2017-10-31 182 瀏覽
今日即係星期一⋯⋯即時話仲要等五日才可以放假係呢啲嘅日子想緩和一下等待嘅氣氛就最好食返一餐滿足嘅日式放題咁樣就可以平衡下我而家嘅心情但係依家出邊嘅放題有啲質素非常參差有啲要去到冇雷公咁遠而我住喺港島的我梗係要搵一間又方便又新鮮又好味嘅放題啦呢間我已經去過第二次啦我覺得滿足左我好幾個希望大喜屋日式放題位於銅鑼灣軒尼詩道502號黃金商場7樓午市放題12:00-3:00成人$208小童$148 ~~~~~~~~~~~~~ 晚市放題 6:00-8:30 8:45-11:15(公眾假期前夕及當日除外)星期一至星期三成人$228小童$148 ~~~~~~~~~~~~~~星期四至星期六及公眾假期前夕 6:00-8:30 8:45-11:15成人$248小童$148 ~~~~~~~~~~~~~~~星期日及公眾假期 5:45-8:15 8:30-11:00成人$248小童$148我哋選擇咗
今日即係星期一⋯⋯
位於銅鑼灣軒尼詩道502號黃金商場7樓
午市放題12:00-3:00
成人$208
小童$148
~~~~~~~~~~~~~

晚市放題 6:00-8:30
8:45-11:15
(公眾假期前夕及當日除外)星期一至星期三
成人$228
小童$148

~~~~~~~~~~~~~~
星期四至星期六及公眾假期前夕
6:00-8:30
8:45-11:15
成人$248
小童$148
~~~~~~~~~~~~~~~

星期日及公眾假期
5:45-8:15
8:30-11:00
成人$248
我哋選擇咗8:45買單只不過係五舊水多一蚊💞真係超抵
刺身新鮮不在話下🍣仲有清酒🍶任飲
仲有冷熱供應
黑松露帶子沙律🥗沙律菜新鮮爽脆配上黑松露帶子加秘製醬汁
吉品鮑汁會花膠盛宴、鹽燒大蝦🍤、北海道燒帆立貝呢幾款大家一定要試吓
最後我極力推介北海道3.6牛乳布甸我K.O.左佢3⃣️客
  • 榴槤糯米糍
  • 鹽燒大蝦
  • 北海燒帆立貝
2017-10-31 134 瀏覽
啊啊啊啊啊!禮拜一作為上班族真係好難頂啊!!!番工頹到爆!仲要係忙到要死既禮拜一!唔慰勞下自己真係對唔住阿媽!! 當然要食番餐勁既黎補下啦!一唔係點捱到禮拜六啊! 一於入銅鑼灣食番餐勁既! 放題無敵必屬大喜屋!!!未收工就已經好興奮早已經林好食咩!去到瘋狂落order!至愛刺身三文魚油甘魚帶子首先登場!你睇!齋睇圖就知道有幾肥美!!真係無得頂!!我同班同事食到停唔到口! D刺身可以切到厚過我地公司男同事既手指公!!你話幾誇張!!超厚超滿足!!!真係不得了!豉椒炒花甲係我試過咁多放題裡面最好味既!!!真係無得頂!分分鐘同大排檔有得PK!花甲肉超厚!而且好入味!最緊要無沙!!真係一流!尖椒麻辣皮蛋!食出四川好正宗既味道!不過唔算太辣!食唔到辣既朋友仔都唔洗怕!吉品鮑汁燴花膠盛宴!!!超濃郁!超滋補!!如果女仔食刺身食到個人寒曬!一定要叫盅黎試下!超暖胃!而且膠原蛋白食完變靚靚!D火炙壽司都好正啊!!!我最愛既鵝肝伴帶子!!鵝肝濃郁再配上帶子既爽口!簡直一流!下次要再encore!食完成個人都元氣大增!哈哈哈哈!

真係無得頂!!我同班同事食到停唔到口!

下次要再encore!食完成個人都元氣大增!哈哈哈哈!
2017-10-31 137 瀏覽
到左一個星期入面最難熬既星期三 ,就當然要食番餐好既叉叉電。今次就同朋友去左好耐無去既大喜屋到食放題。今次最先黎既係火灸壽司,其中就有我今次最期待既蒜蓉青口火灸壽司。身為青口控既我,一見到就唔洗諗即刻叫黎試下先。食落又幾夾喎,蒜蓉岩岩好,唔太濃,食完冇口臭,而青口都夠大隻食落好有口感。再黎就係刺身啦!所有刺身都切得好厚身,我最愛既劍魚腩夠晒肥美,食完之後啲魚油回甘夠哂正。值得一提既係帶子刺身,唔似出面個啲又薄又細又冇乜味,大喜屋個啲又大又厚,真係要一叫再叫,仲要好鮮甜。講真個句,軟殼蟹手卷同海膽手卷又係必食之選。軟殼蟹大大舊再加埋蛋黃醬,完全係perfect match。而海膽夠哂creamy夠哂鮮甜,份量又夠多。最抵讚既係飯既份量唔太多,完全有位俾你食其他野。今次既重點推介黎喇!!北海燒帆立貝!!大隻多肉不在話下,最正係沙律醬夠重手,夠哂惹味!全晚encore左3至4次 !銅鑼灣依間大喜屋既飲品唔洗自己拎,寫左單就有人拎黎俾你。唔洗好似出面個啲咁出去出面逼一餐先拎得幾罐,冇哂飲品唔refill又冇得飲。平時飲黎飲去都係個啲,今次就同個朋友試下新野 ,叫左杯知己紅顏,即係提子梳打。出奇
今次就同朋友去左好耐無去既大喜屋到食放題

銅鑼灣依間大喜屋既飲品唔洗自己拎,寫左單就有人拎黎俾你。唔洗好似出面個啲咁出去出面逼一餐先拎得幾罐,冇哂飲品唔refill又冇得飲。平時飲黎飲去都係個啲,今次就同個朋友試下新野 ,叫左杯知己紅顏,即係提子梳打。出奇既係完全唔似藥水味,味道仲較得岩岩好,又唔係太甜。正!

燒物同一品料理既水準食左咁多年都仲保持到。
最後就緊係食埋甜品啦!重點推介就係依個平平無奇既白色野。其實佢係牛奶布甸,佢好味在奶味夠濃但又唔會太甜,食多幾個都唔怕肥。

總括黎講,大喜屋依然係我既放題首選,味道一流,上菜又夠快,水準依然保持到。就算有幾次漏左單,佢地都好快follow up出番齊。同埋,最好就係野飲唔洗同人爭餐死呀嘛。
2017-10-31 132 瀏覽
銅鑼灣黃金廣場都幾多野食,唔係同事教路我都唔知!放左工就左黃金廣場,唔係深水埗果個,去食大喜屋放題,遲少少入座仲有得平好多款式既野食都有,甚至有花甲食燒雞翼,我最鐘意食呢個不洗講吧,必點!呢度的羊燒得幾惹美,同埋幾好咬口我最愛就係脆肉瓜,燒得好多汁好爽口,同埋放題都要食得健康少少,去廁所都暢通d仲有台式飲品叫,不錯不錯!最後叫左不少甜品,其實果陣已經超飽,但唔可以浪費美食,結果都食埋落肚!再最後最後,叫埋一人一杯既哈根大師雪糕,不過無影底!總結一下 呢間放題係幾抵食的,而且食物質素不錯,當然價錢合理,性價比不錯!

好多款式既野食都有,甚至有花甲食

燒雞翼,我最鐘意食

呢個不洗講吧,必點!

呢度的羊燒得幾惹美,同埋幾好咬口

仲有台式飲品叫,不錯不錯!

再最後最後,叫埋一人一杯既哈根大師雪糕,不過無影底!

2017-10-30 91 瀏覽
銅鑼灣有咩放題推介?當然係黃金商場既大喜屋放題!行完街shopping完肚餓!當然係食放題最抵!可以瘋狂encore!放開肚皮!以下係我心得!食過翻尋味既主打推介!鵝肝牛肉卷!!鵝肝同牛肉好完美甘融合在一起!超好味!鹽燒牛舌!好嫩啊!!!超肥美!北海燒帆立貝燒得超滋味!D醬汁好獨特!酸酸甜甜!再加上D芝士!簡直完美!食幾件都唔夠皮!而且醬汁裡面仲有蔬果搭配!好味得黎又健康!帶子帶子狂食帶子!齋食帶子都可以值回票價!!瘋狂帶子encore!哈哈哈哈哈哈!多麼肥美的三文魚!甜蝦!老虎蝦!食多肚爆炸!!燒香草羊鞍!超juicy!好嫩!而且羊騷味一D都唔會騷到過份!唔鍾意食羊既朋友都可以食!因為唔會好重臊味!檸檬蘇打!!超好飲 全部飲料之最 飲落去特別酸爽!! 痛快!! 一秒解渴!特別食到飽飽滯滯果陣!飲落去即刻解滯!特別推介!
銅鑼灣有咩放題推介?

以下係我心得!食過翻尋味既主打推介!

鵝肝牛肉卷!!鵝肝同牛肉好完美甘融合在一起!超好味!
鹽燒牛舌!好嫩啊!!!超肥美!

多麼肥美的三文魚!甜蝦!老虎蝦!

食多肚爆炸!!

2017-10-28 147 瀏覽
原本滿心歡喜為老公同兒娚女男朋友慶祝生日,見到食評寫得好好就試下,點知食物水準超唔掂,服務態度又差,不停漏單,食左2個半小時居然可以食唔飽,所以以後我都唔會再食呢間。
2017-10-28
2017-10-28 117 瀏覽
上次去了間又貴又唔抵食的放題,不能盡興所以今次來大喜屋食盡佢!一來即叫刺身,劍魚腩不好食,但帶子痈甜味,甜蝦很軟很鮮,encore 兩次,第一次仲擺得好靚。之後到壽司,每一款都好突出,海膽和蝦膏那兩款是我最愛。炸榴槤比榴槤糯米糍好吃得多了!

之後到壽司,每一款都好突出,海膽和蝦膏那兩款是我最愛。

炸榴槤比榴槤糯米糍好吃得多了!
2017-10-23
2017-10-28 172 瀏覽
一直以為大喜屋只有放題,直至朋友帶我去才知道有午市套餐,記得只是星期一至五才有定食供應。午市人流旺,已經坐滿附近工作的白領。午市定食份量似乎也很多,由於魚生飯或其他日式定食。最大驚喜定食附送湯、飲品、沙律和甜品飲品和甜品都可以自選一款,選擇多,非常好。這個價錢我覺得絕對值,尤其男人胃,經常食不飽足半磅三文魚腩丼食到一半先醒起要拍照。三文魚大大碗,三文魚夠,又厚又大片,還有一片玉子、三文魚籽和紫菜等配料,絕對抵食。朋友點的火炙壽司定食,附送一碗牛肉烏冬。食飽飽,下次再來!

午市人流旺,已經坐滿附近工作的白領。

足半磅三文魚腩丼
食到一半先醒起要拍照。

朋友點的火炙壽司定食,附送一碗牛肉烏冬。

食飽飽,下次再來!

2017-10-26 106 瀏覽
每次諗唔到食咩都總會揀放題作為壽司迷嘅我,今次就試下係銅鑼灣黃金廣場嘅大喜屋放題食晚餐第一個時段17:45, 收工去岩岩好!大部分都係訂位客,walk in 可能就要稍等(男朋友好叻咁訂左位👍🏻)刺身類有12款刺身揀劍魚腩,油甘魚,赤貝,帶子,甜蝦油甘魚口感好rich, 甜蝦都好鮮甜仲有乾冰噴煙效果😂大喜屋嘅壽司不嬲都有質素火炙三文魚腩,火魚左口魚邊,鰻魚,大蟹棒,青口,帆立貝最愛左口魚邊,火炙嘅熱度將魚油迫出黎,入口即溶創作壽司都不錯啊,一口一啖,男友食到停唔到口雖然食壽司食到飽飽地😂 但係放題點可以唔食天婦羅同燒物!天婦羅炸粉適中,芝麻雞翼好食到食哂先記得無影相😂加埋個期間限定haagen dazs 雪糕大滿足!
每次諗唔到食咩都總會揀放題
作為壽司迷嘅我,今次就試下係銅鑼灣黃金廣場嘅大喜屋放題
食晚餐第一個時段17:45, 收工去岩岩好!

刺身類有12款刺身
劍魚腩,油甘魚,赤貝,帶子,甜蝦
油甘魚口感好rich, 甜蝦都好鮮甜
仲有乾冰噴煙效果😂

大喜屋嘅壽司不嬲都有質素
火炙三文魚腩,火魚左口魚邊,鰻魚,大蟹棒,青口,帆立貝
最愛左口魚邊,火炙嘅熱度將魚油迫出黎,入口即溶

創作壽司都不錯啊,一口一啖,男友食到停唔到口

雖然食壽司食到飽飽地😂 但係放題點可以唔食天婦羅同燒物!
天婦羅炸粉適中,芝麻雞翼好食到食哂先記得無影相😂

加埋個期間限定haagen dazs 雪糕
大滿足!
好耐冇食放題啦今晚約咗三個朋友一齊大食大擦一餐目的地就係邊間細細個就聽過嘅大喜屋我記得前牌日式放題啱啱興起嘅時候大喜屋已經係當中比較出名嘅一間今日一食質素依然冇下降一樣咁正一坐低就梗係那那林叫一盤刺身盛先依家食放題新鮮嘅三文魚已經係必然甜蝦肉質鮮甜唔會霉仲有北寄貝、帶子、鮑片、赤貝...赤貝夠爽脆之餘唔會腥最估唔到嘅係佢劍魚腩都咁新鮮好味擦子膠嘅造型爽口充滿油份嘅body令到我全餐都keep住返call媲美日本餐廳嘅劍魚腩其他食物ge 選擇都好多燒物必點雞翼、雞軟骨、菠蘿、牛舌夠咸夠香口,菠蘿超juicy燒魚燒得香肉質甜,有鯖魚同哩款帝王魚揀,帝王魚點埋onside 的mayo 一流呀而且出面比較少有哩種日式燒魚炒蜆就梗係冇大排當咁正,但任食質素泥講真係超哂班;必點當然唔少得炸蠔,蠔體本身都算大隻仲試左之前放題未食過ge 流心榴槤波一咬勁濃榴槤味係口腔爆發出泥,隔離男友即刻縮開XDD火炙sushi 都好正左口邊魚入口即溶,又係encore 之選另一encore (三次)之選海膽手卷放題竟然有海膽食,真係難以置信呀仲好唔爭氣咁叫左凍udon, 錯誤示範xd 不過真係好想食除咗食物好味擺盤
好耐冇食放題

今日一食質素依然冇下降一樣咁正

一坐低就梗係那那林叫一盤刺身盛先
依家食放題新鮮嘅三文魚已經係必然
甜蝦肉質鮮甜唔會霉
仲有北寄貝、帶子、鮑片、赤貝...
赤貝夠爽脆之餘唔會腥

最估唔到嘅係佢劍魚腩都咁新鮮好味
擦子膠嘅造型
爽口充滿油份嘅body令到我全餐都keep住返call

媲美日本餐廳嘅劍魚腩

其他食物ge 選擇都好多

燒物必點雞翼、雞軟骨、菠蘿、牛舌
夠咸夠香口,菠蘿超juicy

仲試左之前放題未食過ge 流心榴槤波
一咬勁濃榴槤味係口腔爆發出泥,隔離男友即刻縮開XDD

火炙sushi 都好正
左口邊魚入口即溶,又係encore 之選

另一encore (三次)之選海膽手卷

放題竟然有海膽食,真係難以置信呀

仲好唔爭氣咁叫左凍udon,

錯誤示範xd 不過真係好想食

除咗食物好味擺盤都非常之唔錯
係其他放題未必顧慮到嘅地方

飲品係攞order紙然後職員攞俾你
酒類、汽水、其他有味飲料都有好多choices

甜品有任叫任食嘅牛奶布甸Tiramisu等等仲有每人限嗌一杯嘅特選雪糕:成廿蚊杯ge milktop 同哈根大師

總括來講大喜屋坐得都好舒服

之前真係試過有啲放題逼到手踭店到另一台

抵食之選

2017-10-22 107 瀏覽
好耐冇同朋友聚餐去開銅鑼灣就搵下有咩好食,詢眾要求完大家想食放題又有介紹就去馬雖然早排先食完另一間,唯有捨體重陪君子朋友介紹呢度原因係好多唔同野食,就咁睇呢兩大本menu 都覺得冇講錯menu 內容就睇其它食評都有∼我主要都係貼食物相😊坐落當然係叫野飲先除左我好乖咁飲茶先其它已經叫酒飲緊😂驚喜既係清酒任飲之餘味道唔錯,雖然只有凍飲不過都好味刺身盤刺身種類唔少,新鮮度ok,最抵讚係上得快之餘完全冇漏單∼終於唔洗再忍受叫完又要追完又唔齊又要再落既loop劍魚,帶子同甜蝦虎蝦都比較鮮甜,唔腥,係encore 首選∼貝類今次食得少啲,三文魚呑拿魚相較之下就冇咁‘抵’啦,味道其實都幾好既花之戀呢度比較有新意∼除左正常花之戀仲有芒果版蔥花版海膽拖羅版海膽拖羅肥美得黎好濃厚既味道∼成功成為爭食同encore 目標∼佢地叫左手卷試∼我認老唔參與呢輪活動試完佢地鍾意海膽多啲∼軟殼蟹都香脆好食,不過海膽cp 高好多炸蠔同芝士年糕∼作為放題常見既食物∼呢度炸得唔錯,炸粉唔太厚加上蠔味十足,燒魚係唔係太多人叫既食物∼好似我地咁幾個人share 食就岩岩好燒得唔焦,肉質嫩口,加少少檸檬汁點少少沙律醬就冇得輸羊架
好耐冇同朋友聚餐
雖然早排先食完另一間,唯有捨體重陪君子

menu 內容就睇其它食評都有∼我主要都係貼食物相😊

坐落當然係叫野飲先

除左我好乖咁飲茶先其它已經叫酒飲緊😂
驚喜既係清酒任飲之餘味道唔錯,雖然只有凍飲不過都好味

刺身

花之戀呢度比較有新意∼
除左正常花之戀仲有芒果版蔥花版海膽拖羅版

佢地叫左手卷試∼我認老唔參與呢輪活動

炸蠔同芝士年糕∼
作為放題常見既食物∼呢度炸得唔錯,炸粉唔太厚加上蠔味十足,

燒得唔焦,肉質嫩口,加少少檸檬汁點少少沙律醬就冇得輸

羊架又係啲我放棄參與既東西,雖然佢燒得好靚之餘又唔大件,但係都始終係一整塊肉

佢地feedback 就話好食,但係好難再叫,要留肚試其它野食

另一樣要推介既係燒豆腐呢樣小食∼
佢燒到個皮脆架

經我介紹大家都叫多左兩客share, 真心好食

另一樣好食小食係呢個北海道焗帶子
我鍾意佢果種三色椒加牛油汁既味道∼帶子本身都幾大粒,唔錯唔錯

中間又叫多左一輪刺身同各式小食∼
最後要介紹就係女人既主食啦∼

先叫一輪焦糖燉蛋同埋3.6牛奶布甸∼果粒和果子係朋友手痕叫既

焦糖燉蛋甜味唔會太重,不過size 偏細,食完又要再叫

牛奶布甸重奶味,有驚喜

連第一輪冇叫既朋友第二輪都一齊叫埋

和果子就幾煙韌有咬口,味道一般唔偏甜

最後係tiramisu 同一人一杯既雪糕∼
我地果陣係豆腐milktop 同埋士多啤梨乳酪味哈根大師

有兩個人唔等我影低已經搶走左milktop 食緊

tiramisu芝士味ok ,我鍾意牛奶布甸多啲

milktop 真係較少有,豆腐味清新得黎少見∼食完細細杯好想再食

乳酪據朋友講就唔太甜唔太酸,果味濃,一樣好食

果然係貴野雪糕,食完好食唔夠喉呀

2017-10-21 74 瀏覽
好耐冇同朋友食飯~幾個人食最岩就係放題, 唔洗諗食乜, 實有野岩食岩岩係銅鑼灣行完街~唔想搭黎搭去搵食就睇下附近有邊間放題好食, 見openrice 呢間評價唔錯, 食物種類又多, 岩晒我地呢幾個咩都想試下既女仔入座之後一睇到兩本餐牌就知道其它人所言非虛~真係好多野食揀呀餐牌我就廢事post圖喇~其它食評都影得好齊, 我留番相片quota用黎貼食物仲好首先係飲品~見係提子汁特飲就試下個名幾好~叫紅粉佳人, 飲落提子味唔會太藥水, 幾好飲朋友A好酒鬼地叫左罐啤酒開始飲, 野食都未到就飲酒佢話呢隻係韓國啤~麥味唔錯吹多陣水就黎到重頭戲啦~刺身盤 我地叫左三文魚, 赤貝, 鮑魚, 甜蝦, 虎蝦, 帶子, 蟹腳, 吞拿魚等刺身做第一輪既熱身~水準唔錯, 起碼唔會有腥味, 吞拿魚同三文魚都幾鮮甜蝦幾大隻下, 虎蝦就可惜在冇泰式醬, 不過呢間係日式放題, 就咁食又幾好食蟹腳唔會好似其它鋪咁太鹹, 幾好另一樣叫左既就係手卷~海膽手卷係我同朋友B既~ 朋友A繼續唔合群咁食軟殼蟹~海膽唔會太散, 以放題黎講水準唔錯跟住就開始係炸物, 料理同燒烤~炸蠔幾重蠔味, 正~芝士波我就驚飽肚冇食~ 佢地話芝士味濃

首先係飲品~見係提子汁特飲就試下

個名幾好~叫紅粉佳人, 飲落提子味唔會太藥水, 幾好飲

朋友A好酒鬼地叫左罐啤酒開始飲, 野食都未到就飲酒

佢話呢隻係韓國啤~麥味唔錯

吹多陣水就黎到重頭戲啦~

刺身
水準唔錯, 起碼唔會有腥味, 吞拿魚同三文魚都幾鮮

蟹腳唔會好似其它鋪咁太鹹, 幾好

另一樣叫左既就係手卷~

海膽手卷係我同朋友B既~ 朋友A繼續唔合群咁食軟殼蟹~

海膽唔會太散, 以放題黎講水準唔錯

跟住就開始係炸物, 料理同燒烤~

炸蠔幾重蠔味, 正~

芝士波我就驚飽肚冇食~ 佢地話芝士味濃, 不過幾大粒下

角落既燒菠蘿係我既至愛~好鍾意呢D燒烤得黎帶清甜既食物

跟住係一條自私食既天婦羅以及見人叫我地又叫既燉湯~

天婦羅唔錯, 炸粉唔會過厚, 蘿蔔蓉同汁就算你只叫一條佢都上齊(呢樣對我好重要)

燉湯係我地怕執輸咁見人人都好似叫咁就叫個黎試~ 花膠好足料, 大大塊係面, 之後再叫多左個夾埋3個人分, 好似好抵食

燒豆腐又係自私食既至愛~ 燒得好熱, 加埋面頭既木魚+紫菜好好食

翠肉瓜就好重牛油味, 爽口得黎好正

跟住又係朋友A既唔合群燒魚~所以佢一個人食左大半條

不過佢feedback話燒得唔錯, 連埋d汁好香, 同埋d骨好齊整, 岩佢食

跟住係一人一件既羊架~

羶味好微, 對我呢d鍾意羶味既怪人黎講唔夠羶

朋友A及B就好滿意~ 話唔會太大舊之餘燒得幾好, 面頭唔太燶又燒得夠, 肉味幾正

去到呢度我已經開始緊其它飲品~今次試既係OKF sparkling lemon drink

好有氣, 檸檬味都正, 其它鋪頭好少見, 好岩食完肉呀油膩野食

最後都再叫多左罐~

除左中間叫多左輪刺身盤之外~我地都食得七七八八

呢個北海道焗帶子又係我自私食~

個汁幾香好重牛油味, 不過我係唔太鍾意食三色椒既怪人~

所以我揀左冇乜椒果d汁連帶子一啖食, 好正~

最後係大量甜品~

creme brulee 幾好, 唔會太甜, 面頭塊焦糖連成個蛋一齊食就岩岩好

北海道3.6 牛奶布甸重牛奶味~最後我又encore左一個

中間塊樹葉包住一個朋友A既唔合群和果子~ 佢話煙煙韌韌有咬口,唔錯

最後仲有milktop 雪糕~不過見其它食評都有圖而且我又冇位唯有純文字

豆腐味一向較少見,食過得milktop 同手作之店有得食

絕對係全晚最好食甜品,好食到我想搶隔離個杯

總括黎講真係好多野食,大家都食得開心滿意∼下次再黎
2017-10-19 100 瀏覽
好耐冇一家人食放題,撞岩今日打風大家都冇節目而放題又有開,近近地全家去放題家庭日先銅鑼灣放題/燒肉店數目唔少,聽人提過呢間生野熟野飲既都好多種類,望一望個價錢合理就去馬四個人坐左六人卡位,坐得好舒服下,唔洗撞手撞腳四人合作高速寫完第一輪食咩先發現淨係菜單紙都有十零款,連清酒都有任飲即刻叫番支兩父子試下先之後叫左個沙律, 菜量唔少, 醋味唔會太多, 酸甜得宜溫泉蛋有驚喜~成隻啪真係有日式餐廳既水準呀如果唔係驚膽固醇我就實啪多隻之後終於到放題永恆既主角~~~刺身盤!三文魚唔會太薄切, 帶子新鮮冇腥味, 甜蝦爽口貝類我比較少食, 同行父母就話質素唔錯~~呢度除左有甜蝦仲有虎蝦, 味道都幾好加埋棵葉後面既果樽搞氣氛既白煙~效果好好前後總共叫左3輪刺身~冇漏單(呢樣好重要) 同上得都幾快~值得一讚雖然有少少驚叫手卷太多飯會易飽, 但係有海膽手卷又冇理由唔試下既海膽份量一般, 味道唔錯, 冇乜腥味唔會太散火炙三文魚壽司火炙味幾好, 唔會太燶如果係三文魚腩多少少油脂就perfect, 不過咁樣有埋蔥又別有風味呢度總共有四種花之戀~比出面其它鋪多唔少款試除左最大路果款之外, 仲有清新少少既芒果花之戀,

四個人坐左六人卡位,坐得好舒服下,唔洗撞手撞腳

即刻叫番支兩父子試下先

之後叫左個沙律, 菜量唔少, 醋味唔會太多, 酸甜得宜

溫泉蛋有驚喜~成隻啪真係有日式餐廳既水準呀

如果唔係驚膽固醇我就實啪多隻

之後終於到放題永恆既主角~~~刺身盤!

三文魚唔會太薄切, 帶子新鮮冇腥味, 甜蝦爽口
貝類我比較少食, 同行父母就話質素唔錯~~
呢度除左有甜蝦仲有虎蝦, 味道都幾好

加埋棵葉後面既果樽搞氣氛既白煙~效果好好

海膽份量一般, 味道唔錯, 冇乜腥味唔會太散

火炙三文魚壽司火炙味幾好, 唔會太燶

呢度總共有四種花之戀~比出面其它鋪多唔少款試

除左最大路果款之外, 仲有清新少少既芒果花之戀, 脂香豐富既海膽拖羅花之戀同埋蔥花花之戀~
海膽拖羅真係食完一粒就覺意猶未盡, 結果前後encore多半打

蔥花就係我私人喜好~因為我一向鍾意食蔥, 幾夾

食左咁多, 係時候試下佢地既花膠燉湯~
味道唔太重, 好足料下

父母非常滿意呢一味
一人一碗
係生冷野不斷上菜及被消滅期間既另一樣熱食就係呢個炒花甲~

又係驚喜之作, 一黎到未食已經聞到好香

味道足且入味, 唯一既缺點係唔夠食, 不過呢樣係放題完全冇難度

食完之後又再encore, 正

呢個係家母食日本菜最鍾意既菜式之一, 燒魚~

我試左少少, 醬汁唔會太甜或太鹹, 夠風味

另一樣值得一提既小食係燒豆腐~ 上面既木魚絲同海苔絲好加分

當然仲有好多其它食物想試...但係眼闊肚窄永遠都係最大既問題

唯有留番下次

最後既驚喜係雪糕~

雖然限每人一杯,  但係真係冇得輸

係我最鍾意既milk top
 仲要今期撞正豆腐味, 完全想搶左其它人果份黎食

我試過既餐廳唔多, 呢間真係第一間食過有milk top既

可能價位上有人覺得haagen dazs 或者movenpick仲抵, 不過呢隻味完全擊中我死穴, 抵抗唔到呀

女友試左另一種選擇, haagen dazs既士多啤梨乳酪味~

佢話唔會甜得濟, 比想像中好味同有士多啤梨味好多, 好食

難得一家人食, 最緊要大家都食得開心, 呢次係一次好既體驗~ 下次再試其它食物, 希望豆腐味生存耐D
2017-10-16 187 瀏覽
第四次去大喜屋,前兩次真的非常驚艷,完全不漏單,食物質素極高,尤其烤黃花魚很美味。可是昨天再去,漏單情況幾乎達到5成,一半的食物沒有來。烤物幾乎全部沒來。體諒颱風天可能海鮮供應不足,可是就連炒雜菜都漏單了。以前大喜屋的刺身就不怎麼樣,所以也不抱很大期望。可是這次甜蝦非常腥而且裡面有綠綠的東西。之前高水準的創作壽司居然每一個壽司飯都很硬而且很容易散開,不要說香港,我在英國超市買到的壽司的飯就是這個水準。大喜屋似乎保持不了水準。真的讓人惋惜。
2017-10-15
慶祝紀念
生日
  • 羊架
2017-10-12 194 瀏覽
我明友介紹話銅鑼灣有一間日式放題平宜又好食,故此今天特意去到這間位於黃金廣場樓上舖《大喜屋》。食日式放題我有兩類食品是必食的。第一就是刺身🐟,第二就是串燒 🔥。生蝦和鮮帶子嘅味道真令我回味無窮!肉質很鮮味,咬落亦爽口,屬於高質素刺生食材,下次會再叫多啲食!👍燒蝦串和鹽燒雞翼串乃燒物中首選食品,雞翼啲皮又薄又燒到卜卜脆,加埋啲鹽就真係極品😍燒波蘿嘅甜味和酸味啱啱好,屬於有水準嘅燒物燒牛肉份量夠,如果肉嘅硬度低一點會更好食芝麻雞翼:好味道的軟殼蟹手卷,要趁熱食呀!帶子壽司和鰻魚壽司:壽司類別中嘅首選食品之一日式放題還包括了多款特飲選擇:

燒波蘿嘅甜味和酸味啱啱好,屬於有水準嘅燒物

燒牛肉份量夠,如果肉嘅硬度低一點會更好食

芝麻雞翼:

好味道的軟殼蟹手卷,要趁熱食呀!

帶子壽司和鰻魚壽司壽司類別中嘅首選食品之一

日式放題還包括了多款特飲選擇: