2018-11-13
今日同媽咪係尖沙咀行完街之後,佢話想食日本嘢,咁啱見到呢間味道樂,唸起之前食過長沙灣果間味道唔錯,就入去試下長沙灣果間比較逼,呢間空間比較大,裝修非常日本🇯🇵風。連餐具都有小心思首先嚟左一碗野菜特濃魚湯烏冬,睇相都見到魚湯好清,奶白色,有濃郁嘅鮮魚味,非常清甜,配合埋滑溜溜嘅讚岐烏冬,媽媽讚不絕口如果蔬菜再多D就仲好~然後我地仲叫左個煙肉櫻花蝦炒飯,煙肉切碎,同櫻花蝦,蛋,紅蘿蔔碎一齊炒,成碗飯非常香口,飯粒粒分明我地仲叫左邪惡嘅炸雞,唔會有厚厚嘅一層炸粉,雞肉好嫩滑,好多肉汁,加埋上面嘅七味粉唔知點解最後先送上刺身😂我地叫左四款,油甘魚,吞拿魚腩,厚切深海池魚同埋網池刺身,我主要食吞拿魚腩魚油分布平均,入口即溶,無法用文字嚟形容佢嘅美味貴得有道理其他刺身都好新鮮,主要都係媽媽食,我就沉醉係吞拿魚腩嘅懷抱中。媽媽對於今晚嘅晚餐好滿意~
長沙灣果間比較逼,呢間空間比較大,裝修非常日本🇯🇵風。
連餐具都有小心思
魚油分布平均,入口即溶,無法用文字嚟形容佢嘅美味貴得有道理
媽媽對於今晚嘅晚餐好滿意~