咸牛肉炒蛋三文治 $25上次食過午餐肉炒蛋覺得濕氣太重 今次試另一款又覺得好食勁多🤤 今次個麵包完全冇濕氣太重既問題 而且個shape都靚過上次 係好工整既長方形🥪 加上咸牛肉既香味同濕滑既炒蛋好夾 兩者配搭之下既味道就好出色🥰 加上又大份 非常抵食✨評分: 10/10🌟 芝士火腿粟米台式香酥蛋餅 $35今次有男朋友幫手食先可以試埋蛋餅 哈哈😆 蛋餅既賣相就麻麻地 而味道就相對唔錯🤣 蛋餅既皮煎得好酥脆 入面包住巨量芝士🧀、粟米🌽同火腿🍖 三樣配料係火腿得一片 其餘都多到爆哂餡😚 正正因為芝士既份量好多 所以食1-2舊都有啲膩 最好就share食🤪 推介俾芝士控🔥評分: 8.5/10🌟———————————————————————大吃大喝 (油麻地)油麻地窩打老道9-11號榮德大厦西翼地下A2-A3號舖
咸牛肉炒蛋三文治 $25
評分: 10/10🌟

芝士火腿粟米台式香酥蛋餅 $35
評分: 8.5/10🌟
———————————————————————
大吃大喝 (油麻地)
芝士火腿粟米台式香酥蛋餅
芝士火腿粟米台式香酥蛋餅
2021-09-02 51 瀏覽
勁芫荽炒蛋餐肉三文治🥪$30,真係超級無敵勁多芫茜,真係勁鍾意,加上餐肉勁厚,麵包又厚,超滿足,芫茜控必食🤣🤣🤣火腿芝士蛋肉鬆三文治🥪$30,炒過既滑蛋放係芝士上面,芝士半溶狀態,配合埋火腿、肉鬆同牛油麵包一齊食,好吸引😍士林台式香酥蛋餅$35 ,入邊有芝士🧀、粟米🌽、肉鬆🐽,餡料好多,而且芝士仲拉絲,面層仲有沙律醬,一齊食好正😋樽仔奶茶🧋同埋樽仔薏米水🥤跟餐加$5 ,奶茶香濃又滑,加上佢唔落冰直接雪凍🧊,保持原汁原味嘅奶茶,好好飲! !薏米水少少甜啱晒夏天祛濕飲👍🏻

2021-08-25 43 瀏覽
油麻地地鐵站出口一出就見到嘅小食店見到佢啲圖好吸引 一於試吓佢今次叫咗一份蛋餅兩份三文治一份炸燒賣首先個蛋餅有肉鬆火腿芝士果然十分出色肉鬆好多 芝士可以拉絲蛋餅皮外脆內軟 有層次亦非常香口跟住係烘底沙嗲牛肉雞蛋三文治加芫荽呢個香港獨特口味梗要試下 沙嗲牛肉好嫩滑 雞蛋唔多剛剛好個汁亦都唔會太稀令到個麵包濕晒作為芫荽紅梗係要加呢$2 果然冇失望好香好惹味 完全點綴左個沙嗲牛肉基本款既芋泥肉鬆三文治來自台灣嘅美食 芋泥算幼滑甜度適中肉鬆如果多啲就更完美呢個炸燒賣係冇得輸 又係外很脆內很軟新鮮滾熱辣咁出爐即食可以食十份唔吹水最後梗係要試埋港式香滑奶茶同埋薏米水奶茶我鍾意佢唔太甜 而且真係好滑 飲完個咀都唔會酸薏米水就清清淡淡咁唔甜唔酸岩曬食完一堆重口味既野之後清清脷胎
油麻地地鐵站出口一出就見到嘅小食店

奶茶我鍾意佢唔太甜 而且真係好滑
飲完個咀都唔會酸
薏米水就清清淡淡咁唔甜唔酸
岩曬食完一堆重口味既野之後清清脷胎

👧🏻Wodafoodie in Yau Ma Tei每日返工經過都一定會買佢既三文治做早餐,然後有日發現呢個《芝士🧀火腿🐽蛋🍳加肉鬆💗》無敵既組合,原來放落三文治同蛋餅都一樣咁好食!😍😍😍💯✨🥪芝士火腿蛋加肉鬆三文治 $30 (走油)勁厚肉鬆,滑溜炒蛋,加埋芝士火腿同超軟熟既白方包,令平平無奇既芝腿治升級左‼️😋😍肉鬆既鹹香同其他食材好夾,同時又唔會搶過曬其他材料既味,好鬼好食!唔怪得台灣人咁鍾意三文治加肉鬆☺️!大推呢個配搭呀🤤✨ 🍳芝士火腿蛋加肉鬆蛋餅 $35 (少油走沙律醬)餅皮外層香脆,餡料好多好滿😋食既時候好驚跌曬出黎,加左肉鬆簡直係成個蛋餅既精粹😍😍蛋餅煎過,熱力將芝士完全溶左係d肉鬆入面🧀兩種鹹味互相輝映,簡直係無得輸‼️~~😋❤️✨薏米水 +$5加左$5要薏米水,好低糖,好岩女仔飲,去水腫!三文治鬆軟,蛋餅酥脆,今次一次過試到一樣材料,但兩種唔同既口感同享受,呢個芝士火腿蛋加肉鬆盛宴,我真心俾100分!💯🥰🥰🥰❤️❤️❤️📍 大吃大喝 (油麻地)油麻地窩打老道9-11號榮德大厦西翼地下A2-A3號舖
👧🏻Wodafoodie in Yau Ma Tei

芝士火腿蛋加肉鬆三文治

✨🥪芝士火腿蛋加肉鬆三文治 $30 (走油)
芝士火腿蛋加肉鬆蛋餅

✨ 🍳芝士火腿蛋加肉鬆蛋餅 $35 (少油走沙律醬)

✨薏米水 +$5
加左$5要薏米水,好低糖,好岩女仔飲,去水腫!

芝士火腿蛋加肉鬆三文治

📍 大吃大喝 (油麻地)
  • 士林台式香酥蛋餅
2021-08-21 1238 瀏覽
有時候一份簡單的輕食就已經能夠果腹工作💼地點附近就有主打的三文治的小店由於嚐過😋太多款式,這次就分享我跟同事們的美食pick✅吧 厚切餐肉蛋三文治 $25相信會有不少人在茶餐廳🙋🏻‍♀️點一份雙拼三文治會選擇「餐蛋治」!店家的餐蛋治絕對不能看輕👀,煎得香口的厚切🐽餐肉跟處理好的炒蛋,麵包軟熟加上份量不少,簡單的配搭已經很足夠👌🏻!香濃沙嗲牛肉蛋三文治(期間限定) $30大愛❤️沙嗲牛肉的我看到這款怎能不試?牛肉🐮份量多亦有調味,肉質嫩滑,沙嗲味不俗,帶花生🥜香意想不到加入洋蔥🧅粒增加甜味,配上炒滑蛋令味道提升📈 口感滿滿~芋泥肉鬆三文治(期間限定) $30芋泥餡料近年成為大熱🔥,店家亦有推出期間限定芋泥質地幼滑綿密,甜度也貼近香港🇭🇰人口味,配上海量肉鬆,雖然自己對芋泥不太偏好😅,但嘗試後覺得咸甜味道配合得宜⚖️ 很不錯呢!香蔥芝士鹹牛肉滑蛋治 $30鹹牛肉蛋治亦是熱門款式之一☝🏻但追求新鮮的香港人又怎會滿足現狀呢😏?所以店家就推出這款加入香蔥跟芝士的加強版💪🏻 蛋牛治香蔥提升香氣,熱溶的芝士🧀 增添風味,感覺更加獨特!香滑奶茶 / 祛濕薏米水 $12(購買三文治、蛋餅或飯 +$5換購)奶茶
有時候一份簡單的輕食就已經能夠果腹
工作💼地點附近就有主打的三文治的小店
由於嚐過😋太多款式,這次就分享我跟同事們的美食pick✅吧

厚切餐肉蛋三文治 $25
加上份量不少,簡單的配搭已經很足夠👌🏻!

香濃沙嗲牛肉蛋三文治(期間限定) $30
大愛❤️沙嗲牛肉的我看到這款怎能不試?
牛肉🐮份量多亦有調味,肉質嫩滑,沙嗲味不俗,帶花生🥜香

芋泥肉鬆三文治(期間限定) $30
芋泥餡料近年成為大熱🔥,店家亦有推出期間限定

香蔥芝士鹹牛肉滑蛋治 $30
香蔥提升香氣,熱溶的芝士🧀 增添風味,感覺更加獨特!

奶茶由店家自行沖泡🫖,茶味奶香兼備,沒太大苦澀感,有茶餐廳的水準!
凍飲還有🤏🏻少甜配方,不會過甜,奶茶控的我表示滿意啊😌
薏米水味道清甜, 還要是自家製作!非常適合☀️夏天飲用!

招牌台式香酥蛋餅 $35(自選配料 $30/2款 $35/3款)
除了三文治外,還有🇹🇼台灣人最愛的早餐:蛋餅!客人可選兩款或三款配料,有選擇🤔困難症的朋友可以選擇經典口味:肉鬆 + 芝士 +火腿,味道豐富濃郁
而個人大推肉鬆 + 芝士 +粟米🌽,鹹鹹甜甜的非常好吃🤤
要留意⚠️ 吃這個緊記趁熱食,因為你會看到滿滿拉絲🤩 非常邪惡啊!

炸紫蕃薯餅 $10/2件
紫薯份量不少,外酥內軟,炸漿並不厚,一口就吃到滿滿的紫薯蓉🍠

一口鹽酥雞 $18
另一款小食鹽酥雞是店家推介💁🏻‍♀️ 炸粉不重雞肉🐔有調味,鹽份🧂控制得不錯,會令人想吃完一口再一口~

店家位置於街角,在地鐵🚇站出口所以人流暢旺,加上店家的食品全都性價比高,開業不久已經成為街坊及上班族的寵兒💕
下次經過不妨買一款來試試看😊!
2021-08-13
10 分鐘 (外賣自取)
好耐無去台灣旅行,好掛住台灣既小食,今日就約同事一齊去公司附近既大吃大喝買台灣小食.芋泥肉鬆三文治+烘底~三文治好足料,爆多芋泥和肉鬆,芋泥係用新鮮既芋頭打成泥,口感好綿密.三文治烘得好香好脆.士林台式香酥蛋餅~入面有芝士,煙肉,黑椒蘑菇, 蛋餅煎得好脆,濃濃既蘑菇香味加上煙肉真係絕配,芝士仲可以拉絲.真係好好味. 椒鹽炸燒賣~炸得好酥脆, 椒鹽香大大提升燒賣既味道.薏米水~甜度適中, 好清甜,又可以去水腫.羅漢果水~清熱解暑.

芋泥肉鬆三文治+烘底
芋泥肉鬆三文治+烘底~三文治好足料,爆多芋泥和肉鬆,
芋泥係用新鮮既芋頭打成泥,口感好綿密.
三文治烘得好香好脆.

士林台式香酥蛋餅
濃濃既蘑菇香味加上煙肉真係絕配,芝士仲可以拉絲.
真係好好味.

椒鹽炸燒賣~炸得好酥脆, 椒鹽香大大提升燒賣既味道.

薏米水~甜度適中, 好清甜,又可以去水腫.

羅漢果水~清熱解暑.
2021-08-12
芋泥肉鬆三文治+烘底
士林台式香酥蛋餅
每一次去果欄嘅時候都會經過呢間鋪頭,之前仲見有啲關注組推介。所以今日再去果欄買生果嘅時候就揀咗佢哋試吓啦。舖頭喺一個轉角位度,點單同埋取餐係分開,點完單之後就喺另一邊等,大概五至八分鐘左右就可以拎餐。🥪香蔥芝士鹹牛肉滑蛋治烘底$樽仔奶茶🥤跟餐+$5▪️餐廳主打做外賣嘅關係,佢嘅包裝係幾有心思嘅,拎上手已經見到份三文治勁多蛋😍打開就聞到蔥嘅香味(有冇人係鍾意食蔥),蛋炒得超滑,同微脆嘅多士夾埋口感更正,鹹牛肉同芝士咸咸香香超惹味。拎餐嘅時候,店員話佢哋嘅樽仔系列係自家製,奶茶飲落微甜有茶香同幾滑。🌮士林台式香酥蛋餅 $35樽仔薏米水🥤跟餐+$5蛋餅嘅餡料係芝士肉鬆火腿,蛋餅表面有加沙律醬,預先切好咗,打開用叉一拮起就可以食,咬落酥脆有蛋香,芝士做到拉絲效果🧀薏米水感覺有家庭式味道,微微嘅甜,消暑解渴。總結:係一間高質素有心嘅外賣小店,行去最近嘅公園即係幾分鐘路程質素都冇乜點影響到。如果有堂食就更加好啦🤤

🥪香蔥芝士鹹牛肉滑蛋治烘底$
樽仔奶茶🥤跟餐+$5

🌮士林台式香酥蛋餅 $35
樽仔薏米水🥤跟餐+$5

薏米水感覺有家庭式味道,微微嘅甜,消暑解渴。

今日特登一早嚟到油麻地呢間大吃大喝,朋友推薦,話超級好食,今次就試吓!我哋一人叫咗一個三文治🥪,一人一款飲品!📌勁芫荽炒蛋三文治🥪$25 ,加餐肉🐖$5超口三文治,超多餡料,餐肉夠厚身,芫荽炒蛋細緻滑溜❣超推薦喜歡芫荽的朋友,必食❣️😋📌香濃沙嗲牛肉滑蛋三文治🥪$35 ,加芫荽🍀$5超喜歡這個港式的配搭,沙嗲牛肉香味濃郁,炒蛋相當細滑,整體感覺高分,一口咬下去餡料爆滿❣️❣️😍😍📌自家製香滑奶茶☕️$12他們所有飲品都是自家製,喜歡他們的奶茶,相當細滑,茶味奶味互相平衡,同時相當突出😋😋📌鮮榨檸檬茶🍋🍹$12感覺清新,微甜,檸檬酸味平衡,茶味甘香,值得一試🍋🌿

📌勁芫荽炒蛋三文治🥪$25 ,加餐肉🐖$5

📌香濃沙嗲牛肉滑蛋三文治🥪$35 ,加芫荽🍀$5

📌自家製香滑奶茶☕️$12

📌鮮榨檸檬茶🍋🍹$12
感覺清新,微甜,檸檬酸味平衡,茶味甘香,值得一試🍋🌿
2021-08-09 52 瀏覽
呢間舖頭人人食過都話抵食兼好食……咁啱今日路過附近,剛好又係食飯時間,就會一會佢!由於我同我friend都大食,正值又食飯時間,所以叫咗三個嘢食同加每樽五蚊雞柯打咗兩樽嘢飲。先先係聞名嘅 *『芋泥肉鬆三文治(烘底)』*。呢樣嘢食我聽落嘅感覺係又鹹又甜,唔知點。但既然friend叫到就即管柯打下,點知甜甜嘅芋泥加上鹹鹹嘅肉鬆味道又幾特別!仲只係賣$30蚊,去邊搵?(順帶一提,我+$2轉咗做健康麥包底同再+$2轉做烘底,總值=$34蚊)跟住係 *台式蛋餅*,我揸fit選咗三種內容分別為:粟米、磨菇、芝士。首先個蛋餅皮幾脆口,燶燶地幾香口,有好濃嘅蛋香,好耐無去台灣嘅朋友仔可以喺呢間店止住癮先。(呢個都唔係貴,只$35蚊)Last but not least, 我要講講啲嘢飲,其中兩款真係健康到唔健康:1)羅漢果水 2)檸檬意米水,飲得出係無添加(重只係+$5/樽,抵到呢!)

2021-08-09 148 瀏覽
大吃大喝係油麻地一間外賣小店,主打多款爆餡三文治,同時都有提供客飯同野飲。是日去完附近圖書館,行過見倒大吃大喝嘅三文治幾抵食同吸引,就買黎試下。香蔥芝士咸牛肉滑蛋治($35) - 哩度嘅三文治款式都幾多,全部都係厚切爆餡,每款$25,另外可以加餡料每款$5,因為三文治都係即叫即做,所以要等得耐少少。麵包好軟熟唔會乾柴柴,中間嘅滑蛋都真係幾滑,再加埋咸牛肉咸咸香香,飽肚又好味。黑椒磨菇煙肉芝士蛋三文治($35) - 麵包同樣厚得黎好軟熟,黑椒味啱啱好唔會太重,因為加左磨菇,所以食落多左啲咬口。士林台式香酥蛋餅($35) - 蛋餅已經預先切開左,方便一口一件夾起黎食,入面有芝士、火腿同肉鬆,夾起蛋餅見倒芝士仲有拉絲,口感帶少少煙韌,雖然外賣返到黎蛋餅有少少硬左,但整體都唔錯。樽仔奶茶(跟餐加$5) & 樽仔薏米水(跟餐加$5) - 小店有五款樽裝飲品,單買$12/枝,跟餐加$5就飲倒。野飲係原樽雪凍,所以冇加冰,奶茶飲落唔會太淡,唔差得過茶記嘅絲襪奶茶,而薏米水就係少甜版比較健康。平時喺七仔買一份三文治做早餐十幾蚊食完都唔會飽,哩度嘅三文治爆晒餡都係廿幾三十蚊,夠飽之餘仲要係好食嘅,行過可

香蔥芝士咸牛肉滑蛋治

黑椒磨菇煙肉芝士蛋三文治

樽仔奶茶& 樽仔薏米水

平時喺七仔買一份三文治做早餐十幾蚊食完都唔會飽,哩度嘅三文治爆晒餡都係廿幾三十蚊,夠飽之餘仲要係好食嘅,行過可以買份試下。
香蔥芝士咸牛肉滑蛋治
黑椒磨菇煙肉芝士蛋三文治
樽仔奶茶& 樽仔薏米水
  • 香蔥花士咸牛肉滑蛋治
  • 黑椒磨菇蛋三文治+煙肉+芝士
2021-08-08 88 瀏覽
厚切餐肉蛋三文治 $25呢間已經bookmarked咗好耐 終於有機會食到🤩 係平日4點幾去都要等10分鐘 lunch的話就更加耐 實在太有人氣🤣 拎上手見到個賣相都唔錯 係有一面個包冇咁工整扣咗少少分🤧 食落啲蛋都幾滑幾香 而餐肉兩面都有煎香 食落好有咬口 好足料🔥 不過個包有少少淋咗 所以口感相對冇咁好🥺 整體黎講不過不失 同埋冇堂食呢點真係差少少🥲評分: 8/10🌟———————————————————————大吃大喝 (油麻地)油麻地窩打老道9-11號榮德大厦西翼地下A2-A3號舖
厚切餐肉蛋三文治 $25
評分: 8/10🌟
———————————————————————
大吃大喝 (油麻地)
2021-08-07 47 瀏覽
呢間野係朋友介紹嘅,話說佢有一日無意中行行吓街,見到有得賣芫荽餐蛋治,於是買完試完好味再介紹我食既。所以我決定收工買外賣返屋企食!呢度收錢個店員好有禮,我嗌左佢介紹咗一個既幾款嘢食同嘢飲。都係出名受歡迎嘅。勁芫荽炒蛋餐肉三文治 $30餐蛋治我成日食,唔同嘅係呢個加咗勁多芫荽,炒蛋夠滑。芋泥肉鬆三文治(烘底) $32呢個芋泥食落甜甜地,肉鬆食落又鹹鹹地,又甜又鹹但味道竟然出奇地夾!黑椒蘑菇芝士粟米蛋餅 $35蘑菇、芝士、粟米都係我鍾意食嘅材料,芝士有拉絲,蛋餅有台灣既味道。+$5 樽仔薏米水+$5 樽仔奶茶呢一餐外賣先$107,呢個份量黎講真係好抵食,仲有嘢食嘅質素都幾好!

勁芫荽炒蛋餐肉三文治 $30
餐蛋治我成日食,唔同嘅係呢個加咗勁多芫荽,炒蛋夠滑。

芋泥肉鬆三文治(烘底) $32

黑椒蘑菇芝士粟米蛋餅 $35

+$5 樽仔薏米水

+$5 樽仔奶茶
2021-08-07 1243 瀏覽
《五感天下》 沒有味蕾下,厨師會失意……沒有視力下,美景會失落……沒有觸感下,開心會失蹤……沒有嗅覺下,呼吸會失控……沒有聽覺下,天籟會失衡……《視》士林台式香酥蛋餅, 我見到沙拉醬霸道地佔據整條蛋餅,它很想成功眾人之光,但一打開蛋餅的內涵,誘人的拉絲芝士嘗試掩蓋培根的光芒,而培根又蠢蠢欲動地攣曲自己身體,像巨星般3D跳動,要世人注目……我彷彿見到它們彼此間的互動,一家幾口在開心暢遊,放入我口中,蛋餅的酥及蛋的香與涵料互相媲美,各有千秋,好味非常,台灣美食使我產生幻象了!《味》手撕鷄, 坊間太多自稱正宗手撕鷄,但太多令令厨師失意,令食客抓狂……這兒的手撕鷄一大堆,層層鋪排,如太空館的半外殼,再點上日式胡麻醬及麻辣醬,味已升華到三個層次,又麻又辣,但不會奪走鷄肉的嫩及滑,基本上手撕鷄的肉感仍保留,秘製的醬是在引出手撕鷄的初心,用自己的鮮肉味去進擊食客的心深處。《嗅》芋泥肉鬆三文治,聞一聞,嗅一嗅,肉鬆的香夾雜於濃濃的芋泥,芋頭的味向上向橫飛撲於我鼻子,兩樣食物之夾充分呈現於三文治的大舞台,當咀嚼融合的他們,就如聞到遍地山野之剛熟的山芋,山羊羚羊也用四蹄奮力地去爭奪山芋,為的是加上自
《五感天下》

沒有味蕾下,厨師會失意……

沒有視力下,美景會失落……

沒有觸感下,開心會失蹤……

沒有嗅覺下,呼吸會失控……

沒有聽覺下,天籟會失衡……

《嗅》芋泥肉鬆三文治,聞一聞,嗅一嗅,肉鬆的香夾雜於濃濃的芋泥,芋頭的味向上向橫飛撲於我鼻子,兩樣食物之夾充分呈現於三文治的大舞台,當咀嚼融合的他們,就如聞到遍地山野之剛熟的山芋,山羊羚羊也用四蹄奮力地去爭奪山芋,為的是加上自家製的羊奶去攪拌山芋,沖製出一杯山芋羊奶,奶香濃,山芋香,天生一對的絶配。
《觸》身材極之瘦削的樽仔奶茶,一手包住她的腰,一條沒肥膏的幼腰,裝住超滑口感的如斯奶茶,冰一冰它,奶茶也變冰極,從此可能再也觸不住它的滑溜。
《聽》聽浪的聲沒了,波濤的聲也沒了,我衹聽到台灣美食的呼喚聲,它們一起大合唱,想我吃到飽,吃到忘記大自然的叫聲……連身邊的咸牛肉三文治也在吶喊,叫我下次一定要帶它回家,烘熱它,溫柔又堅定地吃出咸牛開演唱會的歌聲。
呢幾日落大雨,懶洋洋咩都唔想做,決定外賣解決晚餐😂一出油麻地站,揀左呢間成日無論中午或者傍晚都有人排隊既小店🤓點左兩個飯加枝飲品拎返屋企慢慢享受🥰我哋叫咗一個汁燒肥牛煎蛋飯,個飯一出黎雖然放係袋入面,但不斷都已經聞到好香既燒牛肉味!本身今日食左個晏tea都變得突然肚餓🥲另外有佢招牌既手撕雞飯,兩個飯都配到佢自家製既飲品,所以揀左羅漢果茶同薏米水去下濕🥰汁燒肥牛飯真係好出色👍🏻牛好嫩好野味,搭配濃香嘅滑蛋,半生熟咁拌埋啲汁同飯餸食實在大滿足🥰食完呢個飯,決心下次一定要試埋去啲三文治!手撕雞飯嘅雞肉唔會乾爭爭,但係又唔係好多肥膏,睇得出好有心機給一個飯!佢混埋適當份量嘅雞皮一齊,可以喺麻辣醬或芝麻醬之間揀一款去撈埋啲手撕雞飯一齊食,非常細心👍🏻不過我就冇撈埋啲芝麻醬一齊食都覺得啲雞好入味,唔係太辣,都幾大眾化!兩支嘢飲既味道都幾濃郁,係用心煲嘅出品,飲得放心,解渴得黎又健康,係幾難得既小店!其實平日俾佢啲誠意十足嘅三文治選擇同圖片所吸引,已經心思思但可惜冇時間⋯今晚試左佢啲飯,令我對佢出品既三文治更加好奇有興趣🙈希望下次預多啲時間晏就排到佢黎食!

2021-08-03
外賣自取
2021-08-04 49 瀏覽
大吃大喝喺油麻地B出口一上樓梯就見到,就算係我呢個超級路痴都唔會搵唔到。舖頭面積唔大,喺呢邊點完餐之後,要轉過彎去另一邊度等攞食物。牆身嘅poster啲食物相好吸引🤩下午茶餐都幾多選擇喎!呢個係黑椒蘑菇蛋三文治,麵包厚得嚟鬆軟,炒蛋嫩滑有蛋香,三十蚊真係物超所值呀!因為冇諗過份三文治會咁大份,所以嗌多咗個茶餐嘅沙嗲雞肉配厚餐肉迷你便當。啲飯大概有普通飯碗一碗左右啦,餐肉係厚嘅,不過我呢個角度影得唔好,因為一打開實在太香啦,所以無睇過影得好唔好就開動了。另外加$10要咗份紫薯餅,炸得好脆好香口。所有食物我都覺得好高質,唯一嘅遺憾係食唔到最想食嘅芋泥三文治。因為去到嘅時候啱啱賣晒😢希望下次再去嘅時候食到啦。
大吃大喝喺油麻地B出口一上樓梯就見到,
就算係我呢個超級路痴都唔會搵唔到。

舖頭面積唔大,
喺呢邊點完餐之後,
要轉過彎去另一邊度等攞食物。

牆身嘅poster啲食物相好吸引🤩

下午茶餐都幾多選擇喎!

呢個係黑椒蘑菇蛋三文治,
麵包厚得嚟鬆軟,
炒蛋嫩滑有蛋香,
三十蚊真係物超所值呀!

因為冇諗過份三文治會咁大份,
所以嗌多咗個茶餐嘅沙嗲雞肉配厚餐肉迷你便當。
啲飯大概有普通飯碗一碗左右啦,
餐肉係厚嘅,
不過我呢個角度影得唔好,
因為一打開實在太香啦,
所以無睇過影得好唔好就開動了。

另外加$10要咗份紫薯餅,
炸得好脆好香口。

所有食物我都覺得好高質,
唯一嘅遺憾係食唔到最想食嘅芋泥三文治。
因為去到嘅時候啱啱賣晒😢
希望下次再去嘅時候食到啦。
外賣自取