2023-01-05 71 瀏覽
難得黎到大埔,朋友介紹左呢間日式餐廳,一於就去試下🥳店鋪既裝修有啲復古,好有日本既味道😆除左餐廳,有個角落都有賣啲日本小品🤗食物質素估唔到係超水準,蛋包飯超出色💯推介‼️🍛蕃茄醬蛋包飯配炸大蝦($82)蛋包飯係上枱之後店員會問你淋汁之前洗唔洗影相😛影完之後店員就會幾將蛋包飯𠝹開,然後淋上熱辣辣既蕃茄汁😇上到枱先淋汁一黎夠特別,二黎天婦羅唔洗驚一早林左😉第一啖食落去已經好驚嘆,蛋包飯超香超嫩滑,配埋蕃茄醬真係一流😍呢個真係數一數二食過最好食既蛋包飯💯炸蝦大大隻,新鮮炸起,炸皮做得好薄,大蝦亦好新鮮🍤再配埋薯仔沙律,簡直冇得彈,去開大埔既朋友一定要試🤩/📌喫茶ちょうぼ大埔安邦路8-10號大埔超級城B區2樓276號舖/😋食物質素:8.5/10🍽️用餐環境:8/10💰性價比:8.5/10👣回頭率:8.5/10
難得黎到大埔,朋友介紹左呢間日式餐廳,一於就去試下🥳
店鋪既裝修有啲復古,好有日本既味道😆
除左餐廳,有個角落都有賣啲日本小品🤗
食物質素估唔到係超水準,蛋包飯超出色💯
推介‼️

🍛蕃茄醬蛋包飯配炸大蝦($82)
蛋包飯係上枱之後店員會問你淋汁之前洗唔洗影相😛
影完之後店員就會幾將蛋包飯𠝹開,然後淋上熱辣辣既蕃茄汁😇
上到枱先淋汁一黎夠特別,二黎天婦羅唔洗驚一早林左😉
呢個真係數一數二食過最好食既蛋包飯💯
炸蝦大大隻,新鮮炸起,炸皮做得好薄,大蝦亦好新鮮🍤
再配埋薯仔沙律,簡直冇得彈,去開大埔既朋友一定要試🤩

📌喫茶ちょうぼ
大埔安邦路8-10號大埔超級城B區2樓276號舖

😋食物質素:8.5/10
🍽️用餐環境:8/10
💰性價比:8.5/10
👣回頭率:8.5/10
2022-11-23
2023-01-03 190 瀏覽
特別日子,我同友人選擇咗打卡好、環境好、好feel 嘅地方食返餐。🥰🥳我就食過2次,朋友未食過,一嚟到門口,佢已經表示好有懷舊日本西餐廳嘅感覺。😍😍影返張全家幅先。📸鰻魚蛋包飯🥚🍚($115)嚟到呢度,食蛋包飯是正常吧!今次食鰻魚,燒得啱啱好,加上鰻魚汁,無得輸。見到職員界開隻蛋🥚,流落去啲飯,加淋上燒汁,呢個畫面好自癒。未食已經覺得好好味。味增海鮮燉飯🦪🦐🦑($128)食落似意大利飯咁,食埋青口、大蝦、魷魚,好配合,夠哂新鮮。炸北海道大蝦🍤配四元豚豬扒🐷($188)雖然食炸物,但係底下有大量嘅沙律菜🥗,食落都冇咁邪惡。啱哂食肉獸嘅朋友仔。綠茶戚風蛋糕($49)上次食戚風蛋糕已經覺得佢好出色,今次專登叫綠茶味,兩款都係不相伯仲咁好味。私心覺得呢度嘅咖啡真係正,就算係latte,咖啡味亦都夠出。抹茶鮮奶咖啡🍵☕($48)綠茶控嘅我,又點可以唔叫呢一杯飲呢。榛子鮮奶咖啡🍼☕($42)----------喫茶ちょうぼ地址:大埔安邦路8-10號大埔超級城B區2樓276號舖

影返張全家幅先。📸

鰻魚蛋包飯🥚🍚($115)
嚟到呢度,食蛋包飯是正常吧!
今次食鰻魚,燒得啱啱好,加上鰻魚汁,無得輸。

味增海鮮燉飯🦪🦐🦑($128)
食落似意大利飯咁,食埋青口、大蝦、魷魚,好配合,夠哂新鮮。

炸北海道大蝦🍤配四元豚豬扒🐷($188)

綠茶戚風蛋糕($49)

抹茶鮮奶咖啡🍵☕($48)
綠茶控嘅我,又點可以唔叫呢一杯飲呢。

榛子鮮奶咖啡🍼☕($42)

----------
喫茶ちょうぼ
地址:大埔安邦路8-10號大埔超級城B區2樓276號舖

• 鰻魚蛋包飯
  • 炸北海道大蝦配四元豚豬扒
2023-01-02 46 瀏覽
昭和時代的設計成個感覺都去咗日本🇯🇵鳗鱼蛋包飯真的有驚喜一定要食招牌菜!蛋非常香滑,同極富蛋味感覺好像奄列一樣,切開後可以再淋上肉汁!鰻魚蒲燒後香口,而且份量十足分明的珍珠米飯🍚一流的感覺炸北海道大蝦配豚豬扒大蝦🍤真大隻彈牙蝦的外皮酥香,蝦肉鮮嫩多汁豚豬扒後金黃酥脆唔會鞋肉汁多,搭配椰菜沙律😆味噌海鮮燉飯(定食)超級豐富,裏面有大量新鮮嘅海鮮,大大隻新鮮海蝦,配上飯真係好滿足綠茶🍵戚凰蛋糕🍰有一層厚厚奶蓋濃郁抹茶口味濃郁紫薯牛乳、草莓沙冰🍧仲有好多飲品,可以選擇濃郁🍠紫薯味道超級正
昭和時代的設計
成個感覺都去咗日本🇯🇵

鳗鱼蛋包飯真的有驚喜
一定要食招牌菜!
蛋非常香滑,同極富蛋味
感覺好像奄列一樣,切開後可以再淋上肉汁!
鰻魚蒲燒後香口,而且份量十足
分明的珍珠米飯🍚一流的感覺

炸北海道大蝦配豚豬扒
大蝦🍤真大隻彈牙
蝦的外皮酥香,蝦肉鮮嫩多汁
豚豬扒後金黃酥脆
唔會鞋肉汁多,搭配椰菜沙律😆

味噌海鮮燉飯(定食)

綠茶🍵戚凰蛋糕🍰
有一層厚厚奶蓋
濃郁抹茶口味濃郁

紫薯牛乳、草莓沙冰🍧
仲有好多飲品,可以選擇
濃郁🍠紫薯味道超級正
2022-12-28 40 瀏覽
餐廳裝修舖歐陸風格,店門口嘅佈置都好啱用黎打卡日式紅酒燉牛肉蛋包飯上到枱店員會幫手切開蛋,蛋打開個下好自愉(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)如果想自己切都可以叫店員比把刀自己切,飯底係羅宋湯味,牛肉份量幾多,唔算難咬但亦都唔係好淋好滑鰻魚玉子蓋飯鰻魚比想像中要長,都差唔多有成條,而玉子都勁厚,但中間唔會好實,仲有少少流心,飯底係冇調味,但用上珍珠米,比較有咬口炸北海道大蝦配四元豚豬扒開頭驚炸豬扒會好鞋好難咬,但呢到唔會,幾易咬,調味都啱啱好,份量貼合番佢嘅價錢,反而原本期待嘅大蝦就覺得佢炸粉偏多,但原本隻蝦係幾好食Overall係一間中上而且啱打卡嘅餐廳

餐廳裝修舖歐陸風格,店門口嘅佈置都好啱用黎打卡

炸北海道大蝦配四元豚豬扒

Overall係一間中上而且啱打卡嘅餐廳

《喫茶ちょうぼ- 大埔》身邊嘅人都話大埔好多好嘢食,不過住喺大埔既我反而成日都出去搵嘢食哈哈😂近排我就同屋企人喺大埔試左一間都極具人氣既日式餐廳食lunch,媽咪話呢間餐廳既野食都幾啱佢口味🤭除左可以打卡外,食物質素都好唔錯啦😋💁🏻‍♀️日式紅酒燉牛肉蛋包飯 $115以前每次去日本旅行,我都一定會翻兜某一間連鎖既蛋包飯專門店架😬光滑既蛋皮入面包住濕潤既蛋漿,切開後蛋汁流落啲飯度真係好正架😍呢間餐廳既蛋包飯正正就係我好鍾意既狀態😌我今次揀左紅酒燉牛肉做配菜,牛肉煮到軟曬,入口好淋,個汁配飯都真係好唔錯💁🏻‍♀️鰻魚玉子蓋飯定食 $98媽咪鍾意食鰻魚,所以我叫左個鰻魚定食比佢,中間夾住件超厚既玉子燒,味道甜甜地,淨食個玉子蛋都已經好滿足😎個鰻魚都真係幾巨大架,我哋兩個人share 食都好飽好飽架💁🏻‍♀️照燒牛舌 $59小食我地要左個燒牛舌,大大串厚切既牛舌食落質地軟糯,唔係彈牙隻feel,不過肉味濃郁☺️而家伴碟沙律都絕對唔馬虎,食得出好新鮮🥗💁🏻‍♀️日式布甸 $38甜甜我就梗係試佢個招牌布甸啦🤩好有喺日本和食店食到既家庭式布甸feel ,有好香雲尼拿同蛋香,入口滑溜💁🏻‍♀️榛子鮮奶咖啡 $42
《喫茶ちょうぼ- 大埔》

💁🏻‍♀️日式紅酒燉牛肉蛋包飯 $115

💁🏻‍♀️鰻魚玉子蓋飯定食 $98

💁🏻‍♀️照燒牛舌 $59

💁🏻‍♀️日式布甸 $38

💁🏻‍♀️榛子鮮奶咖啡 $42

飲品方面,媽咪揀咗榛子鮮奶咖啡,飲落香甜,有榛子果仁嘅味道,不過我就覺得咖啡味唔算太濃😂可能因為平時飲開齋啡啦

💁🏻‍♀️抹茶牛乳 $42

而我就揀咗冇咖啡嘅抹茶牛乳,抹茶味幾濃厚但又唔會有苦澀味,另外我超欣賞餐廳係用呢一種好英式嘅茶杯奉茶☺️成件事感覺好Grand

總括嚟講,餐廳嘅菜式份量都夠大,男士食應該都可以飽飽離開😆個人推介佢個鰻魚玉子蓋飯定食同埋蛋包飯,presentation靚而且味道都十分唔錯👍🏻絕對會同屋企人再嚟呢度食飯啦
2022-12-22
  • 蛋包飯
  • 燒牛舌
  • 鰻魚玉子蓋飯定食
2022-12-28 75 瀏覽
棉花糖朱古力多士多士外皮酥脆,燒過的棉花糖外皮脆卜卜,內涵軟綿綿,入口即溶。配上大量朱古力醬,十分之夾。伯爵茶戚風蛋糕伯爵茶味濃,蛋糕配上大量柔滑的cream,非常好食。

伯爵茶戚風蛋糕
伯爵茶味濃,蛋糕配上大量柔滑的cream,非常好食。
伯爵茶戚風蛋糕
喫茶ちょうぼ| 大埔超級城日式料理 🔥今日夜晚晚餐去左大埔超級城 ,見到一間裝修好靚嘅餐廳好似係西餐,點知係原來日本餐,餐廳門面裝修低調,但同時都好有格調餐廳入邊偏暗 幾有feel 見到餐廳名都有日文字 知道係食日本野🔶日式紅酒燉牛肉蛋包飯。Waiter上菜前特登畀我哋打卡 之後就會用刀切開蛋包飯 見到一邊半生熟嘅蛋汁流出🤩真係十分誘人。牛肉好淋同時都鎖住肉汁 牛肉味道濃郁 牛肉係牛腩位 肉中夾有肥膏 🔶南蠻塔塔汁日式炸豬扒相比之下豬扒份量無咁多,但塔塔汁同沙律菜真正可以解炸豬扒嘅油膩🔶炸北海道大蝦配豚豬扒炸豬扒份量十分大 豬扒份量大過正餐既定食食得出豬扒並唔係平時快餐廳嗰種豬扒 , 豬扒十分有咬口豬扒全熟 肉質都唔會鞋口 食落去口感都零捨不同 做到外脆內軟 豬扒充滿肉汁而且勁有咬口🔶抹茶戚風蛋糕呢餐叫左好多煎炸嘢,叫左抹茶戚風蛋糕做飯後甜品唔算好甜 有好重嘅抹茶味 抹茶cream中處於半溶狀態🤩🔶焙茶同抹茶牛乳清清淡淡唔會好甜😋十分適合我哋正餐需要食好多煎炸食物焙茶同抹茶既味道唔會好濃 唔會搶牛奶味🍴整體評價:餐廳主打蛋包飯同南蠻炸豬扒 蛋包飯真係做到好似日本咁 係客人面前界開個蛋紅
喫茶ちょうぼ| 大埔超級城日式料理 🔥

🔶日式紅酒燉牛肉蛋包飯。

🔶南蠻塔塔汁日式炸豬扒

🔶炸北海道大蝦配豚豬扒
炸豬扒份量十分大 豬扒份量大過正餐既定食
食得出豬扒並唔係平時快餐廳嗰種豬扒 , 豬扒十分有咬口

🔶抹茶戚風蛋糕
呢餐叫左好多煎炸嘢,叫左抹茶戚風蛋糕做飯後甜品
唔算好甜 有好重嘅抹茶味 抹茶cream中處於半溶狀態🤩

📌 大埔安邦路8-10號大埔超級城B區2樓276號舖

付款方式
Visa Cash
2022-12-23 30 瀏覽
這間喫茶ちょうぼ Choubo Kissaten裝修很有日本昭和風特色,門口棵樹依家已經布置咗聖誕裝飾,很有節日氣氛,樹下擺滿瓷器餐具等擺設,令人很有置身於日本洋食居咖啡店的感覺,打卡真係一流!炸北海道大蝦配四元豚豬扒,擺盤美到一個點!份量十足嘅大蝦外皮酥脆,蝦肉鮮嫩,炸粉唔算太厚!與椰菜沙律一起吃就更加美味!另外推薦一定要食紅酒燉牛肉蛋包飯!店員會幫手切開蛋皮,即刻可見蛋汁好juicy!再淋上醬汁,感覺好療癒!蛋醬流心質地好滑!牛肉帶點紅酒香,非常冧,好入味!吃起來完全沒肥膩感!味增海鮮燉飯有大蝦,魷魚圈,各種菇類,料足份量大,燉飯口感濃郁軟硬適中。布甸勁好味,有一層焦糖在布甸底,布甸口感豐潤又扎實,質感軟滑,入口即化,而且不會太甜!飲品方面都好有驚喜,4.3牛乳系列!紫薯牛奶同抹茶牛奶(凍)賣相都好靚,牛奶味好濃郁,尤其喜歡紫薯牛奶,香甜而不膩!

另外推薦一定要食紅酒燉牛肉蛋包飯!
店員會幫手切開蛋皮,即刻可見蛋汁好juicy!
再淋上醬汁,感覺好療癒!蛋醬流心質地好滑!
牛肉帶點紅酒香,非常冧,好入味!吃起來完全沒肥膩感!

味增海鮮燉飯

初初開門真係經常性好多人排隊 終於比我等到有日tea時段無乜人 坐落可以靜靜地閒聊 享受下日式懷舊風 門口有啲雜誌、小玩兒嘅零售店 再有節日性嘅聖誕裝飾 簡直有家居客廳嘅感覺🏠裡頭穿過走廊見到大量鏡面 更增空間感同懷舊感🥰裝飾係幾令人賞心悅目。。。🦔👉南蠻塔塔醬日式炸豬扒飯 $138日式炸豬扒實要試啦😆炸得好香脆可口嘅tonkatsu 仲要採用日本四元豚 濃郁嘅豬肉味 肉質鬆化 係食得出嘅優質 成份極大份之側邊仲有唔少薯仔沙律 好日式咁伴上大量椰菜 可惜唔係生得黎有點難入口。。。🦔👉日式紅酒燉牛肉蛋包飯 $115絕對要認證佢嗰蛋包飯🤩上碟時見到係好平滑嘅蛋包 切前好細心咁問聲洗唔洗拍片 切開嗰下幾澎湃 滑嫩嘅蛋漿好誘人🤤再倒上醬汁直程係多到湧出碟外😂少似羅宋湯味醬汁 幾鍾意佢嘅炒飯底 夾有唔少蔬菜粒 唯一可惜係牛肉真係太多筋 同埋幾大嚿連埋又唔係cut開哂。。。🦔👉蟹肉忌廉可樂餅 $62雖然成份睇落係幾grand🤣但記住要趁熱趁脆食因為底下被茄蓉包圍!! 一件其實都幾大幾厚 新鮮食幾crispy 入口creamy好飽滿!。。。🦔👉綠茶戚風蛋糕 $49好鍾意佢pat綠茶忌廉看似擺得很隨意

👉南蠻塔塔醬日式炸豬扒飯 $138

👉日式紅酒燉牛肉蛋包飯 $115

👉蟹肉忌廉可樂餅 $62

👉綠茶戚風蛋糕 $49
好鍾意佢pat綠茶忌廉看似擺得很隨意其實幾有動感 濃稠度剛好 仲有cream cheese flavor jenggg😚又唔會太膩 蛋糕係偏硬身的軟綿

👉焙茶牛乳4.3 $45
完全貫徹打卡風🤣賣相幾得 面頭斑駁嘅焙茶粉 可愛嘅波浪凹凸杯身顯現隱約嘅漸層 帶點神秘感 一飲只會飲到面頭嘅牛乳 搞勻咗先飲到啖啖焙茶

👉草莓沙冰 $48
朋友滿心歡喜咁點咗 的確幾靚 杯身幾好打卡 但味道同質感都有點強差人意 好快變水同埋冰打得唔夠smooth🤫
2022-12-20 31 瀏覽
#⭐️星級蛋包飯⭐️講到食蛋包飯 我多數去大埔呢間日式喫茶店 價錢合理 食物有水準 要排隊等位 都係值得嘅😉- 🍛壽喜燒風牛肉蛋包飯 $98奄列蛋色澤鮮黃 切開之後 半熟蛋汁流出 令人流哂口水🤤 牛肉件多味道濃 壽喜燒汁甜甜地 唔夠仲可以另上-🥘鰻魚玉子蓋飯 $98蓋飯賣相有驚喜🤩 玉子兩吋厚 成嚿磚頭咁🧱 上面冚上原條鰻魚 照燒汁配珍珠米 好睇又好味 係蛋包飯以外嘅上佳推薦🫶-🍆櫻花蝦燒茄子 $69櫻花蝦嘅鹹香加上木魚絲 茄子味道同口感 配搭得唔錯-🍧波子汽水沙冰 $48天寒地凍仲飲沙冰 純粹想試吓波子汽水味道😅-🍮日式布甸 $38蛋味香濃 加埋大大嚿忌廉 入口smooth又滑嘟嘟-📍喫茶ちょうぼ大埔安邦路8-10號大埔超級城B區2樓276號舖
#⭐️星級蛋包飯⭐️

蛋味香濃 加埋大大嚿忌廉 入口smooth又滑嘟嘟
📍喫茶ちょうぼ
大埔安邦路8-10號大埔超級城B區2樓276號舖
2022-12-19 31 瀏覽
就到聖誕,約好朋友去大埔行街,Shopping 前梗係要醫下五臟六腑啦! 位於大埔超級城嘅《喫茶ちょうぼ》,餐廳門前有一棵聖誕樹, 掛滿聖誕裝飾,好有聖誕氣氛!《炸北海道大蝦配四元豚豬扒》炸豬扒非常香脆, 炸蝦超大隻,配上大量椰菜絲, mayonnaise with 燒汁,超正! 《鰻魚玉子蓋飯》鰻魚超級肥美,厚得啖啖肉, 肉質細嫩,配上燒汁, 加上香滑玉子, 好夾。值得推介《日式紅酒燉牛肉蛋包飯》, 切開蛋包、半熟蛋醬流出,蛋包超滑、配上紅洒牛肉, 味道濃郁惹味,撈埋一齊食,口感超正! 最後叫番杯《榛子鮮奶咖啡》,食番個《綠茶戚風蛋糕》就perfect !

《炸北海道大蝦配四元豚豬扒》

《鰻魚玉子蓋飯》

餐廳🍴環境好日系風情,以木色為主打,比人感覺好休閑又好放鬆咁,啲野食味道好食之餘,賣相又勁靚,打卡一流🥰壽喜燒風牛肉蛋包飯 $98壽喜燒醬汁味道好甜香,調味岩岩好,牛肉勁煮得勁入味,每一啖都勁juicy勁有肉汁,重點既蛋包飯,蛋包就咁睇就勁飽滿,用刀輕輕一刮,半熟既蛋漿就會好似瀑布咁傾瀉出黎,勁有食慾,勁好食推介😋味噌海鮮燉飯 $128海解份量都好有誠意,有大蝦,青口同魷魚圈,肉質都夠爽彈,都好新鮮,燉飯有濃濃既海鮮香,奶油感香氣都好夠,每一啖都好入面,入面仲有蘑菇洋蔥,更多唔同既口感月見雞皮餃子🥟(2串) $62餃子一咬入口,有爆汁口感🤤,勁juicy勁好味,再以生雞蛋同甜甜既醬汁配成沾料,食落更有風味,值得一食日式布甸🍮 $38布甸奶滑程度滿分💯,味道奶香奶香咁,超好食,表層較硬身小小,中層以下就勁軟嫩Q滑,入口即化,瞬間散開的奶香味,滿滿既幸福感❤️焙茶牛乳 $45焙茶茶香味十足,牛乳亦勁厚身勁濃郁,互相攪拌均勻再飲,茶香變得更柔順奶滑波子汽水沙冰 $48波子汽水味好清新,唔會太甜,沙冰既口感亦夠綿密

壽喜燒風牛肉蛋包飯 $98

味噌海鮮燉飯 $128

月見雞皮餃子🥟(2串) $62

日式布甸🍮 $38

焙茶牛乳 $45

波子汽水沙冰 $48
波子汽水味好清新,唔會太甜,沙冰既口感亦夠綿密

2022-12-18 28 瀏覽
今日入咗大埔探朋友,佢仲帶咗我黎呢間裝修好有日式復古風味嘅餐廳食lunch😇❤️炸北海道大蝦配四元豚豬扒好大碟😁係典型既日式吉列口感,香脆唔油膩👍大蝦爽口豬扒肥瘦均勻兼的juicy🤤❤️海鮮蕃茄醬蛋包飯 打卡able兼令人療癒既蛋包飯真係好吸引🤭海鮮份量多👍蝦肉煎得好香口,魷魚彈牙~❤️鰻魚玉子蓋飯原條鰻魚咁上😯底下仲有舊厚厚嘅玉子,賣相好靚🥰兩樣野加埋啲鰻魚汁超好送飯😋❤️日式布甸奶味香濃,口感綿滑,唔會太甜💯❤️榛子鮮奶咖啡榛子味突出但又唔會過甜👍#大埔美食 #大埔超級城 #ChouboKissaten #喫茶ちょうぼ #cafe #日式cafe #日式咖啡廳 #coffeeshop #taipo #大埔 #咖啡店 #喫茶店 #日式 #溫暖 #和室 #昭和 #蛋包飯 #鰻魚玉子蓋飯 #hazelnutcoffee #焙茶 #海鮮蛋包飯

❤️炸北海道大蝦配四元豚豬扒

好大碟😁

係典型既日式吉列口感,香脆唔油膩👍
大蝦爽口豬扒肥瘦均勻兼的juicy🤤

❤️海鮮蕃茄醬蛋包飯

打卡able兼令人療癒既蛋包飯真係好吸引🤭
海鮮份量多👍
蝦肉煎得好香口,魷魚彈牙~

❤️鰻魚玉子蓋飯

原條鰻魚咁上😯
底下仲有舊厚厚嘅玉子,賣相好靚🥰
兩樣野加埋啲鰻魚汁超好送飯😋

❤️日式布甸

奶味香濃,口感綿滑,唔會太甜💯

❤️榛子鮮奶咖啡

榛子味突出但又唔會過甜👍

2022-12-18
5 分鐘 (堂食)
午餐
  • 炸北海道大蝦配四元豚豬扒
  • 海鮮蕃茄醬蛋包飯
  • 榛子鮮奶咖啡
  • 日式布甸
  • 炸北海道大蝦配豚豬扒
  • 鰻魚玉子蓋飯
✨日式紅酒燉牛肉蛋包飯✨ $115🍳依舊出色👏🏻🤤蛋有蛋味😂入口滑溜又充滿蛋汁正紅酒燉牛肉炆得好腍好入味🤭配蛋包飯是最佳選擇✌🏻(我上次都是揀呢個👅)✨南蠻炸雞✨ $88🐤熱辣辣外脆內軟🤤啖啖肉又juicy 個汁超惹味甜甜的推介😝✨鰻魚玉子蓋飯✨ $98🥚賣相好吸引👻玉子好巨型😂😂厚到一個點✨綠茶戚風蛋糕✨ $49🍰好驚喜好好味😢Pat cream係綠茶芝士奶蓋😍😍😍夠哂咸香又creamy 個蛋糕都好濃茶味😚綠茶控(me)都話滿意🫰🏻✨焙茶牛乳✨ $45☕️聞都聞到勁濃郁好香我是濃茶控所以我好like❤️😎✨紫薯牛乳✨ $38🍠呢個相對就奶味重d易入口又唔會太甜

✨日式紅酒燉牛肉蛋包飯✨ $115🍳

依舊出色👏🏻🤤
蛋有蛋味😂
入口滑溜又充滿蛋汁正

紅酒燉牛肉炆得好腍好入味🤭
配蛋包飯是最佳選擇✌🏻
(我上次都是揀呢個👅)

✨南蠻炸雞✨ $88🐤

• 南蠻炸雞
  • 焙茶牛乳
  • 日式紅酒燉牛肉蛋包飯
2022-12-16 251 瀏覽
本身都係一名大埔友呢間日式cafe都新開咗一段時間今次終於帶左媽咪嚟食之前媽咪同朋友食過話蛋包飯好食餐廳裡面有多款蛋包飯選擇今次我地就揀咗「紅酒燉牛肉蛋包飯」店員會喺上菜時喺你面前切開流汁嘅蛋再淋上醬汁,上菜時真係熱辣辣冬天食真係超幸福!蛋嘅生熟程度剛剛好,而且好滑!飯就加左脆肉瓜甘筍等蔬菜用茄汁煮!好好味得嚟又好有口感另一個主菜係 「鰻魚玉子蓋飯」鰻魚超級肥美,啖啖肉,肉質都鮮嫩燒汁嘅咸甜都調教得剛剛好自己好怕食啲過甜嘅燒汁玉子就略為失色,有啲太甜!小食就叫咗「炸蝦拼四元豚豬扒」炸得夠乾身,唔會油淋淋配上多多嘅CABBAGE同燒汁仲有mayonnaise 炸物方面我還可以,夠香口!但媽咪就略嫌有點炸得太燶甜品叫咗「抹茶戚風蛋糕」抹茶味超級重價錢都相當抵食超級大件!飲品方面就好有驚喜!得閒都想帶朋友嚟飲吓野!我同媽咪都叫左3.6牛乳系列無另外添加糖份,牛奶味好濃郁! 我嘅焙茶配牛乳好香,入口又滑配搭得好好,而且無添加糖呢度我好鍾意!紅豆本身就有帶左啲糖漿,不過混入牛奶入面都甜度剛好讚!整體我同媽咪都好滿意呢一餐!同屋企人或者朋友嚟食飯/飲野傾下計都係一個好地方地方闊落又好坐!而且裝修都
本身都係一名大埔友

呢間日式cafe都新開咗一段時間
今次終於帶左媽咪嚟食

之前媽咪同朋友食過話蛋包飯好食
餐廳裡面有多款蛋包飯選擇
今次我地就揀咗「紅酒燉牛肉蛋包飯」
店員會喺上菜時喺你面前切開流汁嘅蛋
再淋上醬汁,上菜時真係熱辣辣

冬天食真係超幸福!
蛋嘅生熟程度剛剛好,而且好滑!
飯就加左脆肉瓜甘筍等蔬菜用茄汁煮!
好好味得嚟又好有口感

另一個主菜係 「鰻魚玉子蓋飯」
鰻魚超級肥美,啖啖肉,肉質都鮮嫩

燒汁嘅咸甜都調教得剛剛好
自己好怕食啲過甜嘅燒汁

玉子就略為失色,有啲太甜!

小食就叫咗「炸蝦拼四元豚豬扒」
炸得夠乾身,唔會油淋淋
配上多多嘅CABBAGE同燒汁仲有mayonnaise
炸物方面我還可以,夠香口!
但媽咪就略嫌有點炸得太燶

甜品叫咗「抹茶戚風蛋糕」
抹茶味超級重
價錢都相當抵食
超級大件!

飲品方面就好有驚喜!

得閒都想帶朋友嚟飲吓野!
我同媽咪都叫左3.6牛乳系列
無另外添加糖份,
牛奶味好濃郁!
我嘅焙茶配牛乳好香,入口又滑
配搭得好好,而且無添加糖呢度我好鍾意!
紅豆本身就有帶左啲糖漿,
不過混入牛奶入面都甜度剛好
讚!

整體我同媽咪都好滿意呢一餐!
同屋企人或者朋友嚟食飯/飲野傾下計
都係一個好地方
地方闊落又好坐!
而且裝修都好日式COZY溫暖嘅感覺!

炸北海道大蝦配四元豚豬扒
抹茶戚風蛋糕