如果覺得深水埗新香園蛋牛治好味,那麼大吃大喝的沙嗲牛肉滑蛋三文治就不要錯過了。位於油麻地地鐵站出口,相當就腳,但只有外賣,沒有座位。為減少等候時間,我會預先跟店員說會到果欄逛逛,盡量善用時間所以不太知道實際等多久才有三文治。香濃沙嗲牛肉滑蛋三文治 $30看見沙嗲滑蛋的poster,是期間限定,雖然沒有標明供應期時間。厚切三文治,賣相相當吸引,用料足夠。所以決買一份試試!三文治以一個正方形盒子盛載,每件三文治都以紙包好,很容易拿起來👍很細心。而且餡料好像比照片的多啊!! 麵包很鬆軟,不是茶餐廳的質素。沙嗲滑蛋這個配搭很新鮮,牛肉份量多,有調過味,滑蛋很juicy,味道不錯炸紫蕃薯餅 $10/2熱辣辣,炸粉不多,$5一件來說物超所值,有少許紫薯味,不錯。還有飲品,奶茶夠濃郁(最左),其他未試過。

所以不太知道實際等多久才有三文治。

香濃沙嗲牛肉滑蛋三文治 $30

香濃沙嗲牛肉滑蛋三文治

炸紫蕃薯餅 $10/2
炸紫薯餅2件

還有飲品,奶茶夠濃郁(最左),其他未試過。
外賣自取
  • 香濃沙嗲牛肉滑蛋三文治
2021-08-01 78 瀏覽
油麻地早餐之日常2喺床一擘大眼,又一日。又喺時候諗食乜。依間小店我都唔記得幫襯過幾多次,我一星期都總會有一/兩日幫襯佢。依間店叫「大吃大喝」記得佢啱啱開張,廿五蚊一份三文治,包埋一枝樽裝嘅飲品。飲品除左有咖啡奶茶之外,檸檬薏米水都有得你揀。全部野飲食物嘅味道都好正常,三文治即整,好大份。雖則味道唔會話驚為天人,但總之你唔會挑剔到話唔好食/唔好飲/太甜/太咸/怪味。我比較常叫嘅就係餐蛋治/芫荽炒蛋治。份三文治大一大份,一條友食晒嘅話,晏晝嗰餐都可以慳返😂我問問做餐飲嘅朋友,$25蚊做唔做得住㗎?佢話難矣,有得食好食。隔無耐,間鋪就關左門,告示寫上內部裝修。我🥲大雨曬過後晴天,原來佢真喺裝修🤣。裝修完,變左嘅喺,嗰三文治餐賣貴左$5,多左特別/限定嘅味道俾你揀;無變嘅喺野食味道一貫中上水平,同埋依舊嘅龜速出餐。除左三文治,佢仲會有台式蛋餅, 都幾多配料俾你揀。冇記錯都係$35一個餐。如果你嗰日突然想食台灣野,都可以試試,味道唔差之餘,性價比真係好高。咁大份三文治食唔晒點算好?咪話我唔俾條好橋過你,將份三文治share俾你身邊嘅好朋友/好同事/好鄰居,話唔定有一份好嘅姻緣由此起💓計下算下,點

油麻地早餐之日常2

喺床一擘大眼,又一日。又喺時候諗食乜。

依間店叫「大吃大喝」

隔無耐,間鋪就關左門,告示寫上內部裝修。我🥲

大雨曬過後晴天,原來佢真喺裝修🤣。

咁大份三文治食唔晒點算好?

計下算下,點睇依份三文治嘅價值絕對唔止值$30。

Mcmug綜合評分:6.5/10 其實唔一定早餐先嚟食,如果行得耐現時點又有少少餓嘅,都可以買份嚟試吓。
今日想食個簡單快lunch,去開油麻地嗰頭就醒起呢間小食店既特色即製厚切三文治。呢間大吃大喝主打即製厚切三文治,另外都有其他小食如台式香酥蛋餅,炸燒賣,炸蝦角,炸紫薯餅,飯餐都有。一排無黎,原來又有新口味。我地叫左兩份即製厚切三文治同一盒飯外賣分享。俾完錢就行去另一邊等拎外賣。芋泥肉鬆三文治加烘底轉麥包 $30+$2+$2 = $34三文治用d好厚身既紙包好,之後用個有蓋盒裝住,衛生方便。肉眼都見到d料塞到爆哂。芋泥好綿滑,甜度適中,原來配鹹鹹地既肉鬆食係非常夾,好正!  麵包叫左烘底,所以放耐左未食住都完全唔會過淋。而個人亦比較鍾意麥包既味道!勁芫莤炒蛋加餐肉三文治 $25+$5 = $30勁芫茜炒蛋三文治本身賣$25,每份額外配料加$5,我加左午餐肉。d料又係塞到爆哂。芫茜好香又新鮮,芫茜粉絲必試!午餐肉超厚身,啖啖肉!呢個我無叫烘底,强烈建議叫烘底!招牌手撕雞飯 $50+$2 = $52個招牌手撕雞飯本身跟一個醬,跟多一個醬加$2。我地要日式胡麻醬同秘制麻辣醬。手撕雞份量唔少,上面灑上白芝麻粒。伴碟仲有梛菜,同埋少少香莤,我鍾意。手撕雞質感有咬口而富雞味,其實無需點醬食都得。三文

芋泥肉鬆三文治加烘底轉麥包, 勁芫莤炒蛋加餐肉三文治

勁芫莤炒蛋加餐肉三文治 $25+$5 = $30

招牌手撕雞飯

招牌手撕雞飯 $50+$2 = $52

招牌手撕雞飯

三文治加$5可配冷熱奶茶,咖啡或自家製飲品。
樽仔薏米水,樽仔奶茶

樽仔薏米水,樽仔奶茶 $10

樽仔薏米水同樽仔奶茶都好大支,樽仔薏米水味道好清,而下底有唔少薏米可以食埋。

總括而言,今次既新口味芋泥肉鬆三文治加烘底轉麥包堅好食!
2021-07-29
10 分鐘 (外賣自取)
芋泥肉鬆三文治加烘底轉麥包
2021-07-29 67 瀏覽
.............................. ..............................地點超級方便,就在油麻地地鐵站出口,三文治都即叫即製,還有蛋餅提供已經光顧了幾次品質有保證👍🏻分量多👍🏻價錢抵👍🏻每次吃了半份已經飽了。🙈餐牌▶️🔸厚切芫荽炒蛋三文治$25🔸芋泥肉鬆三文治$30🔸香濃沙嗲牛肉滑蛋三文治$30(可以加芫荽)+$5 加配自家製樽裝飲品個人喜愛排序名:1.沙嗲牛肉芫荽蛋三文治2.滑蛋芫荽三文治3.芋泥肉鬆三文治蛋夠滑,沙嗲牛肉夠濃味,相對芋泥較為失色,但整體是不錯👍🏻奶茶和咖啡也夠香濃香滑🥰後記:即叫即整新鮮好吃唯一缺點是沒有堂食🙊

已經光顧了幾次
品質有保證👍🏻分量多👍🏻價錢抵👍🏻
每次吃了半份已經飽了。🙈
餐牌▶️

個人喜愛排序名:
1.沙嗲牛肉芫荽蛋三文治
2.滑蛋芫荽三文治
3.芋泥肉鬆三文治

蛋夠滑,沙嗲牛肉夠濃味,相對芋泥較為失色,但整體是不錯👍🏻
奶茶和咖啡也夠香濃香滑🥰

後記:
即叫即整
新鮮好吃
唯一缺點是沒有堂食🙊
👧🏻Wodafoodie in Yau Ma Tei自從上次食過佢既芋泥肉鬆三文治之後念念不忘,放假唔去食cafe特登黎食大吃大喝🥰✨🥪芋泥肉鬆三文治 $30+$2烘底 (走油)必叫‼️‼️方包烘至外皮金黃香脆,芋泥口感綿滑,味道屬少甜,配合返近年注重健康的人士☺️加上肉鬆的咸香,一甜一咸,口感豐富,兩者配合得天衣無縫💕加上三文治即叫即製,入口微温,真係食每啖都好滿足!🥰🥰🥰✨ 🥪香蔥芝士咸牛肉滑蛋三文治 $30 (走油)第一次食佢無烘底既方包,原來勁軟熟!!佢既白麵包原來唔烘底都咁正😋蛋漿加左香蔥同咸牛肉去炒,蛋真係好滑,又超厚身!呢份三文治真係爆曬餡,好彩佢有紙包住食得好安心☺️✨ 🧀芝士黑椒蘑菇粟米蛋餅 $35 (走沙律醬)今次試黑椒蘑菇粟米,好似比火腿肉鬆多左種新鮮既滋味,增加了蛋餅的營養價值,蛋餅依然酥脆香口,餡料多到滿瀉,好足料。✨利賓納/香滑奶茶 +$5/each新出既利賓納,唔會太甜,覺得有種檸檬茶既感覺,幾好飲😆奶茶上次試過再encore,少甜得黎又重茶香。一食再食,仍然會想再encore!! 希望第日可以加入多d食材,例如鮮蝦、雞扒/雞肉、煙三文魚、咸蛋黃⋯⋯😆😆😆📍 大吃
👧🏻Wodafoodie in Yau Ma Tei

芋泥肉鬆三文治

✨🥪芋泥肉鬆三文治 $30+$2烘底 (走油)
香蔥芝士咸牛肉滑蛋三文治

✨ 🥪香蔥芝士咸牛肉滑蛋三文治 $30 (走油)
芝士黑椒蘑菇粟米蛋餅

✨ 🧀芝士黑椒蘑菇粟米蛋餅 $35 (走沙律醬)

✨利賓納/香滑奶茶 +$5/each
芋泥肉鬆三文治

📍 大吃大喝 (油麻地)
油麻地窩打老道9-11號榮德大厦西翼地下A2-A3號舖
午餐
香蔥芝士咸牛肉滑蛋三文治
2021-07-19 201 瀏覽
今日屋企冇人煮飯,放工要買外賣返屋企同呀妹食,剛好油麻地地鐵站口有一間專做外賣嘅小店,買完就可以直接坐車返屋企買咗一個招牌嘅手撕雞飯$50同香蔥芝士鹹牛肉滑蛋治$30,配搭埋祛濕薏米水同香滑奶茶,俾錢嘅時候發現有新產品芋泥肉鬆三文治$30,芋頭控嘅我當然追加一份試吓啦,仲加左烘底加$2招牌手撕雞飯雞肉都好多,而且仲配搭埋椰菜喺旁邊,雞肉有調過味,店員有問食唔食辣,可以配搭一個自家製辣醬,個辣醬好出色,辣得黎又多香,非一般嘅辣醬,同埋雞肉一齊食好夾,好想可以買一樽辣醬返屋企香蔥芝士鹹牛肉滑蛋治嘅麵包超鬆軟,好耐都冇食過厚方包咁軟熟,證明佢既麵包好新鮮,配搭埋好Juice嘅滑蛋芝士鹹牛肉,而且啲餡仲厚過塊方包,食完真係好夠飽芋泥肉鬆三文治烘左底香脆,配搭軟滑既芋泥同肉鬆,口感好好,我覺得肉鬆可以再多啲,肉鬆同芋泥真係好夾,同鹹嘅三文治唔同感覺,但係兩種都好好食香滑奶茶好好飲,茶味夠濃而且夠滑,甜到剛剛好,如果佢可以出大支裝就好啦,祛濕薏米水入邊仲有一粒粒嘅薏米,而且低糖唔會好甜,比較健康,兩款都好好飲

2021-07-19
小食店在地鐵站旁邊,地點非常便利。我這天品嚐了這裡的三文治及台式蛋餅。其實我不是芫茜愛好者,但我還是抵受不了人氣產品的誘惑。其實看到三文治的一剎我就知道它會很美味,看看那片厚切的餐肉,再看看厚實的滑蛋,視覺告訴我 - 它很吸引。味道方面,芫茜餐肉蛋治是非常出色的。喜歡芫茜的人應該會覺得很滿足,而我則覺得正常味道的餐肉、超厚蛋三文治能不好吃嗎?蛋餅方面,餡料分別是拉絲芝士、火腿及肉鬆。可能因為我吃的時候蛋餅已經涼了一點點,所以沒有誘人的拉絲效果。不過,味道來說我覺得已經很不錯。不油膩的蛋餅很值得稱讚!最後飲品是薏米水,它的是偏清淡的,不過味道其實不會寡,是又健康又美味的飲品!
小食店在地鐵站旁邊,地點非常便利。
我這天品嚐了這裡的三文治及台式蛋餅。
2021-07-15 73 瀏覽
世界的盡頭全是美食沒有無緣無故的美食,更沒有無根沒據的事實。世界的盡頭可以是天涯海角,也可以是天涯俠醫,但我說應該是美食,美食就像一本名著,可以跨世代,可以留芳百世,更重要是天天也要閱讀它。《序》大吃大喝的第一頁,椒鹽炸燒賣,大大粒,魚肉味出眾,皮脆但不膩,椒鹽味是靈魂,沒有靈魂的食材,頂多是陪同的刀叉,這個炸燒賣我吃了足足五大粒,燒賣的靈魂被椒鹽勾引了。《起》牛油果碎蛋三文治,緊接,戲碼很強,牛油果夠健康,新鮮時尚,與碎蛋天作之合,牛油果的鮮,碎蛋汁的豐富口感,真的好味非常,麵包厚度超厚,如想輕食的Office Lady , 享用這一個午餐後,下午的工作如飲了紅牛般自動加力。《承》薯條鹽酥鷄雙併,承接上,熱氣湧上心頭,沾上芝上醬的厚切薯條,口感手感一流,舌尖上的芝士醬汁攻陷了我的味蕾,已不覺它的油膩,炸感不强,鹽酥鷄的脆感,肉汁,也做得很恰當,彼此不搶攻大家,安如其份,努力地鞠躬盡粹為主人效勞。《轉》士林台式香酥蛋餅,角度一,心境一變,但台灣食物精髓依然在,裡面有拉絲芝士、火腿及肉鬆,是台灣人的民間智慧,當民眾的餐宴,下午茶,零食或晚餐皆可……蛋餅的薄及蛋香四射,我見到Mirror
世界的盡頭全是美食

沒有無緣無故的美食,更沒有無根沒據的事實。

《轉》士林台式香酥蛋餅,角度一,心境一變,但台灣食物精髓依然在,裡面有拉絲芝士、火腿及肉鬆,是台灣人的民間智慧,當民眾的餐宴,下午茶,零食或晚餐皆可……蛋餅的薄及蛋香四射,我見到Mirror 的魅力,實力偶像派世間真的有!
《合》用薏米水作總結,也是一個開始。帶點珍珠白的清甜薏米水,又稱薏仁水,能解熱、去濕排毒,是香港、泰國、新加坡及馬來西亞街頭的常民飲食。就像台灣人吃仙草冰降火氣一樣,在薏米水的沁涼安撫下,彷彿終年的酷熱潮濕也不那麼令人難受了。閉上眼睛,7月酷熱下,一飲而下,九份的全境立刻呈現出來,下一站,十份,火車聲響了。
2021-07-15 51 瀏覽
油麻地站附近開咗間新嘅小食店,佢哋嘅三文治款式好多。而家仲做緊推廣,讚好佢哋嘅Facecook可以用$5換購特飲一款。🥢香蔥芝士鹹牛肉滑蛋治 $30兩片多士烘過好香脆。鹹牛肉同雞蛋好夾,配上少少蔥花點綴,令人回味無窮。而且牛肉質地都好滑。整體好味得來又好飽肚。🥢香濃沙嗲牛肉滑蛋三文治 $30鹹香之餘有少少花生香味。滑蛋又厚又滑。🥢樽仔鮮檸茶 $5茶底好靚,有甘味但係唔澀。🥢樽仔奶茶 $5口感香滑,甜度適中。

🥢香蔥芝士鹹牛肉滑蛋治 $30

🥢香濃沙嗲牛肉滑蛋三文治 $30
鹹香之餘有少少花生香味。滑蛋又厚又滑。

🥢樽仔鮮檸茶 $5
茶底好靚,有甘味但係唔澀。

🥢樽仔奶茶 $5
口感香滑,甜度適中。
2021-07-15 31 瀏覽
呢間係主打厚切三文治小食既外賣店 係油麻地地鐵站B2出口一出就見到 好岩買黎當早餐或者午餐⸜(* ॑꒳ ॑* )⸝⁣⁣▫️香蔥咸牛芝士炒滑蛋三文治🐂💰25⁣↬炒滑蛋夠滑 但咸牛肉份量唔夠多 加上啲芝士太濃味蓋過左咸牛肉既味 冇想像中好食 有啲失望⁣⁣▫️芋泥肉鬆三文治🥪💰30⁣↬對比起鹹果個呢個甜既有驚喜 芋泥好重芋味又夠厚 仲有啲芋頭粒 加埋肉鬆一定好食⁣⁣▫️芝士火腿肉鬆粟米蛋餅🍳💰35⁣↬蛋餅唔會太厚 入面好多料 上面仲加左沙律醬 就算放到凍左都仲幾好味⁣⁣▫️椒鹽炸燒賣💰10/6粒⁣↬呢個價錢冇咩可挑剔 燒賣唔會炸到好乾 口感有啲煙韌 唔係一舊粉咁 加埋椒鹽幾惹味⁣⁣ᐠ ♥︎ ᐟ今次唔記得左要烘底 應該會更加好食 而且佢份量都唔細架 加個小食當午餐就夠哂飽 下次再試其他味( ๑´•ㅂ•)ノ”⁣⁣⁣

▫️香蔥咸牛芝士炒滑蛋三文治🐂💰25⁣

▫️芋泥肉鬆三文治🥪💰30⁣

▫️芝士火腿肉鬆粟米蛋餅🍳💰35⁣

▫️椒鹽炸燒賣💰10/6粒⁣

2021-07-14 32 瀏覽
油麻地呢間外賣三文治店我非常推介️💁🏼‍♀️ 麵包好鬆軟,內餡豐富惹味,連奶茶都唔錯架💁🏼‍♀️香濃沙嗲牛肉滑蛋三文治($30)沙嗲醬真係超香濃,花生味都幾岀,仲食到花生粒粒,加埋滑蛋同洋蔥超惹味!芋泥肉鬆三文治($30)芋泥香滑仲有芋頭粒粒,有芋香但肉鬆太香口被蓋過,整體來講足料好味!士林台式香酥蛋餅($35)餅皮用上手抓餅,即叫即製脆卜卜好好味!入面捲上超強拉絲芝士、肉鬆、雞蛋同火腿,好邪惡好好味!樽仔奶茶奶茶好香滑,茶味又唔澀,好飲啵!

香濃沙嗲牛肉滑蛋三文治($30)

芋泥肉鬆三文治($30)

士林台式香酥蛋餅($35)

樽仔奶茶
奶茶好香滑,茶味又唔澀,好飲啵!
2021-07-11 238 瀏覽
今日行完山,很想吃一些食物補充體力,所以選擇了方便又便宜的三文治。位置:油麻地B2的出口旁邊,一踏出地鐵就看到了!環境:坐落於角落,兩邊都掛上其招牌,並貼滿了餐牌,門口亦有下午茶套餐牌介紹。服務:以外賣服務為主,無論包裝和食物,都有高水準,證明便宜不等於隨便!下午茶:所有三文治的份量都很豐富,性價比高。香蔥芝士鹹牛肉滑蛋治$30這是三款之中,我最喜歡吃,因為四款的食材味道很配合,有蛋香、芝士和蔥香,再加上少少的鹹香,口感主要以滑溜的蛋為主,使人一吃就上癮。芋泥肉鬆三文治$34(轉麥包$2)(烘底$2)這款是很受歡迎的招牌三文治,芋泥和肉鬆都厚厚實實,芋泥的軟綿和清甜配肉鬆的鹹,是傳統的配搭,而且份量充足,吃一半都飽了。黑松露滑蛋三文治加餐肉$30黑松露用料充足,所以香味濃郁,想不到餐肉都一樣厚大,真是要開大口才能把整個三文治咬下,這款三文治的滑蛋比例更多,蛋香更濃!樽仔奶茶(跟餐$5 )茶味濃郁,並帶有甘醇,不甜,配三文治吃一流。樽仔薏米水(跟餐$5 )我喜歡其清甜的味道,完全清除暑氣,而且薏米可以幫助身體去濕氣,是有益的飲品,對身體完全零負擔。椒鹽炸燒賣$10總共有六粒炸燒賣,外脆內

位置:油麻地B2的出口旁邊,一踏出地鐵就看到了!

環境:坐落於角落,
兩邊都掛上其招牌,並貼滿了餐牌,
門口亦有下午茶套餐牌介紹。

下午茶:
所有三文治的份量都很豐富,性價比高。

香蔥芝士鹹牛肉滑蛋治$30
這是三款之中,我最喜歡吃,

芋泥肉鬆三文治$34(轉麥包$2)(烘底$2)
這款是很受歡迎的招牌三文治,

黑松露滑蛋三文治加餐肉$30

樽仔奶茶(跟餐$5 )
茶味濃郁,並帶有甘醇,不甜,配三文治吃一流。

樽仔薏米水(跟餐$5 )

椒鹽炸燒賣$10
總共有六粒炸燒賣,外脆內軟,是普通魚肉燒賣再炸,曬上椒鹽,是鹹香的餐前小食。

2021-07-10
8 分鐘 (外賣自取)
  • 芋泥肉鬆三文治
  • 香蔥芝士鹹牛肉滑蛋治
  • 黑松露滑蛋午餐肉三文治
2021-07-11 41 瀏覽
油麻地附近有咩好食?唔想食飯麵咁heavy?咁你一定要試下呢間三文治呢樣野真係幾時都咁岩食平時就算星期一至五番工前講緊even 8am 都會有幾個人企係到等緊原來就係為左買呢份豐富既早餐嗱呢到其中一樣最出名既有厚餐肉滑蛋三文治蛋好滑 餐肉🐷係好香好夠厚塊白包好鬆軟, 鬆軟得黎幾煙un所以每次食完都好飽好滿足😎就算男仔都唔使怕食完唔夠飽🙊🙊都值得一提佢個包裝用料都好用心好高質, 有個透明盒蓋,加白色厚卡紙做既盒(個盒好硬淨!硬到我以為係膠既紙料)確保到食物衛生 又唔會壓爛~最重要係賣相都靚仔, 影番張靚相多d 人like飲品方面, 加5蚊就可以有樽仔野飲我就中意配 羅漢果水/意米水感覺健康d , 爽呀其實我都幫襯左好多次ga la仲有食過其他口味既牛油果碎蛋啦fresh d 就有蕃茄生菜蛋啦又食過期間限定既芋泥肉鬆每一款都係咁好味無得輸!而價錢黎講廿幾三十蚊算係ok 抵食我見過同類型三文治賣到40~50蚊都見過。。。我就會唔捨得囉留意:大吃大喝佢只做外賣ga !無位坐同堂食ga大家買完要搵個公園/帶番屋企慢慢嘆啦btw 有次見到外國人坐係路邊食其實都可以好chill 好有型當然啦 型男食
油麻地附近有咩好食?
唔想食飯麵咁heavy?

咁你一定要試下呢間[大吃大喝]

三文治呢樣野真係幾時都咁岩食

平時就算星期一至五番工前
講緊even 8am 都會有幾個人企係到等緊
原來就係為左買呢份豐富既早餐

嗱呢到其中一樣最出名既有
厚餐肉滑蛋三文治

蛋好滑 餐肉🐷係好香好夠厚
塊白包好鬆軟, 鬆軟得黎幾煙un
所以每次食完都好飽好滿足😎
就算男仔都唔使怕食完唔夠飽🙊🙊

都值得一提佢個包裝用料都好用心

好高質, 有個透明盒蓋,
加白色厚卡紙做既盒
(個盒好硬淨!
硬到我以為係膠既紙料)
確保到食物衛生 又唔會壓爛~
最重要係賣相都靚仔,
影番張靚相多d 人like

飲品方面, 加5蚊就可以有樽仔野飲

我就中意配 羅漢果水/意米水
感覺健康d , 爽呀

其實我都幫襯左好多次ga la

仲有食過其他口味既
牛油果碎蛋啦
fresh d 就有蕃茄生菜蛋啦

又食過期間限定既芋泥肉鬆

每一款都係咁好味

無得輸!

而價錢黎講廿幾三十蚊算係ok 抵食

留意:大吃大喝佢只做外賣ga !
無位坐同堂食ga

大家買完要搵個公園/帶番屋企慢慢嘆啦

btw 有次見到外國人坐係路邊食
其實都可以好chill 好有型

當然啦 型男食咩都咁型ga la

• 厚餐肉滑蛋三文治
2021-07-06 49 瀏覽
收工想食啲小食 經過呢間小食店見到有好多唔同款嘅三文治 好似好足料咁買咗兩款嚟試試 又幾足料幾驚喜喎🤩🤩📍火腿芝士蛋三文治 加肉鬆就咁芝腿蛋治好似一啲都唔特別咁😂但一加肉鬆成件事好似昇華晒口感豐富咗好多 本身嘅厚蛋係好滑嘅而肉鬆就令份三文治有啲咬口但整體又唔會好乾好痴口 反而好易入口🥰$25有兩大份 真係幾抵😍嗰日我食唔晒 一半留返第二日早餐攞焗爐焗返一樣得 一樣咁好食🤤🤤📍香濃沙嗲牛肉滑蛋三文治呢一款就啱晒鐘意重啲口味嘅人沙嗲牛肉俾得一啲都唔吝嗇😂又係大大份 同份腿芝蛋治一樣厚但呢份就更加濃味 就好似平時食嘅沙嗲牛麵咁😂唔同嘅係除咗沙嗲汁外 滑蛋令份三文治更易入口唔會好乾🥰🥰🥰加上呢個味道平時比較少見食落更驚喜🥰
收工想食啲小食 經過呢間小食店

唔同嘅係除咗沙嗲汁外 滑蛋令份三文治更易入口
唔會好乾🥰🥰🥰加上呢個味道平時比較少見
食落更驚喜🥰
2021-07-04 73 瀏覽
最近留意到油麻地窩打老道新開左間「大吃大喝」,主打即叫即製厚切三文治、台式香酥蛋餅、招牌手撕雞飯等等外賣食品火腿芝士蛋三文治加肉鬆三文治勁厚身,鬆軟方包夾着半溶芝士、火腿、炒滑蛋及肉鬆,好足料!整體充滿蛋香同芝士香,味道同口感都好豐富哦香蔥芝士鹹牛肉滑蛋治加$2可以轉麥包,充滿麥香又健康!鹹牛肉滑蛋簡直係完美配搭,口感滑溜,鹹香滋味,加入左香蔥粒更加美味喔檸檬茶清涼解渴,酸酸甜甜,消脂解膩薏米水唔會太甜,夏日消暑去濕就啱晒

火腿芝士蛋三文治加肉鬆

香蔥芝士鹹牛肉滑蛋治

檸檬茶

清涼解渴,酸酸甜甜,消脂解膩

薏米水

唔會太甜,夏日消暑去濕就啱晒
外賣自取