2023-02-18
喫茶ちょうぼ地址: 銅鑼灣告士打道280號世貿中心4樓8號舖今日來到銅鑼灣發掘下新開和風洋食料理店先😝~日式紅酒燉牛肉蛋包飯🐮$145金黃色蛋包成個飯,上桌時店員好細心咁將蛋慢慢切開🤩,滑溜嘅蛋漿慢慢流出,真係又香又滑,再倒上自家醬汁😚,味道有少少似日式照燒加紅酒汁,味道較為香甜,而且佢個紅酒燉牛肉真係好大大件,又夠淋夠入味,真係送飯一流😙。北海道五花肉角煮丼飯🐷$112大大隻肥美嘅燒五花肉配上甜甜嘅日式燒汁🤪,唔單止外觀讓人好深刻,而且五花肉仲要係半肥瘦㗎😍,脂肪跟肉比例平均,口感層次感一流😋,大啖大啖咁食落口都唔覺得油膩,好有特色呀😝。日式炸雞翼🐔$75係驚喜🤩!雞翼炸到好酥脆,再加上佢自家濃郁醬汁😏,味道有些少韓式醬油炸雞,不錯。極日式布甸船🍮$108呢個必試布甸船真係一次滿足我兩個願望🤣,入面唔單止有日式布甸,仲有焦糖芝士脆餅添😚。日式布甸質感幼滑而且蛋味超香濃,而焦糖芝士脆餅真係好正,啖啖都有好香濃芝士味,口感好似不停咁食奶蓋咁😛,好邪惡好好食,正。焙茶牛乳🍵$45焙茶味香濃,而且鮮奶份量控制得好好😎,唔會太多搶走抹茶嘅甘香香味。#nicefoodie銅鑼灣#food #fo
地址: 銅鑼灣告士打道280號世貿中心4樓8號舖
今日來到銅鑼灣發掘下新開和風洋食料理店先😝~
日式紅酒燉牛肉蛋包飯🐮$145
北海道五花肉角煮丼飯🐷$112
日式炸雞翼🐔$75
極日式布甸船🍮$108
焙茶牛乳🍵$45
#nicefoodie銅鑼灣
#food #foodporn #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodphotography #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover #delicious #breadfast #dinner #lunch #restaurant #eat #phtooftheday #yummy #chef #hk #香港 #香港美食 #美食 #銅鑼灣美食 #打卡 #銅鑼灣 #香港口味 #隱世美食 #隱世小店 #半價優惠 #人氣餐廳 #人氣美食 #香港好去處 #ChouboKissaten #喫茶ちょうぼ #cafe #coffeeshop #taipo #cwb #大埔 #咖啡店 #喫茶店 #日式 #溫暖 #和室 #昭和