2017-07-17 1781 瀏覽
表妹一向都好中意食日式燒肉。今晚正正係佢生日, 所以係網上搵左間評價比較高既日式燒肉餐廳同佢賀生。餐廳內既裝修佈置都偏向日系, 而且更設有VIP房, 4-6人檯既間隔卡位, 私隱度算做得幾好。而且抽氣系統亦做得唔錯, 完全沒有油煙焗促感。 呢度主打牛, 所以牛既款式較多, 但亦有少部分豬肉同雞肉等選擇。今晚壽星女發板, ORDER左三碟牛、一碟豬同兩杯野飲慢慢嘆~ ORDER後, 侍應送上每人一碟沙律菜做前茶, 不過落得太多醋, 味道有點過酸 野飲方面, 呢度都有多款酒類飲品選擇~ 很快, 燒肉已經一碟碟送上, 可以開爐準備燒囉~ 單看呢度既牛肉色澤、賣相, 已經非常新鮮, 不是雪了幾天, 表面有雪氣的下等貨。【日本產和牛肩眼】HK$225平時係出面食, 一般既口感都係極具咬口, 而呢度既咬口感沒有太明顯, 唔會硬到要用力趙果種。味道上牛味同牛脂味都好出。【特選日本產和牛肉眼】HK$550店方選擇左將肉眼切片, 而不切成肉粒, 避免左燒後肉質為實, 切片既好處係減少左肉眼既咬口度, 而且比較易控制生熟程度。 燒至7成熟, 入口出奇的鮮嫩juicy, 比起牛肩的牛脂更加豐富!!【熊本厚切

野飲方面, 呢度都有多款酒類飲品選擇~

很快, 燒肉已經一碟碟送上, 可以開爐準備燒囉~

【日本產和牛肩眼】HK$225

【特選日本產和牛肉眼】HK$550

【熊本厚切豚腩肉】HK$180
熊本厚切豚腩肉

日本味噌跟肉同時一齊燒, 個醬汁甜甜地, , 而且醃得相當入味。出奇地原來呢度除左主打牛外. 連呢款肉都非常出色~

【日本產和牛上牛排肉】HK$205
日本產和牛上牛排肉

口感同樣好林, 但相對之前兩款牛, 呢款既牛脂比較少

整體黎講, 雖然價錢比較貴, 但質素真係有返咁上下水準, 我同表妹都非常滿足, 唔錯~
日本產和牛上牛排肉
2017-07-17 1229 瀏覽
這間新開不久的日本燒肉餐廳口啤不錯,於是就襯星期日來到尖沙咀一試其午市然後再去逛街。點了一個//豪華燒肉二人餐(2人用) $420// 於12.55pm 前結賬及離座還會有9折呢!全部午餐有附送咖啡或紅茶,或+$12改日本汽水,所以就加了$24點了《巨峰汽水》和《乳酸汽水》。有沙律、前菜、日本米白飯、湯先來《沙律菜配柚子酸汁》,爽口開胃。然後再來《和牛配漬物》、麵豉湯及白飯。美味的豪華盤上有特選和牛牛排肉(右邊)、和牛上牛排肉(左邊)、和牛壺漬牛排、 日本產雞腿肉、大蝦、魷魚和帶子。先燒放在壺內的《和牛壺漬牛排》,牛排果然夠大塊,所以隨盤亦附上交剪。牛排薄身因此兩面各燒8-10秒就已經足夠。此牛排本身已有調味所以不而蘸燒肉汁都已經味道足,牛味亦濃又汁潤。再燒《特選和牛牛排肉》,此牛排脂肪較多亦分佈平均,沒有調味亦牛味十足,入口即溶,愈是慢嚼愈多肉汁。《和牛上牛排肉》,此肉排比特選和牛牛排肉少脂肪及有嚼感,但仍然入口溶化,牛味香濃。《帶子》連殼燒,我新並輕輕倒了壺內的肉汁於殼內作提味。帶子軟腍鮮味,十分嫩滑。《大蝦》真的很大隻,蝦身肉多結實彈牙,肉質通透,而蝦頭的蝦膏多又鮮甜香濃,加倍惹

有沙律、前菜、日本米白飯、湯

《大蝦》真的很大隻,蝦身肉多結實彈牙,肉質通透,而蝦頭的蝦膏多又鮮甜香濃,加倍惹味。

《魷魚》完全不韌,每口都軟腍鮮味。

《日本產雞腿肉》
雞腿肉已調味,雞肉嫩滑,加上蔥花更提味。

環境:有獨立卡座,令人有私人空間感,色系柔和。今天我坐的位置正好能看著日本老師傅在準備食材,感覺地道。

服務:有禮貌,令人舒服。
2017-07-16
2017-07-16 839 瀏覽
今晚同好友慶祝生日,知佢中意食牛~所以專登search openrice,搵間好d既餐廳同佢食 =]search 左幾間,決定就黎尖東希爾頓大廈既"和牛燒肉‧純" 試下啦!一坐低,點餐後,就有沙律作前菜~沙律入面有好多材料,eg. 紫菜、青瓜、生菜等..…雖然冇沙律醬,不過加入少少醋,食落好開胃! 我地點左3款牛同1款豬~有特選日本產和牛肉眼、特選日本產和牛牛排肉、和牛赤身肉、熊本厚切豚腩肉~ ♥ 特選日本產和牛肉眼 ♥脂肪比例均勻,顏色粉嫩,燒完食有入口即溶的感覺,正! ♥ 特選日本產和牛牛排肉 ♥牛排肉的牛肉脂肪紋理同樣分佈均勻,燒完放入口,食到味道極鮮嫩! 水準絕對媲美日本食既和牛,估唔到香港都食到 =] ♥ 和牛赤身肉 ♥呢款牛相比頭先果2種,更少脂肪~味道咸香,滋味! ♥ 熊本厚切豚腩肉 ♥食左3款牛,當然都要試試豬~呢個熊本厚切豚腩肉肉身較厚,所以燒既時間要耐少少,燒起食落好 juicy,唔錯! 我地仲點左一杯梅酒同一杯橙汁~ overall 朋友都好滿意今晚餐飯~小評:味道:★★★★★環境:★★★★★服務:★★★★★衛生:★★★★★抵食:★★★★☆
今晚同好友慶祝生日,知佢中意食牛~

一坐低,點餐後,就有沙律作前菜~
沙律入面有好多材料,eg. 紫菜、青瓜、生菜等..…
雖然冇沙律醬,不過加入少少醋,食落好開胃!

我地點左3款牛同1款豬~

♥ 特選日本產和牛肉眼 ♥

脂肪比例均勻,顏色粉嫩,燒完食有入口即溶的感覺,正!

♥ 特選日本產和牛牛排肉 ♥

水準絕對媲美日本食既和牛,估唔到香港都食到 =]

♥ 和牛赤身肉 ♥

呢款牛相比頭先果2種,更少脂肪~
味道咸香,滋味!

♥ 熊本厚切豚腩肉 ♥

食左3款牛,當然都要試試豬~
呢個熊本厚切豚腩肉肉身較厚,所以燒既時間要耐少少,
燒起食落好 juicy,唔錯!

我地仲點左一杯梅酒同一杯橙汁~

overall 朋友都好滿意今晚餐飯~

小評:

抵食:★★★★☆

2017-07-16
生日
2017-07-10 725 瀏覽
星期三晚,和朋友HAPPY HOUR時間在尖東吃美食。完成手頭上的工作後,為了放鬆心情,於是找了一間坐得舒適,可以盡情傾談的地方----和燒牛肉純。店的名字頗特別,不知道是不是想突出這裏可以吃到日本純正的牛和,所以名字有個「純」。我們點完餐後,立刻有沙律作為前菜。這裏的沙律份量頗多,有紫菜、青瓜、生菜……基本上和其它食店中的沙律材料差不多,只是這裏的沙律較原味,加入了鹹度適中的醋便完成,沒有加入濃郁的沙律醬,所以更健康,以及更能品嘗新鮮的蔬菜味。我們一邊吃沙律,一邊談天說地。不久,我們點的特選日本產和牛肉眼就上桌了。這部份的牛肉厚薄切得適中,整盤的牛肉份量差不多有男士伸開的手掌般大。把牛肉燒好後,放到碟子上,可以加入鹽或檸檬汁,也可以醮日本醬油吃。加入檸檬味道較清新,但也麻煩一些;加入較粗鹽粒,又會弄髒手;醮日本醬油來吃,就方便我這般喜歡簡單的人,而且日本醬油味道鮮美,配上熱辣辣的燒和牛,一入口不能停。接着,我們又試了日本產和牛肩眼和日本產和牛上排肉。牛上排肉切成長方形,上面的牛肉脂肪紋理分佈均勻,沒有什麼肥膏,燒好的和牛上排肉,入口即化,其實就算不加入醬料,立刻放進口中,味道也極鮮嫩

我們點完餐後,立刻有沙律作為前菜。

特選日本產和牛肉眼
接着,我們又試了日本產和牛肩眼和日本產和牛上排肉。
日本產和牛上排肉
牛上排肉切成長方形,上面的牛肉脂肪紋理分佈均勻,沒有什麼肥膏,燒好的和牛上排肉,入口即化,其實就算不加入醬料,立刻放進口中,味道也極鮮嫩。
和牛上排肉
和牛肩眼是切得較薄身的一款肉,燒好後,牛味濃郁。
和牛肩眼
此外,我們特別要了熊本厚切豚腩肉,豬和牛都試試。這款肉因為肉身較多汁,因此燒的時間較長,表面燒得有一點焦最好吃,把它和白飯一起吃是最夾的。
熊本厚切豚腩肉
總的來說,這些和牛,不理什麼部份都是入口即融,牛味十足,喜歡吃牛的朋友絕對不能錯過。
2017-07-05
日本產和牛上排肉
和牛上排肉
和牛肩眼
2017-07-07 391 瀏覽
「純」其實已經係東京開咗超過 15 年,提供日本各種最優秀嘅和牛。最近更在香港開設海外分店,希望將美味嘅日本牛肉帶俾香港嘅朋友。今次我就同朋友中午試吓佢哋牛肉啦,估唔到真係好好食。午餐有非常多選擇,而且價錢亦好大眾化。今次就叫咗和牛涮涮鍋定食、三色和牛定食,當中更可以自選杯裝飲品。午餐定食套餐包括有:沙律、泡菜、味噌湯 、白飯。三色和牛定食每款和牛各有三件,肉質紅粉,脂肪分佈非常平均。輕輕燒到兩邊焦香即可食用,套餐有多款醬汁選擇。每塊燒肉配上日本珍珠米煮成的白飯一齊,煙韌米飯來送燒肉真係一絕。和牛涮涮鍋涮涮鍋內有多款材料,菌類、蔬菜、豆腐等用材新解,蔬菜亦好鮮甜。和牛份量都幾多,而且佢個脂肪分佈非常之高,食落非常甘香,牛味濃厚。套餐亦包一杯餐飲,可以選擇日本蘋果汁,清新而且唔會太甜,唔錯。
今次我就同朋友中午試吓佢哋牛肉啦,估唔到真係好好食。
午餐有非常多選擇,而且價錢亦好大眾化。
午餐定食套餐
包括有:沙律、泡菜、味噌湯 、白飯。
三色和牛定食
每款和牛各有三件,肉質紅粉,脂肪分佈非常平均。
輕輕燒到兩邊焦香即可食用,
套餐有多款醬汁選擇。
每塊燒肉配上日本珍珠米煮成的白飯一齊,
煙韌米飯來送燒肉真係一絕。
和牛涮涮鍋
涮涮鍋內有多款材料,菌類、蔬菜、豆腐等
用材新解,蔬菜亦好鮮甜。

和牛份量都幾多,而且佢個脂肪分佈非常之高,
食落非常甘香,牛味濃厚。
套餐亦包一杯餐飲,可以選擇日本蘋果汁,
清新而且唔會太甜,唔錯。
2017-07-06 319 瀏覽
未知是否因為曾經被TBB介紹過這間日式燒肉店, 雖然是假日的下午時段, 但也有無數客人下午來到吃燒肉。可能因為位於尖東吧! 坐下不久也有無數客人內進原先以為所有客人都是過來吃燒肉. 一看之下, 中午飯除了可以吃燒肉之外還有定食套餐, 不過一心來這裡吃燒肉, 當然不能錯過! 雖然是燒肉店, 但是餐廳內完全沒有半點油煙, 通風系統處理得很好! 豪華燒肉二人套餐 $420雖然看似份量很少但其實很夠吃! 套餐有前菜, 沙律及味噌湯味噌湯入口很舒服, 啖啖味噌香但不會過分搶奪海藻味牛舌很軟熟, 咸咸香香極為惹味😋 這家日本燒肉店標榜進口和牛肉, 當中以佐賀牛最為出名! 雖然這個豪華燒肉套餐並不是佐賀牛, 但燒肉的質素卻不能看小! 肉質相當粉嫩的和牛牛排肉 及 和牛上牛排肉, 是這個套餐最名貴的兩款牛肉排顏色相當粉嫩, 脂肪比例極之細膩, 當中其中一款吃下有入口即溶的感覺! 😍另一款具有牛肉香, 油脂與肉盡現黃金比例! 🤤🤤🤤想不到在香港也可以吃到那麼好吃的日本燒肉, 令我開始想念日本當地了😭大蝦彈牙富有口感, 但未知是否因為燒得過熟關係已缺少了一份鮮味. 最後介紹和牛壺漬牛排, 兩大塊的壺漬牛排
可能因為位於尖東吧! 坐下不久也有無數客人內進
豪華燒肉二人套餐 $420
雖然看似份量很少但其實很夠吃!
套餐有前菜, 沙律及味噌湯
味噌湯入口很舒服, 啖啖味噌香但不會過分搶奪海藻味
牛舌很軟熟, 咸咸香香極為惹味😋
另一款具有牛肉香, 油脂與肉盡現黃金比例! 🤤🤤🤤
最後介紹和牛壺漬牛排, 兩大塊的壺漬牛排
因為牛排有事先淹製, 味道較為香濃, 十分之適合用來送飯!
壺漬牛排內裏還有很多洋蔥, 已明火燒制的壺漬洋蔥當中帶點甜味, 很好吃的❤️😋😋😋

二人套餐分量剛剛好, 而且午餐的價錢頗為化算, 回頭率甚高!
題外話/補充資料: 中午12:45前結帳有9折優惠~
2017-07-02
2017-07-04 268 瀏覽
雖然過了自己的生日月但慶祝依然是要的這天朋友知道我很喜歡吃日式燒肉所以我地相約在這吃,吃飽再過旁邊的奇幻館拍照環境都不錯,播放著日式的音樂我們點了「豪華燒肉二人餐」 $420先來前菜,有牛舌及沙律牛舌用湯煮過,清甜入味配合沙律菜,酸酸的沙律汁,簡直是開胃菜主菜來了,排列得很美店員連燒肉汁、白飯和湯一起放下排得美美的盤上有特選和牛牛排肉、和牛上牛排肉、和牛壺漬牛排、日本產雞腿肉、大蝦、魷魚、帶子和牛牛排肉及和牛上牛牛排肉未燒時已看見肉質色澤十分粉嫩、油脂分佈都很多,放落燒網上燒,很快就已經熟透,非常惹味且Juicy日本產雞腿肉原本已用蔥及醬汁醃過,所以燒好後,雞肉好滑好入味。店員本身將蝦頭切開,所以蝦燒熟後,輕輕拆殼就已經食到旁邊的和牛壺漬牛排,壺裡面有大蔥牛排肉,所有材料放在壺內醃製,所以燒好不用蘸醬都好好吃青蘋果汽水、蘋果汁
雖然過了自己的生日月
但慶祝依然是要的
這天朋友知道我很喜歡吃日式燒肉
所以我地相約在這吃,吃飽再過旁邊的奇幻館拍照

環境都不錯,播放著日式的音樂
我們點了

「豪華燒肉二人餐」 $420

先來前菜,有牛舌及沙律
牛舌用湯煮過,清甜入味
配合沙律菜,酸酸的沙律汁,簡直是開胃菜

主菜來了,排列得很美
店員連燒肉汁、白飯和湯一起放下

青蘋果汽水、蘋果汁
2017-07-02
午餐
2017-06-05 645 瀏覽
甚少在香港吃和牛,個人覺得這店不會比在日本吃的和牛差很多。這次晚餐嘗了$1880的二人套餐,份量足夠,味道很好。但個人比較喜歡日本和牛餐廳那種以白飯配和牛的進餐的吃法,可能這樣比較能嚐到和牛的味道吧。是次套餐內的和牛炒飯在我們吃完和牛後才馬上做給我們,應該是不想客人把和牛跟和牛炒飯的味道混在一起吧?不過下次點套餐的話會記得要求他們早點把炒飯做給我們,不然光吃和牛口感好像有點肥膩?如果沒點套餐的話,單點白飯會比和牛炒飯更好,更能品嚐和牛的味道呢。最後是環境方面,環境清幽,座位亦坐得舒適,通風系統亦非常好。餐廳價錢稍貴,但這次的客人還是比較多的,除了BAR枱只有一位客人外,其他座位大多的坐了客人,雖然不用排隊等待入座,但還是建議預先預約,座位的位置會比較好,否則就應該要坐在店舖入口的開揚位置囉!

2017-06-03
2017-05-02 1475 瀏覽
Ever since a good friend of my treated me to a Japanese BBQ in Taiwan last week, I had been dying to have the same BBQ for a few days. I did some research and decided to come here to give it a try. Since it was only my boy and myself, we decided not to order too much. The cow tongues were overlooked by myself the first time so it was a bit chewy. Second round, I got it perfect and it was juicy. It was really thick but awesome in taste. The two different types of beef on the right hand side of t

The two different types of beef on the right hand side of the photos were great. The top ones literally melted in my mouth. My son's reaction (he is only 11) was "these are so nice! Can we get more?"

The ribeye looking thing were good but I think next time, I would not order the "set" anymore. I would go directly into that super tender beef only!

By the way, I think medium for the beef is perfect.

If you speak Japanese, I think many of the staffs there can also speak some. I would definitely go back there again.
2017-03-27 3323 瀏覽
Happy Friday加half day off, 當然要約埋老公食個靚lunch。基本上我地係香港係零燒肉, 因為一係唔好食, 一係貴到飛起, 所以通常都係去旅行個陣食既。但係呢一間既lunch set唔算好貴, 仲要話係和牛, 既然係咁咪試下囉, 好唔好都一餐啦。Lunch hour去到3pm, last order就2:30pm, 我地book左1:45pm, 黎到等一等執埋張枱就可以入座。雖然係1:45pm, 但都仲有唔少人係到食緊。環境唔錯, 美中不足係樓下裝修緊, 好多裝修既聲音破壞左。餐枱擺設簡單, 燒肉用的夾很精美, 同一般燒肉店的夾子很不同。我鍾情牛舌, 所以點既set入面一定要有。Lunch set 由$88起到$390(兩人份)都有, 如果要有牛舌, 都有三款選擇, 視乎你想試幾多款既牛啦。老公就心大心細, 因為佢覺得lunch叫一個set要二百幾蚊係好貴既, 既然係咁, 就等我幫你決定啦 (話晒好日唔食嘛)。結果我叫咗:1) $250: 純和牛三色牛排午餐 - 油脂好靚, 分佈均勻, 肉質軟腍, 入口已經溶化, 正 (如果份量多少少就好喇)。呢個價錢都值得食既

結果我叫咗:

1) $250: 純和牛三色牛排午餐 - 油脂好靚, 分佈均勻, 肉質軟腍, 入口已經溶化, 正 (如果份量多少少就好喇)。呢個價錢都值得食既, 但男人應該都唔會飽肚

2) $180: 燒肉三色拼盤(三款)午餐定食 - 日本和牛牛排肉 (半份), 日本和牛紅肉 (半份), 牛舌 (半份) - $180可以食三款牛, 三款口感都唔同, 最愛始終都係牛舌, 厚薄適中, 燒完食落爽爽

(基本上以上既牛都唔需要點醬汁都好好味)

午餐包括:

味噌湯 - 基本上唔鹹已經嬴左, 呢到既味噌湯勝利

沙律 - 酸酸甜甜十分開胃

小吃 - 紅蘿蔔絲外我都唔肯定係咩黎, 味道冇咩特別, 爽爽地既

白飯 - 飯好味, 軟綿香, 但好細碗
題外話/補充資料: 差唔多食完, 等緊餐飲既時候, 有2個女侍應係隔離執緊枱, 聲音頗大仲要夾雜住粗口, 難道你地見唔到仲有客人嗎?
2017-03-24
5 分鐘 (堂食)
2017-03-25 2475 瀏覽
即日預訂了一點半兩位,餐廳午餐開12-3pm,last order係2:30pm。餐廳環境很清靜,店內亦很寬敞,當日甚至帶了我們二人到六人位午膳。星期六都有lunch set選擇,我們點了牛排肉($120)及豚腩set($88)。點完餐後已即時上了沙律及前菜(牛舌),很有效率。好快牛排肉同豚腩就來了!黎和牛店最期待當然係牛啦。而我地叫既牛排肉比想像中失望,肉質算比較un...相反無太期待既豚腩搭配 蜜糖汁(?)真係好好味!有飯及麵豉湯搭配牛排肉及豚腩,套餐亦包一杯餐飲。職員全程服務態度好好,亦efficient!

餐廳環境很清靜,店內亦很寬敞
,當日甚至帶了我們二人到六人位午膳。

前菜-沙律
好快牛排肉同豚腩就來了!
黎和牛店最期待當然係牛啦。而我地叫既牛排肉比想像中失望,

有飯及麵豉湯搭配牛排肉及豚腩,套餐亦包一杯餐飲。
職員全程服務態度好好,亦efficient!
2017-03-25
前菜-沙律
2017-03-10 2486 瀏覽
早前見過網上推介這間的午市牛小排套餐,好似比晚市抵食得多,所以專程到尖沙咀品嚐。店內午市不算多顧客,環境寧靜,適合聊天見面。我們分別叫了一個牛小排同豬腩肉套餐😋豬腩肉套餐肥瘦各半,表面可見到油脂,好邪惡😋燒了後充滿油花,令人回味,而且價錢包含了沙律,味噌湯和飲品,也只是88元,超值!反而期待已久的牛小排比想像中令人失望,的確好有牛味,可惜肉質算比較靭,喜歡入口即溶的朋友會失望。總括而言,我強烈推薦這間燒肉店的午市套餐,CP值的確無得彈,一定是encore再encore的食店之一哦👏

• 豬腩肉
2016-12-18 8696 瀏覽
結婚兩週年,老公揀左呢間餐廳,話想試下啲牛,我都本來想揀個平餐再加其他,但係就無呢間餐廳嘅主菜-飛驒牛!所以,最後揀左個二人餐!頭盤,豚肉沙律,好好味,啲菜唔苦,個汁好開胃味噌和牛什菜(呢個係俾你睇完再由店員煮左先再拎嚟)三小碟主菜😍😍湯+和牛炒飯最後,甜品(應該係日本柿)總括嚟講,除左個炒飯(啲牛好炒到好老),同個甜品比較失望😅因爲喺呢到睇個甜品係雪糕,咁啱老公又唔食柿😂其他都好味,啲牛好正,雖然貴左啲,但值得一試😊Btw...呢到話餐廳服務態度麻麻,但今日去都ok,我地本身訂左尋日,後嚟打去改今日,佢地應該無改,仲喺尋日搵到我地紀錄,但今日無!之後店員都係咁講唔好意思,好好禮貌!還有,因為呢到話環境好靜,但今日我地附近嘅枱都好嘈,令到個氣氛差左所以,係可以值得一試😁😁
結婚兩週年,
老公揀左呢間餐廳,話想試下啲牛,
所以,最後揀左個二人餐!
頭盤,豚肉沙律,好好味,啲菜唔苦,個汁好開胃
味噌和牛什菜(呢個係俾你睇完再由店員煮左先再拎嚟)
三小碟
主菜😍😍
湯+和牛炒飯
最後,甜品(應該係日本柿)
其他都好味,啲牛好正,雖然貴左啲,但值得一試😊

之後店員都係咁講唔好意思,好好禮貌!

所以,係可以值得一試😁😁
2016-12-17
  • 飛驒牛
  • 日本產和牛排肉
2016-11-28 7897 瀏覽
上Openrice搵食,無意中見到這間燒肉店,而且離我公司不遠,下班後走過去只需要幾分鐘時間,下單後很快就上菜了,不過爐頭火力不太夠,所以燒烤的時間稍為要久一點,和牛肉類都很新鮮,入口即溶,但份量少了點,而辣味海鮮鍋的味道也很好本人將它喝清光了,喜歡吃辣的朋友一定愛!好滿足好滿足!
但份量少了點,而辣味海鮮鍋的味道也很好
本人將它喝清光了
,喜歡吃辣的朋友一定愛!
好滿足好滿足!
辣味海鮮鍋
和牛拼盤
和牛拼盤裏的一角
辣味海鮮鍋
和牛拼盤
和牛拼盤裏的一角
2016-11-07 6887 瀏覽
話咁快結婚2週年當然有藉口食好d呢間老公揀嘅只要唔係重覆食同一間餐廳,我都冇咩所謂難得出去食,當然要試下新餐廳嘛人老,quota冇咁多嘛一坐低,侍應介紹今期食飛驒牛我聽完就算左,冇記過點讀但我老公全程好好笑不停讀得番個牛名但竟然一行出餐廳就唔記得左點讀咁我地見佢有2人餐就叫左黎食因為都好多唔同部位食到個餐都幾多野食湯,前菜三款,沙律,味噌牛,一盆牛,和牛炒飯,雪糕甜品豚肉沙律前菜3款好濃味嘅味噌牛,我地覺得味噌蓋大部分牛味唔鬼記得晒邊part打邊part總之好好味咩都唔點就咁食都好好味牛味好重,好香個湯好清,食到堆蟹肉和牛炒飯其實食左咁多野,我已好飽但呢個好香,其實都勉強食得落但老公好似仲有好多空間,所以我食左1/3就俾埋佢食啦最後嘅雪糕好明顯自製唔太甜,但我覺得可以再香多少少總體而言好味道埋單$2xxx間中食下冇問題啦雖然我唔識分係咪好貴,我完全冇研究過飛驒(讀駝)牛應該值咩價錢
話咁快結婚2週年
當然有藉口食好d

呢間老公揀嘅
只要唔係重覆食同一間餐廳,我都冇咩所謂
難得出去食,當然要試下新餐廳嘛
人老,quota冇咁多嘛

一坐低,侍應介紹今期食飛驒牛
我聽完就算左,冇記過點讀
但我老公全程好好笑不停讀得番個牛名
但竟然一行出餐廳就唔記得左點讀

咁我地見佢有2人餐就叫左黎食
因為都好多唔同部位食到

個餐都幾多野食
湯,前菜三款,沙律,味噌牛,一盆牛,和牛炒飯,雪糕甜品
豚肉沙律
前菜3款
好濃味嘅味噌牛,我地覺得味噌蓋大部分牛味
唔鬼記得晒邊part打邊part
總之好好味
咩都唔點就咁食都好好味
牛味好重,好香
個湯好清,食到堆蟹肉
和牛炒飯

其實食左咁多野,我已好飽
但呢個好香,其實都勉強食得落
但老公好似仲有好多空間,所以我食左1/3就俾埋佢食啦
最後嘅雪糕
好明顯自製
唔太甜,但我覺得可以再香多少少

總體而言
好味道