2025-05-14
發現咗間私房火煱店!!最近成日和朋友食火鍋。但大部分都係集團火鍋店,終於比我發現咗油麻地有間私房火鍋店《唐坊火鍋私房菜》我哋喺openrice 訂位仲有優惠,OP2人套餐「港式養生火鍋二人晚市套餐 $678」,套餐有:**唐老鴨燉湯:湯內有全鴨,配埋白蘿蔔。由於已燉咗4、5個小時,所以鴨肉、蘿蔔已經好腍甜,我最鍾意食湯渣,老闆娘好熱誠介紹呢個湯,叫我哋飲咗一碗湯,先開始打邊爐。呢個湯真係有料到👍非常鮮甜。**響鈴(細):即叫即炸。好香口。就咁食都咁好味** 手切封門柳(細):肉質鬆軟,唔韌,牛肉味濃👍**海鮮盆(鮑魚、大蝦、沙白、大元貝、鯇魚片及蜆)鮑魚夠大隻,好腍。蝦🦐夠結實。用竹籤串起夠方便。其他海鮮都好新鮮。**三寶丸(蝦、花枝、牛):3款丸都係手打、夠新鮮彈牙。**韮菜餃拼蟹肉餃:皮薄餡夠新鮮,蟹肉好香。**田園雜菜籃(粟米、生菜、油麥菜、娃娃菜):每款疏菜都有少少,勝在夠新鮮,淥一淥已好好味。**手打烏冬:真係好滑好新鮮彈牙,本來已好飽,忍唔住食哂。**竹蔗茅根水:清甜解渴。**甜品(奉送):椰汁官燕,食落一絲絲燕窩,唔太甜,好香椰子味。好味。
套餐有:
**響鈴(細):即叫即炸。好香口。就咁食都咁好味
** 手切封門柳(細):肉質鬆軟,唔韌,牛肉味濃👍
**三寶丸(蝦、花枝、牛):3款丸都係手打、夠新鮮彈牙。
**韮菜餃拼蟹肉餃:皮薄餡夠新鮮,蟹肉好香。
**手打烏冬:真係好滑好新鮮彈牙,本來已好飽,忍唔住食哂。
**竹蔗茅根水:清甜解渴。