2019-03-11 202 瀏覽
Lunch想食下burger同薯格🙆🏻🙆🏻嘉寶漢堡就可以滿足我兩個願望😎🦐🍔日式芥辣蝦堡 $40 (小食🍟&飲品🥤 +$15)呢度啲嘢食全部都係即叫即整 所以會等耐少少🙆🏻🙆🏻好鍾意個漢堡包皮 有烘過 咬落去超鬆軟😍 蝦堡都好厚肉 日式芥辣醬幾特別 同埋佢真係落咗好多醬🆙 好juicy 配料仲有生菜🥬同蕃茄🍅好豐富 呢度仲有薯格🍟食tim 呢個lunch好滿足😋😋
Lunch想食下burger同薯格🙆🏻🙆🏻
嘉寶漢堡就可以滿足我兩個願望😎

🦐🍔日式芥辣蝦堡 $40 (小食🍟&飲品🥤 +$15)
呢度啲嘢食全部都係即叫即整 所以會等耐少少🙆🏻🙆🏻
日式芥辣蝦堡

2019-01-12
又一間隱世漢堡店,係旺區不單止仲要性價比非常高-凱撒雞扒堡 $35 (+$15 套餐 飲品&薯條)雞扒煎得夠香,雞肉夠嫩滑,不過略嫌調味方面有少少過鹹,加埋凱撒沙津醬同生菜,成個包fresh得黎又唔會太膩。薯條即叫即炸,每一條薯條都有薯仔肉,唔會有空心既情況出現,味道係普通既鹽味,加埋茄汁好正。順帶一提,套餐除左薯條之外,仲可以揀薯格、蕃薯條、沙律或者炸燒賣。-香辣煙肉蘑菇芝士牛堡 $47(+$15 套餐 飲品&薯格)正因為漢堡有咁多種材料,口感非常豐富,漢堡排肉汁豐富 好juicy,煙肉煎到脆卜卜,加埋秘製辣醬非常之惹味!蘑菇味道唔算好重,單純增加番漢堡既層次感,連我唔太鐘意蘑菇既都入到口。薯格亦都係即叫即炸,本身已經經過調味,唔需要點茄汁都已經好正-依間漢堡既質素比得上80-100蚊價位既漢堡專門店,價錢亦唔會太貴,鐘意食薯條漢堡既兄弟可以試下👍🏻
又一間隱世漢堡店,係旺區不單止仲要性價比非常高
凱撒雞扒堡 $35 (+$15 套餐 飲品&薯條)
凱撒雞扒堡
香辣煙肉蘑菇芝士牛堡 $47(+$15 套餐 飲品&薯格)
香辣煙肉蘑菇芝士牛堡
香辣煙肉蘑菇芝士牛堡
嘉寶漢堡 (尖沙咀)係紅磡尖沙咀一帶除了有時薪之外,比我倆發現到多一個選擇! 環境細細,勝在舒適,而且食材新鮮,係誠意加味道可加嘅漢堡包!特別一提我好喜歡佢地個logo design!! 曾作為設計學生的我表示將個嘉字同burger砌埋之外仲真係好似用字嘅不同部份好fun!!.⚜️芝士牛堡⚜️好多汁嘅burger!!! 好厚嘅牛肉排🥩配上生菜🥬同千島醬,個包都焗過唔係是但買番黎夾埋比你就算!$36個好抵!!.⚜️蜜糖芥末菠蘿🍍牛堡⚜️由於比較鍾意食牛所以我哋將豬變咗牛,厚厚嘅菠蘿配上芥末醬,juicy得黎有少少辣,好惹味!每個包加$15就可以有薯條🍟或者薯格等,仲配埋嘢飲添!加$5仲可以配椰子水或者加$10試下0%啤酒! 勁大份而且薯條好好食!—————————————————————-環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.大推薦! 📌嘉寶漢堡 (尖沙咀)尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下A號舖
嘉寶漢堡 (尖沙咀)

⚜️芝士牛堡⚜️
蜜糖芥茉菠蘿牛堡

⚜️蜜糖芥末菠蘿🍍牛堡⚜️

—————————————————————-
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
大推薦! 📌嘉寶漢堡 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下A號舖
用餐優惠
試食活動
蜜糖芥茉菠蘿牛堡
2019-01-30 234 瀏覽
#香辣牛脷堡 $36(+$15跟餐)好少見到漢堡有牛脷揀🤔所以見到有牛脷試當然要試下牛脷漢堡到底係點點完餐好快就送到嚟牛脷份量幾多係食到最後都會有一大舊牛脷而且好腍好好食😍😍面頭個醬辣辣地番茄同生菜下面再有沙律醬啲醬同牛脷好match真係好好食🤤🤤跟餐嘅話會有一份小食同飲品小編就揀咗薯格薯格要等一陣先到因為即炸嘅關係所以嚟到嘅薯格係熱辣辣🤤份量都幾多成個餐嚟講一個女仔係會有凸評分:9/10

#香辣牛脷堡 $36(+$15跟餐)
好少見到漢堡有牛脷揀🤔
份量都幾多
成個餐嚟講一個女仔係會有凸
評分:9/10
2019-01-24 230 瀏覽
性價比高的kabo burger🍔午餐時間去到,收銀同整野食都由一個店員包辦,所以野食等得相對耐,不過即叫即整,確保新鮮熱辣😋烤菇芝士牛堡/芝士牛堡🐮🍔❣️漢堡包烤得好香脆,夾住牛肉漢堡,生菜,蕃茄,炒洋蔥同溶芝士,唔好睇佢好似細細個,但其實真係幾飽肚。牛肉漢堡同出面有啲唔同,但唔係好知點形容,你試過就明。唔食牛唔緊要,牛仲可自由轉雞或豬👍🏻聽講雞同豬都不錯呢。烤菇芝士牛堡同芝士牛堡的分別是多左一塊烤菇,但菇的size比我想像中細下次我要試黑松露牛堡!!!🤤佢仲有好多款漢堡:牛脷,羊,蝦………HKD52/HKD36薯格/蕃薯條🍟薯格同kfc的一樣,不過新鮮整起,熱好多。蕃薯條一大包份量好多,都算不錯,但切得較扁身,每條啲蕃薯肉不夠多,小妺係澳洲食過更好的。+ HKD15 有套餐 (好多款不同小食同飲品揀,蕃薯條要+ HKD5)追加雞翼 2隻🐥❣️雞翼好香脆!超驚喜!入面仲好juicy又入味,好想叫半打慢慢食+ HKD10
性價比高的kabo burger🍔

午餐
  • 雞翼
  • 芝士牛堡
2019-01-20 192 瀏覽
之前經過柯士甸路發現好多有趣的餐廳,決定趁假日再去覓食。經過此店時約十二點半,見門外有數人等候開門,而店的閘門半掩,好奇之下走過去,才知是自家製漢堡店。我窺視店內見到店員忙於準備,而等待之際剛巧有一群年輕男女前來,同樣在門外等候,心想此店應該有不俗風評。等了大約十分鐘店家終於開門,點了烤布利芝士漢堡和薯條及道地解茶,以及XO醬烤菇漢堡及燒賣和Coke Zero,另加了兩隻雞翼。店子小小,食客都有默契般自行入座,難得是大家都有公德心,一人只佔一座位,不見有人用手袋佔去其他位置。不久食物由店員奉上,我的烤布利芝士漢堡非常新鮮好吃,烤過的Brie cheese外脆內軟,咬開後呈半溶狀態,和牛肉、蕃茄和生菜一起吃,口感相當豐富,沙律醬也不會過多,滋味十足。薯條也是新鮮即製,熱騰騰,而且是我最愛的粗薯條,比mos burger的更好吃!雞翼十分脆,味道剛好,不會過鹹。燒賣味道正常,比平常便利店賣的明顯大粒,值得一讚。問了朋友意見,他說XO醬烤菇漢堡的XO醬味道不明顯,但烤菇好吃,包的整體味道不錯。我倆實在吃得很滿足,下次有機會要再訪。
之前經過柯士甸路發現好多有趣的餐廳,決定趁假日再去覓食。

我倆實在吃得很滿足,下次有機會要再訪。
2019-01-20
位於尖東既嘉寶漢堡,位置唔特別就腳,但無黎錯,以平價食到高質素既野,真係好驚喜店舖面置唔大,但一到lunch time就大排長龍,好多學校放飯都黎食。烤菇芝士牛堡 HKD $52 / 薯格 HKD $14我本身唔特別好burger,但因為burger熱潮,都特登去試shake shack同five guys,竟然嘉寶既漢堡唔比佢地差仲要好食過shake shack!!! Burger即叫即整,熱辣辣好新鮮,個牛好足料好juicy一d都唔乾唔鞋,大啡菇超鮮味,亦落重芝士以呢個價錢食到咁好食既burger,份量仲要大,真係好滿足!男士都一定夠食,女士要有心理準備會食到捧住個肚

烤菇芝士牛堡 HKD $52 / 薯格 HKD $14
仲要好食過shake shack!!!
  • 烤菇芝士牛堡
2019-01-06 239 瀏覽
我本身很喜歡吃漢堡飽,所以會經常揾黎食,今日出開尖沙咀,所以就去左呢度試下,見到黑松露漢堡都幾特別,一於去試下,黑松露醬於最面果層,份量亦很足夠,不會得小小唔夠喉,醬很香松露味,比芝士牛堡更好味,另想讚一讚番薯條,本身都鐘意食番薯,呢個一定要試,新鮮、很趣口,較特別,另期望佢會有鵝肝漢堡,咸蛋炸薯條,鮮凍檸茶/奶茶/咖啡會更好,呢間小店好味、抵食,一定會再去食。🍔🍔🍔👍🏻👍🏻👍🏻
2019-01-05 224 瀏覽
以前公司係附近,想食buger都會去買,初初5知道walk in入去買外賣,等左勁耐差唔多20分鐘先有得食。成間鋪好細,其實坐既位置都5多,又咁岩去襯都只係得1個店員,負責點餐,收錢聽電話同出菜難度真係非常高,不過等太耐其實都真係好晒時間,lunch hour都只係得1個鐘... 後尾問左原來都可以預先打電話order, 之後先自取,成件事就方便超級多luuu基本上既口味我同同事都試過下,超級好味,無論咩肉扒,肉汁都非常多,超好味。加配番薯條先會飽,薯條又熱辣辣食,大大條真係好爽。價錢方面算係見人見智,因為五十幾蚊買個burger同薯條未必個個夠飽,但間5使明知5夠都會食 因為實在太好味啦!大家想食最好預先落order,咁就5洗逼係間鋪呆等啦!

加配番薯條先會飽,薯條又熱辣辣食,大大條真係好爽。
大家想食最好預先落order,咁就5洗逼係間鋪呆等啦!

2019-01-03 3129 瀏覽
漢堡店在香港說多不多,說少不少,我認為普遍香港人對漢堡包的想法就是:要花$70-$100多的價錢去吃未必好吃的漢堡包,倒不如去一些連鎖漢堡包店吃質素算是不錯的漢堡包罷了,以致大部分的漢堡包店變得冷清。之前在某個社交平台看見了有些blogger分享了嘉寶漢堡的食評,說到價錢是如何,我看漢堡包的樣子還算不錯,價錢又不昂貴,就當然有興趣去試試了。嘉寶漢堡在尖沙咀金巴利道差不多最末端的位置,平常在尖沙咀逛街根本不會走到這裡,因為店舖附近並不像尖沙咀市中心一樣那麼多名牌店,人流相對較少。走到金巴利道差不多末段的位置,就看到了嘉寶漢堡的招牌。先從店外看到了嘉寶漢堡的餐牌,是中文和英文對照的,最令我驚訝的是,漢堡的價錢竟然都很便宜!現今在一些連鎖的快餐店吃一份漢堡包套餐也足足要$40多的價錢,在這間小店竟然只要花$30-$50多的價錢便能吃到不同款式的漢堡包,真的很便宜啊店內的環境很小,大致上分為兩個area,一邊是普通的桌椅,另一邊是bar枱,我去的時候還沒有客人,所以坐在普通的桌椅那邊便可。漢堡大致上分為牛、雞、豬和羊,但漢堡大多以牛肉為主,這裡也是以芝士牛堡為主,由於我本身很喜歡吃黑松露,所以

漢堡大致上分為牛、雞、豬和羊,但漢堡大多以牛肉為主,這裡也是以芝士牛堡為主,由於我本身很喜歡吃黑松露,所以就決定叫黑松露芝士牛堡了。
黑松露芝士牛堡 $48
就這樣看其實是很平平無奇的漢堡包,但其實裏面有很多黑松露,黑松露的濃度剛好,又不會令人感到臭,然後黑松露跟牛肉其實很搭配,牛肉雖然比不上一些比較高級的大型漢堡店,但牛味也很濃郁
還有適量的芝士,整個漢堡就是性價比很高。

黑松露的外型很像芝麻,牛肉的厚度很高,然後加上鬆軟的麵包和蔬菜,更令人口感豐富。

如果看過我之前的食評,也許會知道我是個很喜歡馬鈴薯的人,不論是馬鈴薯的任何產品我也喜歡💕漢堡加$15就有套餐,可配薯格、薯條等食物,喜歡馬鈴薯的我當然選擇配薯塊。薯塊的數量也是十分多,而且普遍的炸物對我來說味道也差不多,但是這份薯格卻很脆,但是油份有點兒太多,這方面可以再控制得好一點。
2018-12-30 290 瀏覽
呢間漢堡喺葵涌已經好出名,都好多人排隊。近來得知開咗喺尖沙咀韓國街附近,入到去鋪頭唔算好多位,但係亦都可以大概容納十人左右。餐牌漢堡單點最平36蚊,而且仲有多款唔同選擇。我哋揀咗芝士牛堡及日式芥辣蝦堡,跟餐咖 15蚊有嘢飲同薯格薯條等。漢堡包非常新鮮即叫即整, 呢到熱辣辣,咬落去啲醬汁都好match,大大份 芥辣蝦寶都唔錯 好似蝦餅咁咬落彈牙。另外,我哋都揀咗配薯格,薯格好大份,份量非常多,好過kfc總括嚟講我覺得呢度嘅漢堡仲好食過時新漢堡
呢間漢堡喺葵涌已經好出名,都好多人排隊。

芝牛漢堡

芥辣蝦寶都唔錯
總括嚟講我覺得呢度嘅漢堡仲好食過時新漢堡

2018-12-26
10 分鐘 (堂食)
芝牛漢堡
2018-12-29 193 瀏覽
個日等拎passport個震衝埋過去食 20分鐘ko😎價錢沒變 份量依舊大份 款式又多 頗推薦的地道漢堡店😎.🍔芝士牛肉漢堡 單價$39🍔+$15轉餐(汽水+$5轉炸蕃薯條🍟)因為呢個漢堡最快出到先揀佢麵包有烘過 外皮微脆但漢堡扒有點...不如我想像的🙊呢個都鬆軟同唔乾柴嘅 👍但覺得以前係再彈牙同juicy啲牛肉亦不算很濃🐮有點被酸甜的醬汁蓋過(雖然醬汁係好味💁)而且寧願佢煎耐少少等漢堡扒同芝士可以再熱啲👉👈.有驚喜係蕃薯條🍠🍠超級大份 有麥記大薯的份量而且即炸的 每條都香脆 內裏粉粉的有蕃薯甜 感覺比薯條少膩 配茄醬 好食👏
🍔芝士牛肉漢堡 單價$39🍔
+$15轉餐(汽水+$5轉炸蕃薯條🍟)
因為呢個漢堡最快出到先揀佢
麵包有烘過 外皮微脆
但漢堡扒有點...不如我想像的🙊
呢個都鬆軟同唔乾柴嘅 👍
但覺得以前係再彈牙同juicy啲
牛肉亦不算很濃🐮
有點被酸甜的醬汁蓋過(雖然醬汁係好味💁)
而且寧願佢煎耐少少
等漢堡扒同芝士可以再熱啲👉👈
有驚喜係蕃薯條🍠🍠
超級大份 有麥記大薯的份量
而且即炸的 每條都香脆 內裏粉粉的
有蕃薯甜 感覺比薯條少膩 配茄醬 好食👏
2018-12-29 117 瀏覽
沒想到尖沙咀也有這樣高質的漢堡,位置十分偏僻但離美麗華不算很遠,試了布利芝士牛堡和試食女友既BBQ烤雞堡,足料夠份量,食材很新鮮,食到好滿足。跟餐我叫了一份薯格,炸得不錯,不過他們沒有甚麼醬料提供,但就咁食都ok。順帶一提我叫了0%酒精啤酒,也是意想不到的很易入口,我覺得會返吃(再經過既話)。為了可以評分,我再補充夠200字:環境方面,木檯的室內空間氣氛不錯,但座位有點少,好在舖位不在旺區,人未算多到入唔到,有不少比例客人是外國人,應該是附近住的,側面證明係好食到有支持者;想去既話就由美麗華行去好多婚紗租果條街行到尾就搵到。
為了可以評分,我再補充夠200字:

想去既話就由美麗華行去好多婚紗租果條街行到尾就搵到。
  • BBQ菠蘿烤雞堡
  • 0%酒精啤酒
  • 芝士牛堡
2018-12-20 320 瀏覽
值得encore的高CP漢堡小店! 之前食過個雞扒burger 今次要試埋其他!😋XO醬蘑菇芝士牛堡🍔 $50呢個係today's special 幾有新意 少少既鹹鹹辣辣幾惹味 牛肉好厚肉有d肉汁 配菜芝士洋蔥生菜蕃茄都好足料 磨菇一咬落去...菇味好濃 仲痴滿半溶芝士!😳裏面仲充滿千島醬 食落好豐富!! 不過咬到xo醬蝦乾果下特別鹹小奇怪😂香辣孜然羊堡🍔 $40羊肉扒都大大件 有少少羶香 辣醬都幾重口味下😈加錢轉set試埋個蕃薯條 幾幼身 都好有蕃薯味 不過好飽肚🙈

XO醬蘑菇芝士牛堡🍔 $50

香辣孜然羊堡🍔 $40
羊肉扒都大大件 有少少羶香 辣醬都幾重口味下😈

2018-12-20 174 瀏覽
嘉寶漢堡BBQ 菠蘿雞扒堡點解會去食:2018-12-14 要喺尖沙咀食住飯咁開會,有朋友推介呢間食漢堡嘅,咁我地就買外賣黎試試。有得食菠蘿喔,梗係要試喇,我覺得burger 入面有菠蘿 juicy 啲,好食啲。我揀左BBQ 菠蘿雞扒堡。食物新鮮程度:⭐⭐⭐⭐菠蘿雖然係罐頭,但係有燒過,所以好多汁,一咬落去流晒出黎添。雞扒烤過,外皮脆脆地,肉質唔「鞋」。薯條係粗版,似乎係自製架啵,好飽滿。食物合適溫度:⭐⭐⭐⭐由於我地外賣,隔左10分鐘左右先食,所以梗係無即製即食咁好。但都唔錯喎,唔係凍晒。薯條仲係幾新鮮,仲脆架。食物驚喜程度:⭐⭐⭐⭐一拎個burger 出黎果下真係嚇親,好大個...唔怪得見到堂食果啲人,係咁壓扁個包喇🤣仲大個過巨無霸...個 BBQ 醬同菠蘿、雞好配合。—————————————————服務員態度:⭐⭐⭐⭐我地外賣自取,啲店員都好有禮貌,好helpful—————————————————最重要系。。。我會唔會再去?重遊指數:⭐⭐⭐⭐⭐(下次試堂食)
嘉寶漢堡

BBQ 菠蘿雞扒堡

點解會去食:

食物新鮮程度:⭐⭐⭐⭐

食物合適溫度:⭐⭐⭐⭐

食物驚喜程度:⭐⭐⭐⭐

—————————————————
服務員態度:⭐⭐⭐⭐
我地外賣自取,啲店員都好有禮貌,好helpful

—————————————————
最重要系。。。我會唔會再去?
重遊指數:⭐⭐⭐⭐⭐(下次試堂食)