2018-11-25
剛好在K11 附近做完野,又到晚餐時間,就算了附近的日本餐廳來醫肚。平時食清酒煮蜆食得太多,今次試下牛油燒成刀背蜆,好少食到這個蜆, 鮮味好突出,但係如果可以有多啲就好啦。木魚花蒜頭渍, 平時食開木魚都係大板燒上面嘅一條條會喐嘅木魚,但係今次這個漬物嚟做一個醬汁,食落去蒜頭沒有去嘅辛辣味。反而多咗一種甜味,好開胃嘅小食,好特別,認真推介。 梅酒,58蚊一杯梅酒值得推介,佢用一個三角形嘅酒杯,放咗幾粒冰同埋一粒梅。造型好可愛好適合女士飲用。牛油香煎銀鱈魚, 送上來好香牛油味。他加了很多合照。外皮煎得非常香脆,黑椒提昇了鱈魚的香味。蟹膏醬燒虎蝦,食落去有好多蟹膏,不是太腥,我還是喜歡鹽燒虎蝦多一啲。原條成田醬炭燒燒鰻魚飯,一送上來我同朋友都發呆了。嘩,真是整條大鰻魚,如果你有朋友很大食,這個飯一定非常之適合他。吞拿魚赤身。成吋厚嘅吞拿魚,咬落去啖啖肉。好新鮮。值得一讚是他們用新鮮山葵磨成的芥辣。一粒粒的放在口中非常有口感。煙肉櫻花蝦燒日本播磨蠔, 其實這個也不錯但是看到旁邊枱所點的真蠔,就更加想食另外一個。今晚最開心的是喝到一杯不算貴但又好味的梅酒。下次可以同朋友來這邊Happy hou
蟹膏醬燒虎蝦,食落去有好多蟹膏,不是太腥,
我還是喜歡鹽燒虎蝦多一啲。
今晚最開心的是喝到一杯不算貴但又好味的梅酒。
下次可以同朋友來這邊Happy hour 食食小食也不錯。
滿分為10分(1分最低,10分最高)
食物:8.5
環境:8.5