2018-12-11 61 瀏覽
今晚經朋友介紹黎到呢間小店食燒肉,店內雖小,但坐低一d都唔迫,而且好有日本地道居酒屋既感覺,可以同朋友飲返杯,慢慢食👍🏻首先叫左個日式安曇野豆腐沙津,食d蔬菜balance一下,沙津菜新鮮,豆腐好滑,唔錯~之後就係主菜啦,我地兩個食肉獸,揀左日本A4和牛肉眼 + 美國Prime牛小排 + 日本鹿兒島黑豚A4和牛十分有牛味,而且勁juice,連醬油都唔洗點,原汁原味。而美國Prime牛小排都重牛味,而且較有口感,兩款都令人推薦~鹿兒島黑豚都好有肉味,而且脂肪較少,食完和牛再食黑豚,啱啱好~另外,再叫左個黑松露牛帆立貝,黎自日本既特別厚肉,再配上黑松露勁香,令人忍唔住飲晒d汁😋之後再叫多個海鮮炒飯+蔥花豬骨湯烏冬同埋炒菜。炒飯好足料,而且炒得非常乾食,而烏冬口感剛剛好,湯底好香~

• 日本國產帆立貝(黑松露蒜蓉牛油燒)
2018-12-10 74 瀏覽
最鐘意捐窿捐罅尋找美食,今日特登黎到佐敦嘅一條小巷搵食,貪呢到遠離煩囂,可以同男友兩個人撐下抬腳~打開MENU,估唔到除左燒肉仲冇咁多菜色選擇,先叫左兩個前菜打定底:磯煮鮑魚(2隻) $98鮑魚夠新鮮,口感結實彈牙,炆得入味;鮑魚的鮮甜加上醬汁的鹹香令人唾涏。日本安曇野豆腐沙津配胡麻醬 $64豆腐夠凍,配新鮮沙津菜、車厘茄及胡麻醬作為前菜最適合不過。肉食方面,本身好想食和牛,但始終第一次黎未知質素如何,所以點左中價嘅美國牛試一試水溫先:美國PRIME牛小排 $148雪花分佈均勻,燒完後油脂四溢但又未致於太膩,牛味香濃,不用另沾醬汁已非常夠味;廚師特意分開兩款厚度,呈現不同口感:薄切腍滑,厚切彈牙。日本產帆立貝 $90唔想食太多肉所以叫左個帆立貝,size算都幾大隻,燒完都唔會縮好勁;配料方面有牛油、蒜泥同黑松露醬,同帆立貝嘅鮮味非常匹配。香蒜牛油黑松露焗雜菌 $78又係牛油、蒜泥同黑松露醬嘅配搭,用黎焗雜菌又係無得輸;黑松露醬落得大方,打開錫紙一刻香味四溢。香蔥稻庭手打烏冬 $62 地獄湯底+$5最後叫個烏冬,因為食到飽飽滯滯,特登加左地獄湯底想醒一醒神;湯底辣度剛好,惹味得黎唔會令人

磯煮鮑魚(2隻) $98

日本安曇野豆腐沙津配胡麻醬 $64
豆腐夠凍,配新鮮沙津菜、車厘茄及胡麻醬作為前菜最適合不過。

美國PRIME牛小排 $148

日本產帆立貝 $90

香蒜牛油黑松露焗雜菌 $78

香蔥稻庭手打烏冬 $62 地獄湯底+$5
最後叫個烏冬,因為食到飽飽滯滯,特登加左地獄湯底想醒一醒神;湯底辣度剛好,惹味得黎唔會令人標汗,烏冬好滑,如果香蔥再多d就完美了。
2018-12-07 69 瀏覽
雖則在佐敦... 不過地點有點偏...不在大街鬧市......早下班早去取位等朋友來...... 每項食物都吸引😍試了磯煮鮑魚......挺大隻的👍🏻👍🏻 貼心地一開為二方便吃👍🏻👍🏻有咬口美國prime 牛小排好有牛味好正... 不過份量少了些🙊🙊牛角切都好好吃😋.....豚腩肉都好吃...👍🏻👍🏻👍🏻雖然都有好多肥肉......🤣日本產阿決尾雞腿肉就不過不失.......一路吃燒肉一路吃沙律......不用那麼油膩!這個沙律挺好吃....👍🏻👍🏻👍🏻豆腐好滑.......叫了碗和匠海神稻庭手打烏冬配九洲豬骨湯底....烏冬彈牙👍🏻👍🏻👍🏻 而且大大碗...飲品方面...Ashai配燒肉一流....👍🏻👍🏻

早下班早去取位等朋友來...... 每項食物都吸引😍

牛角切都好好吃😋.....

日本產阿決尾雞腿肉就不過不失.......

飲品方面...Ashai配燒肉一流....👍🏻👍🏻

2018-12-07 65 瀏覽
記得上一次黎係生日果時慶祝食生日飯😘😘,嗰時已經覺得呢間燒肉幾唔錯~佢每一碟肉嘅份量都唔係少,而且都有啲質素~唔係亂咁俾人食hea人果種燒肉店~👍🏻今次嚟到首先點左個機燒鮑魚,呢個機燒鮑魚係凍食既,完全唔un~佢煮得唔錯~🤗🤗另外我覺得好意外嘅係呢個日山另外我覺得好意外嘅係個雞脾肉🐔🐔🐔,同豬腩肉~🐷🐷🐷呢兩款都係冇醃過嘅,之後工作人員走埋嚟教我地點樣燒每一款食物,燒完之後會好香,尤其個豬腩肉,我未食過豬腩肉燒完之後啲肥肉可以咁結實!😱😳😱完全唔似食緊肥肉~~~~重點係好香口👍🏻👍🏻平時唔鍾意燒肉嘅時候order豬黎食~但因為呢次經歷,對豬完全改觀~真係值得一試!牛肉更加唔使講,求其點左兩款~兩款都好香牛味,經過今次燒肉後~我先知道原來牛粒同牛排嘅燒法係唔同👅👅哈哈好期待下次再去呢一間燒肉店食嘢~🤪🤪🤪最後講多一句~真係要讚一句~服務員態度非常好😭😭好到我好唔好意思😂
完全唔似食緊肥肉~~~~重點係好香口👍🏻👍🏻

• 厚切美國Prime牛小排
  • 日本安曇野豆腐沙律
  • 冷稻庭手打烏冬
2018-12-06 53 瀏覽
和匠基本上已成為我嘅燒肉食堂,只要想食燒肉就會諗起和匠。今晚朋友想食燒肉,理所當然都係去和匠。鐘意呢度環境寬闊、唔會坐得密則則、空氣流動比較好。我地叫左沙律打定個底, 日本安曇野豆腐沙律成個沙律都好清新,豆腐有豆香味、有質感,加埋胡麻醬,真係容乜易食晒另外食多隻磯煮鮑魚就開始燒肉,鮑魚醃煮過,好鮮甜燒肉當然不能缺啤酒🍻燒肉分別叫左兩款美國Prime : 牛小排、牛角切牛小排片上,每邊燒至出血水,就可以翻另一邊燒。油脂分佈平均,肉汁豐富!牛角切同牛小排分別就係要炒,炒至有啲變色,停手等佢慢慢起焦就食得。角切肉比較厚而有口感,亦非常香口。食牛之餘,都點左豚腩肉。份量都偏多,看似脂肪亦較多,但燒後其實一啲都唔肥,用鹽燒已經好夠味,一定要點👍🏼最後牛油炒雜菜,好清甜!唔洗下下啖啖肉嘛!
和匠基本上已成為我嘅燒肉食堂,只要想食燒肉就會諗起和匠。

我地叫左沙律打定個底, 日本安曇野豆腐沙律

另外食多隻磯煮鮑魚就開始燒肉,鮑魚醃煮過,好鮮甜

燒肉當然不能缺啤酒🍻

燒肉分別叫左兩款美國Prime : 牛小排、牛角切

最後牛油炒雜菜,好清甜!唔洗下下啖啖肉嘛!
2018-11-19
2018-12-06 1148 瀏覽
今日陽光普照, 特別精神, 約了好朋友到佐敦那間新酒店, 參觀內置的木的地戲院, 看看香港的懷舊風情. 之後便去吃午餐.  節目安排真不錯!  行經長樂街  和匠日式燒肉店,  朋友話, 喜歡日式食品必試此餐廳.   餐廳外觀簡潔而有深度, 推開木門, 店內有不少食客,  餐廳店內客人, 比長樂街街上行人更多, 店員迅速替我們安排座位. 幸好仍有兩個位.牆上推介, 這間店主打日本飛彈牛, 和牛, 阿波尾雞, 好想吃呀!飛彈牛配日本名釀, 清酒!!飛彈牛!!先看餐牌, 實在太豐富, 有多款午市套餐 $58~80.  熟食, 飯, 手打烏冬, 冷麵, 我們最愛極品烤肉:  日產的牛, 豬, 鷄……好吸引!朋友點餐, 包括一個沙津, 牛小排定食, 加三種烤肉及帆立貝.  我先飲波子氣水, 夠凍又好味.大家吃得健康, 先嚐:  日本安曇野豆腐沙津配胡麻醬,   豆腐帶濃香豆味, 入口嫩滑, 蔬菜清爽夠新鮮,  車厘茄加粟米, 配上胡麻醬一齊食, 味道好清新, 添開胃   !!          隨著, 四款烤肉便送來了.美國 Prime 牛小排雪花花紋超靚, 油脂分佈平均 , 在火爐每邊燒一陣
幸好仍有兩個位.

飛彈牛配日本名釀, 清酒
!!
飛彈牛
!!
先看餐牌, 實在太豐富, 有多款午市套餐 $58~80.
熟食, 飯, 手打烏冬, 冷麵,

我們最愛極品烤肉:  日產的牛, 豬, 鷄……好吸引!

大家吃得健康, 先嚐:  日本安曇野豆腐沙津
隨著, 四款烤肉便送來了.
美國 Prime 牛小排
雪花花紋超靚, 油脂分佈平均 ,

在火爐每邊燒一陣已經足夠, 肉質軟稔, 入口即溶, 滿口油脂勁香, 又夠牛味.

鹽燒豚腩肉
豚腩肉每片都切得厚薄適中, 肥瘦相間平均.   經火略略一燒, 豚肉變得甘香鬆脆.
燒至兩面金黃色, 口感香脆, 鹽燒味道剛剛好 .
美國 Prime 牛角切
牛角切,  色澤鮮紅漂亮, 富牛肉味.

油花香, 牛味濃,  燒得岩岩好的話, 入口即溶.
日本產阿波尾雞腿肉
鷄肉鮮嫩已去骨, 無脂肪, 有鷄味, 燒烤快熟,  口感稔滑, 不會乾.

冬日 BBQ, 大家可以慢慢欣賞個中樂趣.
北海道帆立貝
北海道出產帆立貝, 肉質肥厚, 有鮮味.  配上牛油, 蒜蓉和黑松露醬.
經慢慢細燒, 牛油加熱溶化, 把蒜蓉及黑松露燒得香, 味道傳入帆立貝, 入口軟滑, 更惹味。

烤肉完了,   牛小排定食中的前菜, 蒸蛋, 面鼓湯, 白飯, 便送到.
面鼓湯夠熱, 有海帶豆腐粒, 足料.  好飲.
蛋內有冬菇, 魚板, 蛋味濃, 師傅做到蒸蛋好軟滑.
餐後語:  這間日本餐廳,  食材新鮮而有高質素,   侍應服務態度殷勤, 使人感覺良好.  價錢合理, 可算是 日式小館的精選.
  • 美國 Prime 牛小排
  • 鹽燒豚腩肉
  • 美國 Prime 牛角切
  • 北海道帆立貝
2018-12-06 50 瀏覽
和匠個位置響女拔隔離,佐敦地鐵站行五分鐘就到,相當方便!今晚叫左兩款牛,有美國prime牛小排同牛角切,兩款唔同切法,有唔同口感,個人特別鍾意牛角切,店員好耐心教我地燒,燒得好好食,外面少少焦,入面又唔會太熟,好香牛味,好juicy又好咬口!雞腿肉都好出色,肉質嫩滑,有雞味。平時燒肉好少嗌豬,但呢度既鹽燒豚腩肉真係會對豬改觀,一啲都唔係想像中既鞋口,少少肥,反而食行更滋味!除左肉,仲嗌左兩隻日本帆立貝,有牛油,蒜蓉同黑松露醬包住成隻帆立貝,特別係啲汁,簡直係精華!仲有嗌左磯煮鮑魚,唔洗燒既,幾煙韌入味。最後仲嗌左海膽冷稻庭烏冬,見到舊大海膽就唔捨得食,好鮮甜。三文魚籽海膽炒飯都唔錯,啲配料新鮮足料,每一啖都食到元貝仔添!
和匠個位置響女拔隔離,佐敦地鐵站行五分鐘就到,相當方便!

雞腿肉都好出色,肉質嫩滑,有雞味。

仲有嗌左磯煮鮑魚,唔洗燒既,幾煙韌入味。

最後仲嗌左海膽冷稻庭烏冬,見到舊大海膽就唔捨得食,好鮮甜。

2018-12-05 660 瀏覽
之前經常去食韓燒,而日式燒肉就比較少食今日係佐敦拎完野之後,就見到呢間燒肉店,見價錢唔太貴,就決定今晚既晚飯就食日式燒肉喇店內充斥著燒肉既味道聞到都想快啲燒黎食日本安曇豆腐沙律豆腐好滑,超香豆味A4和牛肉眼+美國Prime牛小排+鹿兒島黑豚A4和牛肉眼油分適中肉質軟腍,一啲根都無美國牛小排就相對地油分較多,鍾意食油香味就一定會好鍾意鹿兒島黑豚好好味呀唔會好肥膩,但又唔會好乾而且豬既香味好出連醬油都不用點,都已經好好味香蒜牛油黑松露帆立貝香蒜與牛油簡直是絕配而帆立貝好鮮甜呀牛油炒雜菜香蔥稻庭手打烏冬別小看這碗烏冬,食落原來是好好味的豬骨濃湯既味道同平時拉麵店的好唔同,呢個好味好多櫻花海老元貝炒飯我好欣賞呢個炒飯炒的超乾身,係粒粒飯的我起碼清左大半碟
之前經常去食韓燒,而日式燒肉就比較少食

店內充斥著燒肉既味道
聞到都想快啲燒黎食

日本安曇豆腐沙律
豆腐好滑,超香豆味

A4和牛肉眼+美國Prime牛小排+鹿兒島黑豚
A4和牛肉眼油分適中
肉質軟腍,一啲根都無
美國牛小排就相對地油分較多,鍾意食油香味就一定會好鍾意
鹿兒島黑豚好好味呀
唔會好肥膩,但又唔會好乾
而且豬既香味好出

連醬油都不用點,都已經好好味

香蒜牛油黑松露帆立貝
香蒜與牛油簡直是絕配
而帆立貝好鮮甜呀

牛油炒雜菜
香蔥稻庭手打烏冬
別小看這碗烏冬,食落原來是好好味的
豬骨濃湯既味道同平時拉麵店的好唔同,呢個好味好多

櫻花海老元貝炒飯
我好欣賞呢個炒飯
炒的超乾身,係粒粒飯的
我起碼清左大半碟

2018-12-05
2018-12-04 46 瀏覽
好耐冇食過燒肉了,今日跟朋友嚟咗依間燒肉店食。店家提供嘅酸汁、甜鼓油同芝麻醬。豆腐沙律有沙律菜、粟米粒、車厘茄同凍豆腐。豆腐新鮮同雪到透心涼,配埋芝麻醬感覺好開胃。之後就上燒肉啦😍店員好貼心咁叫我地燒咗雞肉先,因為味道較淡,仲教我地d肉要平排喺中間先燒得均勻。日本產阿波尾雞腿肉已經拆好哂肉,由雞肉嘅顏色嚟睇尚算新鮮,而且唔會好多脂肪。因為爐入面用咗炭,所以個爐好夠熱,雞肉好快就燒得熟。雞肉燒得還算滿意,因為燒到外面脆之餘,入面唔會好乾,仲有少少炭香味,而且雞肉夠結實。美國prime牛角切生牛肉顏色鮮紅,睇落好新鮮。全部牛肉粒放哂落去,好快就熟叫牛肉粒因爲貪佢食落方便,但味道都唔差,好香牛肉味,肉質嫩滑,中間仲係紅紅地就要拎上嚟,如果唔係會太老。黑松露牛油燒帆立貝只得其中一隻有橙色膏嘅部分。帆立貝上放有黑松露、蒜頭粒同牛油,因為冇其他特別嘅調料所以食落比較淡。海膽冷烏冬有兩大片海膽,海膽都幾新鮮,烏冬好冰涼,配埋下面嘅甜豉油食,為今晚晚餐作結。
好耐冇食過燒肉了,今日跟朋友嚟咗依間燒肉店食。

店家提供嘅酸汁、甜鼓油同芝麻醬。

豆腐沙律

日本產阿波尾雞腿肉

已經拆好哂肉,由雞肉嘅顏色嚟睇尚算新鮮,而且唔會好多脂肪。

美國prime牛角切

生牛肉顏色鮮紅,睇落好新鮮。

全部牛肉粒放哂落去,好快就熟

黑松露牛油燒帆立貝

海膽冷烏冬

2018-11-29 98 瀏覽
想找個好地方休閑食下日式燒肉,呢間和匹配係你的好選擇。地點位於佐敦地鐵站附近,都幾就腳。佢打就係高質素美國牛角切,鮮紅色大大粒,咬落牛肉味濃。最緊要按照職員指示燒,如果唔係就浪費食物了。美國小牛條同樣系牛肉味豐富。4-5成熟啱啱好,鎖住肉汁,脂肪比例均勻。咬落一陣豐富的牛肉味。雞柳條同樣係鮮嫩多汁。日本鮮帶子配上黑松露醬,同芝士非常惹味。黑松露的香味,配上帶子食過一次保證回味無窮。三文魚籽飯,三文魚子大大粒咬落鹹香。飯底炒到金黃色,香口。三鮮沙律菜配上柔滑嫩白的豆腐。得太多肉係時候清新一下。原來服務員服務周到,價錢唔算貴,值得推介再來。
想找個好地方休閑食下日式燒肉,呢間和匹配係你的好選擇。

地點位於佐敦地鐵站附近,都幾就腳。

佢打就係高質素美國牛角切,鮮紅色大大粒,咬落牛肉味濃。

最緊要按照職員指示燒,如果唔係就浪費食物了。

美國小牛條同樣系牛肉味豐富。

雞柳條同樣係鮮嫩多汁。

三文魚籽飯,三文魚子大大粒咬落鹹香。
飯底炒到金黃色,香口。

三鮮沙律菜配上柔滑嫩白的豆腐。
得太多肉係時候清新一下。

原來服務員服務周到,價錢唔算貴,值得推介再來。

2018-11-29 105 瀏覽
黎到日風濃厚既日式燒肉店,一坐底,梗係要叫返杯啤酒嫁啦!🍺🍻🍻食燒肉飲啤酒呢個係常識黎啦!🤤🤤再黎個👉🏻日本安曇野豆腐沙律 🥗黎醒下胃先!首先我地叫左個海鮮,極品篇既日本國產帆立貝,嘩!又大粒又鮮甜!配上黑松露蒜蓉牛油,燒出黎既香濃又鮮甜!到燒肉既主角啦🥩🥩🥩美國prime頂級牛角切,美國prime頂級牛小排都係我自己既推介,肉味濃,油份香,價錢中等,高級既享受,真係幾唔錯既推薦!!哈哈,呢個肉真係要一食再食!!重有豬豚肉,同雞腿肉🍗🍗味道都唔錯呀!意猶未盡再加多個稻庭烏冬套餐我選擇左醬油味,味道又好好呀!份量又夠十足!抵食夾大件!呢到簡直係食肉獸既天堂!🥩🍗🍖🍗🥩

再黎個👉🏻日本安曇野豆腐沙律 🥗黎醒下胃先!
首先我地叫左個海鮮,極品篇既日本國產帆立貝,
嘩!又大粒又鮮甜!配上黑松露蒜蓉牛油,燒出黎既香濃又鮮甜!

到燒肉既主角啦

哈哈,呢個肉真係要一食再食!!

重有豬豚肉,同雞腿肉🍗🍗味道都唔錯呀!
意猶未盡再加多個稻庭烏冬套餐
我選擇左醬油味,味道又好好呀!
份量又夠十足!抵食夾大件!
呢到簡直係食肉獸既天堂!🥩🍗🍖🍗🥩
2018-11-27 1076 瀏覽
冬天除了打邊爐外,燒肉都係我既至愛,對住個爐慢慢食,暖粒粒,今晚再次去到朋友介紹的日式燒肉店先點了一枝波子汽水懷念一下,小時候喝完後定要把波子拿出小吃點了磯煮鮑魚,鮑魚顏色呈深啡色,主要用上醬汁及昆布製成,餐店已將鮑魚一開二,味道甜甜地,口感煙靭彈牙,旁邊還附上中華沙律美國Prime牛角切, 店員告知首先將四邊燒至外層脆脆的,再不停手地炒熟,果然入口juicy有口感,牛味出眾豚腩肉可選鹽燒或味噌,一客7-8塊,脂肪比例平均,慢慢看著它的油膩被迫出,入口的豚腩肉反而帶點香脆,豬皮煙煙靭靭,口感豐富因為朋友不是太愛吃牛肉,所以點了一份雞腿肉,估唔到肉質幾嫩滑,本身沒有下太多調味料,原汁原味牛油炒雜菜,入口其實牛油不重,面層加上木魚絲,夾著一起吃的味道更特出呢間燒肉店要讚下員工,不定時會看我們燒肉的情況,甚至會落手幫我們,教我們怎樣燒才是最好,呢種服務,令人滿意
冬天除了打邊爐外,燒肉都係我既至愛,對住個爐慢慢食,暖粒粒
,今晚再次去到朋友介紹的日式燒肉店

先點了一枝波子汽水懷念一下,小時候喝完後定要把波子拿出

小吃點了

因為朋友不是太愛吃牛肉,所以點了一份
雞腿肉,估唔到肉質幾嫩滑,本身沒有下太多調味料,原汁原味

,呢種服務,令人滿意
2018-11-27 107 瀏覽
估唔到喺一條咁靜嘅街隠藏住美食,朋友仔又帶我黎搵食,係我最愛嘅日式燒肉呀!喺老闆推介下點咗美國Prime頂級牛小排,睇到d油花都已經流哂口水好嫩,油脂好香,沾燒肉汁再配飯一齊食,真係不得了呀再試試呢個鹽燒豚腩肉,燒到微焦就更香更可口點咗一碗醬油湯稻庭烏冬,麵質好有口感,湯又夠香濃,烏冬吸哂d湯超入味,正呀!意猶未盡,再加點日本國產帆立貝,好新鮮,加埋黑松露,牛油,蒜一齊燒,香到呢~呢餐真係大滿足,食材高質,調味醬料濃郁,環境舒適,下次要再黎試其他肉!

好嫩,油脂好香,沾燒肉汁再配飯一齊食,真係不得了呀
再試試呢個鹽燒豚腩肉,燒到微焦就更香更可口

2018-11-18
午餐
  • 特大帆立貝
  • 美國Prime 牛小排
  • 冷稻庭手打烏冬
2018-11-26 100 瀏覽
星期六喺佐敦收工,準備食一餐好,於是決定去和匠日式燒肉嘆返餐燒肉。嚟到呢度唔食燒肉,其實仲有好多選擇,之前食過牛肉丼及鰻魚丼,好抵食,質素都唔錯。不過今日想食燒肉,我哋叫咗兩個燒肉套餐,另外散叫左其他嘢!佢嘅和風豆腐沙律好味,清新開胃。 燒美國安格斯牛小排,肉質細嫩,油份適中。另一份鹽燒豬腩肉,燒完卜卜脆,好似煙肉咁,幾好食!另外散叫既牛角切係最好味嘅!不過要快速燒六面,講求速度及技巧!凡立貝用了新鮮蒜蓉及牛油同燒,香氣四溢!
不過今日想食燒肉,我哋叫咗兩個燒肉套餐,另外散叫左其他嘢!
佢嘅和風豆腐沙律好味,清新開胃。

燒美國安格斯牛小排,肉質細嫩,油份適中。
另一份鹽燒豬腩肉,燒完卜卜脆,好似煙肉咁,幾好食!
凡立貝用了新鮮蒜蓉及牛油同燒,香氣四溢!
午餐
2018-11-25 893 瀏覽
慕名一試的燒肉店位於佐敦長樂街,同事試過Lunch都話不錯,今晚约埋食肉獸朋友一起來吃。 餐牌上好多套餐同日產的豬,牛,鷄……等肉類都好吸引! 首先要個沙律清爽一下胃口先……日本安曇野豆腐动律 $ 64三人份量都幾大份,蔬菜水份充足清爽夠新鲜!滑滑豆腐豆味清香加上胡麻醬汁好惹味!磯煮鲍魚 $ 49/ 隻凍食,夠入味和爽嫩!厚切美國prime牛小排 $ 208店員先示範一次燒烤技巧,果然燒出好滋味!先将肉两邊燒至微焦,中間呈粉红便可!口感香脆鬆軟肉味濃還滲出肉汁!豚腩肉 $ 82經火略略一燒,肥瘦相間的豚肉變得甘香鬆脆!簡單调味……只有塩,提升了肉的原有鲜味!日本產阿波尾雞腿肉 $ 86鷄肉晶莹鲜嫩,入口與一般雞肉有所不同,這個特别鲜甜!sapporo $ 30 / 支吃着燒肉喝口啤酒简直人生一大樂事!日本產帆立貝 $ 45 / 只配上牛油,蒜,黑松露醬十分惹昧!香蒜牛油黑松露焗雜菌 $ 78在爐上加熱即可進食,菇菇香脆爽口!好味!好滿足啊!真冇介绍错!很有質素的燒肉店!
餐牌上好多套餐同日產的豬,牛,鷄……等肉類都好吸引!

首先要個沙律清爽一下胃口先……
日本安曇野豆腐动律 $ 64
三人份量都幾大份,蔬菜水份充足清爽夠新鲜!
滑滑豆腐豆味清香加上胡麻醬汁好惹味!

磯煮鲍魚 $ 49/ 隻
凍食,夠入味和爽嫩!

厚切美國prime牛小排 $ 208
店員先示範一次燒烤技巧,果然燒出好滋味!
先将肉两邊燒至微焦,中間呈粉红便可!
口感香脆鬆軟肉味濃還滲出肉汁!

豚腩肉[塩燒 ] $ 82
經火略略一燒,肥瘦相間的豚肉變得甘香鬆脆!
簡單调味……只有塩,提升了肉的原有鲜味!

日本產阿波尾雞腿肉 $ 86
鷄肉晶莹鲜嫩,入口與一般雞肉有所不同,
這個特别鲜甜!

sapporo $ 30 / 支
吃着燒肉喝口啤酒简直人生一大樂事!

日本產帆立貝 $ 45 / 只
配上牛油,蒜,黑松露醬十分惹昧!

香蒜牛油黑松露焗雜菌 $ 78
在爐上加熱即可進食,菇菇香脆爽口!

好味!好滿足啊!
真冇介绍错!很有質素的燒肉店!
2018-11-22
  • 日本產阿波尾雞腿肉