2018-01-24 227 瀏覽
葵芳唔知食乜好•撞正放lunch時間•新都會•葵涌廣場間間餐廳迫爆•記得朋友講過有間放題喺地鐵站附近•拿拿臨走咗上黎試下•午市磯燒放題$168少見喎•Try Try 大路刺身樣樣齊•多心嘅我倆咩都嗌d試下先•甜蝦細細隻幾鮮甜👍👍•其他味道一般•無雪味•主角出場啦•款式都幾多•蠔仔•蜆•扇貝•吊桶•店員會窩心話你知烹調時間•唔怕overcook•貪靚又為食嘅女士們•記得食番d蔬菜•減少罪惡感之餘•又可以healthy d •食都食得開心d•甜品•飲品自助形式•甜品的的式式•啱曬心多多嘅我倆•食還食•哈哈•唔好做大嘥鬼•冷氣夠•唔怕食完一陣味•👍👍
午市磯燒放題$168
少見喎•Try Try
甜品•飲品自助形式•

冷氣夠•唔怕食完一陣味•👍👍
2018-01-21 396 瀏覽
平時好少寫食評,但我實在唔想再有人中伏,即使只係86蚊(78蚊加一)放題。今餐總共兩個人食,一坐低就即刻落單,點知等咗半個鐘先有嘢食到,仲要係小食(中華沙律、八爪魚、辣味螺肉),完全冇誠意!講到小食,不得不提佢哋個七味溫泉蛋,我會推薦俾一啲喜歡刺激嘅朋友試一試佢。😏講番有乜食先,佢哋半個鐘內都淨係俾小食似乎係常態,根據我哋嘅觀察,有一半食放題嘅客人都係食左小食之後就埋單走。我相信如果我哋冇催單,我哋今餐都冇嘢食。

2018-01-17 292 瀏覽
最近同朋友去葵芳夢工房食放題 , 原來夢工房最近裝修咗, 餐廳面貌煥然一新。由於放工後 ,肚子特別餓 ,所以我和朋友很快便先選擇了 壽司醫肚。 壽司 也有很多不同款式選擇, 個人最愛吃 是三文魚壽司 ,鰻魚壽司 ,師傅製作水準也沒有令人失望。 很快就 把壽司 食光了。炸物也是 不可錯過的選擇, 現在這個季節炎可以吃到榴槤 炸彈, 而且 榴槤炸彈皮薄 入口 榴槤 蓉芳香四溢, 好食到番單再叫。最值得一讚 就是羊架 ,肉質不騷不銀, 而且 點上醬汁 非常可口。飲品方面 , 可以任飲的 也有冰凍的梅酒 ,汽水和果汁 ,還有 烏龍茶 等等 。甜品 方面有 ,各款糕點甜品 。還有冰涼的豆腐花 , 啫喱和雪糕,雪條等等。

2018-01-11
2018-01-16 358 瀏覽
有人見到有團購(加埋所有費用每位$176),即刻買黎同我一齊去食😘百零蚊本來不抱太大期望,試過後又發現唔錯。餐廳地點非常近葵芳港鐵站,A出口上條電梯就見👍見又係韓式炸雞店靚靚裝潢🤣好似近排好興🤔餐廳都幾大!入門口已見到好多飲品、熟食、甜品!仲有2個雪糕櫃好多款雪糕、雪條,第一印象幾好😎任點食物紙有13張,刺身、天婦羅、火鍋、甜品乜都有😱唔使$200咁多野食嘅!?都要叫黎試下先知堅定流😜一於乜都叫啲!食過大部分食物,話好好味又唔係,但算係唔錯,基本味道都唔會偏離😊熟食又唔會凍冰冰,仲有幾款都幾好味😋火鍋料幾好,除左墨魚丸太林坺坺啦!刺身、壽司類都幾新鮮,沙律類都唔錯,款式夠哂多👌羊架、西冷上枱個賣相就差啲😅但味道都ok,尤其係漢堡扒都幾好味😋呢度有我至愛嘅榴槤炸彈,熱辣辣好味😍黃金同蒜香燒蠔都唔錯😋食物、飲品都幾特別,有幾款唔係周圍都有,例如麻辣豬腸、溫泉蛋、印度薄餅😮同埋菠蘿好似浸過鹽水食落都幾甜👏已經食到好飽,但都點左平時比較少見嘅焦糖藍海鹽雪糕、香芋綿綿冰同埋食左支Mega雪條☺️藍海鹽雪糕,鹹鹹哋但無乜特別😅香芋冰幾好味👍總括餐廳空間感十足、裝潢靚、店員服務亦都幾好(尤其係我打電話

見又係韓式炸雞店靚靚裝潢🤣好似近排好興🤔餐廳都幾大!

任點食物紙有13張,刺身、天婦羅、火鍋甜品乜都有😱唔使$200咁多野食嘅!?

火鍋料幾好,除左墨魚丸太林坺坺啦!

刺身壽司類都幾新鮮,沙律類都唔錯,款式夠哂多👌

總括餐廳空間感十足、裝潢靚、店員服務亦都幾好(尤其係我打電話訂位時,接線嗰位大姐態度非常好👍👍)!加上食物種類好多同埋味道都唔錯,性價比非常高😎下次絕對可以再戰🤤
2018-01-15
用餐優惠
團購
2018-01-14 500 瀏覽
睇相啦,唔好講$148,$48都唔值啲野食又唔新鮮,又寫漏單,沙律唔知似咩,幾條生菜加沙律醬就算,好多野都話無,咁我加$48升級跟本無意思啦!帶子係人地茶餐廳炒返啲雪藏帶子,寫左既野永遠唔係跟我數量比,待應態度差。除左環境係ok之外,其他野無樣得。甜品又少款。連雞翼都話無,成張紙既野話無,真係好攞命,我見好多劣評想比機會試下,真係太蠢了。啲蝦同所謂帶子真係唔知細到想點,除左飲品係正常之外。火鍋比熟蝦,想點?? 一定無下次!
睇相啦,唔好講$148,$48都唔值
2018-01-08 417 瀏覽
喺葵芳行街街, 行到好肚餓, 想食餐勁既但又唔想比咁多錢行過見到夢工房有午市放題wor, 一於入去試下啦星期一至日都同一個價錢, 認真好難得門口及餐廳內以貨櫃做主題, 別具風格裝修睇落一d 都唔似係食放題即刻入去坐定定睇下食咩先, 以呢個價位黎講, 有刺身有壽司有串燒已經夠晒勁落完order 等緊既時候去睇下野飲先, 有汽水有啤酒, 最驚喜既係有apple cider 有黑啤真係入去齋飲唔食都得😂野食黎喇, 有冰底保持新鮮感雞軟骨夠脆👍煎三文魚都算鮮甜榴槤炸彈, 一咬成口都係榴槤味😂試下d 西冷扒, 都唔係hea 做架食飽飽就食下甜品啫喱大量雪糕雪條比你揀
喺葵芳行街街, 行到好肚餓, 想食餐勁既但又唔想比咁多錢
行過見到夢工房有午市放題wor, 一於入去試下啦

星期一至日都同一個價錢, 認真好難得

門口及餐廳內以貨櫃做主題, 別具風格
裝修睇落一d 都唔似係食放題
即刻入去坐定定睇下食咩先, 以呢個價位黎講, 有刺身壽司有串燒已經夠晒勁

真係入去齋飲唔食都得😂
野食黎喇, 有冰底保持新鮮感
雞軟骨夠脆👍煎三文魚都算鮮甜
榴槤炸彈, 一咬成口都係榴槤味😂
試下d 西冷扒, 都唔係hea 做架

食飽飽就食下甜品啫喱
大量雪糕雪條比你揀

2018-01-06 613 瀏覽
上openrice睇到好多人多人唸住試下,點知中伏,雖然食物種類好多,但是唔好食嘅都好多,先講刺身,刺身分量細,元貝size得bb手指甲甘細,有圖有真相,其他野都係超級細一份,另外啲野全部都雪到起曬冰沙,啲野完全唔新鮮。叫個焗蠔食,蒜蓉焗蠔又鹹又多沙。羊架又騷又肥,唯二我覺得係好小小係個蜆同埋蟹粥,但是都唔值得去試,其他地方都有好多高質素嘅食物,價錢又唔貴,今餐人均消費208已經9折左,但是真心唔值得去試。
上openrice睇到好多人多人唸住試下,點知中伏,雖然食物種類好多,但是唔好食嘅都好多,先講刺身刺身分量細,元貝size得bb手指甲甘細,有圖有真相,其他野都係超級細一份,另外啲野全部都雪到起曬冰沙,啲野完全唔新鮮。叫個焗蠔食,蒜蓉焗蠔又鹹又多沙。羊架又騷又肥,唯二我覺得係好小小係個蜆同埋蟹粥,但是都唔值得去試,其他地方都有好多高質素嘅食物,價錢又唔貴,今餐人均消費208已經9折左,但是真心唔值得去試。
2018-01-06 419 瀏覽
有時放題唔一定要價錢好貴好貴至有好嘢食~葵芳呢間舖頭絕對係平靚正嘅選擇! 而且裝修完又大又靚坐得仲舒服咗~ 大家睇下啲價錢都真係算係咁㗎啦~ 如果生日月份仲有88折~ 如果唔係生日 提早訂位又有九折壽司 多元化 最好食一定係 燒牛肉壽司碗筷特別 又有電磁爐如果需要打邊爐可以話畀佢聽天婦羅新鮮炸起暖笠笠~ 脆卜卜絕對唔係擺到淋曬嗰啲貨色我只可以話樣樣都好好食 由於貪心得滯~ 全部都要帶兩件 ~所以全部 都冇得再嗌第二輪因為太飽
有時放題唔一定要價錢好貴好貴
至有好嘢食~

壽司 多元化 最好食一定係 燒牛肉壽司

碗筷特別 又有電磁爐如果需要打邊爐可以話畀佢聽

天婦羅新鮮炸起暖笠笠~ 脆卜卜絕對唔係擺到淋曬嗰啲貨色

因為太飽

2018-01-03 320 瀏覽
除了送的海鮮拼盤之外,可以無限任點的包括大赤蝦,大蜆,扇貝,青口,魷魚筒等等,雖然種類不多,但海鮮的質素甚高,非常新鮮。赤蝦顏色鮮紅,目測單只都有大概5寸;而大蜆都有1粒麻雀般大;扇貝的肉也很厚實;
離譜地竟然是角切魚生丼飯!還我角切!還我雜魚生粒...!呢個不如叫三文魚丼飯算吧!仲諗住生日近近地約埋一大班朋友來吃,搵笨!仲要1點15分6人入座,兩點先嚟齊晒d野食,搞到全部人lunch time遲到....
角切魚生丼飯
2018-01-02
午餐
2017-11-23 435 瀏覽
最近帶左屋企人黎葵芳嘅(夢工房)食晚飯,發覺環境唔錯之外,服務態度亦好好,啲食物上菜時都跟得好足!首先,我特別讚下呢間餐廳嘅生豪,原隻之餘,仲要非常新鮮,放上去磯磽爈一陣就食得,又正又好味!仲有磯燒蟹穀,蟹穀除左新鮮美味之外,仲非常有特色,榖裹面有生蛋、蟹柳棒、青蔥同蟹子,熟左之後非常入味,真係值得一試。另外,估唔冬茹,金茹,野菌等都非常大隻,可以放湯或磯燒,而且仲有牛油,散發出香濃味道。仲有壽司式樣多樣化,有好多選擇,最好食當然係花之戀啦,飯唔多,但三文魚好新鮮。

2017-10-30
2017-11-18 355 瀏覽
好鍾意食日本野,見到呢間餐廳好似幾平,於是就揀左黎食lunch本身見到set lunch 咁平真係覺得非常吸引!係1-7任揀一款可以搭配8-12其中一款,加埋野飲都係大概70蚊,好抵。但野食黎左真係幾失望,我叫左什錦壽司配肥牛烏冬。壽司六件當中有三文魚等海鮮,亦有玉子。海鮮真係完全唔新鮮,雖然都預左咁平應該唔好太介意質素,但食落口嗰下真係有啲失望,好似仲差過爭鮮🤢肥牛好韌好老,烏冬唔係稻庭烏冬,唔滑亦唔彈牙。雖然價錢好抵,但真係幾唔好食,朋友叫左牛肉飯,話比起吉野家都差好遠。至於小食,可能叫沙律係最好,因為最大碟亦味道正常,壽司就真係不了。

肥牛好韌好老,烏冬唔係稻庭烏冬,唔滑亦唔彈牙。

2017-10-31 420 瀏覽
秋天到氣涼 了, 約咗幾個朋友 去葵涌 廣場 買衫 換季。 人以食為先 ,先食後行街 入貨 。朋友提議去夢工房西日料理 ,填滿個肚先 有力行街。 呢間餐廳裏面環境 很 乾淨, 地方寬闊 ,侍應的態度 ,也很 有禮。我們坐下 不久, 侍應便送來 磯燒 ,另一個侍應很快又送來一盆,磯燒食物。有大大隻的蟹蓋, 新鮮 ,鮮味的生蠔 ,還有大大隻, 厚肉的扇貝。 款款 顏色鮮豔, 感覺新鮮。磯燒有很多 食物種類, 可供選擇 磯燒,我們點了 大赤蝦, 大赤蝦 ,厚厚的外殼,肉質 結實 ,有海蝦味 。 菠蘿 , 厚切大塊 ,磯燒烤 後多汁 ,特別清甜 好食 。魷魚 如果大隻啲就 更理想 了 。肉質也很新鮮。不可不提刺身拼盤 ,這間餐廳的刺身 三文魚 ,大塊厚切 ,紋路清晰, 非常新鮮 。帶子, 嫩滑 。墨魚,鮮味彈牙。飲品方面 有很多選擇, 有清酒,果汁酒 ,果汁汽水,茶任飲。最後 梗係 食埋個甜品, 布丁 ,豆腐花,雪條, 可以任食 。食到飽飽去行街街 ,可以幫助消化。

2017-10-30
2017-10-29 427 瀏覽
前陣子工作忙,好耐無同朋友見面, 呢排終於忙完可以約埋一班好朋友食個飯同傾下計,為遷就大家,去葵芳區係最好,食店多,又可以行住街等人,返屋企又方便。朋友係放題狂,所以擇左黎夢工房, 上次我來的時候還沒有磯燒的, 真的驚喜!除左磯燒海鮮之外,同一般放題一樣,都係好多選擇,自己寫紙仔落單,今次沒有漏單的情況。磯燒海鮮的素材十分新鮮, 把海鮮放上烤爐上燒,海鮮的香味慢慢散發出來,令人欲罷不能。大蝦真的好大只,而且肉質嫩滑濕潤,味道鮮香,啖啖肉,好食; 另外燒帶子亦都唔錯,蟹蓋味噌燒是整個充滿着蟹膏與及海水的香味,差不多熟的時候把蛋混和,攪拌一下之後再烤一會便成, 味道一流, 必吃!燒菠蘿超多汁,而且亦都好甜!燒蠔係熟食來的,蠔身不太大,芝士絕不手緊!炸蝦天婦羅炸得很鬆脆,上枱嘅時候要即食, 蕃薯和南瓜超甜。然後到炸物,有我最中意食嘅炸流心紫芋丸同埋燒雞翼,兩款都好美味由於今次一開始食左磯燒,所以無食到刺身,有點可惜!飲品櫃滿滿的,很多飲品選擇呢,仲有甜品,櫃選擇都好多,豆腐花,布丁,雪糕雪條同樣都好多選擇。
燒菠蘿超多汁,而且亦都好甜!
燒蠔係熟食來的,蠔身不太大,芝士絕不手緊!
炸蝦天婦羅炸得很鬆脆,上枱嘅時候要即食, 蕃薯和南瓜超甜。

由於今次一開始食左磯燒,所以無食到刺身,有點可惜!
  • 蟹蓋味噌燒
  • 燒菠蘿
  • 蝦天婦羅
2017-10-27 560 瀏覽
Lunch time絕對不要揀呢間餐廳!我地唔係食放題,係散叫,叫lunch set。打工仔lunch time本身得一個鐘食飯時間,我地又11個人,想揾間舒服少少嘅坐吓,點知一入到餐廳已經好大陣「壓」味,侍應話可以調位,OK嘅。想叫嘢食又要我地自己揾返張order紙填都無問題。我地全部11人,分開2張order紙寫都唔過份啊,上菜首先來餐湯,有啲係白湯,有啲係麵豉湯,問佢邊啲餐有湯邊啲無,佢話唔識答,都算!(因為佢地一定要我地填order紙,完全無解釋邊啲係餐,邊啲係散叫,我地想快啲落單所以都無特別問)然後上主菜,叫咗3個三文魚炒飯,點知上菜時只係來咗1個,問個侍應係唔係漏咗單,佢呆咗一下然後行開咗!要問個著裇衫嘅先知,佢話我地分開咗2張紙寫,所在其中1張係加單!我地兩張order紙一齊俾佢地,完全唔明點解有一張會變咗做加單!有2個叫咗日式滑蛋飯,等咗好耐都唔來,催咗3次先來!最嬲係叫咗個蕃茄烏冬,等到1:45分都無來,得10分鐘都無時間食啦!嬲到取消order先來,嬲到唔要!最好笑係仲要收加一服務費!都無服務,唔知點解要俾服務費!呢間真係差到無人有,Lunch time絕對唔好揀呢
Lunch time絕對不要揀呢間餐廳!

我地唔係食放題,係散叫,叫lunch set。

呢間真係差到無人有,Lunch time絕對唔好揀呢間餐廳!
題外話/補充資料: 員工態度差到一流....問咩都唔答,命好意思收加一服務費。
2017-10-27
午餐