2023-02-22 46 瀏覽
《惹味夠哂串🤤》———————————————-#嘆炭燒 🔥-經開尖東,見到呢間夠哂搶眼嘅串燒店,款式種類相當多,全部都係即叫即燒,放上暖盤上面keep住佢warm,好貼心😌-🍢 串燒我哋一次過嗌咗好幾款,包括極上燒牛舌、爽脆雞腎等等,惹味五花腩燒到好脆,咬落一啲都唔油膩,而翠玉瓜亦好juicy💚 另外錫紙兜燒蒜蓉娃娃菜夠晒重口味,嗜蒜一族必點!-🔥 辣子雞除咗串燒之外,佢亦有其他川式小菜☺️ 呢個熱辣辣嘅辣子雞用咗雞腿肉,酥脆彈牙,而且加入大量辣椒,充滿麻香🌶️ 裏面仲有粒粒大腸,層次豐富😝-⭐ 參考價錢︰(另收加一)辣子雞:$88極上燒牛舌:$32爽脆雞腎:$23惹味五花腩:$22蒜蓉娃娃菜:$42翠玉瓜:$18🍌 抵deal 指數:7/10💰 人均消費:$110
《惹味夠哂串🤤》
———————————————-
#嘆炭燒 🔥
🍢 串燒
🔥 辣子雞
⭐ 參考價錢︰(另收加一)
辣子雞:$88
🍌 抵deal 指數:7/10
💰 人均消費:$110
2023-02-18
2023-02-22 17 瀏覽
🐽 酸辣無骨鳳爪,蒜蓉燒生蠔先叫個前菜,無骨鳳爪有咬口,同酸辣汁一齊食特別開胃;生蠔好飽滿多汁,同蒜蓉辣椒一齊蒜勁香😍🐽 蒜蓉娃娃菜、牛油燒粟米、金針菇娃娃菜都係用左蒜蓉辣椒一齊蒸,勁有香味,送飯一流🥹燒粟米同牛油燒簡直係絕配,食落好甜;金針菇第一次見店家甘樣好似扒甘樣燒,有咬口得黎啖啖滿足🐽 極上燒牛舌、炭燒雞肉串、炭燒豬頸肉牛舌勁厚身一塊,外皮燒到有小小焦香,咬落油脂感爆曬出黎🤩雞肉串同豬頸肉串薄薄一塊,有小小似豬肉乾既口感同味道,送酒一流
🐽 酸辣無骨鳳爪,蒜蓉燒生蠔

🐽 蒜蓉娃娃菜、牛油燒粟米、金針菇

🐽 極上燒牛舌、炭燒雞肉串、炭燒豬頸肉
呢間係一間位於尖沙咀新開既串燒店🤩門口紅色好搶眼,經過聞到勁香同埋見價錢唔貴就入去試下🤤今次叫左5串串燒,分別係雞腎、牛舌、雞中翼、翠肉瓜、冬菇,最好食係個牛舌🐮超級厚身😳雞中翼亦燒得好香🐥唔會燒到啲肉乾曬,翠肉瓜超juicy,全部串燒都落左孜然味,好惹味👍🏻唔會過鹹,串燒會擺係一個爐上面烤住 咁就唔驚食到凍曬啦🤣我地仲叫左個海鮮同小食,椒鹽雞軟骨同蒜蓉燒青口,雞軟骨炸到金黃色😍好脆 有大量椒鹽,呢個小食配埋酒真係一流🍺至於個青口,大細就適中,蒜香味都濃既,不過就有少少蓋過青口本身既味 唔係幾食到青口既鮮味😶

好耐未食過咁正既串燒啦😋今次同朋友一齊食到停唔到口🤤我地一坐低就好熱心幫我們點菜👍🏻第一樣黎既係椒鹽雞軟骨😍炸得酥脆香口,粒雞軟骨仲有好大粒好多雞肉咬落好嫩滑口感唔錯👍🏻之後就到芝士烤青口芝士味好濃好惹味😋到蒜蓉燒生蠔(三隻)見到都流晒口水🤤有好多蒜蓉加蔥烤得剛剛好,配合埋一齊食生蠔相當美味🦪烤翠玉瓜仲好多汁😍好鬼正👍🏻忍唔住叫多左串黎食😆至於香辣雞軟骨都係正😆佢既惹味五花腩先勁燒到脆皮咁,咬落一啲都唔油膩😍辣可另上自己調教辣度,咁就岩晒唔同口味嘅朋友仔啦☺️鮮冬菇好驚喜可以烤得咁好,咬落仲唔乾仲好多汁😯店舖好貼心仲有火爐幫我啲保持食物嘅溫度👍🏻佢既蒙古羊肉厚肉多汁,好有風味👍🏻牛肉串都唔弱一樣咁有水準🤤豬大腸烤到外皮脆配孜然粉調味一流😚我好少食串燒有鴨舌,烤黎食又別有一番味道🤭最後雞中翼先到,其實我地都開始飽飽哋,但一咬落隻雞翼到外脆內嫩仲好Juice,調味得相當唔錯,最後我地都食晒🤣🤣
好耐未食過咁正既串燒啦😋
今次同朋友一齊食到停唔到口🤤
我地一坐低就好熱心幫我們點菜👍🏻

佢既蒙古羊肉厚肉多汁,好有風味👍🏻牛肉串
都唔弱一樣咁有水準🤤豬大腸烤到外皮脆配孜然粉調味一流😚

我好少食串燒有鴨舌,烤黎食又別有一番味道🤭

2023-02-20 14 瀏覽
愛香辣刺激既朋友相信都一定喜愛四川風味串燒。今次要介紹既一間新開既餐廳,係一家主打串燒既專門店。嘆炭燒位於尖東,位置方便, 餐廳雖然唔係好大,但係坐位夠闊落,坐得都幾舒服。呢度既串燒以傳統川式做法製成,先醃後燒,再灑上孜然粉,相當惹味。🤤👍我地都order左幾款串燒:豬頸肉❤️:一串2片,燒到外脆內軟雞肉❤️:咬落嫩滑juicy ,啖啖肉厚燒牛舌👅:強力推介!超厚切,燒得岩岩好唔會過老,咬落唔韌仲好香牛味,一d都唔騷!韭菜🍃: 每次食串燒都要嗌,呢度唔會燒到乾晒, 韭菜好新鮮,勁濃韭菜味金菇🍄:菇菇好juicy,沾滿孜然粉,勁香口燒蠔🦪:不得不讚個蒜蓉!調過味再放上生蠔度燒,令到生蠔充滿蒜香之餘唔會燒到乾晒,生蠔鮮甜肥美。蒜蓉焗娃娃菜🥬:娃娃菜又係勁吸味!蒜蓉同燒蠔既係一樣既, 香濃蒜汁加娃娃菜,意外地令人食唔停口~❤️粟米🌽:燒粟米充滿牛油香🧈,燒到微焦既狀態真係100分!最後仲點左一份酸辣無骨鳳爪, 酸酸辣辣食落解漏!🌹嘆炭燒對比其他川燒餐廳特別既地方係佢每枱都會放一個烤爐仔🤩,廚房會先燒好串燒,侍應哥哥會順序將串燒放上烤爐,一路溫住d串燒,就算慢慢食都唔洗驚d食物會會凍晒,非常貼心。可

我地都order左幾款串燒:
豬頸肉❤️:一串2片,燒到外脆內軟
雞肉❤️:咬落嫩滑juicy ,啖啖肉
金菇🍄:菇菇好juicy,沾滿孜然粉,勁香口
粟米🌽:燒粟米充滿牛油香🧈,燒到微焦既狀態真係100分!
最後仲點左一份酸辣無骨鳳爪, 酸酸辣辣食落解漏!🌹

嘆炭燒對比其他川燒餐廳特別既地方係佢每枱都會放一個烤爐仔🤩,廚房會先燒好串燒,侍應哥哥會順序將串燒放上烤爐,一路溫住d串燒,就算慢慢食都唔洗驚d食物會會凍晒,非常貼心。可以慢慢一路食串燒一路同朋友把酒言歡既好地方!🍻

2023-02-17 310 瀏覽
📌 嘆炭燒 (新文華中心) - 尖沙咀科學館道14號新文華中心地下17-19號舖🗓(16/2) 星期四 ⏰ 晚上7點左右 🌐網址: https://s.openrice.com/QrbS0Wyg5W0~ueeoDBA 💈特式:今日約左朋友係尖東個頭見面,經過有間新開串燒店門面幾吸引,紅噹噹咁幾share醒,橫掂同朋友都好耐無食串燒,就去試一試佢。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:餐廳主力當然係做串燒,但佢地仲有d set好嘅串燒一人或二人套餐,方便有選擇困難症嘅客人唔洗諗,另外仲有小食/炸物同埋廣西螺絲粉可以揀,等我同大家講下🍢味先。今日總共叫左6款各兩串串燒,1份海鮮同1分小食,串燒就叫左鴨舌/雞腎/雞中翼/翠肉瓜/冬菇/豬大腸,海鮮就叫左燒青口,同埋小食椒鹽雞軟骨。串燒上枱係熱辣辣,最推介係雞中翼/鴨舌/雞腎;雞中翼燒得好香,仲有好香蜜糖味,入面d肉仲係好juicy好滑。燒鴨舌我就第一次試,感覺都唔錯,鴨舌仲有少少酒香味。雞腎呢d就係串燒必叫,好食到覺得唔夠喉。個小食椒鹽雞軟骨都係值得一讚,炸得好香,好有避風塘咁嘅風味,又唔太油,食到停唔到口。☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛
🗓(16/2) 星期四 ⏰ 晚上7點左右

🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱

☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛
飲品 - 餐廳有提供普通罐裝汽水同茶,另外仲有細支裝啤酒,竹蔗茅根/薏米水/夏枯草等。

🍽環境:餐廳佔地唔算好大間,但裝修就幾特別,好有中式傳統感覺,成間店都紅噹噹咁,裝修擺設亦好有中國風,加上餐廳新開無耐,所以環境都好新淨,亦唔大油煙。

🤵🏻🤵🏻‍♀️🤵🏻‍♂️服務:餐廳有一個好貼心嘅地方就係每枱都有一個爐仔,用嚟暖住d上左枱嘅串燒,因為有時一路食串燒一路吹水,d串燒就越食越凍冰冰,佢地呢個小舉動就可以減輕呢個情況發生。

💰💸價錢:總共叫左12串串燒,1份海鮮,1份小食,2罐汽水,埋單都係$3百零蚊,以食串燒嚟講都算幾合理。

🐲💬總結:我覺得呢間串燒店提供埋每枱一個爐仔呢點係幾貼心,加上食物質素都唔錯,價錢都合理。

推薦指數:❤️❤️❤️❤️🤍
椒鹽雞軟骨
香烤雞中翼
2023-02-16
椒鹽雞軟骨
香烤雞中翼
2023-02-15 34 瀏覽
同朋友喺尖東呢邊覓食,俾佢嘅香氣所吸引。所有串燒分量充足,特別係牛是非常厚切,口感爽口,而且所有調味係好有大陸風味既孜然味,聞到都流晒口水。最令我印象深刻係燒粟米,咸香味夠而且唔會遮蓋粟米本身嘅香甜,炭燒程度啱啱好,每粒粟米都可以咬落來🤙🏽 至於燒豬頸肉帶點燒香,而且有甜甜地嘅蜜糖味,非常清爽;燒生蠔就比想像中細隻,上面鋪滿蒜蓉同辣椒蒜蓉味有少少蓋過生蠔嘅鮮味啦。店舖內座位都算闊落,價錢相宜,適合一班朋友食宵夜傾偈。

店舖內座位都算闊落,價錢相宜,適合一班朋友食宵夜傾偈。
2023-02-14 23 瀏覽
疫情三年期間,已經好耐冇試過食宵夜。今晚同朋友喺尖沙咀做完嘢。想食啲唔飽又重口味嘅嘢食,途經尖東嘅紅磡方向行人路,有間紅噹噹嘅串燒店。蒙古羊肉串 $25羊肉串厚肉多汁,有羊臊味,適合喜愛重口味人士。新疆牛肉串 $25孜然粉調味,味道正宗,牛肉唔會太靭!金針菇,韭菜 $20每串份量都好足,加上川辣調味,入口香口,串燒韭菜精髓係爽口又入味🥰雞軟骨 $18燒到卜卜脆,入口爽脆,好惹味。五花腩 $22五花腩神髓係燒到脆皮,無脂肪,減低油膩感。重頭戲係花甲粉絲,大量嘅生熟蒜蓉、辣椒、微辣醬汁加入粉絲,鮮甜非常開胃。不能錯過!

蒙古羊肉串 $25
羊肉串厚肉多汁,有羊臊味,適合喜愛重口味人士。

新疆牛肉串 $25
孜然粉調味,味道正宗,牛肉唔會太靭!

金針菇,韭菜 $20

雞軟骨 $18
燒到卜卜脆,入口爽脆,好惹味。

五花腩 $22
五花腩神髓係燒到脆皮,無脂肪,減低油膩感。

重頭戲係花甲粉絲
花甲粉絲
$150 (宵夜)
花甲粉絲
2023-02-08 52 瀏覽
嘆炭燒地址: 尖沙咀科學館道14號新文華中心地下17-19號舖尖東新開張嘅串燒店🍢啱晒天寒地凍宵夜去圍爐進食。新疆牛肉串🐮$25牛肉串好嫩滑,啖啖都食到有多肉汁😙,好濃郁牛味,加上大量孜然粉和辣椒粉,正😋。惹味五花腩🐷$22大大塊喎五花腩條條邊都燒到好焦香入味😛,而且油脂分布平均肉質多汁有咬口,完全唔食乾身,正😇。蒙古羊肉串🐑$25羊肉串一咬落去會食得出好重羊騷味係羊控人士必食😚,正。香辣雞軟骨🐔$18雞軟骨燒得香口而且好爽脆🤪,食到索索聲,不錯🤩!花蛤粉絲🐚$72花甲粉絲好多蒜好落足料,勁吸味😙,加上少少辣椒絲,好開胃,正🥰。金針菇🧄$20金針菇加上孜然和蒜頭香味😍,燒完啖啖好爽脆,好開胃,正。韭菜🥬$20一大串厚厚韭菜,估唔到燒完啲天然韭菜味仲更加香濃🤩。#nicefoodie尖沙咀—--------------------#food #foodporn #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodphotography #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover  #deli
嘆炭燒
地址: 尖沙咀科學館道14號新文華中心地下17-19號舖

尖東新開張嘅串燒店🍢啱晒天寒地凍宵夜去圍爐進食。

新疆牛肉串🐮$25

惹味五花腩🐷$22

蒙古羊肉串🐑$25
羊肉串一咬落去會食得出好重羊騷味係羊控人士必食😚,正。

香辣雞軟骨🐔$18
雞軟骨燒得香口而且好爽脆🤪,食到索索聲,不錯🤩!

花蛤粉絲🐚$72

金針菇🧄$20
金針菇加上孜然和蒜頭香味😍,燒完啖啖好爽脆,好開胃,正。

韭菜🥬$20
一大串厚厚韭菜,估唔到燒完啲天然韭菜味仲更加香濃🤩。

#nicefoodie尖沙咀

—--------------------
#food #foodporn #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodphotography #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover  #delicious  #hk  #香港 #香港美食 #美食 #尖沙咀美食 #打卡  #尖沙咀 #香港口味  #隱世美食 #隱世小店 #半價優惠 #人氣餐廳 #人氣美食  #香港好去處 #串燒 #串燒店
2023-02-02 44 瀏覽
尖東新開張嘅串燒店🍢啱晒宵夜去食 啤啤佢🍺門口嘅霓虹燈好型主打串燒 食物種類好多,仲連埋個火爐一齊上keep住食物嘅溫度即叫即燒串燒都keep到肉汁 唔會燒到乾晒惹味五花腩 💛💛💛💛💛都幾大塊喎 啲邊邊都燒到焦香 油脂分布平均香辣雞軟骨 爽脆 小小辣💛💛💛💛💛花蛤粉絲 💛💛💛💛💛有好多蒜頭同蔥調味花蛤份量好多底層仲有啲菌類同埋粉絲粉絲完全吸晒蒜蓉嘅味 好正金菇 入口juicy 💛💛💛💛新疆牛肉串 牛味濃💛💛💛💛蒙古羊肉串 唔蘇 💛💛💛💛韭菜 正常發揮重口味之選 所有串燒上面都有孜然粉 好惹味😼
尖東新開張嘅串燒店🍢

蒙古羊肉串 唔蘇 💛💛💛💛

韭菜 正常發揮
重口味之選 所有串燒上面都有孜然粉 好惹味😼
2023-01-30 48 瀏覽
尖東新開張川味串燒店—嘆炭燒,坐落於新文華中心對出地鋪,店面以火紅色為主、玩味十足,令鋪頭更搶眼易搵🉐 主打串燒食物,款式種類相當多,全部都係即叫即燒,新鮮滾熱辣,配上熱爐加熱,可以更有效保持食飯溫度!串燒類食物燒得焦香入味,而且肉質多汁有咬口,完全唔食乾身~ 而其他小食類更令人喜出望外;炭燒鮑魚、燒茄子,椒盥雞軟骨每樣都各有特色,集合香蒜、麻辣,油脂感,惹味開胃!總結而言,好適合天寒地凍既時候同朋友一齊圍爐進食,別有一番風味🥢
2023-01-30 49 瀏覽
小店位於理大附近,主打多款四川串串配料,裝潢以現代紅色中國風為主調,配以霓虹燈同滿滿嘅燈籠裝飾,氣派十足🏮 店內雖少但五臟俱全,座位唔算太迫,環境乾淨企理,而且整體價錢都幾親民化,經過可以一試👍🏻Menu上嘅款式都幾多元化,串燒即叫即整保證新鮮熱辣辣🔥 值得一讚嘅係每張枱都有個小爐仔,店員燒完之後就會放喺上面,冬天食嗰陣就唔怕啲嘢食凍晒,會話超級貼心🥰 雞肉串嫩滑juicy、豬頸肉油香四溢,肉質肥美,爽口得嚟有嚼勁,個人十分喜歡💕 鴨舌鹹辣適中,香脆可口,惹味無窮~ 另外叫多咗幾款試試,無骨鳳爪份量十足,混合酸、甜、辣三個味道令人胃口大開😉 娃娃菜細嫩甘甜,搭配滿滿嘅蒜蓉真係幾邪惡~ 燒生蠔鮮甜美味,帶點炭香味同時亦保留到生蠔嘅水份!燒粟米散發着濃郁嘅牛油味,作為飯後甜品都唔錯🌽

2023-01-28 58 瀏覽
酸辣無骨鳳爪$38極上燒牛舌$32/串炭燒雞肉串$20/串炭燒豬頸肉$22/串蒜蓉燒生蠔$65/3隻蒜蓉娃娃菜$42牛油燒粟米$20好味指數:😋😋😋😋😋抵食指數:💲💲💲💲環境舒適:😌😌😌😌環境衛生:🧹🧹🧹🧹🧹服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️推介原因:iPhone 突然彈出幾年前,仍在香港快運做空姐的相片,是有次去寧波過夜跟同事在酒店🏨附近吃串燒時影的。看到照片,突然好想吃串燒,好想念那種孜然粉味。上網找到這間在尖東新開的串燒店,紅當當,細節位中國風濃厚,加上新年期間掛滿了紅燈籠🏮,氣氛十足,所以就試試。先點了一份小食,酸辣無骨鳳爪。這小食作為前菜一流。酸酸辣辣,好醒胃。加了青檸,有泰式風味。串燒要了3款。牛舌口感不錯,不會太腍。雞肉夠嫩。3款串燒都有充足的孜然味。另外,豬頸肉還帶點甜味,似是加了點蜜糖。喜歡有個小火爐盛著串燒,可以保溫👍🏻另外3款食物亦出色。娃娃菜及生蠔🦪蒜蓉味濃,有點辣,好惹味,送酒一流。牛油燒粟米🌽炭烤味重但又不會太乾身,可說是燒得恰到好處。餐廳營業至半夜2:30,是一個宵夜好去處。
$32/串
環境衛生:🧹🧹🧹🧹🧹
服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️
推介原因:

蒜蓉燒生蠔

餐廳營業至半夜2:30,是一個宵夜好去處。
2023-01-24 53 瀏覽
去開尖東睇燈飾同掃街 一定會黎到新文華中心呢頭😋最近見到開左間新既四川串燒 望落企理 坐位寬敞 價錢親民 就黎試下!menu菜式豐富 基本上諗得出會係串燒既野都有得食😋最特別係落完order 廚師就會即刻燒d野食 保證新鮮送出~入座後 店員就會捧一個爐出黎 有野食就會放上個爐咁就可以暖住d串燒🍢 一邊傾計一邊食野 都唔擔心會攤凍晒!點評幾款印象最深刻既串燒 大部分都係大約$30-$40一份:👅極上燒牛舌 牛舌厚薄適中 味道濃郁 冇筋 容易咀嚼!🐚芝士青口芝士味好香🤭有少少拉絲質感 青口夠大隻多肉🦆烤鴨舌 爽口唔鹹 一份有四隻 比燒味舖既鹵水鴨舌更香 🐔燒雞中翼燒雞翼~我中意食~點可以唔食燒雞翼呢!烤到金黃色 外皮香脆 唔肥膩 都冇乜油滴出黎 唔錯😄

去開尖東睇燈飾同掃街 一定會黎到新文華中心呢頭😋

menu菜式豐富 基本上諗得出會係串燒既野都有得食😋
入座後 店員就會捧一個爐出黎 有野食就會放上個爐
咁就可以暖住d串燒🍢 一邊傾計一邊食野 都唔擔心會攤凍晒!

👅極上燒牛舌
牛舌厚薄適中 味道濃郁 冇筋 容易咀嚼!

🐚芝士青口
芝士味好香🤭有少少拉絲質感 青口夠大隻多肉

🦆烤鴨舌
爽口唔鹹 一份有四隻 比燒味舖既鹵水鴨舌更香

🐔燒雞中翼
燒雞翼~我中意食~
尖東呢一兩年疫情關係好似死城咁,啲鋪頭執得嘅都執晒,最近經過見去紅磡嘅天橋附近開咗間新嘅串燒店,鋪仔細細但裝修幾靚幾有心機。🏮餐廳以紅色嘅主調,用上現代中國風,但又唔會娘,玩味十足!雖然係串燒店,但環境乾淨,坐位寬敞,加上每枱都有個爐畀你暖住啲串燒,可以打卡之餘,啱晒一邊飲嘢一邊食串燒,☃️天氣凍都唔會咁快凍,想優雅啲食串燒嘅朋友可以試下!食物方面都有好多選擇,串燒嘅肉類有燒羊肉、燒豬腩肉、燒牛肉、燒雞軟骨等,而海鮮有扇貝、鮑魚、生蠔、秋刀魚等,基本上諗到嘅都有。🤤另外仲有錫紙類嘅花蛤粉絲、香辣鴨血粉絲、麻辣小龍蝦等。紙仔可以剔埋想要咩辣度,要唔要芝麻,都幾貼心!風味比較似大陸嗰啲串燒,食嘅就係麻、辣、蒜蓉同孜然粉嘅味道!🤣🤣🤣哈哈哈~🐥酸辣無骨鳳爪 $38鳳爪都幾爽口,唔會好辣,少少酸,幾開胃!👅極上燒牛舌 $32牛舌厚薄適中,幾腍,牛味濃郁!🐷炭燒豬頸肉 $22豬頸肉肥瘦均勻,燒得夠香夠惹味,唔會好硬,好香口!🐔炭燒雞肉串 $20雞肉燒得香口,但仲保持嫩滑,調味不錯!🌽牛油燒粟米 $20粟米唔會燒得好乾,香甜仲有汁。🦪蒜蓉燒生蠔 $65/3隻滿滿嘅蒜蓉下,生蠔燒得啱啱好,唔會乾晒水,

🐥酸辣無骨鳳爪 $38
鳳爪都幾爽口,唔會好辣,少少酸,幾開胃!

👅極上燒牛舌 $32
牛舌厚薄適中,幾腍,牛味濃郁!

🐷炭燒豬頸肉 $22
豬頸肉肥瘦均勻,燒得夠香夠惹味,唔會好硬,好香口!

🐔炭燒雞肉串 $20
雞肉燒得香口,但仲保持嫩滑,調味不錯!

🌽牛油燒粟米 $20
粟米唔會燒得好乾,香甜仲有汁。

🦪蒜蓉燒生蠔 $65/3隻
滿滿嘅蒜蓉下,生蠔燒得啱啱好,唔會乾晒水,肥美新鮮。

🥬蒜蓉娃娃菜 $42
蒜蓉同娃娃菜係絕配,完全吸收晒蒜蓉嘅味道,又唔油膩,好惹味!
2023-01-14