2020-04-24
夜晚嚟到得寶,見到呢間石燒牛門口好多人,睇下個menu好吸引,俾佢啲和牛引咗入嚟鋪頭因為疫情,所有中間嘅位都唔開放,反而就坐側邊嘅卡位座位好寬敞,私隱度高,唔怕同其他人有接觸叫咗2個和牛set一個A5,一個M6,滿心期待!先嚟嘅係A5和牛,200g有兩碟,100g@一碟牛肉片油脂好均勻,啲雪花靚到呢!!!望到都流哂口水輕輕燒一燒,啲滋滋聲好悅耳幾秒後反一反,食得食過和牛嘅都知,個種入口即溶嘅感覺!就咁食已經好濃牛味,油同肉汁逼爆個口腔一件接一件,食唔停口呀另一個就叫咗300g嘅牛小排,本身以為都係會切片,但原來係成塊上牛排上枱時大約3成熟,自己可能按喜好再煎到鐘意嘅程度店家好貼心咁放咗張廚房紙係面頭,防止我俾佢啲牛彈親一揭開張紙,兩塊超靚嘅排就放咗係我眼前上面有燒過嘅坑紋,更多嘅係牛肉嘅香氣店家嘅刀好鋒利,用嚟切牛扒啱哂切完一件件嘅牛扒好粉嫩,大約7成熟之後我將佢哋放落隻碗度,費事overcook相比起A5日本和牛,呢塊重量級嘅澳州M8和牛更重視口感,牛肉咬落同油脂位融合,每咬一下都係味覺嘅享受調味方面,自助吧嘅位置有4款醬,分別係:胡麻沙律汁,light嘅柚子汁,味噌汁同甜嘅燒肉汁自
鋪頭因為疫情,所有中間嘅位都唔開放,反而就坐側邊嘅卡位
座位好寬敞,私隱度高,唔怕同其他人有接觸
叫咗2個和牛set一個A5,一個M6,滿心期待!
先嚟嘅係A5和牛,200g有兩碟,100g@一碟
牛肉片油脂好均勻,啲雪花靚到呢!!!望到都流哂口水
輕輕燒一燒,啲滋滋聲好悅耳幾秒後反一反,食得
食過和牛嘅都知,個種入口即溶嘅感覺!
就咁食已經好濃牛味,油同肉汁逼爆個口腔
一件接一件,食唔停口呀
牛排上枱時大約3成熟,自己可能按喜好再煎到鐘意嘅程度
店家好貼心咁放咗張廚房紙係面頭,防止我俾佢啲牛彈親
一揭開張紙,兩塊超靚嘅排就放咗係我眼前
上面有燒過嘅坑紋,更多嘅係牛肉嘅香氣
店家嘅刀好鋒利,用嚟切牛扒啱哂
自己座位都有齊鹽同黑胡椒可以磨,完全可以DIY自己口味嘅牛
出面嘅日式雜菜湯都有好足料
雖然佢好多嘢都係自助,夾沙律,裝飯,拎餐具,但係店員都好貼心,見到你需要幫忙嘅時候,會主動走過嚟拎住個蓋/教你點開所以覺得佢呢度服務都係100分!