2016-04-25 1534 瀏覽
職員態度衰到暈,訂位同講左生日月份,去到比埋身份證佢睇,到埋單冇折。8個人比一張6人既枱,迫到食野都食唔到,又唔係爆場,真係好搞笑,啲野又唔好食,真係好垃圾囉…
  • 雪糕
  • 飲品
2016-04-24 5526 瀏覽
放假两個人想搵下野食,唔知食乜好,唯有去食下放題啦,😄,乜都有得你食,5洗煩惱 !$138既放題?去邊到搵?而家去翠華普通食個餐都閒閒地6-70蚊啦。呢到138蚊算好多野食了,松葉蟹同生蠔仲要都係另加$78已有得你任食,計埋都係220蚊一位,果然係超級抵!抵!平時放題都係得啤酒汽水任飲,估唔到仲會有清酒,梅酒比你飲,對於我呢啲喜愛杯中物既朋友泥講,真係幾有驚喜。餐前小吃,芝麻八爪魚大大隻同辣味螺肉,一人份量,夠哂開胃。wow…賣飛佛!美國生蠔,新鮮👍大隻👍,酒店buffet都未必間間有得食到。松葉蟹一樣係,鮮甜👍,味美👍。刺身都有好幾種選擇:立魚刺身,墨魚片刺身,鮑魚片刺身,鮮柱貝刺身,松葉蟹棒刺身,玉子刺身…識食當然係主打勁食生蠔,松葉蟹同刺身啦😆😆~平時去食放題好少食壽司,因為食完都飽,點食其他野呢?不過今次每款order一件泥試下,估唔到會咁好食。首先細細件,唔會太飽,壽司應該即叫即做,上到枱啲飯仲暖暖地,而家師傅手勢都很好,飯唔會散。我自己就比較鍾意火炙三文魚壽司,火炙蟹棒壽司同吉烈蝦反卷,夠香口。燒日本紫薯,我第一次食,細細粒好得意,內裡紫薯肉好甜,而且煙煙韌韌,連皮食埋幾過
餐前小吃,芝麻八爪魚大大隻同辣味螺肉,一人份量,夠哂開胃。
wow…賣飛佛!
松葉蟹一樣係,鮮甜👍,味美👍。
刺身都有好幾種選擇:
識食當然係主打勁食生蠔,松葉蟹同刺身啦😆😆~
燒日本紫薯,我第一次食,細細粒好得意,內裡紫薯肉好甜,而且煙煙韌韌,連皮食埋幾過癮。
燒雞軟骨夠香口,佐酒一流。
燒雞肉串,雞肉夠哂滑。
燒牛舌,好香牛味,燒完亦唔會太乾身同韌。
燒羊架,肉質鬆軟,我鍾意佢羊羶味夠重。
食埋甜品至夠完美。
2016-04-24
10 分鐘 (堂食)
  • 松葉蟹
  • 刺身拼盤
  • 壽司
2016-04-24 1284 瀏覽
去到門口見到放題158成人咁平?又見到入面好點多人都食到笑容滿面咁樣,心唸包無死啦。除左經理一開始有帶位之外 其他員工都好似當你無到咁😡😡😡當刺身理時候 最離譜事情發生了,我眀明叫左十條蟹柳 以正常人即認識應該係完完整整一條,我頂佢個肺 佢夠膽死一開三? 咁樣仲五係誤導消費者? 在睇下啲甜蝦,上面有啲黑色一點點五知乜野理。。。。好似發左霉咁。好恐怖☹️唯一可以真正食超過兩次 就係個粥 同雞軟骨。。食完之後 落左去樓下,發現左間爭鮮,大家都不約而同一齊講,早知食佢好過啦。

除左經理一開始有帶位之外 其他員工都好似當你無到咁😡😡😡

2016-04-24 1285 瀏覽
地理位置絕對地優勝,地鐵站出口不用一分鐘就到電梯,上一層就到,非常方便。我喜歡舒服的格局,這裡完全可提供,有梳化位,好闊落!但午市無開,要夜晚黎先有機會坐。2百零蚊的放題可食什麼?答案是集日式放題、自助餐及打邊爐於一身,照顧到不同人士集埋狂食特食!要成十幾張柯打紙,梗有一款啱你食。如果你不愛松葉蟹蟹腳及蠔,價錢更可2百蚊有找,但我一向愛這兩樣,就算酒店食自助餐, 我都盡量找到兩樣都有提供的才會去食, 我都算食得招積吧~!!!我初時知道價錢便宜時都沒有想過質素會特別好, 只希望平平地, 有個日式放題的地方俾朋友們一齊大吃大喝, 誰知一到食物出場時我們全都非常驚喜!!!!!Close up 會俾人話我刻意影到隻蠔好大隻, 有檸檬在旁都呃不到你多少, 無錯!!!真係好多隻蠔, 仲要是生食蠔。大家都知道有不少店, 就算時酒店, 怕保險不到蠔的品質, 都好少提供生蠔, 今次真是大開眼開, 有生蠔外, 更是極大款。蠔身雪白, 裙邊呈淺啡色, 蠔肉的比較都佔蠔殼的8成或以上, 充滿整隻蠔。入口先有少量海水味, 繼而慢慢有少量金屬味, 一咬蠔身, 蠔汁超多, 爆滿整個口腔, 用這比較絕不過分, 你試過
2百零蚊的放題可食什麼?答案是集日式放題自助餐及打邊爐於一身,照顧到不同人士集埋狂食特食!要成十幾張柯打紙,梗有一款啱你食。
我初時知道價錢便宜
松葉蟹蟹腳及蠔
, 用這比較絕不過分, 你試過比日本珍珠蠔大兩至倍的蠔後, 意見都會和我不相伯仲~~
松葉蟹蟹腳
我的主角出場啦~, 好多時見到酒店提供的長腳蟹, 都會開出一堆水份, 而且肉質都較咸, 但今次這個我認為真的可與酒店及一較高下, 大家看相片都見到, 拆出的蟹肉完整而結實, 完全沒有多餘水份, 或蟹腳放久而令肉質鬆散, 入口當然都有海水味, 但只有少量, 及後衝上了一入鮮甜蟹肉香, 爽滑的肉質不但有咬口, 及比人造蟹棒來得鮮活可口, 蟹腳處理分法非常好, 冰鮮好令蟹殼與蟹肉完全分離, 味道真是一級棒
~~~~
海鮮拼盤
第一盤一向都是最厲害, 面且職員非常有心思, 連LED燈都放入冰內, 令整盤海鮮多了一份迷幻感。
鮮柱貝、原隻甜蝦
刺身類
刺身除了一般都有供應的三文魚吞拿魚外, 另有立魚鮑片鮮柱貝原隻甜蝦松葉蟹棒可供選擇, 款式都有好多!!!推介三文魚刺身
, 魚脂紋理分明, 入口甘甜, 魚油香十足, 不可不試!!
壽司款
壽司雖多, 但胃口細的我及朋友們, 都不敢多食飯, 怕太飽, 只點了鮮帶子壽司, 花之戀刺身沒有的火焰鰻魚壽司。飯粒都算香口軟熟, 每件壽司的飯都不大, 一口食都沒有問題, 鮮帶子會比刺身的柱貝略大粒, 口感及爽更甜, 鰻魚汁醬豐富, 建議多燒起出焦香感, 更能豐富嗅覺及味覺。
扒類這張紙比較特別, 好少放題店會願意供應, 肉類都比較貴, 而且打正旗號的日式放題又點會願意供應多類的食物, 但這店標榜西日料理, 完全做到西式自助餐供應的材料, 牛扒、羊架、牛舌等一應俱全。
牛扒及牛舌
試了牛扒牛舌--牛扒切件上, 方便與朋友share, 牛肉味都重, 味濃, 但牛扒上的汁太咸, 唔落會更好, 牛舌
就好驚喜, 必食!!!!眼見鮮紅色的牛舌以為未熟, 入口超軟熟可口, 淋淋的口感好易入口, 少食內臟的朋友都不妨一試。
蕃薯天婦羅
天婦羅雖外表麻麻地, 炸漿不太脆, 但勝在炸漿薄, 味道香口, 即叫即炸, 熱辣辣上, 油份不多, 香口而不膩。
叉燒拉麵
拉麵是一拉麵控友人落單, 味道一般, 份量不多, 可以淺嚐。
吉列蠔+紫心香芋丸
炸物是最富罪惡感的食物,但亦是我在放題熟食類食得最多的一種,無他吧-香脆可口、炸香撲鼻的感覺,非常難抗拒。選擇了吉列蠔+紫心香芋丸
紫心香芋丸
吉列蠔雖然都不錯, 但我的重點放在紫心香芋丸上。近年的放題才看到,這個不得了∼我愛上了。外表有QQ的燸米糰包圍, 內裡是流質的紫薯餡, 完全是熱食的甜品, 由於一整粒即叫即炸, 所以咬半後仍有熱氣撲鼻,但尺寸小易入口,固食完一粒又一粒。
這店特別在連貴價的酒類都是放題價錢內已包: 清酒梅酒, 甚至法國紅酒都有, 食蠔配紅酒真係超爽, 可惜我們全不嚐酒精, 浪費了一次平價奢侈的機會!
種類之多, 數極都數唔完, 大家可一試發掘O下。
黃金焗蠔
蟹籽沙律
甜品
雪糕
無限量供應的雪糕(雀巢及香港本土品牌), 雪條(阿波羅及韓國品牌), 豆腐花, 甚至乳酪都有
豆腐花
乳酪
飲品區
忌廉溝鮮奶
正到連忌廉溝鮮奶都有!!!
維X
維X奶, COT及菊花茶
飲品
康師傅各類飲品

花多眼亂的情況底下, 120分鐘的放題又接近尾聲, 想想之前點的食物, 都發覺自己眼闊肚窄, 未能每類食物都有機會食到, 不過勝在朋友多, 而且於這個價錢上, 與朋友出外聚會食一餐唔飽的都比這個貴, 既然目標明確, 下次又要帶朋友重遊此地, 再戰多幾回120分鐘, 平價、高質、量多的放題
題外話/補充資料: 生日有全單88折
午餐
鮮柱貝、原隻甜蝦
牛扒及牛舌
紫心香芋丸
豆腐花
  • 松葉蟹蟹腳
  • 生蠔
A second visit to this All You Can Eat Japanese AFTERNOON Buffet with Unlimited Oysters, while birthday guys and girls got 12% off (88 "gik", you get it).It is just 221HKD/25Euross/~28USD, oysters are quite fresh but not much flavour, however super creamy and succulent! Love their desserts other foods as always, been there a second time, my friends love it, why wouldn't you? Sounds like a pushy sales but hey, I really feel great about this one. Afternoon buffet goes from 11am to 4pm. The place
Afternoon buffet goes from 11am to 4pm. The place is more spacious than usual Jap buffet, with western but Hongkongized decor. Spacious, Hongkong and comfy.
Red wine and plum wine and beer served
I recommend their shimp and oyster sashimi, hot pot dishes are getting smaller in portions but still fine and lovely, their chocolate puddings are great. What else? They got Bak Fok sweetened tofu at Serve It Yourself corner. The chicken wings and beef grill are succulent as well.
At this price their foods served are yummy and not just messing them up to stuff your stomach to the full. This budgeted buffet is recommended for people who enjoys Hongkongized restaurants.
2016-04-16
2016-04-21 1227 瀏覽
放題愈開愈多,不過價錢都愈來愈貴!尼間放題選擇多,而且都算幾平,仲有蠔食,真係抵食。 唔少得既刺身,大部分幾肥美,特別係帶子,相當鮮甜。生蠔都新鮮唔會臭。 熟食方便我最中意炸蠔。 最正既係甜品,應有盡有! 雪糕雪條任食,我最中意食奶凍,夠滑,奶味又濃。
熟食方便我最中意炸蠔。
2016-04-21 2631 瀏覽
岩岩去完日本旅行,番到黎香港就已經好想再食番d日本美食,日本美食眾多,樣樣都想食,所以就揀左間放題黎食,貪佢可以樣樣叫小小! 平時行過見到呢間放題都好多人幫襯,而且朋友生日有優惠,決定一試! 貪佢種種夠多,連打邊壚都有,當然主角都係松葉蟹腳同生蠔啦。一坐低緊係即時叫個蟹腳先啦。提供既工具都好容易剪開,完全岩曬我又怕煩但又想食好味道美食既人。蟹肉鮮甜而且無雪味,肉質唔會散開。一口氣食左好多隻,啖啖肉。點左隻生蠔,差唔多有個手掌咁大由於好大隻既原因,食落好有口感,生蠔既鮮甜充滿口腔,有好滿足既感覺。食到呢到就開始要飲下野,當然野飲都係任飲啦,而且好好既就係竟然有個熱飲櫃,好適合唔太鐘意飲凍野既人。飲完野後,當然唔可以比把口停啦,講明食日本野,點可以唔食刺生呢。三文魚塊塊都好厚,魚脂味充足。甜蝦味道清甜,大細岩岩好可以一啖食曬。和牛壽司,放入口時,仲微微熱,牛味十足,入口即溶。火灸蟹棒,雖然面頭有好多沙律醬,但係亦都唔會搶左蟹棒既味道,蟹棒有一點點燒焦既口感,食落特別香口。食完生蠔再食個蒜香燒蠔。蒜蓉完全覆蓋係燒蠔面上,蒜香味十足,鐘意濃味野既必試。最後當然要食下天婦羅啦。一咬開唔會剩

貪佢種種夠多,連打邊壚都有,當然主角都係松葉蟹腳同生蠔啦。
一坐低緊係即時叫個蟹腳先啦。

蟹肉鮮甜而且無雪味,肉質唔會散開。
一口氣食左好多隻,啖啖肉。
點左隻生蠔,差唔多有個手掌咁大

三文魚塊塊都好厚,魚脂味充足。

甜蝦味道清甜,大細岩岩好可以一啖食曬。
和牛壽司,放入口時,仲微微熱,牛味十足,入口即溶。

食完生蠔再食個蒜香燒蠔。

蒜蓉完全覆蓋係燒蠔面上,蒜香味十足,鐘意濃味野既必試。
最後當然要食下天婦羅啦。

一咬開唔會剩係得炸粉,蝦亦都好爽口,咸味亦都岩岩好,我連個汁都無點過都已經食左好多隻。

總括黎講,三個字,平靚正,剩係食個手掌咁大既生蠔同松葉蟹腳都值回票價。
2016-04-20
  • 天婦羅
2016-04-18 1342 瀏覽
小妹常常逛葵芳,一直得知這家店的存在,經過無數次卻沒有試過。近日放題癮起,這裡夠近,一於試試它。餐廳鄰近地鐵站,出了A出口轉左走十多步會看見一扶手電梯,上了扶梯就會看見餐廳了,非常方便。我跟朋友是吃午市放題,普通放題$78一位,加$48升級有刺身、甜品、揚物和扒類,再加$78就有生蠔和松葉蟹任食。由於只是偶爾吃一次放題,故決定放縱一次試試所有東西😂 先看看點餐紙,選擇亦算豐富。 飲品是自助的。這裡很貼心有熱櫃,可滿足不想飲冷飲的客人👍🏻另外有甜品和雪糕櫃 二話不說先叫個刺身拼盤,不得不說它的視覺效果真的一流😂上台時會噴煙,鄰座的人的目光都集中在我們身上。另外,冰下面放了燈,會不斷變色😂 刺身質素正正常常吧!小妹最喜歡三文魚,從色澤看得出它頗新鮮,而且厚切令人感到滿足😻😻 松葉蟹的肉也算多,而且肉質頗鮮甜。 一定要說的就是生蠔!超大一隻!比起平時酒店buffet 的大很多😍生蠔很肥美,它的味道亦不會腥。除了刺身,少不了的一定是壽司。 火焰三文魚壽司和火焰和牛壽司最好吃😌😌 火焰三文魚壽司上加上蛋黃醬,很惹味。和牛壽司肉質鬆軟,入口即溶。 日式吉列

我跟朋友是吃午市放題,普通放題$78一位,加$48升級有刺身甜品、揚物和扒類,再加$78就有生蠔和松葉蟹任食。由於只是偶爾吃一次放題,故決定放縱一次試試所有東西😂

先看看點餐紙,選擇亦算豐富。

松葉蟹的肉也算多,而且肉質頗鮮甜。

除了刺身,少不了的一定是壽司

日式吉列蠔。炸的香脆,上台時熱騰騰的,要小心燙口呢!

火焰芝士蝦反卷。車打芝士片搭上炸蝦,非常邪惡呢😂

胡麻醬冷面。冷面爽口彈牙,加上濃濃的麻醬實在是「無得頂」!而且它表面灑上蟹籽,混和來吃令口感更豐富呢!

拿了兩件蛋糕。前面是朱古力慕絲蛋糕,慕絲的軟硬度剛剛好,朱古力味濃郁,不會太甜👍🏻 後者是咖啡忌廉蛋糕,咖啡味亦頗重,不過太多忌廉,有點先飽濟。

總括來說,以這樣的平價能吃到這個質素的食物,其實也不能要求太多,小妹對這裡挺滿意的。

夢工房西日料理葵芳葵義路2-10號新葵芳花園好爵中心商場1樓一行六人去葵芳,今日剛好有人4月份生日 提早book位有多個88折,在Openrice看見評價頗佳,朋友都食過推介葵芳夢工房放題性價比高,所以立即打去book位試試佢!8:30開始優惠時段收費兩小時放題$138+要+1, 當然有人生日梗有平啦,加上…這個價錢又真係抵食嘛!而且飲品種類多 食物也不錯 eg...炸物(紫薯波波丶蟹粥....有驚喜)性價比超高!
夢工房西日料理

葵芳葵義路2-10號新葵芳花園好爵中心商場1樓

(紫薯波波丶蟹粥....有驚喜
)性價比超高!
2016-04-14 1659 瀏覽
與朋友聚舊, 都想與朋友多多傾談, 但又想食好一些, 應該如何選擇?今次就與朋友一齊放肆一番, 選擇放題, 朋友初時聽到放題, 已考慮價碼問題, 我用一個好安心的回覆----平、靚、正~就解除佢的疑慮。朋友於東涌收工, 到達葵芳鐵路站只需半個鐘左右, 食肆在鐵路站旁的商場, 一出鐵路站上電梯就到, 好方便。入口有一部份是梳化位, 感覺好舒服, 不過比較空曠, 少人坐時會比較礙眼。入面座位都有好多, 10人枱都可安排到, 人多都不怕分枱坐。我們兩位都可以安排到卡位, 舒舒服食大餐。我們都愛食生蠔及蟹腳, 自然要加錢食埋, 雖說要加錢, 但要食到這兩樣, 一般都要在自助餐餐廳才有供應, 今次難得有日式放題餐廳有供應, 就算加完錢都二百幾蚊一位, 比起其他自助餐三百幾蚊都未必有蠔食, 這間價錢確實相當吸引。二話不說就點餐, 見到柯打紙都有十多張, 種類真係過百款, 花多眼亂, 開始就叫一些刺身及海鮮試試吧~生蠔好大隻,足有一個大男人手心咁大,蠔色偏淡,蠔身非常厚,比一般珍珠蠔大兩至三倍。食落幾爽口,海水味及金屬味不重不咸,初次食蠔的人都接受到,這個放題價錢,去邊度還有!蟹腳肥大肉厚,除蟹身撕

我們都愛食生蠔蟹腳, 自然要加錢食埋, 雖說要加錢, 但要食到這兩樣, 一般都要在自助餐餐廳才有供應, 今次難得有日式放題餐廳有供應, 就算加完錢都二百幾蚊一位, 比起其他自助餐三百幾蚊都未必有蠔食, 這間價錢確實相當吸引。
松葉蟹蟹腳
蟹腳
肥大肉厚,除蟹身撕出的肉比較鞋外,腳內肉質好軟,蟹味重而不咸,比起酒店自助餐供應的更好!
刺身
三文魚刺身
—色澤油潤, 油脂分明, 入口有啖啖魚油香, 爽口有勁, 咬一兩口就油化了, 感覺不錯
甜蝦
原隻甜蝦
—非常開心有原隻甜蝦, 完整又美觀外, 更突顯貴價貨感覺。入口絕對比一般甜複爽口彈牙, 亦覺非常鮮甜, 口感好滑。
原粒帶子刺身- 原粒尺寸不大, 但比別的餐廳切件大粒帶子顯得大方
扒類
自私叫一人前扒類就超滿足啦,點了牛扒,魚柳及牛舌
牛扒即叫即煎,熱辣辣,入口即化,肉質好鬆軟,淋扒的汁略為軟咸,因本身已有醃過,煎香已足夠。
魚柳都幾驚喜,半煎炸,炸粉不厚,入口仍有肉汁,好juicy, 魚肉幼滑!
天婦羅
天婦羅
當然都是必點,除蝦外,有番薯、南瓜、茄子、蓮藕及蟹柳。炸物雖然賣相不吸引,但勝在炸漿薄,即炸件件香口,天婦羅汁不咸,有陣陣甜香,配合食相得益彰!
汽水
忌廉溝鮮奶
飲品
有好多選擇: 維他紙包飲品、康師傅系列、即斟汽水、忌廉溝鮮奶,款式特多,任君選擇!
甜品
乳酪
泡芙
雪糕
雪條
甜品都是自助形式,有慕絲蛋糕、泡芙、雪糕雪條、百x豆腐花、啫喱等,非常多元化,雪糕有雀巢同大阪餅店,之前食過大阪餅店蛋糕,已覺好味,今次第一次食話店出的雪糕,豆腐口味,刮時會覺得有雪葩的感覺,但入口滿口奶香,豆腐香好重,甜而不膩,有胃口都想一杯接一杯!
整體上這店的性價比真高,無論刺身款式質素、食物種類,以至味道都非常超值,自私地希望少人發掘到,但一看食評,已知好多人已見識過這店的潛力!!
題外話/補充資料: 有朋友生日, 有88折優惠, 另有火鍋選擇, 不需另外付費
2016-04-09
  • 原隻甜蝦
2016-04-14 587 瀏覽
朋友話葵芳有間平民價的方日本放題, 當然要馬上試下啦! 由於午飯時間有限,價錢也比較便宜 我們選擇了基本的午餐放題!魚生三文魚,生蠔, 長腳蟹等, 外表非常吸引! 而色香味方面, 味道仍有進步空間! 這也可能是午市跟晚市的分別! 因為好友跟我說他嘗試過晚餐來食放題價錢貴一點, 但味道也較甜美! 這也是一個平民午餐的選擇!
2016-04-12
雪條飲食
2016-04-13 1134 瀏覽
今日lunch黎到葵芳行街! 搵到間放題好似唔錯!好采去到即刻有位! 哩度座位都算多! 地方夠大! 哩度午市放題都勁多野食! 連火鍋都有! 我見到好多枱客人都打邊爐! 奈何我食LUNCH真係打唔到邊爐! 哈哈哈!就試下其他野啦!哩度既價錢係自由配搭, 我覺得唔錯喎! 食得多款就可以加錢! 但食唔到咁多又洗迫你一定要比足咁多錢! 價錢係成人$78, 可以任食手卷/卷物、壽司、前菜/沙律、拉麵/飯/烏冬同埋飲品如果你想多D選擇就升級, 可以再食埋剌身/炸物/甜品/牛扒/羊架等等等.....然後如果你再想任食埋生蠔或松葉蟹就再加錢!自由選擇! 不錯呀! 仲好抵食喎!我今日一行2人去食啦! 朋友話乜都想食=.=! 咁我地就選擇左$78+$48+$78哩度既款式多,  只係點食物紙都有十幾張!SUSHI同SASHIMI都好新鮮! 我地又ORDER左生蠔或松葉蟹!生蠔超大隻! 又好味!  松葉蟹好正呀! 非常鮮甜! 2者都好新鮮!反而熟食我地就小左叫! 因為我地比較鐘意食刺身壽司!壽司種類都算好多! 而且佢係細細舊, 唔會令到你好飽肚好快食唔到野!最鐘意火焰XO醬和牛SUSHI, 仲有特別既火焰黑
今日lunch黎到葵芳行街! 搵到間放題好似唔錯!
好采去到即刻有位! 哩度座位都算多! 地方夠大!
哩度午市放題都勁多野食! 連火鍋都有!
就試下其他野啦!
但食唔到咁多又洗迫你一定要比足咁多錢!
然後如果你再想任食埋生蠔或松葉蟹就再加錢!
自由選擇! 不錯呀! 仲好抵食喎!

哩度既款式多,  只係點食物紙都有十幾張!
SUSHI同SASHIMI都好新鮮!
我地又ORDER左生蠔或松葉蟹!
生蠔超大隻! 又好味!
松葉蟹好正呀! 非常鮮甜! 2者都好新鮮!
反而熟食我地就小左叫! 因為我地比較鐘意食刺身壽司!
最鐘意火焰XO醬和牛SUSHI, 仲有特別既火焰黑松露帶子壽司!
刺身好味! 新鮮!
我叫左5款! 有三文魚, 帶子,吞拿魚等...
好快就KO左!
熟食我只係叫左燒蠔, 羊扒同埋D串燒等等...
燒蠔味道不錯! 面層有小小蒜, 入味!
而羊架同串燒都OK! 羊架大大舊! 豬軟骨串燒好脆!
另外, 仲有好多甜品!
有CAKE, 有雪條, 好多隻味呀! 有我最愛既榴槤雪條! 正!
總括我覺得算抵食呀!
LUNCH時間放題都有咁多野食仲係自由配搭!
抵食!

2016-04-03
2016-04-13 1425 瀏覽
今日嚟到葵芳,估唔到葵芳竟然都有日式放題,價錢仲好抵,閒日19:00前入座價錢係$158位⋯⋯嘩!呢個時勢呢個價錢真係好難得!未食過都好,一試無妨啦! 店內都算寬敞,裝修有點兒西式化,似食西餐的架局! 近門口位有飲品自助吧,仲有甜品自助吧! 同一般的放題無異,都係劃紙仔,簡單易明!食放題,首輪一定係揀刺身啦~店員好有禮貌地接過我們已劃好的order紙, 等了五分鐘都未到,令人唾涎的刺身拼盤好快便呈上⋯睇得出師傅真係好俾比機喎,因為個刺身拼盤堆砌得真係好吸引,而且有發光裝置,仲有噴煙特效!!勁呀!未食都先俾個like先! 另加$78/位仲可以任食生蠔同松葉蟹段!生蠔係至愛,唔加錢任食就對唔住自己~ 生蠔真係好大隻,有手板咁大!而且仲肥嘟嘟,肉好厚!松葉蟹棒雖然每次上少少,但蟹肉鮮甜,口感實在喔!甜蝦size有手指般大隻,肉質鮮甜,唔錯!其他刺身都可以。 食完一輪刺身,跟住就到熱食,熱食選擇都幾多,蟹粥、炸蠔、串燒、天婦羅、清酒煮蜆⋯⋯出面一般放題有的食物,基本上夢工房都有! 其中最特別,竟然有自選火鍋一欄!有三個自選湯底,想食咩湯自己話事!熱辣

同一般的放題無異,都係劃紙仔,簡單易明!

勁呀!未食都先俾個like先!
刺身拼盤
另加$78/位仲可以任食生蠔同松葉蟹段!
生蠔係至愛,唔加錢任食就對唔住自己~
生蠔

甜蝦size有手指般大隻,肉質鮮甜,唔錯!其他刺身都可以。
清酒煮蜆
芝士焗生蠔

其中最特別,竟然有自選火鍋一欄!有三個自選湯底,想食咩湯自己話事!熱辣辣滾一滾,好暖胃喔!
自選火煱
埋單每人二百幾,咁樣的價錢食到個咁多選擇嘅放題,就算有限時2小時,都真係好抵食!

2016-04-11 971 瀏覽
在葵芳上班已有大半年了,發現很多美食,由燒賣魚蛋至fine dining都有,一日四至五餐不用愁。有次經過見到這家放題已經心心眼,價錢好吸引,原來同事早前也到此吃過,也說食物質素不錯。看見他們午市也坐無虛席,所以打電話訂位,怕full booking嘛,因為真的很爆喔。加$78(每人)便可享有雙拼升級優惠,愛生蠔的我當然唔會錯過。很美的刺身拼盤,排列得精緻、吸引,色彩繽紛,新鮮度高。淡淡的海水味,生蠔肉質肥美,爽口鮮甜。松葉蟹:肉質鮮美,多吃不是罪。三文魚:厚切新鮮,必食。呑拿魚:爽甜厚身。鮑片:沒有太大的雪味,讚。蟹棒:蟹味濃郁。玉子:厚切,蛋味十足。帶子:肉厚肥美,正。甜蝦:鮮甜彈牙。沙律:新鮮蔬菜吃不停。黃金燒蠔:芝士焗蠔,味道濃郁,蠔的大小適中,增加口感。北寄貝壽司:新鮮,飯的份量不多,可多吃其他款式。火焰黑松露帶子壽司:必吃之選,黑松露份量多,味道濃郁,配帶子很合適。鮮帶子壽司:鮮甜厚肉,回味無窮。日式炸餃子:肉汁多不會乾。即炸蒜香雞翼:香脆可口,忍不住第二輪再order。紫心香芋丸:香芋粉絲不可錯過,外脆內軟,香芋不會太甜。芝麻八瓜魚:味道濃郁,口感一流,小食必選。如果覺得
很美的刺身拼盤,排列得精緻、吸引,色彩繽紛,新鮮度高。
淡淡的海水味,生蠔肉質肥美,爽口鮮甜。
沙律:新鮮蔬菜吃不停。
黃金燒蠔:芝士焗蠔,味道濃郁,蠔的大小適中,增加口感。
芝麻八瓜魚:味道濃郁,口感一流,小食必選。
如果覺得還不夠,火鍋都是不錯的選擇,人數多可以一邊火鍋一邊吃刺身壽司,大滿足呀。
2016-03-30
2016-04-09 992 瀏覽
岩岩星期六食完生蠔同長腳蟹唔係好夠喉,朋友就約我去近排熱話又有生蠔同長腳蟹嘅夢工房西日料理度嘆一餐任食以解我相思之苦。餐廳超近葵芳地鐵站A出口,一出地鐵去對面好爵中心上扶手電梯就到。一去到餐廳已經坐滿左客人,不過好彩等唔夠十分鐘就獲安排座位。餐廳風格算是偏西方風格,裝修簡約,座位都夠大。食物種類繁多任君選擇,除了有一般放題店嘅刺身丶壽司丶天婦羅同燒物等外,仲可以另加78蚊嘆任食生蠔加長腳蟹。尼個價錢基本上叫一round已經抵返,更何況我是衝住生蠔同長腳蟹而來,又豈可不點呢!!登!登!登!登!首先出場嘅係刺身拼盤拼生蠔及松葉蟹段。當侍應上菜時它已經令我心花露放,各種食物經師傳用心的排列,顯得格外新鮮美味。生蠔大大隻,新鮮程度同我星期六在酒店食的有過之而無不及。而且完全沒有腥味,一整隻入口,活脫脫就是游在海中的鮮至於松葉蟹方面,起初我們以為是四隻蟹腳的組合,怎料一拿起發現是一整隻蟹的部份,而且相當具重量。處理蟹腳的工具已一一奉上,十分方面。蟹肉非常鮮甜,本身已具有海水的咸味,不用添加任何醬料,令我與友人一隻接一隻,食得不能自拔。無疑,這兩道食物絕對是encore之首,而且絕對無加錯。至於其
食物種類繁多任君選擇,除了有一般放題店嘅刺身壽司丶天婦羅同燒物等外,仲可以另加78蚊嘆任食生蠔加長腳蟹。尼個價錢基本上叫一round已經抵返,更何況我是衝住生蠔同長腳蟹而來,又豈可不點呢!!
刺身拼生蠔及松葉蟹段
登!登!登!登!首先出場嘅係刺身拼盤拼生蠔及松葉蟹段。當侍應上菜時它已經令我心花露放,各種食物經師傳用心的排列,顯得格外新鮮美味。生蠔大大隻,新鮮程度同我星期六在酒店食的有過之而無不及。而且完全沒有腥味,一整隻入口,活脫脫就是游在海中的鮮至於松葉蟹方面,起初我們以為是四隻蟹腳的組合,怎料一拿起發現是一整隻蟹的部份,而且相當具重量。處理蟹腳的工具已一一奉上,十分方面。蟹肉非常鮮甜,本身已具有海水的咸味,不用添加任何醬料,令我與友人一隻接一隻,食得不能自拔。無疑,這兩道食物絕對是encore之首,而且絕對無加錯。至於其他刺身方面的新鮮情度亦令人滿意,三文魚肥瘦相稱,魚油的甘香塊塊皆是。甜蝦肥大而蝦味濃郁。光是這盤魚生已叫人口水直流。
即炸蒜香雞中翼,日式炸餃子,脆香三文魚腩骨
即炸蒜香雞中翼,日式炸餃子和脆香三文魚腩骨。眾所周知我是雞翼控,這味即炸蒜香雞中翼炸得金黃香口,如蒜味再加強定能更滿足我這重口味之人。炸餃子是水準之上的作品,皮薄而香脆,內涵豐富而調味得剛好。至於脆香三文魚腩骨則略為失色,肉質太瘦了。
火炙黑松露帶子壽司,鮮帶子壽司
除了三文魚外,我其實最愛帶子。這家有齊火炙黑松露帶子壽司及鮮帶子壽司,味道一如記憶中好。而且值得一讚是它的份量是一般壽司店的一半,小口品嚐,放題的精妙是食得越多,試得越廣最好,米飯易飽肚,這樣一小口反而既滿足我食帶子的心,又不致撐胃。
鹽燒雞軟骨及海蝦
鹽燒雞軟骨味道討喜,雞軟骨燒得香酥金黃,口感爽脆,支鹽粉味道惹味,我因此多點了一round。至於海蝦大大隻,但略嫌連皮咬會過咸,要小心處理。這家除了有另料的生蠔同蟹腳任食外,更有火鍋選擇,共設三種湯底,包括豬骨湯底丶韓風豬骨湯底和蕃茄湯底。作為愛辣之人必點韓風豬骨湯,湯底為極濃的辣湯,是韓國特有的辣醬味,不太能承受辣的人要小心,它的辣勁十足呢!配料方面選擇亦多,有肥牛丶海蝦丶各種菜類及丸類。食放題之餘亦不妨點這火鍋來暖暖胃。

整頓放題的質素可謂水準之作,特別是生蠔及蟹腳可謂五星級酒店的質素,我們共點了三round,可謂大大值回票價。整晚下來是位位二百五倒,可謂性價比其高的晚餐之選呢!
2016-04-06
10 分鐘 (堂食)
刺身拼生蠔及松葉蟹段
即炸蒜香雞中翼,日式炸餃子,脆香三文魚腩骨