2020-05-11 153 瀏覽
近近地去屋企附近食個午飯,商場入邊呢一間真係算少有地平民價嘅餐廳,而且台灣嘢食都幾高質😈雞翅膀滷肉飯(加上湯浸時菜及滷水蛋)~好驚喜嘅一set,下午茶2:00食$48 蚊1個set,確實係幾抵食,份量都大份,係午餐嘅份量,滷肉份量好多,撈晒成碗飯啱啱好🤣雞翼有四隻,每一隻都脹卜卜,用滷水炆得很入味,每隻雞翼都吸收晒滷水精華,配合芽菜一齊食別有一番風味,大食嘅我加埋滷水蛋以及上湯浸時菜,滷水蛋夠入味,有齊晒肉菜同蛋超級滿足😈拉絲芝士蛋餅(火腿) + 蕃茄湯通粉~同行朋友則叫咗個下午茶set,佢話幾懷念台灣食嘅芝士蛋餅,估唔到呢度嘅味道同台灣食到嘅都差唔多☺️芝士半溶,配合蛋餅以及火腿一齊食有不同層次,加埋個番茄湯通粉,以下午茶set來講份量都幾多🤤台南手工餡餅~無得去旅行,唯有喺度食返個地道嘅手工餡餅,估唔到餡餅size幾大,啱啱煎起外皮有少脆感覺,內裏包着滿滿的餡料,餡餅嘅皮也不算過厚🤔煎餃子~最喜愛吃煎餃子,$28蚊4粒,價錢少少貴,但食物質素不錯,啱啱煎起咬落十分香脆,餃子餡仍然能保持肉汁,外皮亦夠煙韌,不過再薄一點就更perfect🤩美人玫瑰茶~食完咁豐富嘅午餐,當然要叫杯玫瑰茶黎

雞翅膀滷肉飯(加上湯浸時菜及滷水蛋)~
雞翅膀滷肉飯(加上湯浸時菜及滷水蛋)

拉絲芝士蛋餅(火腿) + 蕃茄湯通粉~
拉絲芝士蛋餅(火腿)
蕃茄湯通粉

台南手工餡餅~

煎餃子~

美人玫瑰茶~
食完咁豐富嘅午餐,當然要叫杯玫瑰茶黎解一解膩,新鮮嘅玫瑰花瓣製成茶包,作為飯後茶飲帶有微微的玫瑰花香,味道不像中式茶般澀,聽講有寧神解鬱作用🤩
美人玫瑰茶

夏日水漾鮮果茶~
夏日炎炎,同行朋友叫咗一杯鮮果茶解一解喝,整杯嘢飲充滿生果的鮮甜味道,但甜度都ok,未至於過甜,反而飲落幾refresh,有清爽感覺☺️
2020-05-08
雞翅膀滷肉飯(加上湯浸時菜及滷水蛋)
拉絲芝士蛋餅(火腿)
蕃茄湯通粉
美人玫瑰茶
  • 上湯浸時菜
  • 雞翅膀滷肉飯
2020-05-09 41 瀏覽
今日去左寶琳探朋友,久違的出街可以出去揾下好野食。本人就比較少入去寶琳,所以都係留俾朋友介紹寶琳有咩好食。佢推介新都城二期一間台灣食店,有麵,有飯,仲有小食同特色飲品。間店好易搵,記住揾到百佳就揾到間店!店內裝修都幾好,簡約又光猛,一d都吾暗。位與位,枱與枱保持距離,一d都吾迫,坐得舒服。雖然食物質素好重要,但如果坐得吾舒服都冇用。間店仲整左個花花特色牆,同埋大書櫃!食物方面,價錢正常,夠大眾化,晚餐價十分抵食。我點左個三盛紅燒牛肉麵,要台灣麵底,湯底要紅燒牛肉湯。包括有腱心牛肉,牛腩,牛丸,紅蘿蔔。個湯底好濃味,岩晒一班牛肉愛好者。朋友就叫左鹽酥雞麵,雞扒好大件,外皮炸到好爽脆,食落真係好正。雖然係炸雞扒,但係雞肉仲有好多肉汁一d都吾老。我朋友都係叫左台灣麵底,佢話間店煮麵煮到岩岩好,又吾會煮到好軟,咬落去個口感又吾錯,所以都推介我下次再來食。飲品我就叫左芝士奶蓋桂花烏龍茶,芝士奶蓋厚厚一層十分吸引,飲落去味道到岩岩好,真係真材實料呀,都推介大家可以點來試下。仲有花茶,可以消暑!仲有麵餐份量都吾少,如果係細食的女仔都未必食得晒。不過太耐無出街食飯,我地仲叫左三杯雞同埋花枝丸,三杯雞份
今日去左寶琳探朋友,久違的出街可以出去揾下好野食。
間店好易搵,記住揾到百佳就揾到間店!

食物方面,價錢正常,夠大眾化,晚餐價十分抵食。

我點左個三盛紅燒牛肉麵,要台灣麵底,湯底要紅燒牛肉湯。
三盛牛肉麵

鹽酥雞扒麵

桂圓杞子菊花
仲有花茶,可以消暑!

仲有麵餐份量都吾少,如果係細食的女仔都未必食得晒。不過太耐無出街食飯,我地仲叫左三杯雞同埋花枝丸,三杯雞份量唔算多,但一上枱就有好香既酒味,味道適中,有台灣既味道!
花枝丸

花枝丸又大粒又香脆,食唔停口!

整體食物質素高,環境乾淨衛生,抗疫期間外出食飯首選
2020-05-07
三盛牛肉麵
鹽酥雞扒麵
桂圓杞子菊花
花枝丸
2020-05-08 24 瀏覽
今日來到住在將軍澳的朋友家中玩,夜晚便推介來這家富有文青氣息的台灣菜店食飯。餐廳位於商場內,方便易搵,裝修簡約,以書本和植物作裝飾,散發濃厚的文化氣息。三盛牛肉麵 紅燒湯湯底濃郁香甜,味道不辣,煮得入味,牛𦟌軟稔彈牙,麵質彈牙滑溜,吸收湯底的精華。鹽酥雞扒滷肉飯配上湯浸時菜和原盅燉湯份量較多,雞扒炸得香脆惹味,肉質軟稔多汁,配上滷肉食味道好夾。燉湯以蓮藕和豬肉等煲成,十分足火候和入味。台灣烤香腸香腸外脆內軟,煎得油脂香味散發,味道可口。鹽酥花枝丸即叫即炸,彈牙鮮甜,外脆內滑。夏日水漾鮮果茶冰凍可口,茶味香醇,以蘋果和橙等多款生果制成,鮮甜清新。

三盛牛肉麵 紅燒湯

鹽酥雞扒滷肉飯配上湯浸時菜和原盅燉湯

台灣烤香腸
香腸外脆內軟,煎得油脂香味散發,味道可口。

鹽酥花枝丸
即叫即炸,彈牙鮮甜,外脆內滑。

夏日水漾鮮果茶
冰凍可口,茶味香醇,以蘋果和橙等多款生果制成,鮮甜清新。
一般嘅餐廳下午茶時間通常有兩點半開始,點知呢度兩點就有抵食tea喇~😍台式餐廳一定要試吓佢個滷肉飯同埋鹽酥雞~所以就點左個台式滷肉飯套餐,仲配上高湯嘅娃娃菜添😋滷肉好香,肉同埋脂肪嘅比例啱啱好,仲有一隻滷蛋🤤🤤鹽酥雞就配上台灣麵,紅燒牛肉湯底🍜但係呢一個就叫午市套餐~你睇吓佢個鹽酥雞嘅份量就知有幾足料👻因為我太想食台灣蛋餅嘅關係我再叫咗一份😝台式芝士肉鬆蛋餅配地瓜薯條。肉身嘅份量非常多而且佢個蛋皮非常煙韌,完全係我鍾意嘅口感,地瓜薯條應該落咗糖炸嘅,甜甜地~仲有就係台灣腸,有台式嘅味道😋飲品我就叫咗佢門口貼住嘅特色飲品,日式紅豆茉茶,感覺上飲到啲抹茶粉~係偏甜嘅。另一杯係黑白配珍珠豆乳👻珍珠好彈!!!

2020-05-05
  • 台南手工餡餅
  • 台灣烤香腸
2020-05-06 32 瀏覽
🐷🐷🐷喺寶琳要食抵食嘅台灣餐選擇真係唔多,而呢間就係我次次接完媽咪放工就會帶佢去食嘅地道台灣餐,口味老少咸宜😙▪️古早味滷水拼盤($63) 涼拌黑醋茄子($8)滷水拼盤入面有牛展豬肚雞翼同滷水蛋,種類不少,牛豬雞齊晒😎 滷水煮得好入味,雞翼同牛展嘅口感比較軟林,食得出烹調嘅時間一定唔短。豬肚煙銀彈牙好吸味。整體而言係個性價比好高嘅滷水拼盤。另一款就係跟餐加既涼拌黑醋茄子,係一個非常唔錯嘅前菜選擇,酸酸地好醒胃之餘又夠重口味。〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰5/5🐷〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️▪️鹽酥雞扒滷肉飯 ($59)講到最抵食嘅餐就一定係呢款滷肉飯配小菜既餐。滷肉飯嘅醬汁幾香不過不失,鹽酥雞扒份量多,雖然略嫌炸粉比較厚,但係雞肉食落去亦香滑。平時喺其他台灣餐廳食幾碗滷肉飯已經要四十幾蚊,但係呢度加埋一塊好似塊面咁大嘅鹽酥雞扒都係50零🤩〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️3/5🐷〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️▪️煲仔塔香三杯雞定食配上湯時菜($73)仲未上枱已經聞到三杯雞嘅香味,雞肉煮得幾入味,肉質亦香嫩,就係骨頭比較多,其他都無咩好挑剔。而呢個定食配埋時蔬真係幾健康。〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️3/5🐷〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️▪️芝士奶蓋白桃烏龍茶($23) 蜂蜜檸檬蘆薈($19
🐷🐷🐷
▪️古早味滷水拼盤($63) 涼拌黑醋茄子($8)

▪️鹽酥雞扒滷肉飯 ($59)

▪️煲仔塔香三杯雞定食配上湯時菜($73)

▪️芝士奶蓋白桃烏龍茶($23) 蜂蜜檸檬蘆薈($19)

我話白桃烏龍茶配芝士奶蓋冇得輸係一啲都冇誇張😂 真係其中一個最match既飲品combination,同一杯飲料飲到清香同濃郁嘅芝士奶香。而蜂蜜檸檬蘆薈就行比較fresh既路線,啱晒嗰啲食滷肉飯同髯鬚雞嘅人😆
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️5/5🐷〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🔸Overall ($245)
📍 四季良晨 (將軍澳)
將軍澳貿業路8號新都城中心2期UG樓UG051F號舖
前幾日想話同朋友去買珍珠奶茶,然後行完了寶琳好幾間有賣珍珠奶茶既鋪,我地最後都係呢間買。呢間門口旁可以直接買珍珠奶茶外賣,也可以入去入面威飯,呢間應該係食台灣菜既,下次有機會再黎試下野食啦~今次我就買了個香濃珍珠奶茶。其實佢香濃奶茶吾係普通紅茶底,一飲就知係earl grey 茶底,格雷伯爵茶最大特色就係佢既香味,我偶爾都會去買格雷茶包返屋企沖黎飲,呢種茶係會比較香既,不過老實講佢未係最香既,相對黎講會香味比較淡,個人黎講都可以,貢×的是會比較香,但是相對會比較濃,更大機會飲了晚上訓吾到不過整體黎講都係可以既,我叫左半糖,都還可以,吾會話好甜或者無味,珍珠都煙韌既,吾錯,不得不提,佢呢排買完珍珠奶茶張飛,有張優惠券,星期一到五可以用減五蚊,不過吾知個優惠去到幾時,希望我係佢完之前可以用到

香濃珍珠奶茶
香濃珍珠奶茶
今日同朋友出嚟寶琳食嘢,依間餐廳不嬲都係我心目中嘅No.1之選,嘢食好味又抵食😚 今次食晚餐,叫咗兩個餐同一個小食,仲有兩杯嘢飲,埋單係$200幾,仲要冇加一❣️1.燉湯上海浸時菜 三拼牛肉飯定食真係好抵食,豐富好過自己煮!有牛丸、牛腩,彈牙又有牛肉味,配飯食一流😚仲有燉湯同時菜清甜健康❤️2.蕃茄花枝丸米線蕃茄湯底超龍超龍,係用原粒嘅蕃茄整成,米線同花枝丸都煮到啱啱好,彈牙好食~3.煲仔塔香三杯雞好香好入味😍三杯雞一直都係我嘅最愛,雞肉好嫩口,仲要煮得入味4.芝士奶蓋鐵觀音珍珠奶茶必飲推介!我同我朋友勁鍾意,叫咗一杯熱,一杯凍,芝士奶蓋好邪惡😚配返鐵觀音茶離飲,味道超夾!奶蓋、茶、珍珠三樣嘢簡直係絕配😍又平又抵食,晚餐嘅首選!

1.燉湯上海浸時菜 三拼牛肉飯定食

2.蕃茄花枝丸米線

3.煲仔塔香三杯雞

4.芝士奶蓋鐵觀音珍珠奶茶

又平又抵食,晚餐嘅首選!
2020-04-30 84 瀏覽
近期一再懷念台灣美食,所以今晚和朋友在將軍澳寶琳行街時見到有間食店,見佢裝修得好文青,俾人感覺好舒服睇吓係食乜,原來係台灣美食,啱晒我所想,即刻入去坐低試吓,叫左d小食、麵和飲品桂花雞翼:雞翼外脆肉嫩,唔點桂花醬已好好味,點左更加清甜美味煎餃子:皮薄多肉,咬落好多肉汁滲出台南手工餡餅:餅皮煙煙韌韌,香脆可口,肉汁味濃麻辣紅燒腱心牛肉麵:要左少辣,湯底好濃,台灣麵好彈牙,牛肉味濃好軟腍,呢度好細心,將辣油分開用碟仔上,等食唔到辣既唔使浪費整碗麵麻辣蕃茄豬肚麵:一樣係少辣和台灣麵,蕃茄湯底好濃蕃茄味,有好多鮮蕃茄和豬肚,蕃茄酸酸甜甜,豬肚好爽唔韌,好大碗麵好底食荔枝QQ綠茶(凍):香甜荔枝味和清香綠茶味,而且有粒粒好似椰果肉粒增加口感芝士奶蓋阿里山金萱(凍):鹹香芝士味配上甘香嘅茶香味,配搭好正台灣美食食極唔厭真係值得一試再試

桂花雞翼

煎餃子:皮薄多肉,咬落好多肉汁滲出

煎餃子

台南手工餡餅:餅皮煙煙韌韌,香脆可口,肉汁味濃

麻辣紅燒腱心牛肉麵

麻辣蕃茄豬肚麵

荔枝QQ綠茶(凍)

芝士奶蓋阿里山金萱(凍)

台灣美食食極唔厭真係值得一試再試
2020-04-28
桂花雞翼
麻辣紅燒腱心牛肉麵
麻辣蕃茄豬肚麵
荔枝QQ綠茶(凍)
芝士奶蓋阿里山金萱(凍)
2020-04-29 44 瀏覽
下午茶🍵時間很抵吃,侍應姨姨🙋‍♀️態度也很親切,完全物超所值😍😍😍🧀芝士醬酥排骨吐司·桂花雞翼·蕃茄湯米線 ~🥪吐司是半份的三文治來的 ,夾著酥排骨,加了沙律醬,有點像🐽西式豬扒包🤣🤣但好味👍拉絲芝士蛋餅🥚·肉鬆·地瓜薯條🍠~ 蛋餅的芝士和肉鬆很足料,很有滿足感🤩麻辣豬肚·麻辣紅油水餃 ~🌶兩者都辣得很過癮🌶,愛好麻辣的真的不能錯過😈😈🐣鹵水雞翼~不會很咸的那種,味道適中,肉質不會散鹽酥花之丸🐙~這個雖簡單,但卻是我最愛,花枝很濃味😍😍黑糖珍珠鮮奶🥛~很大的一杯又好喝❗❗太抵喝了😍😍珍珠阿華田~這個超特別,絕對是兒童版的珍珠奶茶,正👍👍

🐣鹵水雞翼~不會很咸的那種,味道適中,肉質不會散

鹽酥花之丸🐙~這個雖簡單,但卻是我最愛,花枝很濃味😍😍

黑糖珍珠鮮奶🥛~很大的一杯又好喝❗❗太抵喝了😍😍

珍珠阿華田~這個超特別,絕對是兒童版的珍珠奶茶,正👍👍
2020-04-26 33 瀏覽
今日入咗將軍澳做嘢,順便喺附近午餐。見到有一間裝修幾特別嘅臺式餐廳,裝修簡單,以木色為主調,幾有文青feel.食物價錢不貴。平均一個餐都係幾十元元就有交易。臺灣牛肉麵, 用上幾十斤牛骨特製而成, 味道濃郁,用上較粗身的臺灣麵,就算浸耐咗都唔會變軟,牛肉非常入味,炆得好淋!臺式珍珠奶茶,珍珠彈牙。即炸花枝丸亦非常大粒,炸得香脆,入面仲有好多魷魚粒。滷肉飯,味道跟之前在臺灣吃到的一樣,肥瘦豬肉各占一半。很美味!
食物價錢不貴。平均一個餐都係幾十元元就有交易。
臺式珍珠奶茶,珍珠彈牙。
即炸花枝丸亦非常大粒,炸得香脆,入面仲有好多魷魚粒。

2020-04-25 20 瀏覽
今日求其搵嘢食,見呢間係食台灣嘢,而我又未食過呢間所以就入咗嚟試。我地叫左個晚市套餐同一個牛腩麵。晚市套餐包一碟上湯浸時菜同一碗湯。-惹味牛腩麵佢有台灣麵同米線俾我地揀,而我今次就揀咗台灣麵,冇理由食台灣野唔叫台灣麵㗎嘛。首先飲咗啖紅燒牛肉湯,個湯底甜甜地同埋有啲薑味好好飲。牛腩都好正,啲牛腩炆得好入味同好淋,肥瘦啱啱好。😋台灣麵好有口感唔會煮到淋曬,都幾彈牙下。-鹽酥雞滷肉飯首先講個滷肉飯,啲滷肉唔夠味好淡,仲要配飯食嘅話咩味都冇,真心麻麻。跟住就係個鹽酥雞,正常應該有啲椒鹽喺鹽酥雞上面但係咩都無,所以我炸皮冇味。另外個炸皮係脆但唔係鬆脆,仲有啲硬添,所以個人覺得一般。因為呢個係跟晚市套餐,所以包左一碗湯同一碟上湯浸時菜。碗湯幾好飲好足料唔重味精,飲完會好口渴。不過個上湯浸時菜就好似清水煮菜禁樣,又係咩味都無,完全飲唔到個上湯。總括嚟講,如果食台灣麵嘅話我覺得呢間係一個唔錯嘅選擇,但係如果要食滷肉飯或者鹽酥雞就唔好啦,因為冇想像中咁好食,同埋有好多台灣店都好食過佢。
惹味牛腩麵

-惹味牛腩麵

鹽酥雞滷肉飯

-鹽酥雞滷肉飯

2020-04-25
惹味牛腩麵
  • 鹽酥雞滷肉飯
2020-04-25 29 瀏覽
限聚令下也想支持黃店。(不過後來了解到這家店的藍黃仍有爭議,大家要留意!)以這個地鐵站上蓋商場的消費而言,這家店下午茶餐的價格算是便宜。我點了滷肉花枝丸米線餐,湯清而滷肉美味,花枝丸煙韌。不過都想說一下那「三粒」花枝丸其實都是半粒的😅所以我只有1.5粒花枝丸。我最想讚的其實是那個涼伴黑醋茄子,跟餐加8蚊。超好味!送麵入口超滿足😍黑。醋超入味,有少少辣,茄子軟綿綿,非常滿足。我相信我會為這個黑醋茄子而再光顧這家鋪!

滷肉花枝丸米線(下午茶餐)
涼伴黑醋茄子(跟餐加配)
滷肉花枝丸米線(下午茶餐)
涼伴黑醋茄子(跟餐加配)
  • 涼拌黑醋茄子
2020-04-22 32 瀏覽
新都城新開既台灣餐廳都有幾間,但要講食品款式多,一定係四季良晨。飯、麵、燉湯、小菜咩都有,選擇超多,就係飲品都已經佔左三頁,即刻有選擇困難(笑)餐廳既設計都好有心思,氣氛溫馨,仲可以拎書睇~有時間可以慢慢chill同家姐黎食晚市,樣樣都叫左d試下。特別推薦養生清燉牛腩麵,湯頭好甘甜,藥膳味十足,岩曬我依個湯底控,狂飲湯頭。料都好足,大大舊牛腩,大滿足!煲仔。塔香三杯雞定食都好豐富,包上湯娃娃菜同原盅蟲草花雞湯。三杯雞略嫌有點乾,湯清甜、足料。兩個小食都唔錯。桂花醬甜甜地點雞翼新奇得黎唔會太怪,味道幾驚喜。手工餡餅大大塊,好飽肚,咬落去幾爆汁。飲品揀左芝士奶蓋桂花烏龍茶,唔記得左叫半糖,但turn out唔會太甜,組合幾新鮮🤔

2020-04-21 22 瀏覽
心思思想再食四季良晨,之前食過幾好味,今次再encore,疫情下依然多人幫襯! 我地今次反而無叫台灣風味既野食 ,叫左新出嘅胡椒豬肚湯飯,仲試埋蕃茄麻辣豬肚湯面,兩樣主食都係豬肚做主角。湯面可以加錢配配菜,見近排少食菜,所以加左清湯時菜同茄子,另外再叫左蕃茄湯餃同桂花雞翼。食物上枱速度都快,唔洗一陣已經到齊哂。蕃茄麻辣豬肚湯面,極濃嘅蕃茄味湯底,又香又甜,跟碟麻辣醬,客人可以按自已喜好來調味,加左麻辣好鬼正。 胡椒豬肚湯飯,清清地當中帶有胡椒香辣,好開胃,好少餐廳食到。雞翼香脆,就甘食已經好正,再點埋桂花醬,另一翻風味。兩杯杯品都好清新,甜度適中新鮮。

食物上枱速度都快,唔洗一陣已經到齊哂。

雞翼香脆,就甘食已經好正,再點埋桂花醬,另一翻風味。

兩杯杯品都好清新,甜度適中新鮮。

• 桂花雞翼
之前帶媽媽去吃台灣菜後,爸爸經常在我旁邊碎碎唸,嚷着要我帶他去😂所以很快地,過了幾天,我就帶他去了另外一間台灣餐廳,滿足一下他的願望😆-這次光顧的餐廳很有文青風格,非常適合打卡😆店內有多款台灣美食,從主食、小食和飲品的種類都非常多,亦有多個set供選擇👍🏻食物的份量都幾多,味道也不錯,爸爸吃完後也非常滿意,不枉我花了時間去網上搜尋餐廳😌- 1️⃣麻辣三寶米線套餐(牛丸、豬肚、水餃) $69 這個麻辣米線的湯汁清甜,店家安排麻辣醬與湯麵分開呈上,可以按自已喜歡的辣度放多或少,味道不會太辣,還有一點甜味👍🏻牛丸很彈牙;水餃是豬肉水餃,餡料很新鮮,充滿肉汁🤤牛肚有滷過,很入味和好食😋-2️⃣煲仔塔香三杯雞定食配上湯浸時菜及原忠燉湯 $88因為我和爸爸都是大食之人,所以點了2個晚餐套餐😂套餐組合有湯有飯有菜有肉,非常豐富👍🏻三杯雞經油炸後,和九層塔、洋蔥及其他配料爆炒,非常惹味,用來餸飯一流😋上湯時菜是一碗娃娃菜,很健康👍🏻燉湯用了很多淮山和牛展熬煮,味道很濃😋-3️⃣滷水蛋牛腩滷肉飯配上湯浸時菜及原忠燉湯 $83在滷水汁方面,餐廳調配的味道有點甜而不鹹,所以甜甜的滷水蛋是很好吃的🤤牛腩不會很肥,而且大大

1️⃣麻辣三寶米線套餐(牛丸、豬肚、水餃) $69

2️⃣煲仔塔香三杯雞定食配上湯浸時菜及原忠燉湯 $88

3️⃣滷水蛋牛腩滷肉飯配上湯浸時菜及原忠燉湯 $83
在滷水汁方面,餐廳調配的味道有點甜而不鹹,所以甜甜的滷水蛋是很好吃的🤤牛腩不會很肥,而且大大的一塊也很有筋道😋😋滷肉和蔥花是一個不錯的配搭,攪拌整碗飯後,味道會更香更美味🤤時菜及燉湯與以上套餐是一樣。

4️⃣凍芝士奶蓋鐵觀音 $21
這次我又喝奶蓋觀音了😂幼滑的奶蓋和易入口的觀音茶是我我最愛😌不過我忘了吩咐店員下少冰,所以喝到後期,味道有點淡🙈
5️⃣熱珍珠阿華田 $19
爸爸很愛喝熱飲,尤其阿華田是他的最愛,加了珍珠後,令口感更豐富😋
左是熱珍珠阿華田, 右是凍芝士奶蓋鐵觀音
左是熱珍珠阿華田, 右是凍芝士奶蓋鐵觀音