2018-07-23 399 瀏覽
好食當然要食多次,喺葵芳地鐵站附近有間西日放題。嘢食好味當然要食過返尋味。今次大膽到飲酒,餐廳竟然有玻璃樽裝1664 啤酒 同埋 韓國果酒,而且仲係任飲。日本刺身應有盡有,每樣都新鮮肥美。口痕仲可以食下小食,有爆谷不喜歡食生冷野的,仲有好多多款炸物,例如魷魚,三文魚骨,榴槤炸彈,餃子,熱辣辣外脆內軟。正西日放題仲有得明火打邊爐,湯底香甜純滑,有普遍打邊爐的材料。打邊爐有海鮮有肥牛。放題餐廳打邊爐另一番體驗。

日本刺身應有盡有,每樣都新鮮肥美。

口痕仲可以食下小食,有爆谷

2018-07-11
本身無諗住寫食評,但剛剛睇到Open rice 又見好多人讚,感覺應該係買評價多,因為覺得衣間唔值咁多個讚,其實係食既當時已經不停同朋友講:刺身食物味道一般,生蠔每次每人只可以叫兩隻,食完雖然可以再落單,不過每次落單叫生蠔需要等30分鐘或以上,亦需要吹單才會出一次生蠔,(感覺上加錢食任食生蠔一d唔抵,因為每次出生蠔都好慢,似有限制食幾多隻咁),其他食物出餐速度教快,但長腳蟹無味,食蟹需要問拎交剪,粥底火鍋需要問拎湯勺,價錢方面,埋單每位$370,各方面原因,所以這個價錢覺得不值

食放題一定會食刺身,所以只要刺身唔差,唔會唔新鮮,就已經算唔錯款式都有好多,三文魚,八爪魚,希靈魚,玉子,鮑魚,生蝦,墨魚,螺片等等...生蝦都算新鮮,無臭味👍🏻👍🏻👍🏻仲有焗蠔無得要求好高,但不過不失啦!壽司都唔錯!唔係hea做仲有我最愛既花之戀另外多款熟食有串燒,天婦羅,蜆,麵類,仲可以火鍋火鍋真係令人好心心眼!放題仲可以火鍋!但當然係細鍋啦!生根,肥牛,餃子都有咁多位朋友既口味都迎合到座位又舒服,邊食邊傾計岩曬!咁岩朋友係生日會有折埋單唔洗$200一個性價比高!

生蝦都算新鮮,無臭味👍🏻👍🏻👍🏻

仲有焗蠔

無得要求好高,但不過不失啦!
壽司都唔錯!唔係hea做
仲有我最愛既花之戀

另外多款熟食
有串燒,天婦羅,蜆,麵類,仲可以火鍋
火鍋真係令人好心心眼!
放題仲可以火鍋!但當然係細鍋啦!
生根,肥牛,餃子都有

咁多位朋友既口味都迎合到
座位又舒服,邊食邊傾計岩曬!
咁岩朋友係生日會有折
埋單唔洗$200一個
性價比高!
2018-07-17 330 瀏覽
今日下班和同事揀左附近既日式放題做晚餐。 之前經同事介紹下,話呢間好抵食,所以今日一於試下。 門口設計有啲童年既感覺,內裏非常大,6:30pm入座已經有8成坐滿, 場面墟撼!附近嘅小擺設,竟然有啲懷舊嘅電視機和收音機作裝飾, 非常有趣頭盤有長腳蟹和生蠔, 長腳蟹肉非常多和嫩, 而生蠔就好新鮮和鮮甜, 非常夠味,一啲都唔咸刺身叫了三文魚,三文魚腩, 八爪魚,蟹柳, 象拔蚌和玉子。 刺身顏色鮮豔奪目, 三文魚夠肥美, 象拔蚌鮮甜爽口, 八爪魚唔韌, 玉子香甜, 蟹柳鬆軟,非常美味。另外隨意叫了幾款壽司, 我鍾意這裏既壽司細細件易入口, 唔會好似一般嘅日式放題,把壽司飯整到大大件,這個size比例非常好,值得一讚另外叫了一個蟹子沙律, 生菜新鮮, 再配上小量蟹柳絲和足夠沙律醬, 可以幫助腸胃消化, 即時覺得冇咁濟果汁,汽水,啤酒,甜品也選擇多, 非常迎合各人口味。2小時任食放題,呢個價錢冇得輸

果汁,汽水,啤酒,甜品也選擇多, 非常迎合各人口味。

2小時任食放題,呢個價錢冇得輸

2018-07-12
2018-07-17 7213 瀏覽
住在葵芳花園的同事為小女兒攪生日會,放工後,同事們即前往參加,生日會就在葵芳花園商場附近的夢工房西日料理舉行,同事說選食放題係迎合大家不同口味,這間夢工房地方夠大,座位舒適,好適合大班人聚會,而且食品種類繁多,一個價錢任飲任食,不會超出預算。除了寫點餐紙,還設有自助區,有熟食、飲品、甜品。刺身好新鮮,三文魚厚切夠大片,魚油豐富,十分肥美。甜蝦刺身鮮甜,象拔蚌刺身好爽口。火焰芝士三文魚壽司,火焰芝士帆立貝壽司,火焰鰻魚壽司,火焰的壽司比較惹味,花之戀壽司鮮味有口感!黃金燒蠔(左)是加了芝士,燒至金黃色,蠔肉鮮嫩多汁,芝士惹味。蒜香燒蠔(右)蒜蓉味香濃,本人比較喜歡黃金焼蠔,芝士味道比較惹味!大蝦天婦羅:外層脆漿雖然厚了一點,但口感酥脆,蝦肉爽口!羊架品質上乘,烹調熟度剛剛好,肉質鮮嫩,配特製黑椒汁非常惹味。日式蟹肉粥,用石鍋盛載,可以保持粥的熱度耐一點,粥很綿又鮮甜,蟹肉鮮味!,紫心甜薯:甜薯夠林甜。瑞士雞翼:入味又嫩滑。清酒煮活蜆:蜆鮮甜帶少許酒香。紫心香芋丸:外脆內軟,芋香少甜。雪條雪糕款式都很多,我們比較喜歡這幾款!本來還有火鍋可以任食,但我已經好飽了,留待下次再來先可以試了!

除了寫點餐紙,還設有自助區,有熟食、飲品、甜品

大蝦天婦羅:外層脆漿雖然厚了一點,但口感酥脆,蝦肉爽口!
紫心甜薯:甜薯夠林甜。
瑞士雞翼:入味又嫩滑。
清酒煮活蜆:蜆鮮甜帶少許酒香。
紫心香芋丸:外脆內軟,芋香少甜。

雪條雪糕款式都很多,我們比較喜歡這幾款!
2018-07-04
  • 羊架
  • 刺身拼盤
  • 壽司
我唔係住葵芳嘅,但朋友約就黎試吓,估唔到地點勁易搵,地鐵站一出行2分鐘就到呢間野個裝修有啲似外國嘅酒吧,入去坐咗一陣已經好快爆場,可能因為交通方便都真係幾多人去食仲有好多好靚嘅動畫英雄人物,佢啲壽司刺身一定要食,因為我覺得大部份都幾新鮮,尤其係三文魚同埋三文魚腩必試(回本位)另外我真係估唔到佢有咁多種酒俾人飲,同朋友食飽野再慢慢斟杯酒飲下傾吓計,一流雪糕方面,種類都算多,大部分市面上講得出嗰啲一般牌子佢呢度都有综合黎講,呢間放題性價比高

必食三文魚腩刺身同埋火焰芝士三文魚壽司👍

Hoegradan啤酒
Hoegradan啤酒,好少放題有酒飲
梅酒,清酒👍唔好飲咁多真係有啲醉😁

雪糕種類都算多👍
我地係$168果個

综合黎講,呢間放題性價比高
2018-06-28
5 分鐘 (堂食)
必食三文魚腩刺身同埋火焰芝士三文魚壽司👍
  • 刺身
  • 溫泉蛋
  • 魚生
2018-07-03 6529 瀏覽
同朋友來葵芳,真的不知有一間隱蔽放題,在好爵中心 1/F, 傳聞已經開了多年.最近新裝修環境很有氣氛,走年輕路線, 店內很寬闊, 坐位舒適, 我們選了9點後平價時段。店內裝潢很有意思, 打卡位很多機械人裝飾很別緻!先點刺身,另外還有 升級刺身很吸引.來了, 很新鮮厚切, 油甘魚,鮮帶子, 中扔拖羅,杯馬刀貝, 三文魚,墨魚, 甜蝦, 希靈魚...壽司細細口, 很喜歡~不會食飽.梅酒浸蝦, 蝦肉爽口, 有梅酒香, 凍蝦升級板,自都想試下自己煮芝麻雞翼, 很香脆, 味道咸香,不油膩溫泉蛋狀態, 完全滿意, 滑滑的, 但豉油可以另外自己加比較好, 感覺味道淡.羊架完全無羶味, 肉質粉紅, 很易咬, BBQ香味不錯甜品,飲品都很多選擇:有清酒,梅酒任飲比較驚喜, 是Fruttato藍莓雪糕球, 藍莓很多, 味道出色, 而且低糖低脂,未在其他放題有的.最後全餐很滿意, 因為我們遲開始, 後期10:00有點趕, 食物沒有漏單, 值得一讚
店內裝潢很有意思, 打卡位很多
機械人裝飾很別緻!

先點刺身,另外還有 升級刺身很吸引.
刺身
壽司細細口, 很喜歡~不會食飽.
黑松露舛帶子, 左口魚, 吞拿魚壽司
梅酒浸蝦

芝麻雞翼, 很香脆, 味道咸香,不油膩

芝麻炸雞翼

溫泉蛋

燒羊架

羊架完全無羶味, 肉質粉紅, 很易咬, BBQ香味不錯

甜品,飲品都很多選擇:
有清酒,梅酒任飲

朱古力蛋糕, 水晶糕, 奶凍, 乳酪 ,甜品
雪糕雪條櫃2大個
雪條

FRUTTATO 藍莓雪糕

獅子狗芝心
題外話/補充資料: 星期一至五10:00PM LAST ORDER, 10:30收鋪.
2018-06-29
  • 奶凍
  • 乳酪
  • 甜品
2018-07-02 573 瀏覽
好耐冇黎過夢工房西日料理,難得放假同朋友食午餐放題,價錢比夜晚平,都係百幾蚊左右就可以食到唔同野。Menu 有刺身,熟食,壽司,打邊爐,串燒,中西日式既野都有。刺身方面叫左好多三文魚同甜蝦,亦好肥美新鮮。花之戀同鰻魚壽司味道唔錯,值得一食,飯既份量都足夠。仲有串燒加天富羅Tim! 夏日炎炎,最正梗係食多d 甜品,甜品有好多選擇,雪條雪糕乜都有,最後食左好多。You get, Melona, 仲有焦糖雪糕必試。

刺身方面叫左好多三文魚同甜蝦,亦好肥美新鮮。

花之戀同鰻魚壽司味道唔錯,值得一食,飯既份量都足夠。
仲有串燒加天富羅Tim!

夏日炎炎,最正梗係食多d 甜品甜品有好多選擇,
2018-06-30
10 分鐘 (堂食)
2018-07-01 421 瀏覽
葵芳除左葵廣,本身都有好多野食。難得行開呢頭,同朋友黎左夢工房食放題。 午餐時段都係100幾蚊可以食到好飽。 當然唔少得刺身,刺身亦幾鮮甜,三文魚十分滋味。 仲有叫左唔少小食,秋刀魚 ,花之戀壽司,清酒煮蜆味道都好好。 仲有炸芝心丸,口感亦好好。 甜品方面,我地拎左唔少甜品,木康布甸幾好食。仲有芝士蛋糕啦,乳酪啦,布甸jelly 都有,仲有唔少雪糕甜品。 飲品有果汁,茶,連酒類都有。呢間質素唔錯,野食選擇好多,下次會再黎。

當然唔少得刺身刺身亦幾鮮甜,三文魚十分滋味。

仲有炸芝心丸,口感亦好好。

飲品有果汁,茶,連酒類都有。

呢間質素唔錯,野食選擇好多,下次會再黎。
2018-06-30 627 瀏覽
很久沒有吃日式放題,上openrice查下有邊間好嘢,見到這間很多人讚,雖然較偏遠都想嚟試下。中伏。。。。星期六晚有空,想要個便宜的價錢,便訂了位6:00~8:00pm。準時去到,向門前的服務員說我們訂了位,說出姓氏電話之後,她只跟同事說:有兩位擺佢喺邊? 完全不跟我們對話。把我們帶到座位之後, 就[]我們說:每人$188 任食兩小時,全程招待笑容欠奉。餐廳的裝修完全是美式,仲以為自己入了美式漢堡店,我猜這店的上一手是美式店,為了慳裝修費,沒有作出改動吧。桌子擺放得擠迫,不算舒適。食物種類算多元化,跟其他日式放題店差不多。 燒物炸物味道可以,只是擺盤求其,隨便用隻碗或碟堆起上桌。刺身質素一般,只是刺身放在半融的冰上,是浸著水的,令人有不衛生的感覺。後來我也看到,傳菜時點菜的單直接放在刺身上~~ 點菜的單經過那麼多人的手,也會放在桌面上,應該不會乾淨。7:20pm, 店員來通知我們要最後落單, 我問應該吃到八點,為何這麼早便最後落單? 她說可以多叫一些慢慢吃到八點,可是這樣吃不完便會浪費食物了!? 在我選點最後落單時,五分鐘內他們來催促了三次,表現得頗為不耐煩。7:50pm 便在我們附近
星期六晚有空,想要個便宜的價錢,便訂了位6:00~8:00pm。準時去到,向門前的服務員說我們訂了位,說出姓氏電話之後,她只跟同事說:有兩位擺佢喺邊? 完全不跟我們對話。把我們帶到座位之後, 就[[通知]]我們說:每人$188 任食兩小時,全程招待笑容欠奉。
7:20pm, 店員來通知我們要最後落單, 我問應該吃到八點,為何這麼早便最後落單? 她說可以多叫一些慢慢吃到八點,可是這樣吃不完便會浪費食物了!? 在我選點最後落單時,五分鐘內他們來催促了三次,表現得頗為不耐煩。7:50pm 便在我們附近走動收拾, 好像是催促我們離開。
連埋加一,每人要200蚊,雖然不是好貴,也算不上抵食吧。
2018-05-19
5 分鐘 (堂食)
2018-06-23 518 瀏覽
家住葵芳🏠,一早知道有這間夢工房餐廳的存在 。近年,看到他們的裝修,都好想一試。媽媽6月生日🎉🎊,所以打算以生日優惠預約。致電餐廳時,侍應除了和我說可用生日優惠,近日推出了yahoo團購優惠,請我自己先行到yahoo網頁瀏覽,再決定以那個優惠預約,十分貼心。最後,我決定用團購優惠,因為每人只需128元,四人加起來只是512元,而媽媽的生日正好是星期二,每位加一只需58元,即平均每個人只需180多元,就能夠吃到款式甚多的放題 ,真的十分化算。😍😍😍媽媽生日當天,我們一行四人6:00便來到餐廳 ,侍應安排我們坐卡座,座位尚算寬闊,與鄰座有一些距離,都有空間感。餐廳裏的裝修與一般日式放題嘅裝修不同,頗具時尚感 、地方環境清潔,氣氛不錯。😎之後,侍應來我們說,我們有五小時的用餐時間,還可有兩小時任食燒大蝦、帶子和生蠔 ,真令我們喜出望外!因為團購嘅條款中沒有提及可免費享用這些原本需要額外收費的食品。飲品種類多,食物都有很多選擇,我們點了很多不同的刺身,雖然不及酒店,但都非常新鮮 。至於炸榴槤波波,真的十分值得推介,喜歡吃榴槤的你,必定要試 。生蠔都有兩款,一款芝士,一款蒜蓉,兩款都十分美味,也
家住葵芳🏠,一早知道有這間夢工房餐廳的存在 。

至於炸榴槤波波,真的十分值得推介,喜歡吃榴槤的你,必定要試 。生蠔都有兩款,一款芝士,一款蒜蓉,兩款都十分美味,也是我想大力推介的。🖒
這就是燒大蝦了,真的非常大隻,我們吃了很多轉,多食幾隻就回本了

見到好多人叫串燒,咁我地都叫來試下,但味道只是一般。
最後,我們還點了 綿綿冰和雪糕球🍧🍨,賣相好,但味道一般。雪櫃當中還有很多特色雪條,更有豆腐花等甜品

總括來說,這日式放題真的十分超值。媽媽都十分滿意,我們一家過了一個愉快的晚上。
2018-06-05
慶祝紀念
生日
用餐優惠
團購
  • 燒大蝦
連續兩星期都食左放題~好放蹤呀!今次去我唔熟既地區~ 搵左一輪先搵到門口.WAKAKAKA 原來個招牌係隔離既~ 夢工房, 好似以前玩個D電腦GAME 咁~入到黎點個菜先~ 都幾多野揀~不過燒物就少左D, 冇牛舌同雞亦呀~~~ 但都冇問題既, 有其他野搭夠~加$118 就有得任食松葉蟹同生蠔!!! 好抵呀!!個蟹冇得輸, 好大只, 唔記得影個鉗, 啖啖肉呀! 好粗既腳! 不過店內冇濕紙巾供應,如果有就會方便D 食蟹~食個蟹可以返本!!飲品我都幾SURPRISE!!! 唔係平時見開放題既大陸/台灣飲品!有陽光, 可樂, 果汁先生... 最曼最SURPRISE 係有酒飲, 重要唔係CHEAP 野!!!我飲左下面三樣野, 白桃汁PASS 啦. 好淡唔好哂QUOTA.竟然有MANGO LINGO, 重有SOMERSBY 同埋1664~ 如果係酒友吹水, 呢度真係唔錯, 飲幾支都回本呀真係!!! 刺身都OK, 冇怪味, 壽司有左口魚邊...好開心!!! 帶子都好甜~芝士蝦丸好堅, 噴出黎既芝士.芝士獅子狗.米紙海鮮卷/ 榴槤炸彈螺肉好大兜XDD多春魚 XDD 有一條D 冇春~~~哈~羊扒, 雞扒
連續兩星期都食左放題~好放蹤呀!
今次去我唔熟既地區~ 搵左一輪先搵到門口.WAKAKAKA

入到黎點個菜先~ 都幾多野揀~
加$118 就有得任食松葉蟹同生蠔!!! 好抵呀!!

食個蟹可以返本!!

芝士蝦丸好堅, 噴出黎既芝士.

芝士獅子狗.

米紙海鮮卷/ 榴槤炸彈

螺肉好大兜XDD

多春魚 XDD 有一條D 冇春~~~哈~

羊扒, 雞扒,牛扒~~~ 各有特色~

燒蠔~ 雖然縮細左, 不過D醬既比例要贊下, 出面有D係勁多醬, 滿哂, 旦食落先知粒蠔好細,
反而咁樣, 你睇落係好細粒蠔, 但唔會食到成口醬, 一啖蠔都冇~個D通常都勁咸同唔敢再叫多次.呢個唔會.
呢度重可以打邊邊, 話說張紙既牛肉係用片做單位.
咁我話不如寫十片啦.. 一上到黎.我地笑死左.
不過冇問題, 我地係食到既. 我地每次叫少少, 唔多. 唔想浪費! 好食先再叫.

食完呢D 其實已好飽.但我地重有甜品同雪條未食啊.....
ORDER紙有個棉花冰同海鹽雪糕..我地想叫時已冇哂喇..喊出黎.
下次要一入黎就叫喇.

甜品櫃有CHEESECAKE. 豆花,YOGURT.
雪條有MEGA, 牛奶公司等等..
我同FD 一人一支MEGA~都好滿足!!!

呢間真係唔錯, 我會再帶朋友黎ENCORE~
2018-06-15 464 瀏覽
今天難得放假,和幾位朋友去咗葵芳行街買下野,行到咁上下見到五點幾有d餓,係隔離有間食放提既餐廳,決定一齊去食夢工房西日料理!裝修都唔錯幾新淨仲好多機械人既擺設,店員亦都好快咁帶左我地去位到,然後我地兩個人就開始落單了。刺身最快黎到,叫左海蝦,油甘魚,三文魚等等,全部都好大件好新鮮,帶子最推介!仲有好多燒物例如羊排,菠蘿都係好好食… 點左幾款唔同嘅壽司,質素OK,而且飯嘅份量唔係好大,絕對唔會有"讚" 飽你嘅感覺。 另外我哋亦都點左啲炸物,有榴槤丸、炸香蕉、同埋炸香芋丸,樣樣都係新鮮上枱。尤其係個榴槤丸,不得了咁好食!到最尾我叫咗個蕉糖藍開鹽雪糕,味道好特別,甜中帶咸,我食咗三球..........其實呢間放提係勁多款食物比人選擇,多都我都未食得晒,飲品款式又多,仲由雪糕雪條豆付花同糕品..........我諗我食多四五次先有機會食得晒
2018-06-12 401 瀏覽
Happy Friday了,和同事一起食放題最好不過,可以任意大飲大食,盡情地食食食開餐啦!先到進門口,看到超多甜品、爆谷,可樂,雪糕任取,還有幾道的熱盤小菜。急急腳坐下來,看到超級多的選擇任意點,火鍋、刺身、一品料理、鐵板燒、手卷、天婦羅、串燒、甜品、焗蠔等等。當然到放題必吃的刺身,魚生都厚切上陣,不吝嗇,一整盤排列整齊乾淨又美觀。款款魚生都新鮮鮮甜,沒有雪藏味道。我最鐘意食油金魚。再點壽司,未吃就叫人流口水。五花八門的壽司有吞拿魚紅透出油亮,燒牛肉卷物重牛肉味、鰻魚、花之卷、帶子等等。食完壽司已飽了一半。燒蠔也是放題的亮點,不能不試不是肥大,但蠔夠鮮,配上芝士,一定要再叫再食。之後再點天婦羅、蟹粥、串燒,極之飽。留少少肚食甜品。一定要食棉花冰,即叫即炮製,配上朱古力碎,超滿足,劃上句號。食不下了,暢快的一晚。

急急腳坐下來,看到超級多的選擇任意點,火鍋刺身、一品料理、鐵板燒、手卷、天婦羅、串燒、甜品、焗蠔等等。當然到放題必吃的刺身,魚生都厚切上陣,不吝嗇,一整盤排列整齊乾淨又美觀。款款魚生都新鮮鮮甜,沒有雪藏味道。我最鐘意食油金魚。

燒蠔也是放題的亮點,不能不試
不是肥大,但蠔夠鮮,配上芝士,一定要再叫再食。

之後再點天婦羅、蟹粥、串燒,極之飽。留少少肚食甜品

食不下了,暢快的一晚。

2018-06-10 398 瀏覽
今日試咗間日式放題餐。廳間餐廳喺葵芳地鐵站附近步行不足1分鐘就可以到達。可以算得上係10分方便。間餐廳裝修10分有心意。主要擺設都是有美國電影既公仔。座椅同環境都10分整潔舒服有心思。餐廳有各式各樣嘅食物俾你去選擇。有刺身壽司拉麵熟食甜品飲料。如果鍾意飲啤酒的你們,啤酒都系你飲到幾多就幾多。真系飲多两杯,条數都返曬來。首點刺身,三文魚,鮑魚片,希靈魚。鮮味,爽口。啲小食細細碟,又唔洗食得太多,又可以試多幾樣。個焗蠔細細只有口味,一只系黃金焗蠔,蒜香燒蠔。兩款都好好味大熱天時最適合冰一冰佢飲料甜品都好多選擇

首點刺身,三文魚,鮑魚片,希靈魚。鮮味,爽口。

大熱天時最適合冰一冰佢

飲料甜品都好多選擇