2018-01-30 159 瀏覽
同同事慶祝生日,人多就梗係要食放題啦,今次我地就揀左呢間吉壽放題黎試,一早book好位,去到就有得入坐喇有別其他放題餐廳,呢度既座位都比較鬆動,而且多卡位,坐得舒服,有個舒服環境真係食都食得開胃d飲品有四個大雪櫃選擇好多而且擺放整齊沙律前菜都係自助式,多選擇雪糕雪條仲有自助乳酪雪糕,花多眼亂野食方面都好多品種,一班人一齊食就可以咩都叫d黎試下喇大大盤刺身,刺身新鮮而且同order數量相符,唔會隨意幫你加加減減上菜速度快而且冇漏單,話咁快又上一碟壽司,壽司飯唔會太大件手卷只係一口份量,唔怕頂胃,海膽都幾香蒲燒鰻魚,必點!我地encore左幾轉芝麻雞翼外脆內軟而且夠惹味炸香芋丸,每次放題都唔少得,好味最後點少得甜品,自助形式鍾意食幾多就拎幾多,各款甜品都唔錯,唔會太甜
飲品有四個大雪櫃選擇好多而且擺放整齊
沙律前菜都係自助式,多選擇
雪糕雪條仲有自助乳酪雪糕,花多眼亂
野食方面都好多品種,一班人一齊食就可以咩都叫d黎試下喇
大大盤刺身刺身新鮮而且同order數量相符,唔會隨意幫你加加減減
上菜速度快而且冇漏單,話咁快又上一碟壽司壽司飯唔會太大件
手卷只係一口份量,唔怕頂胃,海膽都幾香
蒲燒鰻魚,必點!我地encore左幾轉
芝麻雞翼外脆內軟而且夠惹味
炸香芋丸,每次放題都唔少得,好味
2018-01-29 124 瀏覽
通常同朋友諗唔到食咩都會選擇放題因為乜都有得食唔使煩旺角來講呢個選一個高質嘅放題起碼食物唔係垃圾真係可以食刺身壽司度拍得住荃灣新鮮好食而且上菜速度夠快可以食完再叫上都好快之後點做羊架都好入味值得一戰嘅放題適合一大班人食
通常同朋友諗唔到食咩都會選擇放題

之後點做羊架都好入味

值得一戰嘅放題
適合一大班人食
2018-01-29
5 分鐘 (堂食)
  • 刺身
2018-01-12 244 瀏覽
一班人諗唔到食咩的時候就會食放題好似變左指定動作, 勝在個個人都會搵到自己想食的東西今日來到食返呢個都開左好耐的放題, 因為係星期三的關係, 一book就有位, 到場唔洗等就入座一來叫個刺身盆, 甜蝦好味鮮甜, 帶子都厚切, 三文魚都不錯, 今次呢round的希靈魚反而有驚喜幾好味, 唔係得個咸字個燒鰻魚係熱lala的, 面頭焦焦地香香的, 肉質都嫩滑, 不錯!芝士帶子就一般, 有d老壽司細細舊都OK~ 仲有芝麻雞翼因為炸到好香好好食, 忘記左影相同場仲叫左湯烏冬, 不過就好咸, 食多隻芝麻雞翼仲好~

芝士帶子就一般, 有d老
壽司細細舊都OK~

仲有芝麻雞翼因為炸到好香好好食, 忘記左影相

同場仲叫左湯烏冬, 不過就好咸, 食多隻芝麻雞翼仲好~
2018-01-03
2018-01-10 311 瀏覽
旺角既放題都差唔多試曬咁仔 總括黎講都係覺得吉壽最多選擇 最好食所以每隔一兩個月就會再度光臨 今次亦都唔例外~今次我地1⃣️家人黎食 早早打左電話黎book位 但黎到依舊要等位 等左幾個字終於入得去 場內已經坐🈵️曬人 人山人海 1⃣️坐低急不及待點野食 點完就出去拎野飲同前菜先 食到咁上下 野食陸續上枱 都算快 亦都冇漏單情況出現 唔錯刺身好新鮮 炒蟹我地仲點左好幾次 食到個個停唔到囗 食到最後再出去拎甜品 有多款選擇 但我至愛都係3.6牛乳奶凍 可以1⃣️次食幾杯 入口即溶 又夠濃滑食埋甜品 飽曬埋單走人🙆🙆這是送的
食埋甜品 飽曬埋單走人🙆🙆

這是送的
  • 刺身拼盤
2018-01-04 228 瀏覽
晚上八點入坐 好多人食㗎 爆曬 所以最好提前訂位比較好 八點可以準時入坐 有好多前菜同飲嘢 樣樣都可以試下 刺身都好新鮮 三文魚係厚切的 所以食幾舊都覺得飽飽地仲有鰻魚都好正 不過都幾濟 烤串串
2017-12-29 274 瀏覽
琴日同fd去個度食,本身都ok ,d野食都ok 但就係我地食到尾段時間,見咁鬼耐都未黎諗住追下單(因為上一轉真係留左)點知叫到過黎個服務員已經態度勁差話點解頭先一次過唔追埋佢?(想鬧人咁)之後我地發覺原來係我地自己唔記得比紙係我地衰之後講返sorry 但佢仲要話係咪呢掛住傾計,心諗咩料?宜家你間野度食飯唔傾得計?傾計咁做乜?真心咩料,我地幾個當然完全無語,之後佢仲係度笑,心諗你笑乜__?我地係客人顧客竟然比你店員話返轉頭?咩服務態度? 雖然平時都遇得多呢啲事但今次真係好離譜。唔知佢係咪因為我地中學生宜又用蝦細路方式。最後我想講間店啲嘢食幾好都冇用,員工服務態度唔好已經唔會再想去。希望會改善下,但真係唔會再去,原來心情好都搞到差。
我地係客人顧客竟然比你店員話返轉頭?
咩服務態度? 雖然平時都遇得多呢啲事但今次真係好離譜。
2017-12-27 207 瀏覽
噚晚係boxing day,當然要出去賀賀佢,每次黎親放題,重頭戲必然係一大盤既刺身啦,呢度有我最中意食既油甘魚同埋劍魚腩,魚片厚度大小適中,象拔蚌爽口,各種刺身新鮮程度都幾好!!款式亦好足夠,整體達到應有既平均水準!!野食又超新鮮,簡直超好味!呢度有好大既飲料櫃,飲品選擇甚多,店員服務態度超友善,俾佐一個好舒適既位置我地享受豐富的晚餐。刺身必食當然係希靈魚,希靈魚比較細件,食落爽脆,魚籽帶出的味道甚鮮甜!!!三文魚味道甘香,有超濃既鮮味同脂香,簡直係完美配搭!!
噚晚係boxing day,當然要出去賀賀佢,
每次黎親放題,重頭戲必然係一大盤既刺身啦,
呢度有我最中意食既油甘魚同埋劍魚腩,
魚片厚度大小適中,象拔蚌爽口,各種刺身新鮮程度都幾好!!
款式亦好足夠,整體達到應有既平均水準!!
野食又超新鮮,簡直超好味!
呢度有好大既飲料櫃,飲品選擇甚多,店員服務態度超友善,
俾佐一個好舒適既位置我地享受豐富的晚餐。
刺身必食當然係希靈魚,希靈魚比較細件,
食落爽脆,魚籽帶出的味道甚鮮甜!!!
三文魚味道甘香,有超濃既鮮味同脂香,
簡直係完美配搭!!
2017-12-26
14 分鐘 (堂食)
2017-12-20 271 瀏覽
講真,吉壽真係有好多選擇,之前同朋友食過一次,座位舒適,裝修靚,服務好,食品類型多,一坐低當然係要點刺身啦,叫左三文魚、油甘魚、虎蝦、赤甜、甜蝦、北寄貝、希靈魚,等等。。。我覺得三文魚最肥美,油甘魚都超好食,叩佐三次,赤蝦鮮甜,希靈魚新鮮,好多款壽司,黃魚魷魚、芥末魷魚、鵝肝帶子、花之戀,等等。。。味道簡直係一流,真係無得輸,我會比9.5分!!牛油粟米幾正,又香又咸,牛油味好濃,熱熱地食仲正,芝士炸蝦卷,入面係芝士醬,超濃味!!!椒鹽雞軟骨,卜卜脆又大粒,好香椒鹽味,虎蝦同甜蝦係重點,又鮮甜又惹味!!
講真,吉壽真係有好多選擇,
之前同朋友食過一次,座位舒適,裝修靚,服務好,
食品類型多,一坐低當然係要點刺身啦,
我覺得三文魚最肥美,
油甘魚都超好食,叩佐三次,赤蝦鮮甜,希靈魚新鮮,
味道簡直係一流,
真係無得輸,我會比9.5分!!
牛油粟米幾正,又香又咸,
牛油味好濃,熱熱地食仲正,
芝士炸蝦卷,入面係芝士醬,超濃味!!!
椒鹽雞軟骨,卜卜脆又大粒,
好香椒鹽味,虎蝦同甜蝦係重點,又鮮甜又惹味!!
2017-12-18
19 分鐘 (堂食)
2017-12-19 317 瀏覽
星期日黃昏喺無訂位之下入座,時間兩個鐘,1700-1900,都只係$188加一,已經好少有周末放題有二百蚊左右又有水準嘅選擇啦。其實一行幾人都係衝著劍魚腩而嚟嘅,放題當然係一張一張選擇都揀過晒啦,不過服務員服務太好,見我哋寫完一兩張就會主動幫我哋拎去落單,填完最後一張等多五分鐘,刺身就到啦。由刺身開始,往後基本上都同落單嘅一樣,件數足之餘,仲要幾新鮮,一啲都唔行。另外嘅推介仲有鹽燒左口魚邊、芝麻雞翼同埋紫心香芋丸!

另外嘅推介仲有鹽燒左口魚邊、芝麻雞翼同埋紫心香芋丸!
2017-12-15 171 瀏覽
Today was the celebration with my colleagues who are going to China branch soon, wince he afraid he would not be able to have such Japanese cuisine in China, so we went to this for celebration. For the fired food, i especially like the chicken wings. they were fired in an appropriate temperature so he inner meat is very juicy and soft indeed. While the outer skin is yummy with great texture, so tasty! The Fired oyster with cheese also tasted extraordinary, as we can not taste a sense of freeze.

For the fired food, i especially like the chicken wings. they were fired in an appropriate temperature so he inner meat is very juicy and soft indeed. While the outer skin is yummy with great texture, so tasty! The Fired oyster with cheese also tasted extraordinary, as we can not taste a sense of freeze. From the photo you can see we have ordered so many chicken wings!!!

And for the drinks, i pretty appreciate the restaurant offered us Somersby, which is my favourite elderflower lime, slightly alcohol is suitable for eating Japanese food! So i pretty like this restaurant with reasonable price with great location for everyone to meet up.
2017-12-13 245 瀏覽
已經唔係第一次光顧此店,水準依舊,一見到本殿堂級點餐薄已令人垂涎三尺!罐裝支裝包裝飲品種類繁多,果汁,椰子水,烏龍茶,汽水,應有盡有。熱茶亦有,好細心呢!各款刺身壽司賣相及味道亦很不錯!松露蝦壽司非常鮮甜。三文魚腩壽司亦很肥美鮮甜!海膽手卷亦是必吃之選,紫菜脆口,海膽鮮甜,一流!炸雞翼及炸甜芋薯,是必食必食必食呀!會食過番尋味的呢!這道燒青魚比預期嫩口,好味!燒牛舌非常爽口,調味料不會蓋過牛舌原有的鮮味!這碗蟹粥是意外收穫,還以為會食唔落,點知越食越想食,粥底鮮甜,配有粟米粒,好易入口!甜品選擇又是多到不得了,基本上食完鹹食已很飽,真不知如何開多個胃去食甜品,但一場來到,便食左迷你豆腐花作為今餐的總結,大滿足!

炸雞翼及炸甜芋薯,是必食必食必食呀!會食過番尋味的呢!

這道燒青魚比預期嫩口,好味!

燒牛舌非常爽口,調味料不會蓋過牛舌原有的鮮味!

2017-12-12 192 瀏覽
食放題每款美食都要一件起兩件止,才能試盡!壽司水準ok, 新鮮鮮甜!卷物的紫菜脆卞卞,明顯是新鮮即卷,讚!自助區亦有很多選擇,最欣賞脚尖,爽滑入味,好開胃!肥牛甘茹鍋,比想像中出色!肥牛嫩囗,湯底亦調得唔錯!這幾粒小甜薯很香甜,細細粒容易食!唔想食炸雞翼,可揀煎雞翼,一樣咁滑嫩,好味呀!甜品區的選擇又係多到唔知點揀!雪糕雪條豆腐花。。。自家製的甜品亦很多選擇,細細杯,可以試多幾款呢!物超所值,會令人一吃再吃的放題店!

自助區亦有很多選擇,最欣賞脚尖,爽滑入味,好開胃!

肥牛甘茹鍋,比想像中出色!肥牛嫩囗,湯底亦調得唔錯!

這幾粒小甜薯很香甜,細細粒容易食!

唔想食炸雞翼,可揀煎雞翼,一樣咁滑嫩,好味呀!

物超所值,會令人一吃再吃的放題店!

2017-12-08 193 瀏覽
雖然呢間吉壽開左好耐 但一路係其他店鋪食放題既經驗令我對係香港食日本放題冇咩好感但呢間唔同,一入到去淨係環境乾淨度已經夠比個like! 首先入到去地板同枱面係乾既冇油 即刻食慾大增左!咁放題首先一定係叫魚生啦;魚生款式唔算特別多!普通香港人會食既野都有。主菜未黎之前上左d開胃菜!有中華沙律同泡菜!酸酸地辣辣地咁 水準中上聽講呢個雞翼係呢間鋪既推薦菜式!好惹味咸咸酸酸咁!但略嫌唔多肉,鐘意「損骨」既朋友必試!終於黎了!我地4個人都唔大食就因住食量叫,希望唔好浪費。特別推介係甜蝦!如你所見淨係頭都有手指咁長,唔難想象佢肉身有幾大。而且好甜一d都唔腥!三文魚都唔錯,脂肪唔算多 都算切得好厚開始上d炸物!呢個炸芝士波真係好好好好好食,我而家諗番都流晒口水。炸皮唔厚 一咬開裡面d芝士真係流出黎!咬開過既d核突就唔影比大家睇了最後推介係呢個鍋。通常放題食既鍋都係求奇上個細細既比你,呢個一黎到嚇親我地全枱人:有成個吉o家邊爐咁大!個湯係濃濃地既咸湯,裡面都好足料 食極都仲有送未食完,推薦比大胃口又食厭魚生既朋友。

主菜未黎之前上左d開胃菜!
有中華沙律同泡菜!酸酸地辣辣地咁 水準中上

終於黎了!我地4個人都唔大食就因住食量叫,希望唔好浪費。

三文魚都唔錯,脂肪唔算多 都算切得好厚

2017-12-08 129 瀏覽
和朋友一起来,就在旺角地铁口E1口出来右手边,电梯到五楼,环境空旷干净,东西色香味俱全,食材新鲜,香辣蟹吃了好几份,饮料水果种类很多,店里服务态度超好,强烈推荐朋友们去消费品尝!
香辣蟹
2017-12-07
2017-12-07 172 瀏覽
「糧尾」永遠都係最令人苦惱既事之一,旺角除咗兆萬之外E出口亦都係另一個放題集中地,糧尾冇多餘錢但想食放題又怕中伏,揀咗呢間評價幾好嘅吉壽,之前朋友食過都話抵食。首先當然嚟一輪刺身,點咗三文魚、八爪魚、鮑片、甜蝦同北寄貝,用冰底座住刺身保持新鮮,賣相都整整齊齊一啲都唔求其。天婦羅炸漿薄脆,熱辣辣又唔會太油膩,壽司卷物體積細唔會好快就飽肚,最驚喜係花之戀上面嘅蟹籽好多之餘仲有三文魚籽。百幾蚊一位真係冇太大期望,但估唔到都合格有餘,應該係裝修過所以環境都幾乾淨企理,糧尾之選。