2017-10-22
好耐冇同朋友聚餐去開銅鑼灣就搵下有咩好食,詢眾要求完大家想食放題又有介紹就去馬雖然早排先食完另一間,唯有捨體重陪君子朋友介紹呢度原因係好多唔同野食,就咁睇呢兩大本menu 都覺得冇講錯menu 內容就睇其它食評都有∼我主要都係貼食物相😊坐落當然係叫野飲先除左我好乖咁飲茶先其它已經叫酒飲緊😂驚喜既係清酒任飲之餘味道唔錯,雖然只有凍飲不過都好味刺身盤刺身種類唔少,新鮮度ok,最抵讚係上得快之餘完全冇漏單∼終於唔洗再忍受叫完又要追完又唔齊又要再落既loop劍魚,帶子同甜蝦虎蝦都比較鮮甜,唔腥,係encore 首選∼貝類今次食得少啲,三文魚呑拿魚相較之下就冇咁‘抵’啦,味道其實都幾好既花之戀呢度比較有新意∼除左正常花之戀仲有芒果版蔥花版海膽拖羅版海膽拖羅肥美得黎好濃厚既味道∼成功成為爭食同encore 目標∼佢地叫左手卷試∼我認老唔參與呢輪活動試完佢地鍾意海膽多啲∼軟殼蟹都香脆好食,不過海膽cp 高好多炸蠔同芝士年糕∼作為放題常見既食物∼呢度炸得唔錯,炸粉唔太厚加上蠔味十足,燒魚係唔係太多人叫既食物∼好似我地咁幾個人share 食就岩岩好燒得唔焦,肉質嫩口,加少少檸檬汁點少少沙律醬就冇得輸羊架
menu 內容就睇其它食評都有∼我主要都係貼食物相😊
坐落當然係叫野飲先
除左我好乖咁飲茶先其它已經叫酒飲緊😂
驚喜既係清酒任飲之餘味道唔錯,雖然只有凍飲不過都好味
刺身盤
花之戀呢度比較有新意∼
除左正常花之戀仲有芒果版蔥花版海膽拖羅版
佢地叫左手卷試∼我認老唔參與呢輪活動
炸蠔同芝士年糕∼
作為放題常見既食物∼呢度炸得唔錯,炸粉唔太厚加上蠔味十足,
燒得唔焦,肉質嫩口,加少少檸檬汁點少少沙律醬就冇得輸
羊架又係啲我放棄參與既東西,雖然佢燒得好靚之餘又唔大件,但係都始終係一整塊肉
佢地feedback 就話好食,但係好難再叫,要留肚試其它野食
另一樣要推介既係燒豆腐呢樣小食∼
佢燒到個皮脆架
經我介紹大家都叫多左兩客share, 真心好食
另一樣好食小食係呢個北海道焗帶子
我鍾意佢果種三色椒加牛油汁既味道∼帶子本身都幾大粒,唔錯唔錯
中間又叫多左一輪刺身同各式小食∼
最後要介紹就係女人既主食啦∼
先叫一輪焦糖燉蛋同埋3.6牛奶布甸∼果粒和果子係朋友手痕叫既
焦糖燉蛋甜味唔會太重,不過size 偏細,食完又要再叫
牛奶布甸重奶味,有驚喜
連第一輪冇叫既朋友第二輪都一齊叫埋
和果子就幾煙韌有咬口,味道一般唔偏甜
最後係tiramisu 同一人一杯既雪糕∼
我地果陣係豆腐milktop 同埋士多啤梨乳酪味哈根大師
有兩個人唔等我影低已經搶走左milktop 食緊
tiramisu芝士味ok ,我鍾意牛奶布甸多啲
milktop 真係較少有,豆腐味清新得黎少見∼食完細細杯好想再食
乳酪據朋友講就唔太甜唔太酸,果味濃,一樣好食
果然係貴野雪糕,食完好食唔夠喉呀