2018-06-17 2733 瀏覽
今日同朋友行花園街入貨,之後諗住去旺角食晚飯 再行埋旺角,朋友話佢啲朋友好多都唔食魚生 佢好鐘意食放題,成日無人陪,咁我又係乜都食既,我地就諗住食放題,好耐之前都有黎過呢間叫吉壽既放題,地點好方便,行完太子搭地鐘旺角站一出右手邊上5樓就係,大熱天唔洗行到老遠,我地17:30去到,因為臨時想食,驚繁忙時間要等位,所以早啲上去,去到都發現都有好枱食緊 真係好多人幫襯記得之前去好似唔係咁既裝修,衣家好新好靚,仲坐得好舒服,啲侍應仲好熱心帶位,跟單一黎緊係叫個刺身拼盤食先啦,啲野都好新鮮,特別要點甜蝦同北海道帶子,甜蝦真係爽口鮮甜,帶子好厚大粒出面另外自助形式小食前菜拎,中華沙律,辣味八爪魚,同螺肉係我至愛黃金焗帶子都係必食,芝士加沙律醬,酸酸地咸咸地,好正蒲燒鰻魚都好食,鰻魚好軟,加埋醬汁一啲都唔會乾炸物必推介食炸雞翼,好好食,雞肉唔(鞋),好香口,熱辣辣好正啲壽司我最鐘意食醬燒蟹柳棒,香燒鵝肝帶子同鹽燒三文魚腩,好好好好好食最後有黎個甜品,好多選擇,雪糕雪條甜品杯軟雪糕,sweet sweet ending

黃金焗帶子都係必食,芝士加沙律醬,酸酸地咸咸地,好正

蒲燒鰻魚都好食,鰻魚好軟,加埋醬汁一啲都唔會乾

2018-06-14
2018-06-14 2068 瀏覽
又到左約果個超為食舊同事食飯的日子了~慣例去食放題,今次揀左位於朗豪坊隔籬的吉壽,交通好方便。食物選擇很多,刺身、壽司、燒物、手卷都應有盡有。最開心係連清酒同埋梅酒都有,梅酒好甜好好飲,我地兩個飲左勁多~食放題第一時間要嗌的刺身拼盤!三文魚是鐵膽一定要點,油甘魚、池魚、帶子、甜蝦都係不可或缺,而家連泰式生蝦都有,全部都好鮮甜冇雪味,食到停唔到口!壽司方面,我地揀左:黑松露赤蝦壽司白松露鱆紅魚壽司兩種松露都試勻哂,好滿足~卷物方面:花之戀--幾片三文魚卷埋一齊,口感實在太好。鰻魚忌廉芝士卷--多汁鰻魚加埋邪惡芝士,冇得輸!手卷:海膽手卷-海膽JUICY到就快流出來咁,睇返D相好想再食呀......吞拿魚手卷-吞拿魚蓉好鮮甜!燒物:燒虎皮尖椒-呢個見到MENU寫住熱門,所以嗌來試下。本身我都鍾意食青椒,鍾意蔬菜的朋友不要錯過啦!吃了一餐咁滿足的放題,200幾蚊真係好抵食!下次GATHERING可以考慮下,唔同喜好的人都可以搵到鍾意食的野~
又到左約果個超為食舊同事食飯的日子了~
慣例去食放題,今次揀左位於朗豪坊隔籬的吉壽,交通好方便。

食物選擇很多,刺身、壽司、燒物、手卷都應有盡有。

食放題第一時間要嗌的刺身拼盤!
而家連泰式生蝦都有,全部都好鮮甜冇雪味,食到停唔到口!
壽司方面,我地揀左:
黑松露赤蝦壽司
白松露鱆紅魚壽司
兩種松露都試勻哂,好滿足~
卷物方面:
花之戀--幾片三文魚卷埋一齊,口感實在太好。
鰻魚忌廉芝士卷--多汁鰻魚加埋邪惡芝士,冇得輸!

手卷:
吞拿魚手卷-吞拿魚蓉好鮮甜!
燒物:
2018-05-31
好耐無食放題😆 焦點食評
2018-04-13 3989 瀏覽
數下手指都有差唔多成年冇食個放題咁岩約到死黨夜晚出嚟又可以傾心事 一定要搵個地方坐得舒舒服服任飲任食所以最後就揀咗日本放題因為死黨一早book咗位所以去到唔駛等就有卡位坐一坐低枱面就係介紹佢哋集團會員計劃但係個app我就冇安電話實在太多呢啲app不過因為佢係集團食物質素有保證坐低左之後就去攞野飲每次食放題都要飲芒果汁試埋忌廉溝鮮奶(不過我自己就唔係好鍾意)第一張放題拼盤有三文魚帆立貝希靈魚海蝦所有野都好高質素入口即溶同埋唔會有渣抵讚所有件裝壽司都係細細件 可以一口食晒好多款都可以試吓唔使驚食一件就飽 其他乜都食唔到 我覺得最特別就係鰻魚可以獨立係一個上好多其他放題都冇最重要佢仲係即燒拎完過嚟仲係熱辣辣同魚生一樣都係入口即溶冇喳萬眾保持到鰻魚味豬軟骨同燒鰻魚一樣拎過嚟嗰時都係啱啱燒好 熱辣辣好有咬口 人蔘雞湯傾計傾到口乾唔可以永遠都飲凍野所以就去攞咗碗湯黎飲人蔘味好重 不過都好潤喉鍾意飲湯人士可以一試最後叫多個烏冬打底烏冬有口感唔會一夾上嚟就散最後就食埋乳酪雪糕飽飽之外就埋單再去行街了唔可以唔講呢間放題有個兜俾你放骨咁樣就唔會食到成枱都係我覺得呢個設計非常好其他好多地方都唔會有總結平日繁
數下手指

不過因為佢係集團
食物質素有保證

坐低左之後就去攞野飲
每次食放題都要飲芒果汁
試埋忌廉溝鮮奶(不過我自己就唔係好鍾意)

第一張放題拼盤有三文魚帆立貝希靈魚海蝦

總結
平日繁忙時間$240連加一真係好抵食
下次如果成大班人嚟都可以嚟多次

2018-04-08 6238 瀏覽
好耐好耐之前光顧吉壽 佢當時係開喺中環 唔經唔覺闊別多年 佢已經搬咗嚟鬧市區 重要地點超級方便 喺地鐵站嘅出口 步行一分鐘 搭𨋢上五樓(全層)價錢算合理 最早一輪五點就已經可以入席宵夜時段係最抵食嘅 不過要等到晚上十點入座才可以喺大堂嘅中心點 有冷盤自助區 亦有熟食提供 旁邊仲有大雪櫃放滿臨臨種種嘅飲品 有凍嘅 熱嘅 酒精類嘅 總之你諗到嘅都有行過少少有自助甜品區 有乳酪 時令水果 甜品 任食唔嬲食飯鍾意飲番幾杯嘅朋友仔 可以試下梅酒 酒精味唔太濃 容易入口頭輪刺身 極速送到我哋面前 選擇多而且新鮮 擺盤仲好有心思 非常精美由於刺身實在好吃 於是點咗第二輪 但係賣相同第一輪有點出入 但味道係冇分別嘅手捲細細件 兩啖可以食曬燒鰻魚 肉質肥美 啖啖肉炒蟹相當有鑊氣 蟹鉗位置有卜開 非常貼心燒羊架同燒海蝦做得非常出色 羊架好香香草味 肉質細嫩多汁燒海蝦 蝦肉彈牙 好香嘅燒烤味天婦羅即叫即炸 上枱嘅時候仲係熱辣辣脆卜卜 非常香口 入口不油膩餐廳仲有自助乳酪雪糕機 旁邊仲有自助配料提供選擇 味道酸酸甜甜嘅乳酪 十級好味

價錢算合理 最早一輪五點就已經可以入席

炒蟹相當有鑊氣 蟹鉗位置有卜開 非常貼心

燒羊架同燒海蝦做得非常出色 羊架好香香草味 肉質細嫩多汁
燒海蝦 蝦肉彈牙 好香嘅燒烤味

2018-04-04 4166 瀏覽
第一次黎吉壽幫襯 位置好好非常方便 就喺朗豪坊對面 地鐵站一出就係由於冇book位 又怕晏食等位要等好耐 所以五點半就前往 好彩真係早嚟 越夜越多人 好快就全場爆滿雪櫃嘅嘢飲 種類多到不能盡錄 可以媲美超級市場嘅雪櫃 支裝 罐裝 紙包裝 凍的熱的 任君選擇冷盤區 有提供一般嘅沙律前菜 蔬菜非常新鮮亦有日式小食及韓式小食 例如 日式八爪魚及螺肉 韓式辣泡菜 醃蘿蔔 等冷盤熟食區 本人最喜歡泡椒雞中翼 雞翼大隻肥美 帶點微辣 非常惹味刺身 魚生厚切 件件肥美冇根 入口即溶 而且無雪味壽司 飯糰大細均勻 上面魚生配料新鮮而且有光澤 款式都幾多 做工精細炒蟹夠曬鑊氣 肉質上算鮮甜 蟹粥 粥底煲得又綿又滑 有陣陣海鮮嘅鮮味牛舌爽口彈牙依然保持肉汁 非常好吃牛肉鍋分量唔會太大太多 汁底甜甜的 仲有金菇及時菜作為配料自助區仲有時令生果提供選擇手工製甜品食到尾聲仲可以出去拎雪糕雪條 或者有自助乳酪機平均二百蚊一個人 非常抵食餐廳職員值得稱讚 服務有禮殷勤 上菜時間快 沒有漏單情況出現

雪櫃嘅嘢飲 種類多到不能盡錄 可以媲美超級市場嘅雪櫃

手工製甜品

食到尾聲仲可以出去拎雪糕雪條 或者有自助乳酪機

平均二百蚊一個人 非常抵食
3天前 7 瀏覽
食了好多次,食物種類算多,刺身新鮮,相信都受歡迎,所以比較多人,但好彩坐得都不太逼。地點都方便,近地鐡。第一次食在中環分店,公司聚會,當時舖面不大,都有點逼,但分店已關門,現得旺角店,希望可以再有分店在香港區,中環就更好,更方便我。食過咁多間放題,要我推介一定係呢間!
3天前 11 瀏覽
依家去食放題,好多格局同野食都一式一樣,不過嘢食嘅質素都可以好參次。吉壽算係數一數二,嘢食好食,坐得舒服,而且食物選擇多嘅放題。我哋去食嘅時候已經係九點。但佢唔會因為食得夜,而冇晒d野食,起碼放喺出邊嗰啲嘢食,我哋見到佢又周不時都會添返👍🏽👍🏽👍🏽刺身我哋就嗌咗兩輪,費事食唔晒,咁就晒野。佢啲份量唔會比少,而且夠晒凍,好新鮮!大家真係要試吓佢d刺身蝦!!佢有虎蝦,不過我硬係覺得泰式食法會滋味d🤣🤣🤣日式牛肉鍋都係必點!!湯底好甜,豆腐好滑,而且牛肉份量都好多!亦唔會太老!一口牛🤤🤤🤤永遠冇伏!好冧又夠晒味!佢串燒都有好多款揀!雞軟骨!must encore!!有時好怕佢有陣味,但呢到完全唔會有!好少放題會有海膽食,呢度有海膽手卷!而且細細件,唔會食到太飽。顏色唔係特別鮮色,不過絕對唔係臭味海膽。食得太多肉,都要嗌下啲粟米平衡返🤣🤣🤣最後就食返條雪條。捧住個肚走🤤🤤🤤

刺身我哋就嗌咗兩輪,費事食唔晒,咁就晒野。
佢啲份量唔會比少,而且夠晒凍,好新鮮!

一口牛🤤🤤🤤永遠冇伏!好冧又夠晒味!

佢串燒都有好多款揀!雞軟骨!must encore!!
有時好怕佢有陣味,但呢到完全唔會有!

食得太多肉,都要嗌下啲粟米平衡返🤣🤣🤣
最後就食返條雪條。捧住個肚走🤤🤤🤤
6天前 54 瀏覽
全港有咁多間放題,只係有幾間可以keep到水準,放題的評價在意幾樣準則:食物新鮮程度,食物多樣性,食物到齊的準繩度,侍應的服務態度,吉壽係做齊以上準則的放題。呢度食物選擇貴精不貴多,先講刺身魚生好新鮮好厚,三文魚油脂分佈又平均,加上碟上加了乾冰,侍應會不時加水以放煙霧效果,美感十足!不同熟食都熱辣辣,我個人推薦全雞翼同炸生蠔,羊鞍十分大件好味!壽司手卷唔係我地目標範圍內,但都每樣叫左少少,海膽手卷色澤好,又新鮮!外面仲有不少前菜小食任攞,地方廣闊唔怕擠逼,又有我最愛的技豆,食到咁上下同朋友放慢速度,飲下啤酒食下枝豆!睇到有好多野飲呢,成個便利店咁選擇多到!食物以外,侍應服務態度真係一流,我仲記得有一位侍應非常熱情,同每一枱客人都有傾有講,全部食物又好快到齊。今次的放題體驗好完滿!大滿足!!
吉壽係做齊以上準則的放題。

今次的放題體驗好完滿!大滿足!!

2018-06-20
2018-07-08 97 瀏覽
吉壽大約係好耐之前一路都係我去開既放題餐廳, 不過有一段時間轉左會, 最近又想試返因為價錢方面真係比較公道。間舖個位置唔算易搵, 不過搵到雅蘭中心呢個地標就好快知道佢係邊度, 所以約人可以先約去果邊先行1分鐘就到。由於時間早左少少,我地未到6點已經入座, 職員都好均真俾返我地個半鐘時間食。首先要讚一樣野係呢度侍應取單係非常快, 當你張單放左檯面上唔夠1分鐘已經過到黎落單。魚生一如既往都非常新鮮之餘上菜都好快, 尤其北海道帶子真係超級大鮮甜。另一個亮點係佢既炸野, 基本上全部都係要必叫既, 因為都係新鮮滾熱辣出現。另外女性朋友都欣賞係佢地既甜品, 作為男仔既我已經投降一半之際, 佢地已經啟動左女人獨有既第二個胃, 非常犀利!遲D好似有夏天優惠, 到時試下先!

遲D好似有夏天優惠, 到時試下先!
2018-07-08
2018-07-08 103 瀏覽
2018.7.8(日)約左同友人食放題吹水敍舊,之前同朋友試過呢間吉壽都話好正,於是再encore!縱使店面好大~客容量超高~但永遠都勁多人排隊食~今次同友人食6:00-8:00pm, 盛惠$228+1一位!店內基本上除左落單點餐食主食外,其餘都係以自助形式歡迎自取!由飲品,雪糕,手唧乳酪雪糕,甜品,生果,冷盤都係自由選取,仲好貼心有熱飲添!而且各樣的款式都好多選擇。第一round當然要來一客刺身拼盤,擺盤好精美三文魚,甜蝦好鮮甜,北海道帶子係超肥美鮮甜!超值得推介encore!再來炸物同燒物,一口牛柳好惹味個牛油粟米不錯但略嫌乾了點。雞軟骨串同燒牛舌都好味。而個醬燒雞翼亦好惹味,但我個人更建議食吉列芝麻雞翼,芝麻雞翼整到外脆內軟,香口juicy! 值得encore!但比起芝麻雞翼,我更愛紫心香芋丸,真係超超超超好吃圓滾滾的又可愛,外脆內軟,香口煙韌,香芋甜味超夾。個人消耗左半打另外,黃金焗帶子個汁都好好味,細細份可以叫多幾客,炸蠔也不錯,但一口芝士就有些失色,無個種拉絲芝香味。虎蝦天婦羅同皇帝蟹棒天婦羅,新鮮香脆另外兩樣我們狂encore 的是燒菠蘿同翠肉瓜。兩樣都燒得好juicy!
2018.7.8(日)

第一round當然要來一客刺身拼盤,擺盤好精美
三文魚,甜蝦好鮮甜,北海道帶子係超肥美鮮甜!
超值得推介encore!

再來炸物同燒物,一口牛柳好惹味

但比起芝麻雞翼,我更愛紫心香芋丸,真係超超超超好吃

虎蝦天婦羅同皇帝蟹棒天婦羅,新鮮香脆

另外兩樣我們狂encore 的是燒菠蘿同翠肉瓜。兩樣都燒得好juicy! 燒菠蘿又甜又多汁!好正
翠肉瓜真的又爽脆又多汁,有些胡椒辣辣地仲好惹味

總括而言,坐位坐得舒適,食物好味,選擇又多,服務員亦好有禮貌,入單上菜速度也很快,而且亦無咩漏單。
十分值得推薦。
2018-07-08
  • 燒菠蘿
  • 刺身拼盤
  • 紫心香芋丸
2018-07-05 148 瀏覽
朋友同我慶祝生日,因為樣樣都想食,所以決定黎食放題,我地一早訂左位,唔洗等就可以入座喇我地被安排坐卡位,夠闊落,有私人空間,可以放心傾計喇侍應友善咁同我地介紹下部分自助食物擺位後,我地就開始落單喇刺身必定係放題不可或缺的重要食物,呢度嘅刺身色澤鮮豔,油甘魚係我最愛,鮮甜而且唔腥,夠厚身食落去有口感海膽手卷雖然size細細,不過紫菜夠脆,海膽甜美炸物 天婦羅 芝麻雞翼,都熱辣辣,食物夠熱真係好加分架肥牛野菜鍋 - 食咁多煎炸油野都叫個菜食下,呢個鍋我地總共叫左兩次,因為湯底甜甜地,煲到菜都好入味,而且肥牛又食落唔會好老我地掛住傾計都唔係食左好多野,不過整體我同朋友都對呢餐飯非常滿意 再加上員工有禮的服務 一定會推介比朋友

我地被安排坐卡位,夠闊落,有私人空間,可以放心傾計喇
侍應友善咁同我地介紹下部分自助食物擺位後,我地就開始落單喇

海膽手卷雖然size細細,不過紫菜夠脆,海膽甜美
炸物 天婦羅 芝麻雞翼,都熱辣辣,食物夠熱真係好加分架

2018-07-03 145 瀏覽
好耐冇食放題啦!今次朋友加人工所以嚟咗食放題慶祝!我哋星期日食晚市,揀咗五點半呢個時段,因為比較易book同埋最抵食!我哋好肚餓嘅關係,一坐低已經不停咁點嘢食啦!都有成10幾張唔同款式既食物揀一黎梗係食刺身先啦,刺身嘅選擇都幾多!我哋嗌咗三文魚、甜蝦、赤蝦、帶子、玉子、鮑魚片等等,刺身幾新鮮,唔會有浸雪藏味!而且上菜嘅時候亦都好靚又好食!炸物今次都叫咗好多炸物。芝麻雞翼非常香口,好好食,好食到我哋嗌左兩 round!炸蠔炸粉唔會太厚,啱啱好!天婦羅都炸得好香口,全部都係新鮮熱辣上枱,幾好啊~~手卷手卷好迷你,唔怕會食飯食到好飽。而且款式好多,好似海膽、龍蝦、辣味三文魚呢啲都好特別,好好食!值得一提嘅係海膽手卷海膽嘅份量都幾多!避風塘炒蟹呢一個泰菜式係放題比較少見,蟹炒得好入味,唔會太辣,蟹肉亦都好多,好惹味!串燒牛舌串燒好香,有少少黑椒同埋檸檬味,更加錦上添花!飲品方面真係唔錯!除咗有個大大嘅雪櫃任攞之餘,仲有免費清酒同梅酒!梅酒果香甜,味道亦都好濃郁。下次黎會再飲!今餐好滿足!值得一提既係,今日嗌左嘢食之後大概5至10分鐘已經陸續嚟到,欣賞佢呢度上菜速度快,唔會曬咗啲時間,因為食放題
好耐冇食放題啦!今次朋友加人工所以嚟咗食放題慶祝!

炸物
炸蠔炸粉唔會太厚,啱啱好!
天婦羅都炸得好香口,全部都係新鮮熱辣上枱,幾好啊~~

手卷

避風塘炒蟹

串燒牛舌
串燒好香,有少少黑椒同埋檸檬味,更加錦上添花!

飲品方面真係唔錯!

今餐好滿足!值得一提既係,今日嗌左嘢食之後大概5至10分鐘已經陸續嚟到,欣賞佢呢度上菜速度快,唔會曬咗啲時間,因為食放題要分秒必爭㗎嘛!!🤣🤣
同埋落單寫幾多件就真係俾咁幾多件你,以前喺第二度食放題嘅時候成日都有上唔足嘅情況,呢一間冇,唔錯唔錯!
2018-07-02 96 瀏覽
今次假期去行街,肚少少餓臨時決定再去食。三文魚同北海道帶子好新鮮,燒牛舌、羊架、芝麻雞亦同泰式炒蟹十分惹味服務好環境舒適、性價比高嘅放題,值得再去品嚐。。。。。
2018-07-02
  • 燒羊架