2018-06-24 41 瀏覽
過去往往令人細味,可是卻遙不可及。而未來則是讓人充滿無限的憧憬和遐想。旺角新城這個商場聽起來有點陌生,可是步入去後卻感覺到一絲絲的親切感。親切的服務態度往往讓人產生好感,店員都熱誠有禮,還會介紹一下食材的烹調時間,很細心呢。吃火鍋首當其衝的是它的湯底吧,我們點了一個比較特別的當歸鴨,這原本就是個可以喝的湯呢。湯中沸騰著幽幽的藥材香,味道本來就不會澀,也很合適拿來滾燙食材,鴨則是另上,用花雕酒浸醃著,再放幾塊薑以去腥臊味。店員介紹著,可以一次過把鴨倒入鍋中煮著,既可以逼出鴨香,又不會怕鴨肉會煮老,還讓湯鍋增添了一陣花雕酒的氣味,光是喝湯就很不錯,還有鴨肉吃呢。店家還送了幾個花甲和沙白給我們,正好一人一顆呢~這兩種貝殻海產是很適合用作火鍋呢,吃其本來的鮮甜味,再加上花雕酒的加持,鮮美更產一層樓~吃火鍋當然會叫上不少食材,我們點了駝鳥肉、黃鱔、貴妃蚌和時令海鮮拼盤駝鳥肉對我來說非常的新鮮,是一個很少吃到的食材呢~同是鳥類,沒想到竟與雞鴨鵝差別很大,光看肉質反而像是嫩滑版的牛肉,鮮嫩滑潤,汁多味鮮口感又好,這都是牛肉沒法可比擬的~而且聽說營養價值還非常的高,非常值得吃。魚類之中稱得上彈牙的,其

魚類之中稱得上彈牙的,其一就是鱔類吧,爽口肉質又彈牙,湯鍋味不濃不會影響到鱔魚味。
只是鱔魚多刺,還是要小心魚刺的部分。

整餐之中性價比最最最高的,非時令海鮮拼盤莫屬,海鮮船有靚蟹、大蝦、蜆、墨魚仔和貴妃蚌。
蟹肉多而又鮮美,堅硬外殻預先敲碎,所以在吃的時候也很方便。

大蝦蝦肉真的很有彈性很好吃,最喜歡是咬開蝦殻那刻,湯汁和蝦的精華都附在蝦殻上,吸一下更覺鮮味。

說到鮮味不得不數蜆肉,可是在這之上有著貴妃蚌這種美食!其肉厚又鮮美,肉爽又不韌,美味得讓人愛不釋手,要不是開始感到飽肚,大概會再encore一個時令海鮮船呢!

「回到味來」讓有一款自家制的辣椒油,在惡魔雞煲湯底也會用上,店家給了我們一點用來沾食材食用,發現真的香味十足,又不會死辣,在椒香之後才會有辣味陣陣的溢出,喜歡吃辣辣的人應該會很喜歡。

而在這之上,還有一款終極大魔頭,辣度超大,輕沾一下已經超有味,愛辣的人大概會對它愛不釋手吧!下次我都要來品嚐下這邊的辣雞煲👍
2018-06-23 27 瀏覽
雞煲是我的至愛😍無論冬天還是夏天,都必須食,食,食😋😋所以這次就去這間很多人都讚👍🏻的雞煲專門店-回來味來 看看是否真的真材實料😋一開始,我們便選了惡魔雞煲-半隻雞,要了小惡魔的辣度。等雞煲的時候,店員便很勤快地為我們遞上牆汁和配料。醬汁方面有醬汁和香醋配料方面有蒜蓉,蔥花,炸蒜,芫茜,辣椒,最最特別的是唐芹❗️過了差不多10分鍾,惡魔雞煲便很快送上來。首先,色澤非常吸引漂亮,一看就知很入味。用料方面都很足夠,洋蔥,蒜頭,薑,莞茜,干辣椒,花椒,香葉,樣樣齊👍🏻👍🏻 雞的份量都很足料,不像有些店加工減料。雞件切得不大又不少,食下去,果然入味十足,好惹味😋手工鮮蝦雲吞 $48每一粒都有一隻大大粒,爽口彈牙的鮮蝦,一食便知不是冰鮮蝦。雖然$48 只有6粒,但如此質素,才值這個價錢。日本蟹肉棒 $32寬薯粉 $28這個必點👍🏻👍🏻寬薯粉不是很多地方都能食到,喜歡食煙韌彈牙,又健康又飽肚的人必點的一款。芝士脆皮腸 $32我覺得這芝士腸一定不是金妹的,但勝在芝味都算濃又多芝士,所以都算過關。蔬菜拼盤這款都算抵食,樣樣菜都有,栗米都有3塊,又有金菇冬菇。上菜時,貼心的店員忽然給我們一碟海鮮,原來9點

一開始,我們便選了惡魔雞煲-半隻雞,要了小惡魔的辣度。

雞煲的時候,店員便很勤快地為我們遞上牆汁和配料。

醬汁方面有醬汁和香醋

雞件切得不大又不少,食下去,果然入味十足,好惹味😋

手工鮮蝦雲吞 $48

日本蟹肉棒 $32

寬薯粉 $28

芝士脆皮腸 $32

蔬菜拼盤
這款都算抵食,樣樣菜都有,栗米都有3塊,又有金菇冬菇。

上菜時,貼心的店員忽然給我們一碟海鮮,原來9點前入座送一碟海鮮😍😍,真是好驚喜🎉
這碟起碼值五六十蚊呀。

最後,服務超水準的店員更推薦我們like 佢地facebook,更送了一樽自制惡魔辣椒呢‼️

2018-06-22
-醬料盤 係由侍應親自送過嚟選擇☺️,一共有6款醬料,另外侍應仲推薦係七分豉油加三分醋去點食物,確實不錯👍🏻-黃燜雞煲 🐥(半隻雞)($158)黃燜雞煲真係好香,一打開個蓋,香氣撲鼻,仲有好多菇💕,吸曬黃燜雞嘅醬汁,真係好正!菇係精華,而雞肉十分嫩滑,雞胸都唔覺得鞋👍🏻,真係好入味,而且食雞肉果陣,仲食到有陳皮味和聞到紹興酒味,真係超香😍雞煲仲會送少量寬薯粉,依款薯粉比較厚和粗,所以要慢慢煮🤗,煮到透明果陣就食得,寬薯粉慢慢吸曬醬汁,而且口感煙韌,十分惹味👍👍-回到味來牛肉丸😍(100%純牛肉)($98)食完雞之後就可以加湯淥牛丸啦😎個湯底都唔錯😍好香💕 牛肉丸十分爽口彈牙,牛肉味很重,好有口感👍🏻-

黃燜雞煲 🐥(半隻雞)($158)
寬薯粉

回到味來牛肉丸😍(100%純牛肉)($98)

回到味來牛肉丸
今日坐左成日office,個中央冷氣又鬼死咁凍,仲要開OT,所以收工拉左個同事去打邊爐,附近見到惡魔雞煲諗住就試下依間👹~一坐低就有個餐前小食蓮藕,酸酸辣辣,幾開胃👍🏻可惜的是,同事話熱氣又唔食得辣,結果叫了黃燜雞煲。有人幫你煮埋,唔洗自己攪,d雞肉好入味,幾嫩口。食食下叫左渣酸梅湯飲,味道清清地唔太酸亦唔太甜,隻杯可以見到有兩層色,下層深色的是梅渣,好好飲囉👍🏻跟住再叫左個時令海鮮拼盤,即叫即劏好新鮮🤗見到隔離枱有蝦,插住左竹簽都仲旭緊。隻蟹係個海鮮拼盤的精髓,平時打邊爐斬件落湯會比湯味蓋過左蟹味,但依隻蟹可以保持到蟹肉的鮮味,個蟹蓋雖然細細個,但蟹膏味很濃,抵讚👍🏻👍🏻不得不提的是,一般打邊爐混醬都係得豉油,但依度叫你落7分豉油3分的醋,咁樣點海鮮食可以增加鮮味😋確實係幾正!之後再加左份丸拼盤,有豬肉丸幾香口鬆軟、墨魚丸同蝦丸都幾彈牙,鮮味十足。好好味😋😋直情滿分💯服務都幾好,自動加湯斟水唔洗叫,如果Waiter 再靚仔D就完美啦~ 鍾意打邊爐食海鮮的朋友可以一試😂

一坐低就有個餐前小食蓮藕,酸酸辣辣,幾開胃👍🏻

好好味😋😋直情滿分💯

鍾意打邊爐食海鮮的朋友可以一試😂
2018-06-19
  • 海鮮拼盤
  • 黃燜雞煲
2018-06-17 62 瀏覽
係信和隔離嘅旺角新城,原來都有好多食飯options ,係門口嘅廣告見到呢間有“惡魔雞煲”,就吸引左黎食。餐廳整體用餐環境、氣氛都幾舒服,就算兩個人都係坐四人卡位。兩個人叫左半隻雞嘅 惡魔雞煲,揀左小惡魔,即係少辣。如果食得辣嘅,星期日至四黎,可以揀中惡魔或者大惡魔,會有全單九折、或者八折。 雞煲味道唔錯,值得再食。另外仲加左 回到味來手打牛拼盤 打邊爐,有牛肉丸、牛筋丸同埋牛肉餅,牛味十足,丸類仲好彈牙,因為係用100%純牛肉。

餐廳整體用餐環境、氣氛都幾舒服,就算兩個人都係坐四人卡位。

回到味來牛拼盤
回到味來牛拼盤
  • 回到味來手打牛拼盤
2018-06-13 24 瀏覽
香港人真係一年四季都可以打邊爐,我呢d邊爐控最鍾意周圍試,今次試呢間最大原因係佢既湯底特別,有別於其他地方。一向鍾意藥材味,所以叫左個當歸鴨湯,湯底一黎已經有濃郁藥材同當歸味,就甘飲已經好正!叫左最平既雪花肥牛,但一見到好驚喜,花紋靚、肥瘦適中、又夠大碟,入口即融、牛味濃郁👍🏼 真係好抵食!另外叫左碟沙爆魚肚,唔係度度有得食,爽口鮮味,正👍🏼韭菜餃大隻足料、貢丸爽口彈牙,其他食材亦很新鮮大碟,唔錯!見其他人都係食雞煲,相信雞煲應該都唔錯,下次會再黎試埋😋😋
另外叫左碟沙爆魚肚,唔係度度有得食,爽口鮮味,正👍🏼
韭菜餃大隻足料、貢丸爽口彈牙,其他食材亦很新鮮大碟,唔錯!
見其他人都係食雞煲,相信雞煲應該都唔錯,下次會再黎試埋😋😋
2018-06-11 35 瀏覽
說過要再來回到味來, 今次唔食辣雞煲食米酒雞! 一上個鍋, 它是全金色, 兩邊煲柄是龍頭, 個勢已贏左! 米酒超級香濃, 愈濃愈出其醇香味, 雞件亦滲有米酒香, 大概滾15 分鐘, 剛好的滑, 正! 當中的紅棗, 杞子及淮山都加添了鍋的香濃。由於新鮮淮山很好吃, 我們再叫了一碟! 我們還點了滑豆腐及手製牛肉片。豆腐超滑, 大力夾即散, 連湯吃正到爆! 牛肉片薄薄而爽口, 想像是壓扁了的牛丸, 但圓圓的, 好好吃! 整隻雞其實都很入味, 所以湯都很出味, 食物連湯食已很正, 不用靠醬料! 最近更有優惠, 先是九時前入席有新鮮海產送, 是晚是鮮甜蜆肉, 接著是like facebook 後送自家製辣椒醬。大家真的要試試, 依舊推介!
米酒雞
新鮮淮山
海產
新鮮豆腐
2018-06-11 19 瀏覽
朋友想食雞煲,我二話不說就上open rice 搵下有咩特色雞煲可以食,比我搵到呢間勁就腳既雞煲餐廳。醬料勁多花款,侍應提我地將豉油同醋以7:3比例溝會更好味,果然好香我地叫咗半隻黃油憫雞,食落勁香紹興酒味,好惹味啊!雞肉啖啖肉,一啲都唔鞋口,好滋味食完雞煲就加水食火鍋,黃油雞煲會跟碗闊薯粉,食落好煙韌加埋粟米煲,好甜🤩我地食咗佢推介的手打牛肉片,真係勁鮮,好彈牙,牛味重豚肉好靚,肥瘦均等,食落好香,非常有肉感!😄蜆肉好新鮮,一煮即開殻,鮮甜埋單時,侍應話like埋佢地Facebook 會送自家製辣椒油,好著數呢!

食完雞煲就加水食火鍋,黃油雞煲會跟碗闊薯粉,食落好煙韌
加埋粟米煲,好甜🤩
我地食咗佢推介的手打牛肉片,真係勁鮮,好彈牙,牛味重
豚肉好靚,肥瘦均等,食落好香,非常有肉感!😄

蜆肉好新鮮,一煮即開殻,鮮甜
2018-06-07
2018-06-10 92 瀏覽
好耐冇食過雞煲了,一聞到雞煲既香味即刻流哂口水鐘意食辣既人有口福!呢度玩緊愈辣愈多優惠!惡魔雞煲($158半隻雞) 食得辣嗌終極大魔頭仲有7折優惠可惜我食唔到辣所以用唔到呢個優惠...叫咗比小辣再少啲既辣都辣到飛起,但亦無意中俾我發現咗呢度超細心,食完雞煲太辣係可以換清湯打邊爐雞煲超香超惹味,爆得超香既雞肉,實得黎又唔乾,食落不錯。到打邊爐,火鍋配料擺設相當精緻。用鴨仔籃放菜,用酒樽放餃子~ 另外仲叫咗墨魚滑同寬條粉。墨魚滑墨魚味都幾岀,仲就食落比較鬆軟,再多點彈牙就好~即場like facebook仲可以送薑茶水中花,最考刀功,將豆花切成一條條,一放入水好似花花咁散開哂超靚,配埋熱辣辣既薑茶,食落幾特別。
好耐冇食過雞煲了,一聞到雞煲既香味即刻流哂口水

可惜我食唔到辣所以用唔到呢個優惠...

雞煲超香超惹味,爆得超香既雞肉,實得黎又唔乾,食落不錯。

,配埋熱辣辣既薑茶,食落幾特別。

手工餃拼盤
芝士魚豆腐
油麥菜
竹蔗茅根
芝士魚豆腐
油麥菜
竹蔗茅根
2018-06-10 76 瀏覽
今日出旺角配完眼鏡,見到呢間食店個名幾特別於是約啲fd出來一齊尋食試吓先,可能太早未有其他食客侍應本來安排既座位係可以一路食一路望彌敦道但大家想要多d地方放食物,就轉左去另一面大d既地方,坐好後即刻睇有乜湯底先,呢間d湯底都幾吸引想食得健康有:清湯、蕃茄濃湯牛肋條、南瓜海鮮和宮廷菊花鍋,想保身既有:藥膳紅燒牛肉、當歸鴨、米酒雞,想食辣既有:麻辣湯和惡魔雞煲,另外呢間店有個挑戰就係食倒某個辣度既雞煲就(全單有折)但今晚我哋冇人想挑戰,我哋只選左:南瓜海鮮和米酒雞呢兩個湯底。加上一些火鍋配料,足夠我哋慢慢享用兩個湯底送上,等佢煲返熱未落料前試吓個湯先,南瓜海鮮個南瓜味濃,而米酒雞就酒香味濃見有好多紅棗、杞子和薑粒,應該好保身,在等火鍋配料期間,叫左幾個小食醫吓肚先:即炸魚皮,大大件甘香爽脆炸午餐肉,外脆內軟,可即食或放入湯淥吓佢索左湯再食黃金軟殼蟹,炸到金黃色,入囗鬆脆美味火鍋配料陸續送上,可以慢慢品賞,首先講吓個南瓜海鮮鍋,需然望落海鮮份量唔多,但種類都幾多款,計落呢個價錢差唔多,最重要係新鮮好食,貴妃蚌鮮甜爽口,花甲入囗冇沙,海鮮結實彈牙,墨魚仔彈牙可囗,蟹唔大,未夠多肉,但鮮甜嫩滑米
今日出旺角配完眼鏡,見到呢間食店個名幾特別

於是約啲fd出來一齊尋食試吓先,可能太早未有其他食客

侍應本來安排既座位係可以一路食一路望彌敦道

想食得健康有:清湯蕃茄濃湯牛肋條南瓜海鮮宮廷菊花鍋,想保身既有:藥膳紅燒牛肉當歸鴨米酒雞,想食辣既有:麻辣湯惡魔雞煲,另外呢間店有個挑戰就係食倒某個辣度既雞煲就(全單有折)
但今晚我哋冇人想挑戰,我哋只選左:南瓜海鮮米酒雞呢兩個湯底。加上一些火鍋配料,足夠我哋慢慢享用

即炸魚皮,大大件甘香爽脆

即炸魚皮

炸午餐肉,外脆內軟,可即食或放入湯淥吓佢索左湯再食

炸午餐肉

黃金軟殼蟹,炸到金黃色,入囗鬆脆美味

黃金軟殼蟹

南瓜海鮮鍋

米酒雞鍋,雞件入口嫩滑,除左雞件,還有雲耳、紅棗和鮮淮山,雲耳爽、鮮淮山好粉

米酒雞鍋

鮮蝦雲吞,蝦肉爽口彈牙
鮮蝦雲吞

韮菜餃,大大隻餡料充足,口感十足
韮菜餃

花膠,入口好腍唔太薄
花膠

手打墨魚滑,新鮮彈牙
手打墨魚滑

丸拼盤(墨魚丸、蝦丸、豬肉丸),大細適中,一啖一粒
丸拼盤

回到味來手打牛拼盤(牛肉丸、牛筋丸、牛肉餅)牛肉丸爽囗,牛筋丸彈牙比牛肉丸結實d,牛肉餅感覺似將肉丸壓扁,入口冇噤硬身
回到味來手打牛拼盤(牛肉丸、牛筋丸、牛肉餅)

即炸響玲,入口鬆化
即炸響玲

脆鯇魚片,魚肉爽脆彈牙
脆鯇魚片

手切牛頸脊,牛味濃有咬口
手切牛頸脊

雪花肥牛,肥美可口,肉質嫩滑
雪花肥牛

食飽飽之後,侍應話我哋知現在新開張期間,上fb讚好送甜品薑茶水中花,唔使錢即管like吓,睇吓好唔好食,就算唔好食都要叫來呃吓like
因為賣相真係好靚,睇到係落左功夫
薑茶水中花,食得辣可以試吓,薑味濃可能會覺得辛辣左d,味道唔係好甜,所謂既水中花原來係用豆腐加功而成,豆腐入口好嫩滑,食完全身暖晒

薑茶水中花

呢餐真係幾正,已呢個黃金地段既食市,居然唔係太貴,而且有呢d水準,值得再去
皇帝菜
2018-05-30
即炸魚皮
黃金軟殼蟹
鮮蝦雲吞
韮菜餃
即炸響玲
2018-06-08 17 瀏覽
啱啱考完試,正好有機會同屋企人、朋友出黎食下飯,輕鬆下👍🏻。本身自己就好鍾意打邊爐、雞煲呢D可以一班人一齊gathering既活動,咁啱上網一搵,就見到一間叫回到味來既鋪頭,專係打邊爐同食雞煲既,見佢D評價OK,所以就同屋企人上去試下。入面大部份都係梳化卡位,所以都坐得幾舒服,環境又夠靜。因為我D屋企人唔食辣,所以我地就叫左個度主打既招牌當歸鴨湯底,湯底好濃當歸味,D鴨雖然滾左好耐,但D肉都好滑好鮮嫩🤤。如果鍾意食辣既朋友,可以試下個度既雞煲,絕對唔會令你失望👍🏻。配料方面,個度既土豆片滾左好耐都唔會爛,雪花肥牛又夠滑,唔會好似其他烚完既肥牛咁韌👍🏻,而最特別既係佢會用一個鴨仔籃黎到裝住D菜😂,又會用個玻璃酒瓶黎到裝住D手工餃,擺設幾靚👍🏻。而入面服務都好好,D服務員會主動行過黎問你使唔使加湯,仲會主動幫你加水👍🏻。無論野食定服務都好好👍🏻,誠意推介鍾意打邊爐、食雞煲既朋友去試下😁!

2018-05-11
  • 雞煲
2018-06-01 64 瀏覽
朕今日出巡旺角,巡到餓餓地又熱熱地之際,一個醒目既隨從提議不如打個邊邊,正所謂愈驚就愈要克服佢,愈熱就愈要食火煱!無言。。。。。。如是乎朕就同一眾隨從去左(回到味來),穿越左炎熱既旺角,上到黎,朕第一時間就緊係叫冰凍既啤酒解解暑,消消熱啦!120蚊半打,咁低 - 飲死人咩!跟住就緊係㨂湯底既時間啦,隨從話想食雞,朕就叫左米走雞過佢,再叫埋個南瓜湯拼海鮮拼盤,跟手再叫埋手切牛頸脊,回到味來手打牛拼盤,黃金軟殻蟹,養顏花膠,手工鮮蝦雲吞。朕先試下個南瓜湯底,飲落幾厚身,又有濃濃既南瓜味,而拼盤內有蝦蟹,蜆,魷魚和貴妃蚌,朕就覺得貴妃蚌最鮮甜彈牙!而米走雞湯底亦落足料,有紅棗,杞子,懷山,比其他醉雞鍋更香濃,雞肉嫩滑,有淡淡既酒香,配埋手切牛頸脊就更加襯托出佢香濃既牛味!而回到味來手打牛拼盤,用上十成十純牛肉,爽滑彈牙,直頭好食過瀨尿牛丸啦!黃金軟殻蟹外面脆卜卜,裡面香滑嫩,配埋冰凍既啤酒,簡直一流!食到差不多之際,店小二話而家只要Like FB,就送過甜品 - 薑茶水中花,因為製作需時,最好預留十分鐘製作,咁隨從就緊係第一時間做野啦!薑茶水中花,個豆花好香豆味,而個薑茶超濃烈,完全識合寒底

回到味來手打牛拼盤

黃金軟殻蟹

薑茶水中花,個豆花好香豆味,而個薑茶超濃烈,完全識合寒底人士飲用!

------完------
手工鮮蝦雲吞
養顏花膠
2018-05-30
黃金軟殻蟹
2018-05-24 34 瀏覽
今天去了一間位於旺角 名叫回到未來既雞煲海鮮火鍋私房菜!這間食店環境清靜舒適,地方也很乾淨,服務員有禮貌。這間店有多個火鍋湯底選擇,我們最終選了這店的推介 魔鬼雞煲 !這雞煲的確冇令我們失望,味道濃郁,帶出一陣陣四川地道麻香味,這雞煲有分小惡魔中惡魔大惡魔,這是代表它的辣度,喜歡吃辣的朋友們可以選擇大魔鬼!隨後我們看見店裏的推介,自家製手打牛肉丸,牛肉餅和牛筋丸,主要賣點就係100%純牛肉,我們就決定Order這一道推介,牛丸咬落有口感,爽口彈牙,一陣陣牛肉香味,口感好味道好,比一般的牛丸新鮮,另一道菜就是四色餃,有蝦餃韭菜餃水餃等等,皮薄餡靚,肉質新鮮,蝦餃一流!另外打邊爐仲有足夠嘅調味料!由於我們只得兩個人,所以食不到太多,店舖裏餐單上有更多好吸引嘅食物,值得推介,我們下次會再光顧,吃其他吸引的款式!

2018-05-19
2018-05-24 42 瀏覽
今日天氣好涼爽,同朋友到旺角行街, 經過旺角彌敦道的旺角新城的回到味來火鍋店食嘢。 回到味來的價格相宜,幾抵食。湯底揀了清湯底。愛食蔬菜的我們點了娃娃菜和油麥菜。在清湯底加入娃娃菜,令娃娃菜更清甜。十下十下嘅油麥菜青綠新鮮。肉類點了:半隻滑雞。雞件新鮮,雞肉好嫩。手工菜肉餃同埋足料韭菜餃香滑好味。仲有手打蝦滑好嫩滑可口。手打豬肉丸幾彈牙。還有秘製嘅牛筋丸同埋牛肉丸等。最後加埋伊面去吸收配菜的精華。價格相宜,幾抵食。
今日天氣好涼爽,同朋友到旺角行街,

經過旺角彌敦道的旺角新城的
回到味來火鍋店食嘢。
回到味來的價格相宜,幾抵食。

湯底揀了清湯底。

愛食蔬菜的我們
點了娃娃菜和油麥菜。

在清湯底加入娃娃菜,令娃娃菜更清甜。
十下十下嘅油麥菜青綠新鮮。

肉類點了:半隻滑雞。
雞件新鮮,雞肉好嫩。

手工菜肉餃同埋足料韭菜餃香滑好味。

仲有手打蝦滑好嫩滑可口。

手打豬肉丸幾彈牙。
還有秘製嘅牛筋丸同埋牛肉丸等。

最後加埋伊面去吸收配菜的精華。

價格相宜,幾抵食。
2018-05-21 53 瀏覽
提早慶祝母親節,同屋企人去左打邊爐。佢地推薦當歸鴨湯底,所以我地就試下。佢個湯好清甜,好重中藥材味,都幾好飲叫左個黃金炸軟殻蟹,因為佢用蛋黃去炸,所以好香口佢個雪花肥牛唔錯,食落去唔會好漏喉,由於我地人多,所以最後我地encore叫多一碟我自己好鍾意食薯仔,尤其係打邊爐食薯仔,所以叫左個土豆片,不過佢個土豆片有啲特別,佢好鬼薄,但口感都幾爽佢d菜式嘅裝飾都幾有心思。最後我地每人食左2百幾,價錢算係正常啦。
提早慶祝母親節,同屋企人去左打邊爐。

叫左個黃金炸軟殻蟹,因為佢用蛋黃去炸,所以好香口

調味盤
蓮藕