2024-05-14 434 瀏覽
Bookmark咗呢間蠔專門店好耐終於去食啦!有兩款放題,分別係生蠔放題($438)同埋特選生蠔放題($538)特選生蠔放題包埋串燒放題,所以揀咗呢個餐**********特選生蠔放題($538)-時令海鮮湯🦐上菜方式好特別,利用茶壺🫖裝住,飲嘅時候斟落個杯仔度飲,一啖一杯海鮮湯非常清甜,入面有蜆肉同蝦🦐-懷石八品擺盤精緻,職員會講解由口味清淡嘅開始食,首先食梅子漬車厘茄🍅,然後醋漬青瓜伴蟹鉗🦀,酸酸甜甜開開個胃先-時令刺身,當日係三文魚同帆立貝-除咗食蠔之外,餐廳亦主打串燒,所以燒白鱔一啲都難唔到佢!白鱔肥美,充滿魚油,外皮燒到脆卜卜-大根煮手打雞肉串🐔,蘿蔔煮到入味腍身-明太子芝士焗薯蓉🥔,職員教要混合嚟食,否則會好鹹,撈埋嚟食就剛剛好, 鹹香味濃-牛油果吞拿魚蓉🥑-蟹肉羊羹,啫喱滑溜,包住蟹肉好清甜-✨重點嚟啦✨任食生蠔🦪、焗蠔🦪生蠔同焗蠔都有唔同味道選擇生蠔方面,個人比較喜歡柚子啫喱同辣味蘿蔔蓉焗蠔方面,都係鍾意經典嘅芝士🧀️同蒜味多啲,鍾意食辣嘅朋友可以試吓辣蒜,真係辣得好過癮-🍢串燒一入到餐廳就已經聞到陣陣串燒味串燒點左豬腩肉、雞腎、雞翼、冬菇、翠玉瓜同秋葵冬菇同翠玉瓜,燒到
Bookmark咗呢間蠔專門店好耐
終於去食啦!
特選生蠔放題包埋串燒放題,所以揀咗呢個餐

**********
特選生蠔放題($538)
時令海鮮湯🦐

海鮮湯非常清甜,入面有蜆肉同蝦🦐
懷石八品

時令刺身,當日係三文魚同帆立貝
大根煮手打雞肉串🐔,蘿蔔煮到入味腍身
牛油果吞拿魚蓉🥑
蟹肉羊羹,啫喱滑溜,包住蟹肉好清甜

✨重點嚟啦✨
任食生蠔🦪、焗蠔🦪
生蠔同焗蠔都有唔同味道選擇
生蠔方面,個人比較喜歡柚子啫喱同辣味蘿蔔蓉

🍢串燒

一入到餐廳就已經聞到陣陣串燒味
串燒點左豬腩肉、雞腎、雞翼、冬菇、翠玉瓜同秋葵
冬菇同翠玉瓜,燒到好juicy
豬腩肉雖然邪惡,但係肥瘦均勻,一入口就溶化
雞腎非常爽口彈牙

🍜最後食一碗牡蠣手廷烏冬,可以揀茶漬飯

🍰甜品係一件柚子芝士蛋糕,雖然好飽,但係柚子味道好解膩,估佢唔到

🥤飲品方面有各款無糖茶、果味梳打、汽水同熱飲等
2024-05-07
  • 焗蠔
由擺花街搬遷至LLTower的北木島喜多嬉牡蠣屋,地方更大更舒適,一向主打日本生蠔放題,一個價錢就可享用時令海鮮湯、喜多嬉時令懷石八品、任食生蠔、焗蠔 、串燒、炸物、小食和飲品 ,另外每位更奉送牡蠣茶漬飯或手廷烏冬和甜品,非常抵食,尤其是喜歡吃生蠔嘅朋友絕對唔可以錯過👍🏻🦪特選生蠔放題 $ 538▪️時令海鮮湯用茶壺承載嘅海鮮清湯配上鮮蝦用茶壺盛載嘅海鮮清湯配上鮮蝦、大蜆,湯頭清甜美味▪️喜多嬉時令懷石八品頭盤非常豐富,師傅都會因應時令食材而轉變,而且每款份量細細可以試多啲不同,梅子漬車厘茄、醋漬青瓜伴蟹肉、時令刺身、燒白鰻、大根煮手打雞肉棒、明大子芝士薯蓉、牛油果醬伴吞拿魚蓉、柑桔柚子龍蝦肉羊羹▪️任食喜多嬉生蠔生蠔可以自行選擇自己喜愛嘅醬汁,分別有柚子啫哩、辣椒蘿蔔蓉、蔥花、昆布漬、雞尾酒汁分別有,每款醬汁配合生蠔都各有特色個人最喜歡就係蔥花和柚子啫喱▪️任食焗蠔焗蠔一樣咁美味,焗完之後口感仍然飽滿和Juicy,味道可選清酒煮、蒜味、辣蒜、麻辣、芝士、冬陰功,我最鍾意梗係芝士同埋蒜味無限encore咗好多次▪️任食時令串燒、炸物、小食雞翼串、羊肉串、雞腎串、翠玉瓜雞腿肉串、日本番薯仔、雞心串

🦪特選生蠔放題 $ 538

▪️時令海鮮湯

▪️喜多嬉時令懷石八品

▪️任食喜多嬉生蠔

▪️任食焗蠔

▪️任食時令串燒、炸物、小食
雞翼串、羊肉串、雞腎串、翠玉瓜
雞腿肉串、日本番薯仔、雞心串、茄子
免治豬肉串、冬菇、七里香、秋葵
五花肉串、大蔥車厘茄串
枝豆、味醂魚乾、牛肉他他、和風沙律
吉列炸蠔、芝麻雞翼、煎餃子

▪️牡蠣茶漬飯/手廷烏冬
最喜歡係湯頭好鮮甜,而且有大量鮮蠔,無論配飯或者烏冬都一樣咁好食

▪️飲品任飲
柑桔梳打、白桃梳打、熱檸水
荔枝梳打、梳打水、熱檸茶
可樂、雪碧、熱柑桔
無糖可樂、忌廉、熱柚子蜜
梨山烏龍冷泡茶、茉莉薰花冷泡茶
白桃烏龍冷泡茶、四季春青冷泡茶

▪️甜品一份
甜品都是每期不同,今次我哋食到柚子芝士蛋糕,入口creamy芝士味香濃,而且唔太甜
2024-03-23 567 瀏覽
好鐘意呢間餐廳除咗裝修量之外,佢哋有任食生蠔、焗蠔、焗帆立貝、串燒飲食。平時食生蠔都好貴,呢度有得任食實在太好啦,好容易回本!落單落幾多佢哋都會俾足你,唔會偷偷地減少份量,真材實料。落單後一坐低職員就拎左個茶壺黎,原來係海鮮湯,職員仲會幫你斟湯好好服務 。飲完職員會夾埋啲海鮮出黎,有元貝、蝦同蜆肉等等,好吸引!前菜味醂魚乾烤得香,點少少沙律醬好正。之後就有懷石料理,用嚟打卡就冇得輸,靚靚八種懷石料理🌟儀式感十足!蟹肉羊羹好靚,好彈牙,和牛沙律甜甜酸酸好開胃,炭燒活鰻脆脆地好食。終於到任食生蠔,生蠔唔算好大隻但口感同味道先係重點。首先食隻原味感受佢最原本嘅鮮,已經好好食。之後可以食落左醋啫喱同蘿蔔蓉調味嘅,鮮味更出眾,感覺回本😍😍😍焗帆立貝、蠔好出色,帆立貝超大粒,有蒜香、辣蒜蓉、芝士同原味。辣蒜蓉好好食,好香口好辣,我好鍾意帆立貝啖啖肉嘅口感!—串燒種類多有十幾款,雞翼、雞心、軟骨、豬頸肉、多春魚、雞腎、羊肉、翠玉瓜、蕃薯仔。雞翼燒得好靚,大隻得黎皮脆,豬頸肉好爽口我鐘意,有脂肪焦香。松葉蟹五島手延烏冬口感軟滑❤️上面只蟹鉗夠曬爽口,甜品鯛魚燒。📍 喜多嬉牡蠣屋 (中環)中環些利街2-4

松葉蟹五島手延烏冬口感軟滑❤️上面只蟹鉗夠曬爽口,
甜品鯛魚燒。

📍 喜多嬉牡蠣屋 (中環)
中環些利街2-4號LL Tower3樓
  • 焗帆立貝
  • 喜多嬉生蠔
Bookmark咗呢間好耐架啦 身為一個生蠔愛好者😛見到有牡蠣放題咁正常然要衝去試下🤪🤪佢哋有分三個價位 分別系$498淨生蠔放題$598多埋串燒任食 $698就會有刺身史努比就揀咗$598呢個set😎-👍🏿生蠔串燒放題(2小時) $598除咗生蠔串燒任食之外 佢哋一開頭會上碟前菜同湯 仲有懷石八品最後仲有松葉蟹烏冬同甜品添😍.👍🏿味醂魚乾 7/10好似雞泡魚乾咁嘅嘢食落鹹香味十足 唔錯架~但要趁熱食 凍咗會硬👍🏿時令海鮮湯 8/10味道非常濃郁 但唔會過鹹😆海鮮嘅甜味爆發出嚟 連入面嘅蜆同蝦都非常鮮甜暖下個胃即刻令人食慾大增😎Btw海鮮湯都可以任添架~👍🏿喜多嬉懷石八品(1次性)擺盤好靚好精緻 店員亦有每款精簡地介紹佢哋suggest順序食 由最淡味嘅開始👍🏿海老羊羹 8/10啫喱狀咁嘅 食落好滑溜中間系龍蝦肉 令羊羹帶清甜嘅味道🥰.👍🏿象拔蚌 8/10食落爽口彈牙 而且鮮甜無比佢嘅鮮味系爆發出嚟充斥住成個口腔😳.👍🏿慢煮牛沙律 8.5/10牛肉嘅油花好靚🤤軟嫩帶少少油香 但食落完全唔覺油膩🤭沙律菜亦系非常爽脆 配搭酸酸地嘅醬汁又系一碟開胃菜🥰.👍🏿拖羅蓉 8.5/10拖羅蓉非常軟蓉
Bookmark咗呢間好耐架啦
佢哋一開頭會上碟前菜同湯 仲有懷石八品
最後仲有松葉蟹烏冬同甜品添😍
👍🏿味醂魚乾 7/10
好似雞泡魚乾咁嘅嘢
食落鹹香味十足 唔錯架~
但要趁熱食 凍咗會硬
味醂魚乾

👍🏿時令海鮮湯 8/10
味道非常濃郁 但唔會過鹹😆
海鮮嘅甜味爆發出嚟
連入面嘅蜆同蝦都非常鮮甜
暖下個胃即刻令人食慾大增😎
Btw海鮮湯都可以任添架~
時令海鮮湯

👍🏿喜多嬉懷石八品(1次性)
擺盤好靚好精緻 店員亦有每款精簡地介紹

史努比不嬲都麻麻地免治雞肉棒
味道唔差嘅 雞肉都幾嫩
蛋黃亦有蛋香 純粹個人口味唔太鍾意🤣
👍🏿牡蠣湯飯 7.5/10
湯好清甜 入面仲有啲蠔肉 好食!
👍🏿燒白鰻 8/10
燒到外脆內嫩 肉質夠肥美🤪
香口得嚟食到鰻魚嘅魚油香
值得一讚嘅系調味適中唔會太鹹😆
👍🏿明太子拌秋葵 7.5/10
秋葵爽脆 明太子調味啱啱好~
Overall成個8品都好高質 好豐富

焗完出嚟勁多汁好juicy🤤
👍🏿焗帆立貝 8/10
連帆立貝都系任食😍
仲要系大大隻嘅扇貝🤤
鮮甜軟嫩 唔好錯過!
焗蠔  +  焗帆立貝

店員姐姐都即刻笑咗😂
講返正題😂
甜品有件蕨餅 紅豆鯛魚燒同一球雪糕
煙煙韌韌咁都幾得意 甜度適中唔會過甜😆
但雪糕就相對普通啦 唔夠滑~
甜品

另外飲品都系任飲架~
有幾款熱飲類似柚子蜜嗰啲

可以媲美高級餐廳甚至超越佢哋❤️
每個店員都好nice又有笑容
而且睇得出唔系好膠嘅笑🤣
Feel到佢哋用心去serve每枱客
成個vibe非常之好~
雖然價錢較貴 但史努比覺得如果系愛蠔之人
抵食: 6/10
回頭率: 6/10
焗蠔  +  焗帆立貝
5天前 0 瀏覽
餐廳推出日本生蠔放題,每位$538就可以任叫任食生蠔120分鐘,仲有唔同既串燒同飲品。餐廳既生蠔由日本直送,質素一定有保證🥣時令海鮮湯入面有蝦、帶子等等既海鮮,味道鮮甜,用茶壺裝住,再倒落茶杯飲,保温之餘打卡仲好睇🍱喜多嬉時令懷石八品放題每位都會有一客,店員建議由有梅子蕃茄漬、蟹肉&醋漬青瓜、刺身 、燒鰻魚、大根煮手打雞肉棒、明太子芝士薯蓉、吞拿魚蓉,最後到龍蝦啫喱咁順序食,每道都各有特色🦪生蠔黎自岡山縣既北木島既新鮮生蠔,肉質爽口,入口鮮甜肥美,帶少少海水既咸味。另外再加上土佐醋啫喱,辣蘿蔔蓉同蔥花,等等既配料調味,令鮮味更加凸出焗生蠔食完生就食熟既,生蠔焗完仲係好飽滿。仲有清洒煮/蒜味/辣蒜/麻辣/芝士/冬蔭公等等多種口味,每款試一隻都飽哂~燒烤🐓雞大腿肉一串有3塊肉,每塊都連埋脆卜卜既雞皮,雞肉都保持到肉汁,好有驚喜。🐔雞心雞心爽口,唔會燒得太乾,加d辣椒粉更加惹味仲有羊肉、蕃薯仔、脆肉瓜同雞既其他部位,樣樣都好出色🍜牡蠣手廷烏冬烏冬麵質彈牙,秘製醬汁食落有d似卡邦尼,加埋鮮味既生蠔,味道一流👍🍹飲品有各種唔同口味既梳打同汽水,另外仲可以加$58升級啤酒同$88既酒精盛宴放題放題

🥣時令海鮮湯

🍱喜多嬉時令懷石八品

🦪生蠔

焗生蠔

燒烤
🐓雞大腿肉

🐔雞心
雞心爽口,唔會燒得太乾,加d辣椒粉更加惹味

仲有羊肉、蕃薯仔、脆肉瓜同雞既其他部位,樣樣都好出色

🍜牡蠣手廷烏冬

🍹飲品
有各種唔同口味既梳打同汽水,另外仲可以加$58升級啤酒同$88既酒精盛宴放題放題,邊食邊飲最爽

端午節假期去左一間高質生蠔放題餐廳。餐廳都幾多元化,我地揀左特選生蠔放題$538,除了生蠔同焗蠔任食,仲可以任食串燒同飲品。首先送上時令海鮮湯🦐非常鮮甜,超讚👍懷石八品職員話由淡味開始食:梅子漬車厘茄、醋漬青瓜伴蟹肉、三文魚同帆立貝、燒鰻魚、雞肉串蘿蔔、明大子芝士薯蓉、牛油果吞拿魚蓉、最後係蟹肉羊羹。老公話每樣都精緻好食!食完已經話要再來!呢個懷石八品無得頂♥生蠔有幾隻味:柚子啫哩、辣椒蘿蔔蓉、蔥花、昆布漬、雞尾酒汁。柚子啫喱同辣味蘿蔔蓉好味,爽!焗蠔都不遑多讓,每隻都好鮮甜多汁,有清酒、蒜味、辣蒜、麻辣、芝士、同冬陰功。我最愛冬陰功、麻辣同芝士,酸酸甜甜辣辣地同濃濃芝士好過癮、鮮味洋溢。串燒點左雞腎、雞軟骨、秋葵、餃子、大蔥車厘茄串、枝豆、味醂魚乾和風沙律。推薦餃子同味醂魚乾,餃子香脆多汁,味醂魚乾有咬口。另一個驚喜點係牡蠣茶漬飯,湯底好勁鮮甜,最後係我食曬成碗!!甜品係柚子芝士蛋糕。呢個好食,芝士夠滑,配上柚子的清香中和,別有一番風味。飲品都好多選擇,梳打good~餐廳環境都好好~總體而言,會再次encore!♥
端午節假期去左一間高質生蠔放題餐廳。
首先送上時令海鮮湯🦐非常鮮甜,超讚👍
懷石八品
柚子啫喱同辣味蘿蔔蓉好味,爽!
甜品係柚子芝士蛋糕。
呢個好食,芝士夠滑,配上柚子的清香中和,別有一番風味。
飲品都好多選擇,梳打good~
餐廳環境都好好~
總體而言,會再次encore!♥
2024-06-10
呢度 $538 特選生蠔放題嘅蠔,係由日本 #北木島牡蠣 養殖場直送嚟香港。你可以喺 120 分鐘入面任食生蠔同焗蠔。生蠔有原味、柚子啫喱、辣椒蘿蔔蓉、蔥花、昆布漬同雞尾酒汁 6 款口味。焗蠔就有清酒、蒜味、辣蒜味、麻辣、芝士同冬陰公口味。每樣試一隻已經食完一打,你又最有興趣試邊款呢❓呢個放題仲包埋懷石八品、串燒、炸物同小食,仲送每人一份牡蠣茶漬飯或者手打烏冬加甜品。飲品方面亦有多款無糖茶或者唔同嘅梳打,+$88 仲可以包埋果酒、梅酒同燒酎任飲。🍲 時令海鮮湯 除咗生蠔,佢哋嘅時令海鮮湯都唔錯!用蝦、蜆等海鮮煮出嚟,味道幾鮮甜,仲用熱茶壺裝住保持溫度,有日式 Feel 同夠細心。🍽️ 喜多嬉懷石八品 啱啱去完日本返嚟嘅朋友見到佢嘅擺盤叫到嘩嘩聲!呢個懷石八品都幾精緻,店員會逐一介紹同教你點樣順時針食,由淡味食到濃味。其中有梅子漬車厘茄、醋漬青瓜拌 (手撕) 蟹棒、時令刺身、燒白鰻魚、大根烹煮手打雞肉棒、明太子芝士薯蓉、牛油果醬伴吞拿魚蓉同柑桔柚子龍蝦肉羊羹 (仲以為係水信玄餅😅 )。🍢 串燒、小食 食完生蠔同懷石八品想試吓其他嘢?呢個餐仲包咗串燒同小食放題。我哋叫咗雞翼、雞腎、雞腿肉、雞
焗蠔
果酒、梅酒
🍲 時令海鮮湯
🍽️ 喜多嬉懷石八品
串燒、小食
🍢 串燒、小食
食完生蠔同懷石八品想試吓其他嘢?呢個餐仲包咗串燒同小食放題。我哋叫咗雞翼、雞腎、雞腿肉、雞心、羊肉、翠肉瓜、茄子、冬菇、秋葵、大蔥車厘茄等,種類都算多。小食方面,我哋就嗌咗自家制一夜干燒魚、雞皮餃子同美國西冷牛扒配醬油脆脆,都幾有日本風味!
自家制一夜干燒魚
美國西冷牛扒配醬油脆脆
牡蠣茶漬飯、手打烏冬
柚子芝士蛋糕
🍜🍰 食到尾聲,每人再送上牡蠣茶漬飯或者手打烏冬加是日甜品
當晚我哋食嘅係柚子芝士蛋糕,質地香滑,加上柚子嘅清香,本身食飽咗都仲可以食埋嗰兩啖!
柚子芝士蛋糕
2024-06-10 20 瀏覽
生蠔控🦪不能錯過嘅放題,仲要任食生蠔、燒蠔、串燒、小食,其實食生蠔已經夠回本!位於中環嘅 喜多嬉牡蠣屋,主打日本生蠔放題,喺用上崗山縣北木島直送生蠔🦪,令生蠔控即係要Call Friend 去試!呢度嘅放題只有兩種選擇,$438 生蠔放題2小時及 $538 特選生蠔放題!話哂去食好野,梗係揀特選生蠔放題啦!Order 完之後就即刻上左個時令海鮮湯及喜多嬉時令懷石八品🥰🌟 時令海鮮湯以茶壺🫖端上,原來係海鮮湯嚟,用咗蝦及蜆肉熬製,十分清甜🌟 喜多嬉時令懷石八品又靚又打卡able 嘅懷石八品,順序由淡至濃去食,包括有梅子漬車厘茄、醋漬青瓜伴蟹肉絲、時令刺身三點、燒白鰻、大根煮手打雞肉串、明太子芝士薯蓉、吞拿魚蓉伴牛油果醬同龍蝦羊羹,十分精緻!🌟 喜多嬉生蠔重點的生蠔🦪來了!有6款口味配搭可選,包括柚子啫喱、辣椒蘿蔔蓉、蔥花、昆布漬、雞尾酒汁及原味!睇得到生蠔新鮮,色澤又靚,而且鮮甜得嚟帶有少少海水味!🌟 焗蠔六種口味嘅焗蠔,包括芝士、蒜味、辣蒜、冬蔭功、清酒、麻辣,熟嘅蠔都飽滿多汁,芝士及清酒口味都係我嘅至愛!除左生蠔、焗蠔外,仲有串燒、小食、飲品任點任食,自己用QR code落單非常方便

🌟 時令海鮮湯
以茶壺🫖端上,原來係海鮮湯嚟,用咗蝦及蜆肉熬製,十分清甜

🌟 喜多嬉時令懷石八品

🌟 喜多嬉生蠔

🌟 焗蠔

除左生蠔、焗蠔外,仲有串燒、小食、飲品任點任食,自己用QR code落單非常方便,款式都幾多,串燒有我鐘意嘅雞皮、雞心、雞腎、秋葵、蕃薯仔,又有佐酒必食嘅雞泡魚干及枝豆!

🌟 牡蠣茶漬飯 / 手廷烏冬
我哋一人叫左一款,茶漬飯及烏冬都有牡蠣,細細隻但好鮮甜,飽肚又暖胃!

最後仲有甜品,以柚子芝工蛋糕作結,非常完美又滿足😌 生蠔控真係值得再嚟!
2024-05-24
2024-06-10 9 瀏覽
✨中環·喜多嬉牡蠣屋✨ @kitaki.kaki 🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹今晚收工朋友帶左我去中環食生蠔放題,又期待又興奮呀!我地嗌左個特選生蠔放題(2小時),菜色好豐富咩都可以試~最後完場數返食左5盤生蠔~大家的戰鬥力都不容忽視😂時令海鮮湯開胃的時令海鮮湯,以當季新鮮食材熬煮而成。湯底清甜,魚貝類的香味與鮮美完美交織。時令懷石八品這道懷石料理為整個晚餐定下了高標準。每一道小菜都精緻小巧,食材的選擇和搭配極其講究。從開胃小菜、刺身到燒烤,再到魚生,層層遞進,味道豐富,色香味俱全。生蠔(柚子啫哩/辣椒蘿蔔蓉/蔥花/昆布漬/雞尾酒汁)生蠔的新鮮度無可挑剔,每顆都有不同的搭配方式。最喜歡柚子啫哩的版本,柚子的清香中和了生蠔的腥味,讓人驚艷。辣椒蘿蔔蓉和昆布漬則增添了更多層次感;而雞尾酒汁則提供了一種特別的爽口感。焗蠔 (清酒煮/蒜味/辣蒜/麻辣/芝士/冬陰功)焗蠔系列也是每一個都值得一試。清酒煮的蠔保留了蠔的原汁原味,豐富而柔滑。蒜味和辣蒜的版本香濃可口,特別適合喜歡重口味的人。麻辣焗蠔則有一種中西結合的感覺,刺激味蕾。芝士焗蠔濃郁而不膩,冬陰功風味的蠔獨具特色,辛辣中帶有東南亞香料的香氣。牡
✨中環·喜多嬉牡蠣屋✨ @kitaki.kaki
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
今晚收工朋友帶左我去中環食生蠔放題,又期待又興奮呀!
我地嗌左個特選生蠔放題(2小時),菜色好豐富咩都可以試~
最後完場數返食左5盤生蠔~大家的戰鬥力都不容忽視😂

時令懷石八品

生蠔(柚子啫哩/辣椒蘿蔔蓉/蔥花/昆布漬/雞尾酒汁)

焗蠔 (清酒煮/蒜味/辣蒜/麻辣/芝士/冬陰功)

牡蠣茶漬飯/手廷烏冬
牡蠣茶漬飯口感柔和,茶湯清淡而不失鮮味,牡蠣的鮮美與米飯的香糅合在一起,完美收尾。手廷烏冬也非常出色,手工製作的烏冬面條Q彈爽口,湯底亦是經典的日式風味。

士多啤梨焦糖芝士蛋糕
這道甜品為整個晚餐畫上了完美的句號。士多啤梨的酸甜搭配焦糖的香甜,再加上滑嫩的芝士蛋糕,每一口都是享受。精緻的小份量讓人回味無窮。

🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
📍地址:喜多嬉牡蠣屋 (中環)
中環些利街2-4號LL Tower3樓
🈺營業時間:星期一至日 12:00-15:30,17:00-22:30
▪️美味指數:😋😋😋😋😋
▪️餐廳環境:✨✨✨✨✨
▪️服務質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
#中環美食 #喜多嬉牡蠣屋 #生蠔放題 #懷石八品
2024-06-09 0 瀏覽
放假諗住放縱一下食餐好嘅😆 我就揀咗去中環喜多嬉嘅任食生蠔放題😍$538 特選生蠔放題(2小時)呢個set勁抵,一個價錢已經包咗生蠔、焗蠔、串燒任食,同埋飲品任飲,仲有其他唔同嘅菜式,睇我樓下詳細介紹啦🫶🏻時令海鮮湯🦐一坐低店長就上咗個時令海鮮湯俾我哋,佢用茶壺同茶杯上,好精緻😍 入邊仲有好多唔同嘅海鮮,好似蝦同蜆肉咁🥰 仲用咗蠟燭坐熱佢好細心❤️喜多嬉時令懷石八品🍱呢個同樣好精緻, 有八款唔同嘅前菜,醃蕃茄仔、蟹肉昆布、帆立貝三文魚刺身、燒白鱔、免治雞肉棒、燒明太子配薯蓉、吞拿魚蓉、蟹肉啫喱,我自己就最鍾意蟹肉啫喱,因為佢個賣相好靚,加上用高湯整成啫喱,配上蟹肉,口感好豐富🫶🏻任食喜多嬉生蠔🦪(可選柚子啫哩/辣椒蘿蔔蓉/蔥花/昆布漬/雞尾酒汁)我自己就最鍾意柚子啫喱,酸酸甜甜嘅味道同生蠔好夾👍🏻 我平時唔鍾意食蔥花,但估唔到同生蠔食起上嚟嘅味道又會咁balance🫶🏻任食焗蠔🦪(可選清酒煮/蒜味/辣蒜/麻辣/芝士/冬陰功)推介蒜味同埋辣蒜,酸味令到焗蠔更加突出,而焗過嘅蠔口感食落去更加Juicy❤️任食時令串燒、炸物、小食另外佢仲有好多唔同嘅串燒,炸物可以叫,我哋就叫咗幾款唔同嘅串燒🥰牡

時令海鮮湯🦐

喜多嬉時令懷石八品🍱

任食喜多嬉生蠔🦪
(可選柚子啫哩/辣椒蘿蔔蓉/蔥花/昆布漬/雞尾酒汁)

任食焗蠔🦪

任食時令串燒、炸物、小食

牡蠣茶漬飯/手廷烏冬
主食都可以揀其中一款,我就揀咗烏冬,唔好睇佢細細份,裏便都超多蠔👍🏻

飲品任飲&甜品一份
飲品都有超多選擇加,有乳酸飲品、梳打、又有茶可以揀❤️
2024-06-05 14 瀏覽
曾位於中環擺花街有一間任食日本生蠔的餐廳!自從這間餐廳離開了擺花街之後,就一直食唔返,原來餐廳搬左去中環(近半山自動電梯)附近差唔多一年!現在除了可以任食日本生蠔,串燒之外,仲有懷石料理,未來日子又可以繼續“蠔”食中環!餐廳品牌:價錢方面:$438起就可以任食生蠔,性價比高一向都係小強一直嘅飲食宗旨,唔好以為這個價錢,這間餐廳就平平無奇,其實這間餐廳在日本有一個牡蠣養殖場,已經有六十多年嘅歷史!主要盛產高品質牡蠣(即係大家認識嘅生蠔)除此之外更獲獎無數!去年首次來港開設第一間,亦是唯一一間嘅居酒屋!這間小小嘅居酒屋,來頭不小!這間小小嘅居酒屋,原來係來自日本具有世界自然遺產之稱的,#岡山縣 笠岡諸島之 #北木島 的 #喜多嬉牡蠣屋 !#北木島喜多嬉牡蠣養殖場 歷史悠久,主要盛產高品質牡蠣(生蠔)培育出來的美味牡蠣。更被日本多家米芝蓮級餐廳選用!喜多嬉牡蠣更獲得 2022年度 OMOTENASHI SELECTION 大獎,絕對係信心嘅保證,並以岡山縣牡蠣輸出協會香港代表身份,提供來自岡山縣的新鮮生蠔!就算任食,大家也不怕會肚痛。環境方面:新舖全日式裝修,以前舊舖經常無位食唔到,又唔可以

餐廳品牌:

環境方面:
新舖全日式裝修,以前舊舖經常無位食唔到,又唔可以約太多人去食!原因除了餐廳好食抵食,導致經常高朋滿座之外,第二個原因就是舊舖頭面積太細,容納不了太多人!現在新舖比舊鋪面積更加大,可以容納的人比以前多,這樣就算一大班開party也唔係問題!

食物方面:

套餐分2種
$438 生蠔放題(2小時)
$538 特選生蠔放題(2小時)
到底兩個套餐有咩分別呢?
$438 生蠔放題(2小時)
時令海鮮湯
這個海鮮湯用日本茶具器皿盛載,儀式感滿滿!唔好以為只是得外表,海鮮湯很鮮甜,滿滿的海鮮也可以食,作為前菜超正!

喜多嬉時令懷石八品
是令刺身
牛油果吞拿魚蓉
大根煮雞肉棒
明太子薯蓉
車釐茄(梅子漬)
醋漬青瓜配魚肉
柑橘柚子羊羮
龍蝦肉鮮白鰻

懷石是日本很常見的高檔菜色,這裡的每一道菜,都很精緻很美味,而這裡使用的餐具,器皿,又或者是食物的擺盤,都很像一盤藝術品!進食之前,服務員會解釋每一道菜,食嘅次序,無論是由開胃前菜,以至刺身,濃口味嘅肉,都很講究!

任食喜多嬉生蠔
(可選柚子啫哩/辣椒蘿蔔蓉/蔥花/昆布漬/雞尾酒汁)
生蠔用上新鮮日本直送嘅北木島喜多嬉生蠔,鮮甜香滑,配上特製的配料,除帶出生蠔嘅鮮味!仲很有層次感!嫌一隻唔夠喉?唔驚,話明放題,生蠔任食唔嬲,重點係,無論你吃再多,也不會感到滯膩嘅感覺!我一個人就叫左2打,信心嘅保證,保證大家多食都唔會肚痛!

(可選清酒煮/蒜味/辣蒜/麻辣/芝士/冬陰功)
焗蠔方面,同樣新鮮!多種焗法!帶出蠔的不同味道!

任食炸物、小食
多款炸物及小食都係任食,每一件炸物都炸到金黃色,脆卜卜!很邪惡呀!

牡蠣茶漬飯/手廷烏冬(任選)
飲品任飲(15種):包括可樂,泡茶,梳打,柚子蜜等,喜歡飲生啤的朋友,仲可以選擇(+$58)生啤放題

$538 特選生蠔放題(2小時)
除了以上所有食物之外,還加上
任食時令串燒 + 甜品
時令串燒(14種):包括雞翼串,五花肉串,羊肉串,冬菇等全部任飲任食!絕對可以滿足你嘅胃!

整體來說:以這個價錢食到以上所有食物,絕對是性價比超高!絕對值得推薦!
  • 牡蠣茶漬飯/手廷烏冬
  • 喜多嬉生蠔
今次我地過到黎中環食呢個懷石料理,我一早就book定位,帶老婆黎食餐好既比個驚喜佢,事關我地都少黎中環食野,黎到中環順便黎行下HBX睇Humanmade既衫😎我地上到黎,一出lift就已經全層都係餐廳,環境唔錯,店員都好欣勤,一坐低已經過幫我地寫左野飲先,之後隨即就陸續上菜😋呢度基本上叫做一味走天涯,有兩個餐,一款就係包埋任食串燒,另一款就係唔包,我一場黎到話明要食好既,梗係叫埋串燒啦,兩個餐相差$100😉生蠔放題2小時($438)特選生蠔放題2小時($538)時令海鮮湯首先黎到既係海鮮湯,細細碗作為前菜,味道鮮甜,仲有d蝦同蜆食,擺放都好優雅,用茶壺裝下面有蠟燭熱住d湯🫖喜多嬉時令懷石八品黎到主要既懷石八品,店員好耐心講解每一味既名稱,同埋教我地由順時針起由梅子漬車厘茄、醋漬青瓜伴蟹肉、時令刺身、燒白鰻、大根煮手打雞肉棒、明大子芝士薯蓉、牛油果醬伴吞拿魚蓉,到中間既柑桔柚子龍蝦肉羊羹既次序去食,呢盤八品無論賣相定係味道都係一流,食完呢個就進入任食既環節啦😆呢度既蠔有分生蠔同焗蠔,每次要叫半打起跳,分別都有唔同口味🦪任食喜多嬉生蠔生蠔原來都有咁多款味,柚子啫哩/辣椒蘿蔔蓉/蔥花/昆布潰

生蠔放題2小時($438)
特選生蠔放題2小時($538)

喜多嬉時令懷石八品

任食喜多嬉生蠔
生蠔原來都有咁多款味,柚子啫哩/辣椒蘿蔔蓉/蔥花/昆布潰/雞尾酒汁,總共5款,再加一隻原味岩岩好半打試曬全部,d蠔質素好高,有海水味,又夠肥美,食原味已經夠正,其他口味就按自己喜好選擇encore🙌🏻

任食焗蠔
焗蠔方面都有好多口味,清酒煮/蒜味/辣蒜/麻辣/芝士/冬陰功,總共6款,佢既蠔質素同生蠔一樣咁好,焗蠔我就比較鐘意蒜蓉同芝士,呢兩個配搭我覺得最正😍

任食時令串燒、炸物、小食
串燒既選擇都有好多,佢地會提供埋調味粉比客自己再落,本身熱辣辣即叫即燒,再自己落粉,夠曬惹味🍡🍢🔥

小食都有好多款日式小食,比較出色既有牛肉他他同煎餃子,牛肉他他本身少食,個醬少少酸,又幾好味,煎餃子個火侯岩岩好,唔會太濃,個餡料又好食🥟

牡蠣茶漬飯/手廷烏冬
黎到尾聲會有一碗茶潰飯或者烏冬奉上,呢度既烏冬相對幼身,口感似拉麵,味道係烏冬,又幾新奇🤪

甜品柚子芝士蛋糕
最後以一件柚子芝士蛋糕作結,個柚子味幾濃,仲有d果肉係入面🍰

飲品方面都應有盡有,梳打,汽水,冷泡茶,熱飲都係任飲,如果有興趣飲酒,SAPPORO 生啤放題$58,酒精盛宴(包括果酒/梅酒/燒酎)$88🍻

呢間餐廳真係高質,老婆食得好開心,我自己就覺得佢比起日式放題店價錢唔算差好遠,但係環境,員工服務,串燒質素都高幾班,呢度就會有蠔食,而放題店就有刺身,如果冇特別鐘意食刺身,過黎呢度食係個好選擇😄
2024-05-28
  • 牡蠣茶漬飯/手廷烏冬
  • 梳打
  • 甜品
今日選了538特選生蠔放題2小時的套餐,超多野食,好開心😀。時令海鲜湯—係用茶壺🫖裝住倒落杯仔慢慢飲,濃湯好甜;仲有配料係內面架。喜多嬉時令懷石八品—打卡一流,8款食物要由淡口食到濃味食材。最鍾意吞拿魚蓉款式❤️特別既食物係一個似嶡餅既食物原來係蝦肉係入面同埋係鹹既!任食喜多嬉蠔🦪生蠔(可選柚子啫哩/辣椒蘸蘿蔔蓉/蔥花/昆布漬/雞尾酒汁)任食焗蠔(可選清酒煮/蒜味/辣蒜/麻辣/芝士/冬陰功)生蠔同焗蠔都各有特色,生就口感嫩滑有即溶既感覺,個人偏愛柚子啫哩幾fresh!熟就夠惹味,都係蒜味/辣蒜經典口味最正!任食時令串烧、炸物、小食串燒有幾款配味粉可以自由落,提一提味。串燒炸物熱烘烘好好味,又香皮又脆;款式又多選擇!牡蠣茶漬飯/手延鳥冬有埋主食好滿足😌飲品任飲&甜品一份

任食喜多嬉蠔🦪
生蠔
(可選柚子啫哩/辣椒蘸蘿蔔蓉/蔥花/昆布漬/雞尾酒汁)
(可選清酒煮/蒜味/辣蒜/麻辣/芝士/冬陰功)

任食時令串烧、炸物、小食

牡蠣茶漬飯/手延鳥冬
有埋主食好滿足😌

飲品任飲&甜品一份
2024-06-02 10 瀏覽
週年快樂之《喜多嬉牡蠣屋》 🩵今晚老公帶我黎左中環蠔食放題,呢度生蠔熟蠔都係任食架✨沿住中環長電梯一落就到,地點非常方便套餐有喜多嬉生蠔、焗蠔、時令串燒、炸物、小食都係任食架,有兩個價錢套餐選擇,餐廳有兩款生蠔放題套餐可以選擇,分別係$438同埋$538,$538套餐多左串燒任嗌,我地當然揀左$538套餐啦,套餐連嘢飲都係任飲,不過我地加左$58任飲生啤高興下首先餐廳上左個茶壺海鮮湯,顏色清澈呈金黃色,鮮甜味十足,味道唔會好咸飲落好舒服之後餐廳會上一個【前菜8品】,呢款物品就唔係任食嘅,不過擺盤相當吸睛打卡一流,而且幾好食【前菜8品】🥢梅子漬車厘茄🥢醋漬青瓜拌蟹肉🥢時令刺身🥢燒白鰻🥢大根煮手打雞肉棒🥢明太子芝士薯蓉🥢柚子羊羹配龍蝦肉🥢吞拿魚蓉配魚子嚟到生蠔呢part,生蠔有六款味道選擇,店員建議我哋頭 round 每款嗌兩隻試一試味道先,生蠔食落新鮮,我最怕食Creamy嘅蠔,而餐廳嘅蠔鮮甜而爽口帶有海水味,而味道我哋較為喜歡就係昆布漬味道,昆布微咸味道令到隻蠔更加鮮甜小食推介🥢牛肉他他,同一般他他唔同,佢唔係一個撻咁,而係一塊塊牛肉,而且牛味好濃口感仲好嫩串燒有14款可以揀,仲一啲都
週年快樂之《喜多嬉牡蠣屋》 🩵

🥢大根煮手打雞肉棒
🥢明太子芝士薯蓉
🥢柚子羊羹配龍蝦肉
🥢吞拿魚蓉配魚子

串燒有14款可以揀,仲一啲都冇令我失望,即叫即燒,上到枱熱辣辣,而且冇over cook,餐廳提供多款調味比客人用,可以調校最啱自己嘅口味

食到差唔多套餐仲有牡蠣茶漬飯/手廷烏冬
食咗咁多蠔,到最後食返碗茶漬飯或者烏冬暖吓個胃真係好舒服

最後甜品,芝士蛋糕同埋朱古力蛋糕,餐廳知道我哋係慶祝周年仲寫左字比我哋打卡🩵好貼心

2024-06-02 11 瀏覽
店名: 喜多嬉牡蠣屋地址: 中環些利街2-4號LL Tower3樓香港站 C 出口,行9分鐘環境: 4/5價錢: 4/5味道: 4.5/5網上見到依間大熱嘅生蠔🦪放題,話品質好又多款式,於是就專登約朋友試吓🥰🫰🏻我哋選左特選生蠔🦪放題,仲包埋串燒放題,任食2小時😋特選生蠔放題 ❤️❤️❤️❤️❤️$538時令海鮮湯海鮮湯用燒壺裝住,飲嘅時候倒落杯仔度飲,十分別緻 😋湯味濃郁香甜,作為前菜一絕🤤🤤懷石八品外觀精緻😝打卡一流💓職員仲會逐一介紹食法首先食車厘茄,然後青瓜伴蟹鉗,十分開胃😋再跟著就係時令刺身 - 三文魚同帆立貝🫶🏻下一道就係燒白鱔🤤肉質彈牙,外皮香脆雞肉串肉質滿滿,蘿蔔十分入味明太子芝士撈上焗薯蓉😝鹹香味剛好的牛油果吞拿魚蓉份量十足👍🏻第一次嘗試食蟹肉羊羹,啫喱滑溜,十分清甜‼️跟著就到主菜 --- 任食生蠔、焗蠔🦪 不論生蠔、焗蠔都有好多吾同嘅口味,每一隻都非常肥美,完全沒有腥味👍🏻真材實料各種味道都試下,生蠔最喜歡係清新之選柚子啫哩同雞尾酒汁😝焗蠔方面,最中意香口惹味嘅蒜味同辣蒜,超過癮🤤串燒就點左雞腿肉串、冬菇、翠玉瓜etc… 超級 juicy😝 仲叫左味醂魚乾~食落鹹香味十足最後仲
店名: 喜多嬉牡蠣屋

地址: 中環些利街2-4號LL Tower3樓
香港站 C 出口,行9分鐘

環境: 4/5
價錢: 4/5
味道: 4.5/5

特選生蠔放題 ❤️❤️❤️❤️❤️

再跟著就係時令刺身 - 三文魚同帆立貝🫶🏻
下一道就係燒白鱔🤤肉質彈牙,外皮香脆
雞肉串肉質滿滿,蘿蔔十分入味
明太子芝士撈上焗薯蓉😝鹹香味剛好的
牛油果吞拿魚蓉份量十足👍🏻
第一次嘗試食蟹肉羊羹,啫喱滑溜,十分清甜‼️

跟著就到主菜 --- 任食生蠔、焗蠔🦪

最後仲分別可以食一碗牡蠣手廷烏冬/茶漬飯,特別喜歡烏冬麵條,超有嚼勁,真係滿載而歸‼️

甜品係一件柚子芝士蛋糕,柚子味道十分解膩,為晚餐畫上完美句號😝😝