2016-07-05 199 瀏覽
朋友約放工去吞Pot??吓,放咗工仲要吞乜Pot??光明正大嘅休息喎!!點之原來係約我去旺角食吞Pot雞煲貼心的九格醬油配料,以供選擇。辣洒花螺雞煲(小辣),食雞煲最重要係乜??咪就係個雞煲囉,佢係主角嚟嘅,唔好太專注喺其他的之後的火鍋食物呀!!!問老闆,佢直接介紹花螺雞煲,雖然小辣,但都唔少嘢(利申:我唔食得太辣的),不過辣還辣,味道真係令我停唔到口,雞肉夠嫩又入味,半隻份量,但花螺都有8隻左右,絕對對得住俾你嘅你。自創爆芝響鈴,即叫即炸,仲要有芝士。可能退炸關係,要脆就會油,要冇油就會唔脆……食得雞煲,點會諗得太建康,當然要‘脆’行先。浸入雞煲5秒左右,芝士半溶,響鈴還有點脆,大家一定要試,不過幾飽肚的,叫時,可考慮半份的。十全大寶丸(生拆蟹粉墨魚丸、三文魚子墨魚丸、黃金海膽黑墨丸、香煎鵝肝蝦丸、芝心牛丸),芝心牛丸比較失望,芝心不是流的,牛丸不彈牙。不過,其他四款,就不容錯過,尤其三文魚子墨魚丸,彈牙不在話下,內裏有四粒以上的大大大粒三文魚子。大咸檸七,為我減辣出了不少力,不過咸檸檬可給全個,會好得好。
貼心的九格醬油配料,以供選擇。
自創爆芝響鈴,即叫即炸,仲要有芝士
2016-06-27
2016-07-04 229 瀏覽
今天去了吞pot雞煲火鍋吃雞煲火鍋,這里的環境還不錯,升降機門一開便看見一個大大的魚缸,好多魚在游來游去.....點了半隻辣酒花螺雞煲(BB辣)$148,花螺數量還蠻多的,也很入味。雞肉很嫩、很滑,很快就被我們吃完了,更備有竹籤方便吃..蠔大大隻很肥美然後再點了個 火鍋,要了個海鮮雜錦拼盤($298) 蝦送到的時候還會動,感覺很新鮮湯底是芫茜皮蛋鍋(不用加錢),再點了些配料: 蔬菜雜菌籃($58) 娃娃菜X2($28x2)鮮淮山($38)很新鮮,不過建議餐廳要把金菇的內部先洗乾淨。酥炸魚皮($38)超級大塊,脆卜卜的,很有口感。珊瑚蚌($98)很滑,而且很爽脆,很快就被我們吃完了。最後喝了兩瓶酒:真露酒和 柚子燒酒($38x2),還是柚子燒酒比較好喝,,喝不慣真露,雖然甜甜的但燒酒味太重。。。挺滿足的一餐。最後醬芥每人加$10,總共$931。
今天去了吞pot雞煲火鍋雞煲火鍋,這里的環境還不錯,升降機門一開便看見一個大大的魚缸,好多魚在游來游去.....
蠔大大隻很肥美
然後再點了個 火鍋,要了個海鮮雜錦拼盤($298)
蝦送到的時候還會動,感覺很新鮮
湯底是芫茜皮蛋鍋(不用加錢),再點了些配料:

蔬菜雜菌籃($58)
娃娃菜X2($28x2)
酥炸魚皮($38)超級大塊,脆卜卜的,很有口感。
珊瑚蚌($98)很滑,而且很爽脆,很快就被我們吃完了。

最後喝了兩瓶酒:
真露酒和
挺滿足的一餐。最後醬芥每人加$10,總共$931。

• 辣酒花螺雞煲
  • 海鮮雜錦拼盤
2016-06-27 327 瀏覽
琴日同女朋友又出發搵野食 上左旺角呢間吞pot到食 一上到去 個環境勁浪漫❤️❤️❤️ 落地大玻璃 望哂成個景觀 由於我地六點上到去 天都黑 仲見到藍天勁靚 拍拖既人真係可以去下好浪漫 重點黎啦 叫野食 呢到野食都算多 剩係湯底都有10種 我地叫左個清湯牛腩湯底 湯底入面有峰巢豆腐 牛腩好腍 好食我地叫左其他配料 有豬頸肉 蟹柳 芝心牛丸 芝心嚮玲 豬頸肉係厚切既 夠哂咬口 彈牙 蟹柳無咩特別 芝心牛丸我覺得同想像中有出入 佢用既係三文治芝士 無流心既感覺 如果佢改用芝心丸入面既芝士 效果就好好 芝心嚮玲 真係好食 半融既芝士加埋嚮玲既脆 好好食 可惜一人一件都好夠 因為有d油 不過真係值得一試野飲都好多選擇 都幾好飲
琴日同女朋友又出發搵野食

我地叫左其他配料 有豬頸肉 蟹柳 芝心牛丸 芝心嚮玲

豬頸肉係厚切既 夠哂咬口 彈牙
蟹柳無咩特別
野飲都好多選擇 都幾好飲
2016-06-27 269 瀏覽
雞煲係我成日都會食既,今次搵到呢間真係好方便,系旺角既市中心附近佢地既雞煲好嫩滑同夠晒入味!同埋好足料,一隻雞就絕對係一隻!就算之後落左湯底都一定唔會淡晒!!叫左個海鮮拼盤,嘩真係超級多種類,而且樣樣海鮮都堅係新鮮,同埋用令既材料蝦上菜果陣,仲係咁系度郁!!蝦滑唔會好似出面果d咁成陣up味,好結實既肉質,絕對係蝦味濃粟米好值得推薦好甜好甜!!!蛙蛙菜同金菇係一定要叫黎打邊爐,因為佢地會吸收晒湯底既味午餐肉好香,厚切大件,好抵食
叫左個海鮮拼盤,嘩
真係超級多種類,而且樣樣海鮮都堅係新鮮,同埋用令既材料
蝦上菜果陣,仲係咁系度郁!!
粟米好值得推薦
好甜好甜!!!
蛙蛙菜同金菇係一定要叫黎打邊爐,因為佢地會吸收晒湯底既味
午餐肉好香,厚切大件,好抵食
2016-06-06
2016-06-25 310 瀏覽
朋友提起自從夏天開始好耐無去打過邊爐了,既然佢咁樣講起,就搵左間就腳既餐廳黎食。呢間餐廳有返咁上下高度,所以景觀都可以睇晒成個旺角咁劑。說回食物,佢地有雞煲選擇,但由於我地想打邊爐,選擇左經典既沙爹湯底,沙爹味重但唔辣。食物就少不了美國肥牛啦,係有少許脂肪雪花,令白滑口感增加。跟住食份菜肉餃,皮算係薄,而肉汁係鎖住左係餃裡面,加上九菜既香味,係水準既餃。而豆腐同午餐肉都係邊爐之寶,豆腐雖則易碎但好滑身,配埋沙爹湯係絕配。至於午餐肉係瘦午餐肉,脂肪無乜,滿足到我又怕肥又要食既心態。最後仲有飲埋杯咸檸七,酸酸地醒胃之餘又清涼,正好下一下打邊爐既燥熱呀。
呢間餐廳有返咁上下高度,所以景觀都可以睇晒成個旺角咁劑。
食物就少不了美國肥牛啦,係有少許脂肪雪花,令白滑口感增加。
2016-06-24 5245 瀏覽
好肚餓呀,行左成日,要食得豐富點先得,發現近太子附近有座新食府大廈,就入去睇下有咩食先,一入到大廈好香,好似酒店大堂個啲味。 我地上左去二十幾樓,一到哇有個好大既魚缸,仲俾個景吸引住,好高喔。先叫杯嘢飲涼下先,咸寧七,爽呀,咸咸味道加上七起既甜,正呀 。我地先黎叫左個海鮮盆,因為做梗優惠,三百幾四百就有一個海鮮二人set 夕陽下的邊爐都幾多料,鮮蝦好新鮮 蟹就相比下普通點,用來湯調味都ok ,肥牛,豬頸肉都好好味肥牛帶有牛味滑,豬頸肉好易咬口,仲有手打丸,手打丸真係唔同啲,感覺新鮮,彈牙,好有肉味,自家鮮蝦雲吞好足料好彈牙,啖啖肉,冬菇都好新鮮,仲有兩粒鮮雞蛋,打入湯底中,超滑可以做流心蛋,仲有兩只美國大蠔,好有肉地,啖啖肉,響鈴超好味所以不能不得再叫,係自家制,超脆,又夠厚身,不似平時食開的薄身,吸入湯汁,真係不得了跟餐仲有呢個鮮魚片,好靚,雖然我唔食呢種魚,不過身邊既人都話好味,少骨,口感滑。 牛不夠喉,我地再叫一碟安格斯肥牛,超好味,超有牛味,入口滑。 淮山係我至愛,每次有我都必叫,因為我覺得佢口感特別,又好似好健康咁,又可以清清食左咁多肉既腸胃最後我地仲叫多左樣魚皮,哇,熱辣辣

夕陽下的邊爐
都幾多料,鮮蝦好新鮮
蟹就相比下普通點,用來湯調味都ok ,肥牛,豬頸肉都好好味
可以做流心蛋,仲有兩只美國大蠔,好有肉地,啖啖肉,
響鈴超好味
最後我地仲叫多左樣魚皮,哇,熱辣辣架來到既時候,超級脆,魚皮超薄,會不自覺地咁食左好多,雖然熱氣,不過真係好味

今晚又要捧住肚子回家了
2016-06-19
  • 海鮮雜錦拼盤
2016-06-24 242 瀏覽
超方便,係旺角行街行到肚餓,又好想食雞煲就試一下新野,地方大,招呼周到,家的感覺個到d服務勁好,成個調味架拎比你,唔洗自己出去拎唔係間間都有得食既芝麻醬我成張紙都想食哂佢,我指d野食我地叫左雞煲食,隻雞好滑又香口好野味,又多汁叫左我最鐘既墨魚滑,好結實又彈牙當然唔少得嘅配菜粟米!超甜超新鮮厚切午餐肉一定要叫手打芝士牛丸,彈牙得嚟有牛肉味,仲要有芝士流出嚟,超正呀食到差唔多,先見到佢有個加$1肥牛但已經食唔落啦!但真係好抵,唯有下次食啦
個到d服務勁好,成個調味架拎比你,唔洗自己出去拎
唔係間間都有得食既芝麻醬
我成張紙都想食哂佢,我指d野食
我地叫左雞煲食,隻雞好滑又香口
好野味,又多汁
叫左我最鐘既墨魚滑,好結實又彈牙
當然唔少得嘅配菜粟米!超甜超新鮮
厚切午餐肉
食到差唔多,先見到佢有個加$1肥牛
但已經食唔落啦!但真係好抵,唯有下次食啦
2016-06-24 228 瀏覽
之前嚟過同一棟大廈嘅三清洞摩西,今次就試呢間聽朋友講話唔錯嘅邊爐一嚟到大家都諗住食雞煲啦,點知發現原來依排大家都喉嚨痛,訓得少又作病,所以就決定放棄挑戰麻辣,轉戰清湯安格斯牛腩煲!佢餐廳唔算多位,但坐起上嚟都好闊落,有位置擺個爐係一邊唔會太熱個煲一嚟到就香味四溢,見我地都肚餓,侍應就提提我地煲入面啲嘢全部已經食得成個煲都好足料,牛腩好靚,肉質滑,林身。只係略嫌唔夠水,好快就要加湯有少少fail嘅地方係原來個牛腩煲入面已經有百頁豆腐,佢餐牌又冇寫搞到我地嗌多咗次其他料(特別係菜)都好新鮮,不得不提係佢個青瓜特飲,好清新。由於本人係青瓜愛好者,所以真係勁鐘意佢呢杯,下次嚟都一定要再叫!

2016-06-23 3410 瀏覽
吞pot既老闆大愛觀賞魚 特登整左個勁大既魚缸比食客欣賞真係好賞心悅目! 而且係樓上鋪 景致好開揚 食得寫意~蜆蚧鯪魚球 $48 4.3/5廣東名菜 又精緻又美味 蜆蚧醬汁令鯪魚球味道更加豐富 咸咸地非常惹味!! 而且鯪魚球好彈牙 熱辣辣好好食 價錢仲要超級平花雕藥膳雞煲 (半隻) $118 4.2/5採用新鮮活雞 肉質非常鮮嫩 肉味亦都相當濃郁而且藥膳湯底有黨參川芎杞子當歸等等 足料到不得了 非常滋補食哂d雞之後個湯係飲哂既另外點多左個湯底打邊爐 必食手打芝心牛丸 $58 非常芝士太好味了 不過小心唔好辣親個咀呀 而且手打真係好新鮮 係同現成既差好遠 一分錢一分貨!頂級安格斯牛小排 $198 肉質鮮嫩牛味香濃 薄切關係 就咁滾一滾就熟 而且唔會肥得制 好好食 美國桶蠔 $138 大大隻而且好鮮味十足~ 滾熟左都係咁大隻 想點 XD 真係貨真價實~ 蟹籽蝦滑 $78口感好QQ彈牙 亦都係好新鮮 蟹籽爆開令蝦味更加鮮甜 正呀!

吞pot既老闆大愛觀賞魚

特登整左個勁大既魚缸比食客欣賞

真係好賞心悅目!

而且係樓上鋪 景致好開揚 食得寫意~

蜆蚧鯪魚球 $48 4.3/5
廣東名菜 又精緻又美味

蜆蚧醬汁令鯪魚球味道更加豐富

咸咸地非常惹味!!

而且鯪魚球好彈牙 熱辣辣好好食

必食手打芝心牛丸 $58

非常芝士太好味了
不過小心唔好辣親個咀呀

而且手打真係好新鮮

係同現成既差好遠 一分錢一分貨!

頂級安格斯牛小排 $198

肉質鮮嫩牛味香濃

薄切關係 就咁滾一滾就熟

而且唔會肥得制 好好食

美國桶蠔 $138

大大隻而且好鮮味十足~

滾熟左都係咁大隻 想點 XD
真係貨真價實~

蟹籽蝦滑 $78
口感好QQ彈牙 亦都係好新鮮

蟹籽爆開令蝦味更加鮮甜 正呀!

2016-06-16
2016-06-21 2536 瀏覽
一入門口就俾個魚缸吸引。環境又大又闊落。望出去仲可以見到少少海境☺️研究左餐牌一會後,就order野食。醬芥10蚊一位。可以添加。9種任君選擇。推介麻辣醬👍🏻我食唔到辣,但呢個加左後會增添不少香味。海鮮拼盤+芫茜湯底海鮮拼盤做梗優惠$298,原本要4百多。見咩到有d,都真係幾抵食👍🏻分量又多。而且最啱咩都想試嘅人。拼盤送到時,賣相一流。大家都爭住影低😁海鮮有:蠔,蟹,鯇魚片,魷魚,蝦 ,蜆 丸類有︰墨魚汁墨魚丸 ,手打蝦丸,手打牛丸。另外仲有肥牛,豬脛肉,魚皮餃、菜餃、雲吞、自製炸響鈴,冬菇。兩隻鮮雞蛋再加上大量蔬菜墊底。真係好多野食海鮮類都好新鮮鮮甜。手打丸又幾彈牙。雲吞也不錯。打邊爐當然不能少左炸響鈴 同炸魚皮☺️由於太好味,所以要再追加😊自家炸響鈴 一送到枱面時,店員話剛炸起。真係超正!同外面買個d差太遠了。浸幾秒後即食,索左湯係嘅響鈴仍脆,但又同時食到軟熟嘅口感☺️👍🏻炸魚皮 $42超脆。比較薄身,就咁食好似食薯片一樣。又脆又鬆化👍🏻送啤酒一流雪花肥牛 $138睇顏色都覺得新鮮。牛味重。有咬口得黎又不韌。好正👍🏻食物,環境也不錯。舒舒服服打住邊爐,吹下水,爽!
研究左餐牌一會後,就order野食。
海鮮拼盤+芫茜湯底
海鮮有:蠔,蟹,鯇魚片,魷魚,蝦 ,蜆
丸類有︰墨魚汁墨魚丸 ,手打蝦丸,手打牛丸。
真係好多野食
由於太好味,所以要再追加😊

自家炸響鈴
炸魚皮 $42
雪花肥牛 $138
睇顏色都覺得新鮮。牛味重。有咬口得黎又不韌。好正👍🏻
食物,環境也不錯。舒舒服服打住邊爐,吹下水,爽!
2016-06-19
2016-06-20 323 瀏覽
當其他人係炎炎夏日選擇暢泳既時候,我就選擇熱死辣辣既打邊爐...當日同友人入到大廈大堂,上到去就見到一個大~魚缸...入面有好多魚...其實有點恐怖...可能本人怕一些奇怪既生物...店鋪坐位寬敞,冷氣充足,唔會食到流汗。仲有一個落地大玻璃,可以180度睇日落同夜景...蠻有氣氛。調味料有多種選擇:蔥花,生蒜蓉,豉油,指天椒,豆瓣醬,麻辣醬,芝麻醬,炸蒜...最野味就係麻辣醬,點完之後令人胃口大開...湯底點了皮蛋芫茜:$65好香既芫茜味,夠晒料海鮮什錦拼盤:$289: 2人份量但可以夠3個人食其實。海鮮類︰蠔,蟹,鯇魚片,魷魚,海蝦,蜆... 丸類︰墨魚汁墨魚丸,手打蝦丸,手打牛丸...其他︰肥牛,冬菇,魚皮餃,雞蛋,菜餃,雲吞,自製炸響鈴 ,牛拍葉有大量菜墊底。整體都好好,樣樣都新鮮特級雪花肥牛:$138有牛味,唔會鞋同un,肥同瘦比例均勻,入口好快就化開。自家製炸響鈴:$42依個好好味,出面食有時會好硬就算滾完。依個卓一卓之後,外肥內軟,唔會有油益味,讚咸檸7:$18個咸檸檬夠大粒同夠晒咸,飲完夠解渴。
當其他人係炎炎夏日選擇暢泳既時候,
我就選擇熱死辣辣既打邊爐...
當日同友人入到大廈大堂,
上到去就見到一個大~魚缸...
入面有好多魚...其實有點恐怖...
可能本人怕一些奇怪既生物...

店鋪坐位寬敞,冷氣充足,
唔會食到流汗。
仲有一個落地大玻璃,
可以180度睇日落同夜景...
蠻有氣氛。
調味料有多種選擇:
最野味就係麻辣醬,點完之後令人胃口大開...
湯底點了皮蛋芫茜:$65
好香既芫茜味,夠晒料

海鮮什錦拼盤:$289: 2人份量
但可以夠3個人食其實。
海鮮類︰蠔,蟹,鯇魚片,魷魚,海蝦,蜆...
丸類︰墨魚汁墨魚丸,手打蝦丸,手打牛丸...
有大量菜墊底。
整體都好好,樣樣都新鮮
特級雪花肥牛:$138
有牛味,唔會鞋同un,肥同瘦比例均勻,
入口好快就化開。
自家製炸響鈴:$42
依個好好味,出面食有時會好硬就算滾完。
依個卓一卓之後,外肥內軟,
唔會有油益味,讚
咸檸7:$18
個咸檸檬夠大粒同夠晒咸,飲完夠解渴。
2016-06-18
今次一行二人去搵食,去到里間樓上雞煲。一開lift門俾個大魚缸吸引左...入正題,雞煲店一早已經開到一街都係...但係辣酒花螺雞煲都係第一次。上菜時D雞肉岩岩熟十分幼嫩!花螺入晒味!再叫多個海鮮拼盤。里個拼盤,可以用"精彩"黎形容!真係唔係普通貨色,新鮮到D蝦同蟹仲郁郁下!仲有墨丸!一定唔係"街補"貨色,真係墨丸有墨丸味!估唔到係旺角食飯都有咁好既質數!隻蠔好大隻!所以話打邊爐最要梗係D料啦!點會係個爐架...
今次一行二人去搵食,去到里間樓上雞煲
一開lift門俾個大魚缸吸引左...

入正題,雞煲店一早已經開到一街都係...
但係辣酒花螺雞煲都係第一次。
辣酒花螺雞煲
上菜時D雞肉岩岩熟十分幼嫩!花螺入晒味!
海鮮拼盤
再叫多個海鮮拼盤。里個拼盤,可以用"精彩"黎形容!
真係唔係普通貨色,新鮮到D蝦同蟹仲郁郁下!

仲有墨丸!一定唔係"街補"貨色,真係墨丸有墨丸味!
估唔到係旺角食飯都有咁好既質數!
海鮮拼盤(入面隻蠔)
隻蠔好大隻!

所以話打邊爐最要梗係D料啦!點會係個爐架...
題外話/補充資料: 地方唔算大,可能要book位。
2016-06-11
辣酒花螺雞煲
海鮮拼盤
近年🐔雞煲愈開愈多但質素卻很參差不少連鎖店開得成行成市但質素反倒愈來愈差😟最近開左間新店 名字十分特別—吞POT😯新開業至今 一直做緊$1肥牛優惠😳😳😳2-3人就可以叫一碟 4人就可以叫兩碟 如此類推所以就被吸引左黎試下啦☺️☺️☺️我們一行四人叫左招牌的辣酒花螺雞煲(全隻)($238) ‬份量十足仲有好多粒花螺 不過唔係好大粒😟辣度可自由選擇有走辣 bb辣 小辣 中辣 大辣😯由於友人係唔食辣所以我地叫左走辣有人可能會話唔辣既🐔雞煲點會好味架不過原來唔辣都可以十分惹味和普遍的🐔雞煲一樣有洋蔥 莞茜 芹菜等調味料🌱🌱🌱🐔雞件十分入味☺️☺️☺️但卻仍然保持鮮嫩多汁彈牙的肉質👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻醬芥 (每位$10) 擺放整齊 有多種調味料可選擇店員仲話可一加再加😏蔬菜雜菌籃($58)份量十分充足😍😍😍價錢又相宜有秀珍菇 金菇菜 鮮冬菇 油麥菜 生菜🤓真係好抵食😊蟹籽墨魚滑($78)嘩 份量完全覆蓋左一塊生菜😯真係好多☺️☺️☺️雖然蟹籽不是特別多但味道倒是不錯一粒粒涮熟後相當彈牙😬自家製鮮蝦雲吞($52)以這個價錢有8粒算是十分相宜質素也相當不錯😄每隻雲吞都包滿了鮮蝦和豬肉餡😯手打🧀芝士🐮牛丸($58)個人
近年🐔雞煲愈開愈多
和普遍的🐔雞煲一樣
有洋蔥 莞茜 芹菜等調味料🌱🌱🌱
🐔雞件十分入味☺️☺️☺️
但卻仍然保持鮮嫩多汁彈牙的肉質👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
辣酒花螺雞煲(全隻)
醬芥 (每位$10) 擺放整齊
有多種調味料可選擇
店員仲話可一加再加😏
醬芥 (每位$10)
蔬菜雜菌籃($58)
份量十分充足😍😍😍
價錢又相宜
有秀珍菇 金菇菜 鮮冬菇 油麥菜 生菜🤓
真係好抵食😊
蔬菜雜菌籃
蟹籽墨魚滑($78)
嘩 份量完全覆蓋左一塊生菜😯
真係好多☺️☺️☺️
雖然蟹籽不是特別多
但味道倒是不錯
一粒粒涮熟後相當彈牙😬
蟹籽墨魚滑
自家製鮮蝦雲吞($52)
以這個價錢有8粒算是十分相宜
質素也相當不錯😄
每隻雲吞都包滿了鮮蝦和豬肉餡😯
自家製鮮蝦雲吞
手打🧀芝士🐮牛丸($58)
個人本身不太喜歡吃牛丸🙊🙊🙊
脂肪分佈尚算ok
食落嫩滑也有牛味🐄
$1肥牛
$1肥牛
最值得推薦是自家製響鈴😍😍😍($36)
炒得十分脆
還有機會欣賞到日落呢🌇
店舖亦很貼心地安排我們坐到最寬闊的位置
因為我們同行有輪椅
2016-06-04
辣酒花螺雞煲(全隻)
自家製響鈴
  • 辣酒花螺雞煲
  • 蔬菜雜菌籃
  • 蟹籽墨魚滑
2016-06-14 245 瀏覽
一開頭係系ig見到有人推介,所以抱住試一試嘅心態去食,但系d嘢食真心好味,由其系手打芝士牛丸同響鈴。雞煲亦十分出色,朋友系極度唔食得辣嘅人,但系都接受到BB辣。至於個$1肥牛。。。我只能話一分錢一分貨,有好過冇咁囉。。。味道唔差嘅,份量就。。。不過$1嚟講好好咖喇~員工態度超好而且好有禮貌,好自動自覺,唔洗人三催四請。
外賣自取
鮮淮山
手打芝士牛丸
娃娃菜
即炸響鈴
蘿蔔片
麻辣雞煲(半隻)
2016-06-14 359 瀏覽
雞煲真係會食上癮,隔一排就會心思思想食雞煲出場前先混醬平時食開重慶麻辣雞煲,見呢度有辣酒花螺雞煲,試下新口味,叫左半隻小辣~雞煲蓋一揭開香氣四溢,有陣陣酒味,雞件好滑好惹味,辣度岩岩好,花螺大概有十幾廿粒,細細粒過下口癮~食完雞煲就係火鍋時間,叫左個二人海鮮雜錦拼盤,特地為左人少少又咩都想食下既人而設呢個拼盤既份量真係好多,足夠俾3個女仔食拼盤一上枱最吸晴就係仲郁緊既大蝦,所有材料都好新鮮,桶蠔十分肥美,墨魚汁墨魚丸彈牙又有濃濃墨魚味,唯一不足之處係生雞蛋冇雞蛋味服務方面,店員非常主動有禮,會適時提供濕紙巾同埋加湯,令人食得舒服
雞煲真係會食上癮,隔一排就會心思思想食

雞煲出場前先混醬
辣酒花螺雞煲半隻