2018-10-11 156 瀏覽
位於葵芳嘅夢工房西日料理,英倫風格的設計,唔入到去都唔覺佢係食放題,似西餐廳感覺🙊外面有自助區,甜品、飲品、部份小食都可以隨意拎~加$118可以升級任食生蠔、松葉蟹腳、貴價刺身,鍾意食蟹腳嘅我就加咗!蟹腳質素唔錯,夠飽肉,而且唔會好咸!生蠔質素就比較普通。刺身新鮮,但就比較薄切。壽司有中拖羅、黑松露帶子,手卷竟然有甲羅燒,即係蟹肉加蟹膏!味道認真唔錯,壽司飯唔會散修修,醋香同米香比例剛好。1-7位可以要一鍋火鍋,揀咗壽喜燒湯底,甜甜的滋味落乜嘢都好食。尤其煮白蘿蔔真係好正!有洋蔥炒牛肉,每次食吉野家都想瘋狂食佢D牛肉,呢度可以任點任食,牛肉洋蔥金菇炒得入味,encore左兩次!其他食物就不過不失。甜品款式唔多,每樣都試一件~因為仲有好多雪糕雪條揀!綠色嘅奶凍原來係密瓜味,奶味同密瓜味都好突出,兩者balance得幾好,又唔會過甜!芝士蛋糕上面好似有一層焦糖嘅味道,芝士味香濃,質感係硬實同軟滑中間,唔太甜值得一讚!朱古力蛋糕都好出色,係偏黑朱朱古力嘅味道!配實淨又濃奶香嘅cream的確好夾!唯獨佢哋所有甜品嘅餅底都偏淋><另一款係芒果慕絲蛋糕下面係海綿蛋糕底,果味幾出,味

外面有自助區,甜品、飲品、部份小食都可以隨意拎~

蟹腳質素唔錯,夠飽肉,而且唔會好咸!
生蠔質素就比較普通。

刺身新鮮,但就比較薄切。

其他食物就不過不失。

甜品款式唔多,每樣都試一件~因為仲有好多雪糕雪條揀!
另一款係芒果慕絲蛋糕下面係海綿蛋糕底,果味幾出,味道清新!仲有一款就係類似oreo餅,呢個就麻麻地,質感偏軟又無咩味。

最後已經食到好飽,精選左一款特別嘅芝麻雪糕,因為其他地方比較少見。質感有啲似雪芭,芝麻味有,但唔算好濃,唔太甜仲有啲苦😂
整體甜品真係幾有驚喜