平食漢堡🤤🤤🤤烤布利芝士牛堡 💲50(另加烤菇💲18)日式芥辣蝦堡 💲42香辣孜然羊堡 💲42漢堡套餐 +💲15(包小食+飲品)我哋揀咗炸燒賣蕃薯條(+$5)炸芝士(+$10)同雞翼(+$10)🤩✅ 漢堡配搭布利芝士市面少見🤓味道比一般芝士更濃🧀🧀同漢堡幾夾✅ 蝦堡塊蝦餅可以見到一舊舊蝦係底🤣非常足料✅ 炸燒賣好煙韌😋❌ 羊堡既醬汁遮蓋左羊既味道❌ 蕃薯條薄切而且鹽太多🍟👅Taste:3.25/5💰CP值:3.75/5🙋🏻‍♂️Service:3/5👁‍🗨Stylishness:3/5
平食漢堡🤤🤤🤤

烤布利芝士牛堡 💲50(另加烤菇💲18)
日式芥辣蝦堡 💲42
香辣孜然羊堡 💲42
漢堡套餐 +💲15(包小食+飲品)

烤布利芝士牛堡

👅Taste:3.25/5
💰CP值:3.75/5
🙋🏻‍♂️Service:3/5
👁‍🗨Stylishness:3/5
10 分鐘 (堂食)
日式芥辣蝦堡
2019-04-22 90 瀏覽
—去exchange嗰段時間 成日都食burger返到香港 見到都厭😪 之後足足一年先再食去紅館睇演唱會之前要醫下肚openrice到呢間好似唔錯咁漢堡包 可以揀牛雞豬蝦羊口味比較香港 side dish有炸燒賣hahaa仲有我鍾意嘅蕃薯條可以選配價錢合理又唔錯 所以幾抵食略嫌廚房油煙味有d重 可以選擇外賣—————————————————————嘉寶漢堡 Kabo Burger尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下A號舖

去exchange嗰段時間 成日都食burger

嘉寶漢堡 Kabo Burger
尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下A號舖
下午茶
2019-04-21 195 瀏覽
之前已經有聽講過嘉寶漢堡平靚正,今日咁啱行街經過見到,就試一試!第一次食,點左個最多人講又最穩陣嘅芝士牛堡。$39,以burger黎講,呢個價算係十分親民,當然啦,親民價都要好食先得嘅。第一啖咬落去不論醬汁同塊牛都有驚喜,醬汁帶點bbq味,好惹味,牛肉燒得焦香,仲十分juicy,再加埋番茄西生菜,係好簡單但成個配搭好夾,總括黎講以呢個價錢黎評,真係無乜好挑剔。有d人會將嘉寶同時新比較,我就覺得無得好比,時新係平d,但以味道同份量黎講,個人覺得嘉寶出色好多。除左牛堡,仲有好多其他味道選擇,下次要再黎試下其他!
第一次食,點左個最多人講又最穩陣嘅芝士牛堡。
除左牛堡,仲有好多其他味道選擇,下次要再黎試下其他!
2019-04-21
2019-04-16 215 瀏覽
位於尖沙咀一個唔起眼既街角,舖面唔大,只有大約十幾個堂食位置。Menu選擇多,價錢亦唔貴。叫左一個凱撒雞扒堡同蜜糖芥末菠蘿牛堡,跟餐要薯條同薯格。凱撒雞扒堡食落有雞扒凱撒沙津有九成相似,麵包烘得好脆,感覺似食緊沙津上面既麵包粒,雞扒唔乾,但唔算好滑,菜亦都好新鮮同多菜,整體黎講個包食落比一般漢堡包冇咁「漏」,酸酸地咁幾清新。蜜糖芥末菠蘿牛堡就比較濃味,塊牛亦好厚身,但平身牛味唔係好出,個醬咁濃,反而個醬既味做左主角。但不得不說個醬同菠蘿加埋真係好match,雖然食落冇乜牛味,但呢個價錢咁既質素已經係超級值。跟餐只需加15蚊就有小食同飲品,薯條同薯格份量好多,亦好脆,唔會淡哂,好食!總括黎講餐牌選擇多,質素用料算唔錯,平民既價錢,推薦!

總括黎講餐牌選擇多,質素用料算唔錯,平民既價錢,推薦!
凱撒雞扒堡
蜜糖芥末菠蘿牛堡
薯條薯格(跟餐)
2019-04-09
凱撒雞扒堡
蜜糖芥末菠蘿牛堡
薯條薯格(跟餐)
2019-04-12 212 瀏覽
突然想食漢堡包,Openrice 搜尋一下就發現左呢間嘉寶漢堡,價錢便宜漢堡亦超大個,我叫左個黑松露芝堡,打開個包,見到好多黑松露,好重黑松露味反而塊漢堡無乜牛味,個包亦會烘一烘過先比客人食!男朋友叫左個烤菇芝堡,菇味超香濃,好 juicy,好多汁食到我隻手係,我比較論盡,但好吃是要付出代價,餐廳有提供紙巾!另外,追加的炸芝士亦都好芝士,但細粒左點,哈哈!唯一唔好的地方是地方淺窄,我們坐最入,好難走返出黎!
另外,追加的炸芝士亦都好芝士,但細粒左點,哈哈!
唯一唔好的地方是地方淺窄,我們坐最入,好難走返出黎!
2019-04-06 109 瀏覽
黑松露芝士漢堡 配炸燒賣 -👦🏽發掘漢堡好店💗其實好多小店既漢堡比老麥好食好多倍😧嘉寶漢堡就係其中一間 本店係荃灣 懶鬼既就去分店尖沙咀吧 網上評論有人話吾鐘意慢煮牛肉太淋 不過我覺得可以ok喎 成個包咬既時好俐落 相反黑松露搶左focus 不論氣味/味道上 漢堡包🍔預先烘過 帶少許焦香🥰炸燒賣就普通吧 有伴沙律醬 但都係椒鹽最配😆
黑松露芝士漢堡 配炸燒賣 -
👦🏽發掘漢堡好店💗
炸燒賣就普通吧 有伴沙律醬 但都係椒鹽最配😆
  • 黑松露芝士漢堡
2019-03-31 251 瀏覽
去到TST.  找野食....    走下走下走左去嘉寶...   平時BURGER LOVER 的我,見到聽左一陣時間的LOCAL BURGER 店嘉寶(可能WEEKDAY)唔使排,馬上去TRY TRY。 SHOP 不大, 剛好有二個位.  馬上坐下 ORDER    BURGERS.   ORDER 左個芝士牛堡SET(跟燒賣)同芥未波羅豬堡SET (番薯條).  番薯條 , 一個字正, 新鮮FRY, 量多.... 可以燒賣令我有份OLD SCHOOL, 同香港本土FEEL , 雖然味道好一般不過又真係好飽肚.... 老實..食個燒賣已飽左50%.主角BURGER,... 真係好大舊MEAT, 加上有HEART 的洋蔥,同其他好FRESH 的材料... 重有個包外層輕輕烘過,入面口感有彈性夠鬆軟,唔可唔提醬汁, 好正, 所有野都好BALANCE好JUICY.----->其實單個BURGER我都會比70或以上去食... 不過而家食個SET 的$$$ 都唔使70.. 性價比超高!!!!!  佢令我覺得S字同F字的BURGER 好似真係OVERPRICED.BURGER LOVE

BURGER LOVER-->   嘉寶漢堡真係一定要去..
芝士牛堡
芥未波羅豬堡(餐)
2019-03-20
芝士牛堡
芥未波羅豬堡(餐)
2019-03-30 77 瀏覽
呢排已經冇乜去尖沙咀行街所以就上網搵下有搵好食而我又未食過嘅今次就搵到呢間—嘉寶漢堡——————————————而我就嗌左芝士牛堡($36)(+漢堡套餐《薯格+飲品$15》)呢嗰burger算係有幾多配料,不但有番茄🍅、生菜,仲有少見嘅烤洋蔥,而塊牛肉亦都好juicy,因為漢堡扒係牛肋條切碎而成,加埋融化咗嘅芝士同沙律醬,令「芝士牛堡」變得完美。而我朋友就嗌左日式芥辣蝦堡($40)(+漢堡套餐《薯條+飲品$15》)呢嗰burger就相對地冇太多配料,得芝士、蝦堡,同埋幾濃烈既芥辣味,不過其實都唔錯,蝦餅好脆好彈牙。而且值得一提嘅係呢度全部都係即叫即製,保證你可以食到最新鮮滾熱辣、最滋味嘅味道,而且價錢亦唔算太貴,呢個價錢食到呢種質素確實係幾物超值嘅
呢排已經冇乜去尖沙咀行街
所以就上網搵下有搵好食而我又未食過嘅
今次就搵到呢間—嘉寶漢堡
——————————————

• 芝士牛堡
2019-03-22 80 瀏覽
噚日朋友來我工作附近約食午餐,大家一直都未知食什麼,經過一間普通裝修專門食漢堡飽店🍔,就決定坐下,叫左一份黑松露芝士牛堡,一口咬下牛肉非常好味,估唔到黑松露配芝士牛肉超好味👍🏼價錢合理。
2019-03-20 78 瀏覽
因為尋日喺ig見到台灣嘅手製牛肉漢堡包店影片,就好想好想好想食漢堡包,知道公司附近有一間幾多好評嘅鋪頭就即刻帶同事落黎食😆鋪頭位置係韓國街街尾,好易搵到!行過見到好多附近中學生買飯,一入鋪頭都有8成係學生。鋪頭面積較小,夾埋吧枱大概有13個位,去到淨番吧枱有得坐,對住個色彩繽紛嘅塗鴉牆都別有一番風味,係小店嘅特色。餐牌上有好多配搭都可以揀牛/豬/雞,仲有2款蝦堡,啱曬中意唔同肉類嘅人!我叫左個蜜糖芥末菠蘿牛堡,黎到真係好大舊,女仔黎講頭幾啖都好難成個包一口咬,不過真係好好味呀!!好重要所以要講多次,好好食!!經常俾同事話我係外國人/包怪,因為我好中意食包,而呢個包完全合格,外層輕輕烘過,入面口感有彈性夠鬆軟,癡到醬汁都唔會淋曬❤️ 然後蜜糖芥末醬就一定無得輸啦~ 牛肉好夠肉味,唔係加工食品,加埋生菜蕃茄,成個包都好balance好出色!之後加餐嘅薯條同薯格係即炸架!好感動!仲要係厚切!(好多個感嘆號添😂😂😂) 只係薯條太多鹽偏咸,其他都無得彈☺️餐飲都好有心思,因為本人平時都唔凍野/飲碳酸飲品,餐廳有好多飲品選擇真係好貼心👍🏻順帶講講,店入面嘅音樂都幾好聽~ 同事都好中意啲野食😆 番到公司

順帶講講,店入面嘅音樂都幾好聽~ 同事都好中意啲野食😆 番到公司已經宣揚左俾全公司聽,佛心嘅價錢,極高嘅質素,以後會黎多啲!
2019-03-17 65 瀏覽
尖沙咀食物選擇多,突然間好想揾間burger吃,選左韓國街一間burger店,店鋪大約坐到15人地方有限價格相當性價比高牛脷漢堡用slow cook 煮牛脷再煎香,唔會太硬而且帶牛香,辣汁好惹味,食指大動煙肉磨菇芝士牛漢堡,肉漢堡夠juicy,煎得香,有埋芝士係絕配加$20 有罐裝飲品,同蕃薯🍠條甜甜地好合女生口味。餐廳硬件缺點係open kitchen 用餐後油煙味會跟身走有點難受,可以改善下抽風設備大家可以不妨去試下

價格相當性價比高

加$20 有罐裝飲品,同蕃薯🍠條甜甜地好合女生口味。

大家可以不妨去試下
2019-03-17 48 瀏覽
小編上完堂去食已經係10點幾好彩重未last order 但好多小食都賣曬先叫一個原味burger(芝士牛堡)試真d佢既味道生菜、牛肉加車打芝士佢塊牛肉好香牛肉味煎到啱啱好唔太熟性價比高完全唔似$39既burger再叫多個烤布利芝士牛堡因為唔知烤布利係咩所以就叫嚟試下佢煎到好似雞蛋咁開頭都俾佢呃到咬落原來係芝士嚟同頭先芝士牛堡個芝士好唔同芝士味更香更香更重其實都冇小食可以簡只係得番薯格、蕃薯條薯格普普通通蕃薯條就唔夠甜搵d醬沾下會更好味佢重有好多漢堡下次再試😝
小編上完堂去食已經係10點幾
好彩重未last order
但好多小食都賣曬
先叫一個原味burger(芝士牛堡)
試真d佢既味道
生菜、牛肉加車打芝士
佢塊牛肉好香牛肉味
咬落原來係芝士嚟
同頭先芝士牛堡個芝士好唔同
芝士味更香更香更重
其實都冇小食可以簡
只係得番薯格、蕃薯條
薯格普普通通
蕃薯條就唔夠甜
搵d醬沾下會更好味
佢重有好多漢堡
下次再試😝

2019-03-17 77 瀏覽
上次食嘉寶服務體驗好差,今次反而好左好多,店員親切又陽光左,好評爆燈回頭率:🌕🌕🌕🌕🌑服務:🌕🌕🌕🌕🌑環境:🌕🌕🌕🌗🌑味道:🌕🌕🌕🌗🌑價錢:HKD50/Pal◆𝐒𝐔𝐌𝐌𝐀𝐑𝐘◇平價高質漢堡。環境唔錯,座位少,服務好。款式搭配多,味道好唔錯,性價比滿分。————————————————————————◆烤菇芝士牛堡◇ HKD52 😋烤菇好香又多汁,麵包烤得脆口而不乾身。美中不足係漢堡扒肉香味不足,口感稍為黏連。但係52蚊有哩個品質,我絕對唔會抱怨◆黑松露芝士牛堡◇ HKD42 😋滿滿的黑松露醬,味道頗濃,比起烤菇更重口味些許◆薯條&薯格◇ 套餐+15 😋薯條新鮮炸起,炸得啱啱好唔會好乾。薯格比較腍,份量亦唔大,相比之下薯條抵食啲◆雞翼2隻◇ HKD10 🙂今次食冇第一次咁驚艷,可能因為攤凍左?💁🏻‍♀️如果牛肉再靚啲就無敵,但係如果再靚啲我又覺得“咁貴仲不如burgerroom”💁🏻‍♀️哩個價真係冇得輸,搭配好多,雞牛豬+各種配料,來多幾次都未試勻👉🏻我心目中的Burger回頭率排名👈🏻(唔考慮地理位置....)1. The Apple Pan 2.

回頭率:🌕🌕🌕🌕🌑

烤菇芝士牛肉漢堡

◆烤菇芝士牛堡◇ HKD52 😋
黑松露牛肉漢堡

◆黑松露芝士牛堡◇ HKD42 😋
滿滿的黑松露醬,味道頗濃,比起烤菇更重口味些許
薯條薯格

◆薯條&薯格◇ 套餐+15 😋

◆雞翼2隻◇ HKD10 🙂
今次食冇第一次咁驚艷,可能因為攤凍左?

1. The Apple Pan
2. Burgerroom (大啡菇牛肉漢堡)
3. 嘉寶小食✨(烤菇芝士牛堡)*
4. In-N-Out Burger*
6. Shack Shack (Smoke Shack)*
7. Top Blade Steak Lab (Super Burger)
8. Burger Bar (大啡菇牛肉漢堡)
9. BLT/The Butchers Club Burger/Seafood Stand(Classic Burger)/Honbo
11. Five Guys **
12. 時新快餐
13. Simplylife
*上榜皆係因性價比高
烤菇芝士牛肉漢堡
黑松露牛肉漢堡
薯條薯格
2019-03-15 4002 瀏覽
Friday 食好 D! 高質漢堡店在香港越開越多, 當然價錢亦唔平, 動輒過百元食一個漢堡, 並非人人消費得起! 公司個小妹妹又成日話想食漢堡, 尖沙咀區要食個有 d 質素而平價既漢堡絶非易事! 哈…竟然又真係比佢搵到呢間漢堡小店, 質素高, 價錢平, 性價比超高! 金巴利道最末段, 近李家, 平時行街唔會行過既地方, 不過周邊食肆林立, 好易找的! 店內有數個座位, 另設吧枱吧櫈! 餐牌中英對照, 第一眼望見只有一個字形容: 堅平! 顧客先到柜枱點餐付款, 坐低等嗌號碼取餐! 自選漢堡可加 $15轉套餐, 套餐包括漢堡, 飲品及小食! 店舖主打手工漢堡, 慢煮再煎封! 有豬, 牛, 羊, 雞同蝦可供選擇, 小食亦有多款選擇! 貪心的我選: 香辣肉蘑菇芝士牛堡 (含烤洋蔥) $50 ~ 價錢抵到一個點不在話下, 即叫即制! 肉質細嫩, 有肉味, 多肉汁! 層次分明, 食得到蘑菇既香, 烤洋蔥既甜, 新鮮生菜夾雜醬汁好爽脆! 不過煙肉就稍嫌遜色, 完全被比下去, 亦唔覺辣! 小妹妹選: 蜜糖芥未菠蘿牛堡 (可轉豬/雞) $39 ~ 一面食一面話好好食, 好好食! 我個漢堡都未食到一半,

香辣肉蘑菇芝士牛堡 (含烤洋蔥)

小妹妹選: 蜜糖芥未菠蘿牛堡 (可轉豬/雞) $39 ~ 一面食一面話好好食, 好好食! 我個漢堡都未食到一半, 佢已經成個漢堡食晒…
蜜糖芥未菠蘿牛堡

套餐小食薯條超級厚同粗, 份量勁多! 薯條是生切的, 部份仲連薯皮, 新鮮厚實, 即叫即炸, 單點只需 $14, 連鎖集團那能比得上!

註: 食物遠比連鎖集團高質, 份量及質素是連鎖集團不能看齊的!

2019-03-15
10 分鐘 (堂食)
香辣肉蘑菇芝士牛堡 (含烤洋蔥)
蜜糖芥未菠蘿牛堡
2019-03-14 101 瀏覽
葵涌多了很多工廈改建餐廳,吸引大批文青幫襯打卡。環境蔟新,環境一流,食物質素也出奇地好!漢堡包juicy多汁,新鮮可口,生菜夠新鮮,蜜糖雞翼夠脆口,人均消費$80