2022-02-17
是日決定專程嚟 @1.01_ig 之前成日見到大家出post 介紹佢個 #蛋餅 每一次都感引到我🤤🤤十二點過到嚟 沿路開始見有人放lunch 不過上到舖 慶興台內唔多人 暫得一兩枱客坐底雖然店員有俾menu 睇 但原來係scan QR code 落order 架~有 #滷肉 #排骨 #牛肉 同 #手撕雞 便當不過我係想食 #蛋餅 🤤🤤🤤點知😱😱😱😱😱點解話 #售罄 🌩問店員 原來要1600 後先有😭😭😭咁專程嚟到 唯有試其他啦⋯⋯ 有機會嚟外賣啦🥺#蜜汁紫菜酥炸排骨飯 $60雖然店內堂食客唔多 不過應該好多外賣order所以等咗成15mins 先到🤷🏻♀️不過我估係因為 #酥炸排骨 佢 #即叫即整 上菜時熱辣辣 個皮仲脆脆地👍🏻 推🙌🏼推🙌🏼推🙌🏼不過就真心蜜味冇咩 唔多覺😅#全手作芋頭鮮奶 (小)跟餐 $19芋泥係微甜 仲有啲芋頭粒 加上鮮奶絕對唔怕太甜太膩 雖然係凍飲 但入面絕無加冰 係預先整好放雪櫃=====================#懲罰 #黃色經濟圈 #yellowkwuntong #yellow觀塘 #yellow台灣菜 #台灣美食 #hker #hkig #hong
十二點過到嚟 沿路開始見有人放lunch
芋泥係微甜 仲有啲芋頭粒 加上鮮奶
絕對唔怕太甜太膩
雖然係凍飲 但入面絕無加冰 係預先整好放雪櫃
=====================
#懲罰 #黃色經濟圈 #yellowkwuntong #yellow觀塘 #yellow台灣菜 #台灣美食 #hker #hkig #hongkongfood #香港加油 #食好西😋 #互推互追互讚 #nofilter