2020-06-24
今日約咗朋友去食韓燒,我覺得呢間韓燒比較正宗,所以介紹朋友一齊再去食,今日好彩唔使等位,好快就入得。食韓燒唔少得緊係有幾碟泡菜啦,我鍾意佢呢度嘅辣泡菜,佢真係好辣,又夠爽口,我地食完再encore多一碟。我地點咗喜來烤肉、牛肋骨肉、拌冷麵、海鮮泡菜煎餅同紫菜飯團。喜來烤肉係呢度嘅必點菜,佢醃得好入味,薄薄嘅牛肉醃滿秘制醬汁,燒幾秒已經啱啱好熟,肉質一d都唔韌。而牛肋骨肉嘅肉質係有趙口,但又唔係韌,咬落去有肉汁爆出黎,都幾好食。拌冷麵個湯底係血紅色,以為好辣,但又唔係,飲落都幾清新,配埋蛋同番茄,食完可以減吓食完燒肉嘅肥膩感。海鮮泡菜煎餅,入面勁多泡菜,不過又唔係好辣,個餅底煎到好脆,似足喺韓國食嘅味道。最後叫咗紫菜飯團做結尾,雖然30蚊,但份量都唔少,有8個小飯團,d紫菜好脆口,飯團都幾結實,幾好食。