2019-07-16
之前聽過隱世小店嘉寶漢堡,仲諗住而家咩餐廳都會話自己係隱世,所以無特別期待,絕粹對小店漢堡有興趣因為食左少少野既原故, 只係叫左一個烤菇芝士牛堡$55蚊, 再加$15就可以有個蕃薯條。$70蚊有個burger餐, 都算係正常價黎既。噴到香噴噴既牛堡, 烤脆左既麵包皮一拎上手已經急不及待要試一啖。就係因為呢一啖, 整層味道包括左脆得黎又軟熟既包, super juicy既大 啡 菇, 車打芝士, 瘋狂千島醬, 繼續有緊鎖美味汁既牛, 烤得好淋同甜甜地既洋蔥, 加少少生菜, 好好味呀!!!! 雖然你會話呢種菇加牛既組合去到邊都有啦, 味道一定唔會差啦, 但我會話呢個漢堡只有嘉寶可以做到既味道! 頭先話正常價, 但食完覺得講緊大話, 因為直頭係抵食, 份量亦都唔會食唔哂。另外個蕃薯條又係極品, 熱熱地, 脆脆地就咁食同個堡幾夾, 甜薯唔點茄汁已經好好味。店面好細, 大約只有10個位左右, 地理位置唔算方便, 但係! 因為呢個味道難忘既漢堡, 會再回頭指數達99!
烤菇芝士牛堡加蕃薯條