2017-09-17
今次嚟左佐敦既和匠我地4位靚太一早訂左檯, 坐低左唔會太迫, 值得一讚既係, 抽風做得唔錯, 須然呢係主打係食燒肉, 但入到去唔會覺得好大油煙味。前菜我地食左個 豆腐沙律同磯煮鮑魚, 唔洗兩秒就比我地KO晒之後就開始食燒肉, 今次我地試左美國Prime 既牛小排同牛角切, 上碟個樣都唔錯, 肉同脂肪既比例岩岩好。店主細心同我地講解點樣燒先為知正確, 重幫我地燒埋, 個牛角切燒既時候, 流出既肉汁搶晒火。。。個人嚟講, 就鐘意牛角切多啲, 因為咬落啖啖肉, 其他靚太就話牛小排正啲, 各有各口味 之後就到鹽燒豚腩肉, 個腩肉側邊啲肥膏邊燒完之後脆卜卜, 完全感覺唔到自己係食左肥膏落肚 最後燒埋隻緬甸特大虎蝦, 嘩 👀👀 隻蝦長過對筷子, 由於隻蝦太大隻啦, 店主話隻蝦要燒10分鐘先熟 食落好彈牙, 每隻蝦都有蝦膏, 正!!跟住落嚟就食左個辣酒煮花螺, 啲螺重要唔係細細隻果啲, 用辣酒煮入晒味, 我連個殼都啜埋, 真係失晒儀態最後, 食埋個海膽炒飯, 我覺得佢唔應該叫海膽粉飯, 應該叫海膽海鮮炒飯先岩, 佢入面有蝦有帶子嫁埋單都係每位 300 蚊多啲, 食到我地都飽飽, 總括嚟講, 有
食落好彈牙, 每隻蝦都有蝦膏, 正!!
埋單都係每位 300 蚊多啲, 食到我地都飽飽, 總括嚟講, 有肉有海鮮有飯, 呢個價錢簡值係超值啦