2019-09-20 184 瀏覽
成日都好掛住嘉寶漢堡, 早幾日想去食點知大排長龍 (好味 ma…無辦法啦), 而咁啱我哋又趕時間, 所以無緣! 碰巧昨日同朋友喺附近飲完嘢接近9點, 一於去碰下運氣, 等1張枱就可以!我與同行友人被 “黑松露” 三個字吸引, 一於來一客黑松露芝士牛堡 $50! 大大的一個, 黑松露醬超級勁香! 漢堡有大大片新鮮蕃茄 + 爽脆生菜, 麵包有烘過, 外脆內軟的! 漢堡扒肉味濃郁, 一面食肉汁一面滴落, 肉質又軟滑, 配埋大量松露醬, 好味到一個點! 因為我哋係飲完嘢去食, 所以已經食唔落薯條喇, 唯有下次啦….
5 分鐘 (堂食)
2019-09-20 212 瀏覽
港式漢堡小店食完個晚餐吾夠飽,經過呢間角位小店,係FB都見過下,係賣港式漢堡。舖頭細細不過都算坐得一般,另外油煙都勁重,不過有食物質素補救~我同男朋友叫了芝士牛堡,黑松露芝士牛堡,加錢配薯條同薯格,落單後等咗大約十分鐘就有。芝士牛堡賣相吸引,個樣幾靚,一咬落去暖暖地,肉質OK,幾有口感,都有D肉汁,麵包有烘過,皮脆內較,都吾求期,有D HEART。黑松露芝士牛堡呢個賣相再好D,有溶溶地晚芝士,係芝士牛堡再加自家黑松露醬,個醬一般,太過水,吾夠黑松露味,如果結身D,會更好。薯條同薯格係即炸,熱口,正常野。整體都平,抵食。
港式漢堡小店

芝士牛堡

黑松露芝士牛堡

薯條同薯格
係即炸,熱口,正常野。

整體都平,抵食。
2019-09-16 224 瀏覽
叫咗個芝士牛堡同羊堡,全部即叫即感覺好加分, 全部野都熱辣辣~~ 要讚一讚塊羊,食之前已經索到陣陣香味,一咬落去熱辣辣,肉質非常juicy,唔臊得黎又有羊味,絕對值得一試另外薯條同蕃薯條都好正,熱辣辣,真材實料,薯條係帶有少少皮果款,,感覺好似係真薯仔整成既~~真係值得一讚。 另外蕃薯條都係好正, 外脆內淋,又甜又有蕃薯味~~~ 真心要加$5食~~~可惜黎到食飯時間, 舖頭有D細, 禁岩無晒位, 要等成半個鍾。不過~不過~~係值得等既~平價又好食既香港本土店~~

2019-09-11
30 分鐘 (堂食)
2019-09-15 220 瀏覽
芝士牛堡 |$39做完運動餓餓地就走咗入黎試個漢堡。舖頭細細不過都算坐得幾舒服。叫咗個芝士牛堡,落單後等咗大約十分鐘就送到啦。未食已經覺得賣相好吸引,一咬落去暖暖地,肉質有口感而且非常juicy,層次豐富,絕對值得一試😋
芝士牛堡 |$39
2019-09-13 237 瀏覽
抵食漢堡包,加錢做套餐有小食+飲品。 即叫即做全部都熱辣辣。芝士牛堡一定要讚塊牛, 咬落去口裡充滿肉汁,極juicy, 肉汁滲落下層麵包吸收, 芝士一整塊鋪在中間, 唔係古古惑惑突個角落頭出嚟,麵包明顯見到有烘過痕跡,鬆軟中帶丁點脆口,充滿誠意嘅製作。蜜糖芥末菠蘿豬堡唔辣嘅蜜糖芥末 並帶有點甜味, 豐厚嘅豬肉散發香味, 肉汁無牛堡咁多,口感都算幼滑,一圈波蘿消去飽腹感覺, 蔬菜新鮮爽口。炸燒賣感覺到係即製, 面層椒鹽粉令人食完一粒再一粒 ,唯外皮硬咗dd, 喜歡的點啲附上沙拉醬又另一層次,小小酸酸味道,不過多吃會好漏,不要點太多。薯格熱辣辣勁香口啖啖都係薯肉,配茄汁最佳選擇。炸雞翼都啖啖肉㗎。
抵食漢堡包,加錢做套餐有小食+飲品。

即叫即做全部都熱辣辣。

芝士牛堡

蜜糖芥末菠蘿豬堡

唔辣嘅蜜糖芥末 並帶有點甜味, 豐厚嘅
炸燒賣

薯格
熱辣辣勁香口啖啖都係薯肉,配茄汁最佳選擇。

炸雞翼都啖啖肉㗎。
2019-09-12 187 瀏覽
夏日炎炎不想吃飯,吃漢堡包🍔真不錯的選擇。我們選左芝士牛肉漢堡,牛肉汁多很好吃,包很軟棉,芝士香滑配蕃茄清香,啖啖香滑軟超正。另香蔥雞肉漢堡有新鮮生菜🥬和沙律醬,好味
芝士漢堡39
芝士漢堡39
2019-09-11 151 瀏覽
#嘉寶漢堡芝士牛堡:肉屬乾身,芝士唔會過膩,包烘得脆底本來想試羊堡,可惜賣哂 😞 唯有下次先試啦===========📍尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下A號舖
#嘉寶漢堡
芝士牛堡:肉屬乾身,芝士唔會過膩,包烘得脆底
本來想試羊堡,可惜賣哂 😞 唯有下次先試啦
===========
📍尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下A號舖
2019-09-10 195 瀏覽
嘉寶係葵涌分店時已經係口袋中必去的漢堡店之後知道咗喺尖沙咀開分店好開心係尖沙咀收工行過去好方便 雖然鋪頭細細 但整體感覺都非常好已經食過好多次 朋友係素食者 都可以自己揀配料食素包食過好多唔同口味 隻隻都好好味 特別係黑松露 同埋鍾意加菠蘿 或者大啡菇諗返起聽日又想去食次次po ig 都有朋友問邊間 想去食 普普通通影張相都已經可以吸引到好多朋友去食買漢堡可以加$15可以有薯條加汽水加多少少錢又番薯條 個人好鍾意食番薯條呢個質素來講價錢算好抵嘉寶飯堂
嘉寶係葵涌分店時已經係口袋中必去的漢堡店

加多少少錢又番薯條 個人好鍾意食番薯條
呢個質素來講價錢算好抵
嘉寶飯堂

2019-09-10 198 瀏覽
今晚收工自己一個,就搵下呢間之前係網上見過好多次既嘉寶,見啲漢堡大件夾抵食。我見到有芝士,即刻芝士控發作,叫左呢個Brie Cheese Burger。呢度只收現金、八達通同支付寶。比完錢左坐低等。廚師即刻開始整。等左大概10分鐘就有。真係幾大個!塊芝士好大塊,唔係平時啲車打芝士片。味道無車打咁鹹,因為厚身,所以口感就豐富好多。塊牛就好實淨,味道帶有啲胡椒辣味,非常juicy。呢度位置距離地鐵站都遠,佐敦過黎要行7分鐘,不過遠離煩囂反而都幾好生意,短短半個鐘都一路都有客到,厲害!

真係幾大個!
塊芝士好大塊,唔係平時啲車打芝士片。

2019-09-09
2019-09-02 175 瀏覽
週末喺尖沙咀行街,經過金巴利道。睇見有間叫嘉寶漢堡嘅漢堡包小店。黑松露芝士牛堡🍔🍔🍔🍟🍔🍟🍔🍟漢堡包所用嘅牛肉碎牛肉同芝士好夾。成個包好有黑松露味 ,牛肉鮮嫩多汁 ,因為係即叫即整, 麵包好香脆。但係煎lon左D。店鋪細左d,唔係坐得太舒服。薯條都係即炸,又大條、又飽滿,非常香口🍟🍟 #嘉寶漢堡

黑松露芝士牛堡
🍔🍔🍔🍟🍔🍟🍔🍟
漢堡包所用嘅牛肉碎牛肉同芝士好夾。

薯條都係即炸,又大條、又飽滿,非常香口🍟🍟 #嘉寶漢堡
2019-09-02 154 瀏覽
午餐嚟到呢一間位於金巴利道嘅港式漢堡小店門口一早已經有好多人排緊隊我叫咗呢度嘅BBQ菠蘿雞扒漢堡$36另加$15就可以跟餐可以揀薯條,薯格,炸燒賣🍟加埋汽水🥤不過由於係小店等嘅時間有啲耐大概等左20分鐘先有嘢食不過真心高質呢度嘅薯格炸得好脆🍟我嘅菠蘿雞扒漢堡入面嘅雞肉真係超級滑🐥而且有夾住咗洋蔥同埋菠蘿🍍酸酸甜甜咁樣好開胃仲見到隔離食炸燒賣好似好正咁下次會再嚟試吓
午餐嚟到呢一間位於金巴利道嘅港式漢堡小店
門口一早已經有好多人排緊隊

我叫咗呢度嘅BBQ菠蘿雞扒漢堡$36
另加$15就可以跟餐
可以揀薯條,薯格,炸燒賣🍟
加埋汽水🥤

酸酸甜甜咁樣好開胃

仲見到隔離食炸燒賣
好似好正咁
下次會再嚟試吓
30 分鐘 (堂食)
2019-09-02 259 瀏覽
🍔🍟最近流行吃甚麼?要化悲憤為食量嘉寶漢堡係尖沙咀開左第一間分店好受理工大學學生歡迎 基本上都要排隊係openrice 零個負皮😱到底係點做到的好彩食完冇令我失望 真係又便宜又好吃.烤布利芝士牛堡🐄$50從來都未見過漢堡有咁厚嘅芝士🧀痴線架燒到微微金黃好吸引 手打牛肉漢堡扒好厚咬落去芝士同牛扒一齊爆汁😭😭😭好好味.是拉差芝士蛋豬堡🐖$42好特別的一個配搭 味道又幾夾喎是拉差醬有啲辣🌶怕辣就不建議叫啦豬肉好滑 芝士味就不算突出(是拉差醬是主角)仲有流心太陽蛋 這樣的豬柳蛋漢堡好吃很多🤣.加$15轉套餐(小吃+飲品)🍟薯條超好食 粗身厚肉超脆可以話係必食之選!薯格就相對普通了👉🏻其他選擇: 燒賣/炸燒賣/番薯條+$5/沙律+$5.飲品方面除左一般的汽水外仲有係漢堡店比較少見的熱茶和柚子蜜等很滿意的一餐 十分支持本地小店❤️CP值高
🍔🍟
咬落去芝士同牛扒一齊爆汁😭😭😭好好味
是拉差芝士蛋豬堡🐖$42
好特別的一個配搭 味道又幾夾喎
是拉差醬有啲辣🌶怕辣就不建議叫啦
豬肉好滑 芝士味就不算突出(是拉差醬是主角)
仲有流心太陽蛋 這樣的豬柳蛋漢堡好吃很多🤣
加$15轉套餐(小吃+飲品)
🍟薯條超好食 粗身厚肉超脆
可以話係必食之選!薯格就相對普通了
👉🏻其他選擇: 燒賣/炸燒賣/番薯條+$5/沙律+$5
飲品方面除左一般的汽水外
仲有係漢堡店比較少見的熱茶和柚子蜜等
很滿意的一餐 十分支持本地小店❤️CP值高
早前在openrice覓食時無意中見到呢間小店,今次就去試下啦~夜晚7點幾去到,入面得番一兩個位,因為只係小店,位置不多,先比錢買野食,好快就有人走lu。其實尼之前一心想試佢香辣牛脷堡,今日見到個餐牌度用marker刪去左,唔知係今日冇定係之後都唔會有呢? 希望下次再尼可以試到佢個牛脷堡啦~咁我地兩個人,就叫左:蜜糖芥末菠蘿豬堡 $39香辣孜然羊堡 $42蜜糖芥末菠蘿豬堡,個蜜糖芥末醬真係好濃味,而且仲有好多醬添,個菠蘿都好大塊,而且好甜好多汁,都幾好味。個豬唔硬,亦都好入味,個burger皮亦唔會好硬。香辣孜然羊堡,都真係幾辣下,至於舊羊真係好羊味,但係又唔會超羶,相信唔太食羊既人都可以接受。加錢轉左套餐,有野飲同小食,叫左一份薯條一份炸燒賣。 另外仲加左BBQ雞翼,非常濃味,好多BBQ醬。炸燒賣份量都唔少,而且新鮮炸起熱辣辣脆卜卜,燒賣都好好味。至於炸薯條熱辣辣都好味,份量都唔少,而且入面真係充滿薯仔,食得多都滯滯地添。總結burger同小食都好好味,下次會再尼試其他款式既burger。

咁我地兩個人,就叫左:
蜜糖芥末菠蘿豬堡 $39
香辣孜然羊堡 $42

炸燒賣份量都唔少,而且新鮮炸起熱辣辣脆卜卜,燒賣都好好味。

2019-08-23
5 分鐘 (堂食)
2019-08-24 140 瀏覽
嘉寶漢堡在尖沙咀韓國街,有一間不太起眼的小店,叫嘉寶漢堡。故名思義,餐廳以食漢堡為主。這裡的漢堡,平均四五十元一個,可加15元成為套餐,包括汽水及一份小食。可能由於星期六,店內空間亦不大,所以在店外大約等了十多分鐘。坐下,看完餐牌便自行到櫃位下單,不到十分鐘,便有東西食。兩個人兩份套餐,我選的是香辣孜然羊堡,配可樂及薯條。羊堡十分美味,多肉汁,微辣,配上孜然粉,十分惹味,很值得推介。薯條即叫即炸,很粗很有薯味。女朋友選的是蜜糖芥未菠蘿豬堡,配可樂及炸燒賣,豬堡好多汁,我試了一些,豬堡的肉味十足,但我還是覺得羊堡比較美味。炸燒賣,則略欠炸得不夠透。小店環境略迫,但食物的性價比不低,絶對值得一試。嘉寶漢堡 (尖沙咀)人均消費60元尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下A號舖簡單的飲食隨筆,有興趣請follow~緣食魔宮。抵玩指數最高為三星,所有不用自掏錢包者, 將不給予任何指數。如果大家看完本文,請讚好及分享出去。
嘉寶漢堡

在尖沙咀韓國街,有一間不太起眼的小店,叫嘉寶漢堡。

坐下,看完餐牌便自行到櫃位下單,不到十分鐘,便有東西食。

小店環境略迫,但食物的性價比不低,絶對值得一試。

嘉寶漢堡 (尖沙咀)
人均消費60元
尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下A號舖

簡單的飲食隨筆,有興趣請follow~緣食魔宮。
如果大家看完本文,請讚好及分享出去。

2019-08-24
2019-08-24 133 瀏覽
放完學,食好東西。小店系列,依間係尖沙咀分店,葵涌仲有一間分店。尖沙咀店較為細,有十幾個位。以漢堡包為主題,價錢絕對唔貴,質素甚佳。依到仲照顧到唔食牛既人,大部分種類可以自由選擇牛🐂,豬🐽,雞🐔。👨‍🍳👩‍🍳食物質素:🍍🍔蜜糖芥末菠蘿豬堡$39+套餐$15一食,菠蘿汁加豬汁🐽湧出,豬肉唔嚡口,加配菠蘿🍍厚切,唔會覺得油膩。🍟薯條熱辣辣,🥔薯味十足,粗幼適中,唔會過粗。🍔孜然羊堡$42+套餐$15絕對岩重口味人士,孜然味四出🤤,令羊肉變得更滋味,更惹味😜,冇得輸。食完,仲會再想食。套餐配炸燒賣,脆口。燒賣配漢堡包,別一番風味🤓。
放完學,食好東西。

👨‍🍳👩‍🍳食物質素:

🍍🍔蜜糖芥末菠蘿豬堡$39+套餐$15