2018-10-28
放題友又想食日放題, 好啦, 見屋企附近依間夢工房裝修前食過一次都OK, 近期佢地重新裝修打造成一間頗型格的美式懷舊食店, 極之吸晴的裝飾, 今晚就依間, 店位置十分方便, 位於葵芳地鐵站, 星期一 ~ 四任食2小時只須 $158-188, 另加$升級任食松葉蟹及生蠔。我跟朋友都可以食17:30入座時段, $168 慳番$20也不錯, 以為17:30 時段無乜人食, 那就錯了, 呢個時段客人己不少, 幸好上單很怏, 也很少濁單情況出現。飲品、雪糕及甜品自取, 有濃味榴槤雪條, 有酒精類飲品, 連生啤都有。Order 紙分門別類, 喜歡吃什麼便剔什麼。魚生拼盤**三文魚腩 ~ 我已戒掉三文魚好久, 但見幾靚仔的都會吃一~二件, 夢工房的三文魚腩色澤油光, 非常肥美, 忍唔住食左2件, 朋友就不斷返叫。**鮑片 ~ 味道口感頗似鮑片的素鮑片。**蟹棒 ~ 爽口, 味道也不錯的冰鮮蟹棒, 放題不會有原隻蟹鉗, 這是常識吧。**黑烏賊 ~ 估唔到又唔腥喎, 幾爽口彈牙。**甜蝦 ~ 百零蚊以任食來計, 合格有餘, 甜蝦算新鮮, 略嫌蝦肉不夠爽口及甜度不足。**象拔蚌 ~ 爽甜, 好食。羊架 ~
Order 紙分門別類, 喜歡吃什麼便剔什麼。
魚生拼盤
**鮑片 ~ 味道口感頗似鮑片的素鮑片。
**黑烏賊 ~ 估唔到又唔腥喎, 幾爽口彈牙。
**象拔蚌 ~ 爽甜, 好食。
羊架 ~ 羊架煎得香口, 有羊的羶香。
天婦羅 ~ 不是我杯茶, 基本上天婦羅係我嘅'完全唔食'item。
**炸榴槤 ~ 糯米包住堅榴槤蓉炸, 新鮮榴槤的臭臭味, Like。
**三文魚腩、旗 ~三文魚旗肉啖啖甘香滑溜, 正!
芝士焗蠔/蒜泥焗蠔 ~ 芝士焗蠔就香口啲, 濃味啲, 個人鍾意蒜泥焗, 香得黎無咁膩滯, 蠔肉幾CREAMY, 有少許蠔鮮, 食左4隻。
壽司/火炙壽司
壽司也不是我食自助餐杯茶, 我只叫了火炙三文魚腩及鰻魚, 火炙三文魚腩非常油香, 加了芝士及沙律醬, 酸酸香香幾好食。
甜品 : 芝士蛋糕正常, 甜度適中, 蛋糕食完一個會轉款, 韓式榴槤及蜜瓜雪條是我的飛佛, 椰子其實都係, BUT 太飽, 食唔落了。
加埋一, 食咁多野都係$185, 唔怪得香港人咁LIKE自助餐, 仲越開越多啦。