2020-05-06
今日放假去左朋友屋企打機,玩完一輪就一齊落去佢屋企附近既商場搵食=]我同朋友都係愛牛之仕,佢話最近開咗間食石燒和牛嘅舖頭,質素唔錯仲問我有冇興趣~~~咁就梗係有啦,除左牛之外,仲有豚肉同雞肉可以選擇,不過我同朋友都係牛魔,又點會唔揀和牛黎食呢xppp呢度係半自助既形式,所以價錢都唔洗加一~~落左order揀好要邊款肉之後就可以係店既中央後方載飯同湯,仲有蔬菜沙律同四種醬料添!!我地拎完之後,我地所揀既牛牛都出場啦=]每份牛都伴以石板,所以牛既生熟程度都可以由自己話事:)我要左一份200g既“日本A5和牛肉眼蓋”HKd$278♥♥♥充滿雪花既和牛肉眼蓋,只要輕輕放係燒至火熱既石板上幾秒就可以了牛脂四散既嫩肉就可以配埋香軟既米飯放入口啦!!!朋友就要左一份300g既“澳洲M6和牛小排”HKd$298~~360g有兩件厚切既牛小排,朋友分左幾塊俾我試,食落同樣嫩腍,仲比我既肉眼蓋更重牛香添!!!雖然有熱湯可以飲,但我同朋友都係忍唔住加咗罐肥仔水,大大口燒肉配大大啖汽水, 真係好鬼爽呀
呢度係半自助既形式,所以價錢都唔洗加一~~
我地拎完之後,我地所揀既牛牛都出場啦=]
每份牛都伴以石板,所以牛既生熟程度都可以由自己話事:)
牛脂四散既嫩肉就可以配埋香軟既米飯放入口啦!!!