2017-09-02
抓住暑假最後的尾巴,同寶貝仔搵好嘢食!佢最愛食甜品,於是上網搜尋一下荃灣有乜好嘢食!突然醒起之前經過荃灣千色店,見到一間裝修好吸引嘅天鵝餐廳,於是決定帶仔仔去試吓!六點鐘便去到餐廳,喺門口啊仔已經擺定甫士影相!估唔到男孩子都咁鍾意隻天鵝,仲咁橋我哋坐正摩天輪裝飾擺設嘅旁邊,成晚可以望住呢個幸福摩天輪,感覺真係好幸福啊!當我地喺度選擇食乜嘅時候,嗰本Menu成本雜誌咁,圖文並茂,款款食物都影得好吸引 ,搞到我哋有選擇困難症!好彩個侍應哥哥主動來介紹食物,D意粉主菜一般都係$100以內,但係我哋就睇中一個最貴嘅黑松露海膽蟹蓋龍蝦汁焗飯,雖然要$178,但係我哋只打算食一個主菜,加一個甜品,所以決定叫一個貴少少嘅都無所謂!主菜一上枱,我哋兩個即刻嘩一聲叫咗出嚟,真係色香味俱全!放低即刻聞到黑松露醬同龍蝦濃汁嘅香味,第一啖食落去個加州海膽好新鮮,加埋黑松露醬真係好夾 !個飯裏面夾雜着蟹肉同雜菌,加上香濃的龍蝦汁,飽滿嘅珍珠米分外好味!呢個主菜勁讚!👍👍👍甜品方面,我哋叫咗一個愛心窩夫及一杯榛子朱古力!榛子朱古力喺Menu裏面係拉咗一隻天鵝嘅圖案,但係上枱嘅時候竟然係一個好可愛嘅公仔樣,可能知道
榛子朱古力喺Menu裏面係拉咗一隻天鵝嘅圖案,但係上枱嘅時候竟然係一個好可愛嘅公仔樣,可能知道係小朋友特登拉一個卡通圖案!搞到囝囝好開心!
愛心窩夫裏面有士多啤梨雪糕同曲奇妙趣雪糕,份量之大嚇咗我地一跳,睇落去應該四個人都食唔晒!
你問我好唔好食,我都唔識答你!大家睇相啦!
天鵝餐廳嘅環境好溫馨浪漫,無論主菜同甜品我哋都非常滿意,能夠為暑假畫上一個完美的句號!