2017-08-08
早幾日就online book左呢間餐廳,參考過食評都不錯,決定去試試!今日係預訂食飯時間前上餐廳放低生日蛋糕,到夠鐘就同朋友一行5人到餐廳用膳,我地叫左個螺片花膠雞煲,味道不錯,可以煮得再濃啲,味道會更佳!推介手打不同味道既蝦丸墨丸,本人最愛鵝肝蝦丸!自家製響鈴和炸魚皮也不錯喔!大約2325,店員過黎話2345要清場,咁就叫店員清理枱面,諗住比驚喜朋友為佢準備生日蛋糕,點知店員從雪櫃直接幫我將蛋糕送到枱面,個一下我真係吾知比咩反應,店員放低蛋糕講左句“吾好意思,有啲趕!“但我後面仲有兩張枱係到打梗邊爐!我覺得你趕時間,但都吾差個5分鐘比我製造小小驚喜比朋友,就係咁所有驚喜被店員幻滅了,我真係好無奈!對餐廳員工有點兒失望,有啲店員好似發梗夢咁