2017-10-31 137 瀏覽
到左一個星期入面最難熬既星期三 ,就當然要食番餐好既叉叉電。今次就同朋友去左好耐無去既大喜屋到食放題。今次最先黎既係火灸壽司,其中就有我今次最期待既蒜蓉青口火灸壽司。身為青口控既我,一見到就唔洗諗即刻叫黎試下先。食落又幾夾喎,蒜蓉岩岩好,唔太濃,食完冇口臭,而青口都夠大隻食落好有口感。再黎就係刺身啦!所有刺身都切得好厚身,我最愛既劍魚腩夠晒肥美,食完之後啲魚油回甘夠哂正。值得一提既係帶子刺身,唔似出面個啲又薄又細又冇乜味,大喜屋個啲又大又厚,真係要一叫再叫,仲要好鮮甜。講真個句,軟殼蟹手卷同海膽手卷又係必食之選。軟殼蟹大大舊再加埋蛋黃醬,完全係perfect match。而海膽夠哂creamy夠哂鮮甜,份量又夠多。最抵讚既係飯既份量唔太多,完全有位俾你食其他野。今次既重點推介黎喇!!北海燒帆立貝!!大隻多肉不在話下,最正係沙律醬夠重手,夠哂惹味!全晚encore左3至4次 !銅鑼灣依間大喜屋既飲品唔洗自己拎,寫左單就有人拎黎俾你。唔洗好似出面個啲咁出去出面逼一餐先拎得幾罐,冇哂飲品唔refill又冇得飲。平時飲黎飲去都係個啲,今次就同個朋友試下新野 ,叫左杯知己紅顏,即係提子梳打。出奇
今次就同朋友去左好耐無去既大喜屋到食放題

銅鑼灣依間大喜屋既飲品唔洗自己拎,寫左單就有人拎黎俾你。唔洗好似出面個啲咁出去出面逼一餐先拎得幾罐,冇哂飲品唔refill又冇得飲。平時飲黎飲去都係個啲,今次就同個朋友試下新野 ,叫左杯知己紅顏,即係提子梳打。出奇既係完全唔似藥水味,味道仲較得岩岩好,又唔係太甜。正!

燒物同一品料理既水準食左咁多年都仲保持到。
最後就緊係食埋甜品啦!重點推介就係依個平平無奇既白色野。其實佢係牛奶布甸,佢好味在奶味夠濃但又唔會太甜,食多幾個都唔怕肥。

總括黎講,大喜屋依然係我既放題首選,味道一流,上菜又夠快,水準依然保持到。就算有幾次漏左單,佢地都好快follow up出番齊。同埋,最好就係野飲唔洗同人爭餐死呀嘛。