2018-03-20 230 瀏覽
鍾愛食放題的我慣性到旺角或荃灣,今次為了遷就朋友,所以在葵芳覓食。在網上搜尋到這間放題店,評價也不錯,所以決定一試。我們點了升級班放題,可供選擇的食物不少,刺生夠新鮮,其他熱食奉來時均熱騰騰,很美味。值得一提的是有我至愛的三文魚頭,外面很少放題店有此菜式的,我也忍不住要一再encore 。當然再飽也要吃我喜歡的炸榴槤啦!說到最特別一定要提提飲品,有提供這隻西柚味汽水,市面上很少見哩!
2018-03-19 285 瀏覽
朋友帶我去葵芳食放題,我哋午市去食$78再加多$48可以叫理刺身 ,呢個價錢真係幾抵我哋一去到就即刻寫紙仔order嘢食啦,首先點咗刺身,朋友話三文魚最好食,而且大大嚿反而我自己就主攻火炙壽司、火炙三文魚最好食,真係入口即化,油脂足夠,其他鰻魚壽司都唔錯,前後點咗兩輪,食咗勁多壽司哈哈其他嘅小食我哋都有試,可惜冇天婦羅,原來佢哋仲有牛扒同羊架,朋友話羊架好入味菠蘿都有架,好甜我哋每人仲食咗一碗麵添,我要左牛肉手打烏冬,細細碗,但係啱晒我哋最鍾意佢甜品有好多選擇,尤其係雪糕,夾埋都起碼有10幾種,我同朋友都食雪糕再加蛋糕嘢飲就可以系出邊自己任拎佢午市放題可以食到三點鐘,見到好多人都戰鬥到最後一刻

前後點咗兩輪,食咗勁多壽司哈哈

其他嘅小食我哋都有試,可惜冇天婦羅,
原來佢哋仲有牛扒同羊架,朋友話羊架好入味
菠蘿都有架,好甜

嘢飲就可以系出邊自己任拎
佢午市放題可以食到三點鐘,見到好多人都戰鬥到最後一刻
2018-03-19 215 瀏覽
好一般,唔太抵叫咗幾次劍魚腩都唔嚟,問佢先話賣晒。我嚟就係想食刺身,貴野就無,平野就大把。有伏,麻麻地夜晚$230,質素好一般,不會再嚟。。。。。。。。。服務態度一般。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。
好一般,唔太抵

有伏,麻麻地

夜晚$230,質素好一般,不會再嚟。。。。。。。。。

2018-03-18 330 瀏覽
葵芳是出名的有葵廣,我同朋友去逛街行累了想食返餐慰勞下辛苦熬過一周的自己,就地在葵芳選了間店食,夢工房西日料理吸引的地方是價廉物美!店內外環境都佈置得十分賞心悅目。*門面門面佈置十分整齊,所有每個時段的優惠及食物詳情都十分詳盡,未入去已經流曬口水!食物種類多!大部分放題應有的食物盡有!*壽司不過不得不提的是,壽司做得比一般放題更細心,飯量唔大,啖啖都係足料,花之戀,火焰XO醬和牛,火焰芝士三文魚,火焰蟹棒,火焰鰻魚! 比起市面上的壽司店更美味! 放題食到咁高質的壽司實在難得! *刺身必點三文魚,甜蝦,希靈魚,鮮柱貝和玉子刺身都非常厚肉,切得大大塊! 切出來的形狀也可愛趣緻,食得又睇得!*甜品有豆腐花,乳酪,蛋糕,泡芙,等等,多到眼花撩亂,可以媲美酒店式放題,選擇很多!不得不提,想食好味又多款的雪糕雪條一定要黎呢間放題! 除左有7仔便利店常見的雪糕之外,仲有大量韓國雪條! 唔洗佢韓國街都可以係呢間放題搵到!*揚物流心芝士蝦丸,魷魚蝦枝,紫心香芋丸,榴槤炸彈十分高質! 我同朋友點了兩轉! 特別係香芋丸,香味十足,流心餡配合炸到香脆的外層,很滋味!榴槤炸彈好足料,香脆不厚粉,榴槤味很濃很香,

*門面

食物種類多!大部分放題應有的食物盡有!
壽司

*壽司
刺身

*刺身
甜品櫃

*甜品
揚物

*揚物
流心芝士蝦丸,魷魚蝦枝,紫心香芋丸,榴槤炸彈十分高質! 我同朋友點了兩轉! 特別係香芋丸,香味十足,流心餡配合炸到香脆的外層,很滋味!榴槤炸彈好足料,香脆不厚粉,榴槤味很濃很香,榴蓮迷必選!魷魚蝦枝也很脆很美味,造型也很別緻!
焗蠔

*焗蠔
愛蠔之人必食!焗蠔新鮮,燒得很香適中,賣相也非常棒棒!
小食

*小食
沙律必推! 今次食左日式蟹籽沙律,溫泉蛋和八爪魚!抵讚的是八爪魚是原隻上,一份足足有4隻! 食得十分滿足!小食盛載的器皿也很可愛有型
升級刺身
松葉蟹

*升級部分
升級食嘅食物都抵食!例如,有即開生蠔任食!大大隻又鮮甜,焗蠔食到唔夠喉,就升級食埋新鮮生蠔最滿足; 松葉蟹段大大隻,仲大舊過我隻手,餐廳仲好細心咁提供曬用具俾我地食蟹; 升級刺身多左幾款選擇,有中拖羅,馬刀貝,北海道帶子(大大粒)赤貝和油甘魚刺身!回味無窮呀!升級西日方面有牛油帆立貝,香煎大蝦(醬汁美味),芝麻雞翼(香脆入味)和芝士年糕(流心芝士!)
雪條雪糕
自助飲品吧
2018-03-17
90 分鐘 (堂食)
午餐
松葉蟹
雪條雪糕
自助飲品吧
2018-03-17 236 瀏覽
近日 心血來潮 ,想起食放題, 便和家人去葵芳夢工房西日料理 食放题, 呢間餐廳 最近 全新 裝修咗, 充滿 復古 風格 ,牆身掛上 60年代的裝飾品, 更有 60年代的家具 擺設, 比起現代化的餐廳 很有特色。食物方面 ,跟以往一樣仍有很多不同種類的食物。我們是我打咗一個刺身拼盤, 拼盤內 有新鮮 進口的 三文魚, 肉質嫩滑 脂肪紋路清晰, 非常美味, 我們很快就把 整盤刺生掃光了 。炸物方面, 有炸番薯 ,外 皮脆,内裡香甜。 炸 榴槤球,每球 到將乒乓波咁大 size 咬入口 ,便湧出榴槤的芬芳。 如果喜歡食榴槤的,仲可以追加。壽司方面 ,也有多款不同的款選擇。 每款都是廚師精心巧製, 絕對有心思。還有其他美食 ,有 多款選擇 的 天婦羅, 火鍋任食,更多 雪糕,甜品,冰凍的 梅酒,汽水, 果汁等等都是 任飲任食 , 確實豐富 ,超值。
食物方面 ,跟以往一樣仍有很多不同種類的食物。
蟹粥
2018-03-14
蟹粥
2018-03-16 179 瀏覽
本身住樓上...好多時經過都比佢咁平價而想試下...!!裝修前食過一次...感覺都OK抵食但環境一般!!到裝修後幾吸引所以再唻試下...環境不錯...唯一缺點係音樂太大聲同侍應執枱時扔杯扔碟聲太勁...我個仔(兩個月)瞓著幾次都因為太大聲而嚇到彈起然後爆喊...所以我地以快閃速度食飽即走!!ANYWAY...食物質數係有所進步...如果不太高要求又想食BUFFET絶對可以一試再試~~特別係朋友生日GATHERING...就算夾份請埋朋友都係抵~~
本身住樓上...
好多時經過都比佢咁平價而想試下...!!
裝修前食過一次...

感覺都OK抵食但環境一般!!

到裝修後幾吸引所以再唻試下...
環境不錯...
唯一缺點係音樂太大聲同侍應執枱時扔杯扔碟聲太勁...
所以我地以快閃速度食飽即走!!

ANYWAY...食物質數係有所進步...
如果不太高要求又想食BUFFET絶對可以一試再試~~
特別係朋友生日GATHERING...
就算夾份請埋朋友都係抵~~
2018-03-09
  • 日本薯粒
  • CHEESE CAKE
2018-03-10 10958 瀏覽
葵芳出名美食多,例如葵廣就夠吃一整天了,但原來附近都有一間不錯的放題,都會是一個不錯的選擇~餐廳正門,放滿了多個大型餐牌,都有不少路人會停下來看看餐廳近正門位置,一進內就會看到有如自助餐般的自助區域,客人可自行拿取食物,當中比較有特色的就是小朋友一定喜愛的爆谷機 !同一個位置,餐廳有提供甜品櫃,提供數款甜品給客人自行拿取,可見櫃內的左下角,更加有百福豆腐花提供 !飲品方面,客人同樣都是自行任意拿取的,餐廳提供多款飲品供應,款式都比一般的放題餐廳要多 ; 而顯得性價比更高的,就是餐廳所提供的任飲的酒精類飲品之中,更包括somersby蘋果酒 !! 哈哈,感覺好像兩喝兩罐都回本了餐廳環境特別,有韓風及工業風的感覺,座位都算是寬敞,就算多款食物同時上枱,都可以應付十多張的點單紙,都真的需要花時間去看看溫泉蛋,喜歡吃雞蛋的朋友一定要叫,它的味道與口感都很不錯,是絕少放題會有供應的 日式刺身方面,其質素當然不如正宗日式放題,不過整體感覺都不錯,每款的質感都是新鮮的,較佳的有川帆立貝,三文魚及甜蝦天婦羅就不過不失,其中以炸蝦,炸蟹柳及炸蕃薯的味道較佳此餐廳定位為西日料理放題,可見圖中的雞扒及牛扒,

餐廳正門,放滿了多個大型餐牌,都有不少路人會停下來看看

十多張的點單紙,都真的需要花時間去看看

天婦羅就不過不失,其中以炸蝦,炸蟹柳及炸蕃薯的味道較佳

此餐廳定位為西日料理放題,可見圖中的雞扒及牛扒,甚至一口腸都提供,味道都不錯,感覺食物真的是多元化的

壽司更是不可缺少的,除同樣地有多款款式供應之外,其中以花之戀就做得比較出色,每件都非常大粒並不馬虎,很有口感的同時,絕對可以比得上壽司

最後,除了一開始的甜品櫃之外,更有兩大個放滿雪糕雪條的櫃,又是同樣地有多款款式提供任取之外,有些款式更是極度少見的,例如彩虹冰條及藍鐵神雪條等等

總結是,雖然此西日料理放題的食物質素並非非常高質,亦不能與猶如傳統的日式放題作比較,不過整體的性價比是高的,有不少部份更有驚喜位,所以是值得支持的
2018-03-09 302 瀏覽
住左葵芳邨咁耐,一直都對呢間日、西式集於一身嘅餐廳不以為意。近期聽朋友講裝修完 嘢食又唔同咗就去試一試,點知真係幾有驚喜!行入去裝修真係好靚,氣氛都好好,員工又好有禮貌,打卡一流~~放題方面,嘢食比起以前款式多咗任嗌既壽司size唔算好大,食多幾款都唔怕好快俾壽司飯餵飽!(極力推介大家食火焰三文魚壽司,好正!)🙈🙈象拔蚌、帶子等等嘅刺身都好新鮮,三文魚刺身仲俾腩位添!燒雞扒烏冬就不過不失啦,放題方面整體嚟講都幾好,建議款式可以再多少少。出面都有少許熟食攤檔,例如春卷、咖喱角嗰啲,但係由於食得太飽就冇試到啦🤣甜品同飲品款式都算多,雪糕球都食咗幾個!🤤正呀整體來講都幾好,呢啲放題係葵青區性價比算極高,有機會都會encore.晚市加埋一都平過出面,真係值得推介!👏🏽👏🏽

放題方面,嘢食比起以前款式多咗

晚市加埋一都平過出面,真係值得推介!👏🏽👏🏽
2018-03-01
2018-03-07 449 瀏覽
一個人唔知食咩好,行過見門口show出嚟啲相好似唔錯,決定試下,伙計第一句問⋯⋯幾多位?第二句即講限食兩小時,語氣有點趕客,心想就算個半鐘對我已經足夠種類似係好多,但自問比較嘴刁,唔係樣樣啱食,大嬲唔做大晒鬼,所以習慣只一件一件✔️,order完算是好快上枱(因為無咩客關係),食物無驚喜,質素普通,未夠一個鐘已經唔想再order,連加一$185,以放題嚟講唔算貴,但將貨就價我就唔欣賞另外,埋單用信用卡找數,負責人話唔夠二佰唔收信用卡,如果有明文規定,白紙黑字註明,我絕對無問題,但佢好寸咁話:以前有,而家無,因為我地做熟客唔怪之得全間舖啲客一對手都夠用,希望你啲熟客長做長有
唔怪之得全間舖啲客一對手都夠用,希望你啲熟客長做長有
2018-02-28 330 瀏覽
葵芳廣場一向好多野行,mtr附近既商場有間放題價錢同性比價都好高,所以同朋友係到食晚餐。 Menu 都有好多選擇,上至熟食,中西日式小食熟食乜都有,十分吸引。 炸蝦天富羅,炸粉好鬆軟,比例都ok。 作為刺身愛好者,食放題一定必點三文魚刺身,填幾多黎足幾多,十分新鮮,冇雪味,亦唔會太多脂肪太肥。 仲有花之戀加鰻魚壽司,呢個必食。 有枝豆,沙律有柚子蝦,和風芝麻醬,十分健康。 甜品有雪糕,雪條,芝士蛋糕,jelly, 豆腐花,非常多選擇。 埋單都係一人$170左右,好抵食。

炸蝦天富羅,炸粉好鬆軟,比例都ok。

2018-02-27 296 瀏覽
黎開葵芳行街,天氣轉暖令人食慾大增,於是同朋友一齊係夢工房西日料理食放題。食物類型有好多,刺身,熟食,小食,中式火鍋,西式,日式壽司乜都有。仲有熟食,蒜蓉炒蔬菜,仲有炸物,小丸子,味道好好。叫左唔少小食,有和風沙律,柚子蝦沙律,蟹子沙律,中華沙律同八爪魚,份量足夠。刺身十分新鮮,乜都有,最正係三文魚,蝦,帶子等等。甜品同飲品可以自取,有各式各樣既選擇,十分吸引。拎左芝士蛋糕,仲有意大利芝士雪糕,值得一試呢!

仲有熟食,蒜蓉炒蔬菜,仲有炸物,小丸子,味道好好。

刺身十分新鮮,乜都有,最正係三文魚,蝦,帶子等等。

甜品同飲品可以自取,
有各式各樣既選擇,十分吸引。

拎左芝士蛋糕,仲有意大利芝士雪糕,值得一試呢!
2018-02-26
10 分鐘 (堂食)
2018-02-23 338 瀏覽
話說假日去葵芳新開嘅大型超市行街,掃下街之餘,同男友諗緊食咩,記得朋友提過附近好似有間放題,一於去試下去到地方大,人都幾多,不過都好快入座環境幾特別,型格!男友急不及待即刻叫佢最鍾意嘅天婦羅天婦羅有好多種,新鮮熱騰騰!由其炸蝦天婦羅好得蝦入面炸完都仲好爽口!其他都好大件好味,唔會油 !小妹我當然要叫刺身 三文魚好滑又鮮甜 而且厚切好靚好有口感。玉子都好甜,唔會漏。小食羊架一定要食,整得好淋,完全唔騷又多汁好入味!甜品都幾好食,飲品亦多選擇仲有熱茶添!
話說假日去葵芳新開嘅大型超市行街,

去到地方大,人都幾多,不過都好快入座
環境幾特別,型格!

男友急不及待即刻叫佢最鍾意嘅天婦羅

天婦羅有好多種,新鮮熱騰騰!由其炸蝦天婦羅好得
蝦入面炸完都仲好爽口!
其他都好大件好味,唔會油 !

小妹我當然要叫刺身
三文魚好滑又鮮甜
而且厚切好靚好有口感。玉子都好甜,唔會漏。

小食羊架一定要食,整得好淋,完全唔騷
又多汁好入味!

甜品都幾好食,飲品亦多選擇
仲有熱茶添!
2018-02-23 556 瀏覽
前排朋友生日 佢係facebook見到雅軒推薦宜間之後 我同佢就走左去試 點知發現係伏中之伏 雖然生日正日有八八折但係一啲都唔抵入到去坐底 張枱唔單止好污糟 仲要係痴粒粒到野食方面 選擇已經少 有幾款仲要無得供應 而且質素仲好差刺身黎講三文魚同蝦係最正常 鮑魚片偏咸但可入口立魚象拔蚌鮮柱貝簡直係唔知想點 口感同味道都奇奇怪怪尤其係鮮柱貝 佢地口感就好似食緊熟既瑤柱 完全冇入口即溶既感覺仲有 送刺身過黎個陣 啲冰已經溶緊 食到一半啲冰已經溶得7788壽司平平無奇 冇乜味小食方面 我地叫左螺肉同八爪魚 佢地竟然將2個小食放埋係同一隻碗到...我都唔知係咪正常 最少其他放題唔會咁條片個雅軒仲講到好正好好味 不試不可咁 真係信一成都唔得結論 真係無下次

入到去坐底 張枱唔單止好污糟 仲要係痴粒粒

到野食方面 選擇已經少 有幾款仲要無得供應 而且質素仲好差
刺身黎講三文魚同蝦係最正常 鮑魚片偏咸但可入口
立魚象拔蚌鮮柱貝簡直係唔知想點 口感同味道都奇奇怪怪
壽司平平無奇 冇乜味
少其他放題唔會咁
條片個雅軒仲講到好正好好味 不試不可咁 真係信一成都唔得
結論 真係無下次
5 分鐘 (堂食)
午餐
慶祝紀念
生日
2018-02-21 312 瀏覽
小朋友過咗三歲後,真係好少食自助餐或放題,因覺得好唔抵。不過難得新年前,趁著小朋友因全港流感高峰期而提早放年假,就來一個日式放題午餐啦!葵芳地鐵站附近呢間日式放題餐廳,平日都非常之爆,來到嘅時候已經全場滿座,好彩家姐之前已經訂定位!呢度佈置好吸引小朋友,好多飛機模型、超人公仔。今日雖然人多,但係上菜速度非常之快,每一次入紙後,5分鐘內便出食物,冇之前食放題嘅不愉快經歷。午市只需加$48,就有火鍋任食同所有酒類任飲!淨係見到個飲品櫃、雪糕櫃、同甜品櫃,已經非常興奮!款式非常之多,有幾款味道都唔錯!日本提子酒、藍妹味雪球、榴槤味雪條都相當唔錯!至於刺身方面都幾新鮮,火炙壽司款式都幾多,啱晒小朋友食!炸物當中,我哋好鍾意食嗰個芝士流心蝦球同榴槤球!最後埋單,原來只計左兩個成人價錢,小朋友身高未夠1米冇收到錢!
小朋友過咗三歲後,真係好少食自助餐放題,因覺得好唔抵。不過難得新年前,趁著小朋友因全港流感高峰期而提早放年假,就來一個日式放題午餐啦!

午市只需加$48,就有火鍋任食同所有酒類任飲!

2018-02-21
2018-02-15 327 瀏覽
經常經過,但總係冇機會試。適逢今次就想同另一半行一行新翻新既新都會廣場,所以就係行之前試下佢既中午放題醫一醫肚。以裝潢而言,夢工房感覺上都幾前衛,外觀就似以貨櫃、金屬、電影等要素做主調,別具一格。同市面上其他放題一樣,放題種類都唔少,刺身、壽司、天婦羅等必不可少。我地坐底之後,就開始發動攻勢,各款食物該點皆點。先黎刺身拼盆,三文魚、帶子、甜蝦呢三款係放題必點三寶。而呢間刺身亦新鮮,其中帶子係厚切上,相比市面上切成薄片一塊塊 食起上黎更有滿足感。甜蝦亦不俗,亦鮮亦甜,不負甜蝦聲譽。再黎既係壽司拼盆,我地點左既款式唔多,其中火炙左口魚同火炙鰻魚壽司值得推介,壽司細細份,可以一啖擺入口,左口魚入口即溶,味覺上滿足但又唔會填飽個肚 降低戰力。當然亦唔會少得點一些炸物、串燒,當中既天婦羅比到我地意外之喜。外層既炸粉好薄,但卻唔會減少當中既香脆,放入口中仍然帶熱,我地都re-order左幾次先放過佢。最後,我地都點左一個火鍋作結,配料可以因應自己既分量去點,湯底我地就揀左壽喜燒湯底,稍微可惜既亦都係呢款湯底略為太甜,但淥下菜類亦可接受。最後既最後,當然就係我地既飯後甜品。甜品款式亦多,係冬天食雪糕

同市面上其他放題一樣,放題種類都唔少,刺身壽司、天婦羅等必不可少。
我地坐底之後,就開始發動攻勢,各款食物該點皆點。

最後既最後,當然就係我地既飯後甜品甜品款式亦多,係冬天食雪糕真係有說不出既快感

作為葵芳唯一一間既日式放題,價錢質素亦係唔俗,行完商場後就黎大食一餐都係一個唔錯既選擇。