2018-12-11
今晚經朋友介紹黎到呢間小店食燒肉,店內雖小,但坐低一d都唔迫,而且好有日本地道居酒屋既感覺,可以同朋友飲返杯,慢慢食👍🏻首先叫左個日式安曇野豆腐沙津,食d蔬菜balance一下,沙津菜新鮮,豆腐好滑,唔錯~之後就係主菜啦,我地兩個食肉獸,揀左日本A4和牛肉眼 + 美國Prime牛小排 + 日本鹿兒島黑豚A4和牛十分有牛味,而且勁juice,連醬油都唔洗點,原汁原味。而美國Prime牛小排都重牛味,而且較有口感,兩款都令人推薦~鹿兒島黑豚都好有肉味,而且脂肪較少,食完和牛再食黑豚,啱啱好~另外,再叫左個黑松露牛帆立貝,黎自日本既特別厚肉,再配上黑松露勁香,令人忍唔住飲晒d汁😋之後再叫多個海鮮炒飯+蔥花豬骨湯烏冬同埋炒菜。炒飯好足料,而且炒得非常乾食,而烏冬口感剛剛好,湯底好香~