都是時候離開了!

埋單--一個人$198, 加少費10%
紫心香芋丸
牛乳布丁
多款袖珍雪糕杯
2017-06-23 187 瀏覽
老爺生日,7大1小要諗食飯地方已經好頭痛,仲要係星期五旺角這個咁多人既地方,搵位食,當日下午才打去訂位,咁都可以比到我們,真係超好彩,當晚大家食完都覺得好好食,刺身新鮮,有些唔喜歡食刺身既屋企人就喜歡他們既熟食
,有些唔喜歡食刺身既屋企人就喜歡他們既熟食
2017-06-22 2191 瀏覽
日式放題,本人比較喜歡中型場既多d, 因為大集團經營既太貴,中型場可以食到想食既野之餘,價錢公道, 性價比高今日黎到大本瀛,都係朋友介紹,話價錢ok之餘,野食質數ok, 出得快無漏單,就去試下。坐底都係例牌order 完刺身就拎野飲。選擇唔係太多,但日韓式飲品都有,見到有orange water 立即拎返支過左陣刺身就到。係平實既刺身造形,無園林山景,無插花,無冒煙,但刺身就新鮮大大件。特別係珍寶大蝦,真係好大隻,仲唔係得個樣,食落都好鮮甜。特別在呢度有泰式生蝦,個汁酸甜好惹味,平時放題食唔到。北寄貝都比平時食到既大塊。成個刺身頭盤就好似XL size 一樣,大件夾好食。食刺身都已經覺得飽左5成,之後開始叫少少熱食。炸雞軟骨,天婦羅蝦,蝦餅,全部都即叫即炸,所以要耐心等待。上到台是值得的,因為好脆,又夠熱,岩晒同朋友一齊送啤酒吹水!我鐘意食白汁多d好香芝士味,加埋煙肉,真係女士既飛佛!而朋友就鐘意食葡汁焗雞多d, 話無甘"漏". 飛天通菜我既至愛, 炒得好有水準,可以同泰國餐廳有得fight! 小辣,有鑊氣,加埋上面既炸蒜真係好香,encore 左幾碟!清酒煮蜆首先蜆洗得乾淨無沙,而且

特別在呢度有泰式生蝦,個汁酸甜好惹味,平時放題食唔到。

刺身都已經覺得飽左5成,之後開始叫少少熱食。

我鐘意食白汁多d

飛天通菜

清酒煮蜆

首先蜆洗得乾淨無沙,而且粒粒都有肉唔會得個殼
上到枱都聞到少少酒味但食落就唔多覺。 有試過個湯都幾清。

雞翼
明明係燒物,但層皮可以係好似炸過甘脆,但入面又keep 住好多汁。

鹽燒海蝦

又係超大隻, 我鐘意燒得夠乾身,而且蝦肉都有咸味,唔係只有蝦殼。

蟹子沙律。沙律夠凍, 做到水準,而且蟹子份量都幾多。

最後好飽都忍唔住叫左個冬陰公。入面有蟹柳,蝦等海鮮,而且有其他蔬菜,所以幾豐富。 食到最後有個湯暖下胃真係好

埋單先知原來可以+30蚊升級有清酒,梅酒,沖繩啤酒任飲,真係發現得太遲。但呢間可以係encore 之選,希望下次黎仲有。

總括黎講坐得舒服,食物好味無漏單, 員工勤力收碟好快又有禮貌,價錢又唔會太貴,
2017-06-21 144 瀏覽
返咗大陸去旅行,基本上無一餐係好味返到香港,第一時間就緊係要食返D好野放題仲可以滿足埋我食唔同野食既慾望 開頭梗係要叫少少刺身食三文魚色澤光亮,又無根帶子都頗厚身,大件,有甘甜開胃嘅前菜有 青瓜蟹籽沙律 同埋中華沙律 日式放題我最愛嘅始終都係燒物同烤物 燒雞串 外面微微焦脆、內裏肉質結實 而且一啲雪藏味都冇,幾乎一口一串 帶子伴有強烈嘅蒜蓉香,同佢好夾、相得益彰 蠔則配上沙律醬,沙律醬酸酸甜甜好開胃兩者都係超班之作,encore咗兩轉 橫掂都咁熱氣啦,唔差在要埋天婦羅 番薯好厚身,炸粉OK重點係趁熱上,仲好香口  羊架就煮得啱啱好,唔會變到UN而且香草同羊既SO味,真係無法抵抗最後食左咁多肉,都覺得要叫返個蔬菜鍋先得入面有大白菜、各種菇類同埋豆腐清清地,都唔錯同行友人就比較重口味,叫左個冬陰湯入面同樣地有豆腐、白菜仲多咗蟹柳添 味道就濃好多,再帶點辣味同嗆喉感
返咗大陸去旅行,基本上無一餐係好味
返到香港,第一時間就緊係要食返D好野
放題仲可以滿足埋我食唔同野食既慾望
開頭梗係要叫少少刺身
三文魚色澤光亮,又無根
帶子都頗厚身,大件,有甘甜
開胃嘅前菜有 青瓜蟹籽沙律 同埋中華沙律

日式放題我最愛嘅始終都係燒物同烤物
燒雞串 外面微微焦脆、內裏肉質結實
而且一啲雪藏味都冇,幾乎一口一串
帶子伴有強烈嘅蒜蓉香,同佢好夾、相得益彰
蠔則配上沙律醬,沙律醬酸酸甜甜好開胃
兩者都係超班之作,encore咗兩轉
橫掂都咁熱氣啦,唔差在要埋天婦羅
番薯好厚身,炸粉OK
重點係趁熱上,仲好香口
羊架就煮得啱啱好,唔會變到UN
而且香草同羊既SO味,真係無法抵抗

最後食左咁多肉,都覺得要叫返個蔬菜鍋先得
入面有大白菜、各種菇類同埋豆腐
清清地,都唔錯
同行友人就比較重口味,叫左個冬陰湯
入面同樣地有豆腐、白菜仲多咗蟹柳添
味道就濃好多,再帶點辣味同嗆喉感
2017-06-16 128 瀏覽
今天我為兩位好朋友補祝生日,里間餐廳我個女好鐘意來,我第一次都係肥妹帶我來,D哥哥姐姐好nice又好笑容,又會陪她傾下計,我相信每個媽媽見到自己個女開心,自己都會很開心除左第一次訂枱外,我每一次再訂位,佢哋一接電話,就會講:x太,今次訂幾位ah?係咪好窩心呢!其實自助餐又好,放題又好,都是大同小異,另一種勁增能力,咪就係來自員工既服務食完反上蛋糕時,突然全埸響晒生日歌,個氣氛好好,仲有全埸既客人陪我地一齊唱生日,里個埸合除左包埸,好難得可以甘high里度既魚生並不是很出色,但熟食應該無得輸
食完反上蛋糕時,

里度既魚生並不是很出色,但熟食應該無得輸
2017-06-04
慶祝紀念
生日
  • 炸榴槤
友人話好耐無食日式放題 趁小朋友上學,我們又去嘆個日泰特色放題 除了日式放題必備的刺身、壽司和日本料理之外,亦有泰式料理 午市時段任食任飲 120 分鐘,盛惠 HK$188 一位 由於只得兩個人 ... 每款刺身點了少少來試下先 ... 肥美油潤的挪威三文魚、鮮甜又大粒的珍寶帶子、爽甜的珍寶赤蝦和有頭甜蝦 還有章紅魚、八瓜魚、日本角螺和鮑片 見到有較少見的劍魚腩壽司,即刻點了件 還點了黑松露珍寶帶子壽司、鰻魚壽司、醬燒和牛壽司、火炙左口魚壽司 ... 壽司以件為單位,落單時可以每款點一件來試,咁就可以試多幾款口味 平時去放題見到好想食的手卷都唔敢點,就是怕太頂肚 但是這兒的一口手卷,精緻小巧的,細細件兩三啖就 KO 了,食多兩款都唔怕 這款龍蝦沙律一口手卷味道不錯,要試喔 !!! 香蒜煙肉焗北海道帆立貝超多蒜粒,好惹味 和風芝士焗廣島蠔焗到剛剛好,一啖咬落去就嚐到肉質飽滿又鮮味的廣島蠔 美式特濃芝士茄醬烤雞球,味道酸酸甜甜又有濃郁的芝士,真是超級邪惡這兒連泰式食味都有來碗酸辣的泰式冬蔭公、香燒豬頸肉、手打炸蝦餅和鳳尾蝦春卷又轉回日式風味的爐端燒 ...板燒牛仔骨、鐵板燒紐西蘭羊
友人話好耐無食日式放題
趁小朋友上學,我們又去嘆個日泰特色放題

除了日式放題必備的刺身壽司和日本料理之外,亦有泰式料理
午市時段任食任飲 120 分鐘,盛惠 HK$188 一位

由於只得兩個人 ... 每款刺身點了少少來試下先 ...
還有章紅魚、八瓜魚、日本角螺和鮑片

見到有較少見的劍魚腩壽司,即刻點了件

平時去放題見到好想食的手卷都唔敢點,就是怕太頂肚
這款龍蝦沙律一口手卷味道不錯,要試喔 !!!

香蒜煙肉焗北海道帆立貝超多蒜粒,好惹味

這兒連泰式食味都有
來碗酸辣的泰式冬蔭公、香燒豬頸肉、手打炸蝦餅和鳳尾蝦春卷

又轉回日式風味的爐端燒 ...
板燒牛仔骨、鐵板燒紐西蘭羊架、岩鹽牛舌和燒有機菠蘿

食到咁上下,來個惹味豉椒炒花蜆和鐵板牛舌邊食邊聊

最後,來多 round 至愛的炸物 ...
海老天婦羅、天婦羅蟹棒、日本吉列蠔、流心芝士年糕和貓山王榴槤炸彈

最鍾意當然是 ... 圓碌碌的貓山王榴槤炸彈
外皮炸到金黃色脆卜卜又煙韌軟糯,裡面的貓山王榴槤蓉清甜幼滑,啱哂我們兩個榴槤怪

飲品選擇不少的,有罐裝汽水、韓國罐裝果汁和檸檬茶、道地烏龍茶 ...
而我最鍾意 You C100 維他命橙水和蕃石榴汁

最後,當然要食埋甜品至滿足 ...
有友人至愛的紅豆雪糕和我至愛的朱古力雪糕,還有雪米糍

** 以上分享是以我的口味、喜好和情況作出分享及感受,一試 / 合用與否請自行決定
2017-05-25
  • 貓山王榴槤炸彈
  • 和風芝士焗廣島蠔
  • 龍蝦沙律一口手卷
  • 珍寶帶子刺身
2017-06-14 720 瀏覽
Sunday lunch is usually the combination of breakfast and lunch and all-you-can-eat becomes relatively budget. Here is a typical one with various food categories to choose from. Food is generally of average quality and teppanaki is the best. A. SashimiSalmon, red prawn, mini sweet shrimp, octopus;E. Starter & appetizerSesame octopus B. Sushi & C. Black truffle sushiFlower of love, grilled sliced eel, grilled wa gyu;F. Japan tasteSweet corn with butterTiny portion and you could taste many kinds of

A. Sashimi
E. Starter & appetizer
Sesame octopus

F. Japan taste
Sweet corn with butter

Tiny portion and you could taste many kinds of sushi before you get too full.

G. A la carte
Stir-fried mushroom with butter

Roasted chicken with tomato sauce & cheese

Cheesy but with almost no hint of tomato

H. Teppanaki
Grilled chicken skewer, lamb stick, beef rib

Ox-tongue in hot plate
It took quite long to prepare but quite good.

The above was only part of what I had. One could really easily over-eat in all-you-can-eat restaurants… So, do not go too often!

p.s. Thai food is also available here!
2017-06-11
2017-06-13 737 瀏覽
好耐無食過放題,一直都知旺角兆萬中心有好多選擇,今晚同朋友去左大本瀛試下!佢地既食物種類同其他放題差不多,有刺身、壽司、前菜、燒物、天婦羅、鍋物等等!但最令我地驚喜係原來每位額外贈送一款食物,有既開空運生蠔、海膽刺身、Dreyer's脆皮雪條!最後我地揀左海膽刺身!刺身盆上枱時我"嘩"左一聲,無諗過望落都幾新鮮幾靚!刺身既種類都好多,有三文魚、北寄貝、珍寶帶子、珍寶赤蝦、有頭甜蝦、泰式生蝦、馬刀貝等等!急不及待先試我至愛既帶子同珍寶赤蝦,鮮甜到不得了!另外試埋其他刺身都係好新鮮!連贈送既海膽都唔馬虎,好鮮甜!因為唔想食得太多飯既關係,我地只係叫左好少壽司,有劍魚腩、象拔蚌、火灸和牛、帶子同甜蝦!當中象拔蚌好爽口好鮮,另外火灸和牛好有牛肉味,建議上枱即食!我地比較喜歡呢度全部份量都係細細碗,所以我地每樣都叫一客,可以試食唔同種類!特別推介佢既無骨鳳爪,酸酸地夠凍而且好開胃!溫泉蛋好滑亦不錯!清酒煮蜆都好鮮甜!最後衝刺我地叫左個牛肉鍋,湯底甜甜地不錯,仲有好多菜同菇,牛肉都算嫩滑!食左咁多係時候清清腸胃了!整體感覺食物質素不錯!侍應服務態度都好好!最後埋單前都有提醒有奶凍同雪榚糯米糕供應,
佢地既食物種類同其他放題差不多,有刺身壽司、前菜、燒物、天婦羅、鍋物等等!但最令我地驚喜係原來每位額外贈送一款食物,有既開空運生蠔、海膽刺身、Dreyer's脆皮雪條!最後我地揀左海膽刺身

整體感覺食物質素不錯!侍應服務態度都好好!最後埋單前都有提醒有奶凍同雪榚糯米糕供應,但我地太飽所以無要到!價錢唔貴但勁多選擇,值得同朋友再黎!
難得放假,當然要約朋友食返餐正野啦!上網睇到依間大本瀛放題有新野最近推出既泰式主題料理 !😬雖然我唔食得辣,但都要拉埋朋友來試!🙈原來預早訂位仲有優惠😍生蠔/海膽/dryers 雪糕 (三選一)好興奮呀 我地即刻揀左海膽雖然份量唔多,但勝在夠新鮮泰菜點少得生菜包!有炒香左既肉碎加少量紅椒 用生菜包住食 口感好爽脆!香茅燒豬頸肉最愛的豬頸肉! 好肥美丫而且它不會燒到又黑又燶 仲係好嫩滑😋不過朋友就嫌它不夠香口 😅其他泰式料理仲有冬蔭公湯、鳳尾蝦春卷、蝦餅、青口等等 都有好多款!放題點少得盤靚靚刺身!除左一般既三文魚、甜蝦之外,今次仲有得食埋泰式生蝦!!好新鮮!三文魚 好厚切!珍寶赤蝦 夠哂大隻!北寄貝、章紅魚、赤貝等刺身都幾鮮甜最特別係有 日本角螺。 平時好少食,食落好爽口,又唔會腥!壽司拼盤叫左好多款既壽司 黑松露帶子、油甘魚、三文魚!好香!黑松露份量唔少咖 配帶子係最好食!醬燒和牛都係少見既壽司 師傅燒得幾好 放落口就半溶既狀態 正燒羊架 店員送上時還細心提我地趁熱食的確 熱食幾好 又冇羊羶味 !燒雞翼 我至中意食好入味好香口 不過太細隻😅豚肉烏冬一碗份量小小的剛剛好,留返空間繼續
難得放假,當然要約朋友食返餐正野啦!
上網睇到依間大本瀛放題有新野
最近推出既泰式主題料理 !😬
雖然我唔食得辣,但都要拉埋朋友來試!🙈

原來預早訂位仲有優惠😍
生蠔/海膽/dryers 雪糕 (三選一)
好興奮呀 我地即刻揀左海膽

雖然份量唔多,但勝在夠新鮮

泰菜點少得生菜包!
有炒香左既肉碎加少量紅椒 用生菜包住食
口感好爽脆!

香茅燒豬頸肉

最愛的豬頸肉! 好肥美丫
而且它不會燒到又黑又燶 仲係好嫩滑😋
不過朋友就嫌它不夠香口 😅

放題點少得盤靚靚刺身
除左一般既三文魚、甜蝦之外,今次仲有得食埋泰式生蝦!!
好新鮮!

三文魚 好厚切!
珍寶赤蝦 夠哂大隻!
北寄貝、章紅魚、赤貝等刺身都幾鮮甜
最特別係有 日本角螺。 平時好少食,食落好爽口,又唔會腥!

壽司拼盤

叫左好多款既壽司
黑松露帶子、油甘魚、三文魚!
好香!黑松露份量唔少咖
配帶子係最好食!

醬燒和牛都係少見既壽司
師傅燒得幾好 放落口就半溶既狀態 正

燒羊架
店員送上時還細心提我地趁熱食
的確 熱食幾好 又冇羊羶味 !

燒雞翼
我至中意食

好入味好香口 不過太細隻😅

豚肉烏冬
一碗份量小小的剛剛好,留返空間繼續食其他野食

雖然細細碗,但材料絕不欺場
有好多粟米、昆布、鳴門卷,好足料!

美式特濃芝士茄醬烤雞球

好特別既一款食物 放題新口味!
好香好濃既芝士喔!雞肉依然好滑

忍唔住encore既壽司

火炙三文魚好滑 入口即溶既感覺!
黑松露帶子/三文魚 依然好香!

紫心香芋丸 份量少左啲!
流心芝士年糕 流心效果幾好 幾香芝士!
貓山王榴連炸彈

冇影到入面添😅 榴連個件最好食
裡面有好大舊榴連肉 !

牛乳布甸
好濃既牛奶味!😋

其他甜品仲有雪糕、雪米糍⋯⋯
不過我地麵食得太飽,冇試到喇🙈🙈

2017-06-12 255 瀏覽
今次…我真係比佢x左呀…唉難得有人比錢請食放題…就咁就衰左姐係咁…我比尼個價錢,吾係多又吾係少你無貨就出聲…吾好側側膊吾多覺😑早知係咁我去樓下果間新開既八乜屋2.0算喇…吾食都食左喇… 我都好耐無出post 雖然都無乜人會睇我啲文,但都係盡一點力去叫人不可一不可再…😥有圖有真相…我覺得大家吾怕晒錢既咪去囉人一世物一世 咩都要試下先知岩吾岩自己架麻 你話係咪?😂好吾講太多癈話喇…睇相 睇説明喇😎 其實成餐飯令我最吾滿意同滿意既有兩點第一,刺身廚師好吾衛生,吾帶手套,整完一盤刺身就咁張張點嘢食放係食物上面!喂呀!食物黎架呀生!你係屋企都吾會亂咁放啲紙上去喇!咁你放上去做咩姐?伴碟呀?我當你話怕張紙飛走左吾知幾多枱號!咁你咪放係底宅住佢囉!我見其他放題都係咁既!吾好同我講你地係特別啲既!重有!!!!!!刺身廚師 隻手!!!亂咁R個頭!!你無紙帽 !無手套! 無口罩 !都算喇!!! 你重R頭!? 你有冇洗手我都吾知囉!要R呀你都吾好咁陽喇!第一日出黎做呀?第二,我滿意既係店長比較細心,可能係我多心,但……係囉你感受過就明架喇!😂😂(癈話)服務分我會比4分 ,係比店長既!但就真係吾會再食……
今次…我真係比佢x左呀…唉
難得有人比錢請食放題…就咁就衰左

姐係咁…我比尼個價錢,吾係多又吾係少
你無貨就出聲…吾好側側膊吾多覺😑

泰生蝦

泰猪頸肉

榴蓮炸彈同香乜

其實成餐飯令我最吾滿意同滿意既有兩點
重有!!!!!!
刺身廚師 隻手!!!亂咁R個頭!!
服務分我會比4分 ,係比店長既!
但就真係吾會再食……
2017-06-03
一譚死水
隻蝦游緊水
泰猪頸肉
榴蓮炸彈同香乜
  • 豬頸肉
2017-06-10 108 瀏覽
是日中午烈日當空之下 一點黎到與友人黎到安排左卡位 位置闊落仲有竹廉 添加少少和食氣氛食物種類都幾多選擇比一般放題多左 泰式美食放題必點 刺身 小試一下 都幾新鮮三文魚超厚 啖啖肉幾新鮮焗蠔焗帶子 同雞較為重口味少少 亦不俗栗米夠甜 好味少有放題的 泰式炒通菜讚好味 炒得好香 又唔油推介沙爹雞串 醬汁惹味 好食燒得亦香口燒蝦 好大隻好有蝦味 yummy二隻都俾我食曬炸物方面 亦不俗炸蝦餅 好味 雞軟骨香口炸物亦夠熱上碟 值得一讚熱辣辣咁食 食物加分小吃了一下壽司 都唔錯唯手卷紫菜不夠脆身燒雞翼 外在香口 內有肉汁 好味飲品方面都夠選擇 就是一般放題的種類仲有雀巢雪糕 同小雪米糍提供 自助拎
是日中午烈日當空之下 一點黎到與友人黎到

唯手卷紫菜不夠脆身
燒雞翼 外在香口 內有肉汁 好味
飲品方面都夠選擇 就是一般放題的種類
仲有雀巢雪糕 同小雪米糍提供 自助拎

遠嫁新加坡的朋友回港聚舊,遇上本人正放悠長假期,忽發奇想,不如試下lunch 去放題吧!上openrice 找到了大本瀛,才$158,而且堅就腳(在兆萬)簡單的裝潢,還有自助雪糕櫃和飲品櫃。先來魚生拼盤三文魚非常厚,我們還encore 了兩次呢!帶子鮮甜,牡丹蝦也很香。比較特別的是竟然有泰式生蝦,日式放題可以吃到泰菜真的很fusion .原來還有其他泰菜,我們還點了冬蔭公湯果然是fusion,竟然有蟹柳!蝦也大隻彈牙炭燒雞翼燒得外皮夠乾身脆口,內𥚃嫩滑。鹽焼活海蝦非常夠味,肉質堅挺岩鹽燒多春魚香脆得宜,很想用來送啤酒燒菠蘿甜甜酸酸的,異常開胃。和風芥末醬炒安格斯牛柳粒外脆內有肉汁貓山王榴槤炸彈外面炸得脆口金黃,加上軟彈糯米糍皮和流心榴槤,大力推介!雪糕是牛奶公司的之後竟是一人送一個頭腐花!吃得如此豐富還不用$200,非常實惠!

簡單的裝潢,還有自助雪糕櫃和飲品櫃。

先來魚生拼盤

三文魚非常厚,我們還encore 了兩次呢!
帶子鮮甜,牡丹蝦也很香。

原來還有其他泰菜,我們還點了冬蔭公湯

果然是fusion,竟然有蟹柳!
蝦也大隻彈牙

炭燒雞翼

燒得外皮夠乾身脆口,內𥚃嫩滑。

鹽焼活海蝦

非常夠味,肉質堅挺

岩鹽燒多春魚

香脆得宜,很想用來送啤酒

燒菠蘿

甜甜酸酸的,異常開胃。

和風芥末醬炒安格斯牛柳粒

外脆內有肉汁

貓山王榴槤炸彈

外面炸得脆口金黃,加上軟彈糯米糍皮和流心榴槤,大力推介!

雪糕是牛奶公司的

之後竟是一人送一個頭腐花!

吃得如此豐富還不用$200,非常實惠!
2017-06-05