相宜的選擇 焦點食評
2017-12-06 4097 瀏覽
之前吃過這家日式放題沒留下什麼印象,近日發現這裡裝修過環境變好了,而且網上好評不少,於是來個偽溫故知新😜每次放題的重頭戲必然是一大盤刺身,這裡有我愛吃的油甘魚與劍魚腩,魚片厚度大小適中,象拔蚌爽口,各種刺身新鮮程度合格,款式也足夠,整體達到應有平均水準。只要面頭不是配熟物的壽司都不錯,能嚐到海鮮的鮮味與脂香,但熟物的燒穴子與燒帆立貝不好吃,口感味道柴死了。  黃金焗帶子的原料跟壽司上的燒帆立貝是一樣吧,壽司的不好吃,這個也一樣了,肉質老得很,而且醬汁太膩過酸,味道似是酸忌廉放太多。日式雪花牛肉鍋裡只有三四片牛肉,不過不夠吃可以再點,量少也不算問題,而且可以先淺嘗味道看看對不對自己胃口。這個自己沒吃到,不能評味道。這個御品蟹皇瑤柱海鮮粥的名字夠霸氣,裡面確實有蝦有蟹,但只帶裝飾功能,未能嚐其鮮,味道太寡。粥的質感不是綿,而是到糊的地步,不算難吃,但也不好吃。天婦羅水準一般,可吃可不吃。鐵板炒雜菜憑舌頭無法定斷它是不是在鐵板上炒,不過是不是也沒差,點這個純粹是照顧不吃生的人,對它沒要求,它也沒做得特別難吃已合格。醬燒雞翼自己沒吃到,鹽燒鯖花魚有腥氣,不過也許是我放涼了才吃,但是這種魚的魚身
刺身拼盤
日式雪花牛肉鍋
御品蟹皇瑤柱海鮮粥
天婦羅
天婦羅水準一般,可吃可不吃。
鐵板炒雜菜
醬燒雞翼(左) 鹽燒鯖花魚(右)
醬燒雞翼自己沒吃到,鹽燒鯖花魚有腥氣,不過也許是我放涼了才吃,但是這種魚的魚身薄又多骨,本來就喜歡不來。
鹽燒牛舌
鹽燒牛舌不夠爽嫩,咬起來挺費勁,愛吃牛舌的我也只是吃了一片。
鹽燒雞軟骨
鹽燒雞軟骨又熱又香,佐酒一流!
香草紐西蘭羊鞍
香草紐西蘭羊鞍好吃!難得在放題吃到的羊鞍尚有膻氣,肉多、汁多又嫩,大口大口的肉一個讚!
鐵板牛柳粒
鐵板牛柳粒雖然吃起來肉質軟腍,但明顯是用梳打粉之類的東西醃過造出來的假像,味精重到有點膩。
芝麻雞翼
芝麻雞翼好像在哪裡吃都不會失手,這裡也不例外,熱到燙嘴的雞翼,表皮很香,帶着一股誘人的甜味,內裡的雞肉嫩滑。
泰式炒辣蟹
泰式炒辣蟹的辣度對於少吃辣的人來說不到受不了,大概是痛苦並快樂着,對於習慣吃辣的人算是有點意思,辣度調較得能兼顧兩邊的人已經不錯,而且蟹肉挺多,也做到惹味。
榴槤炸彈(1粒) 紫心香芋丸(4粒)
榴槤炸彈與紫心香芋丸貌似是放了一陣子才送上來,榴槤饀凝固了,沒有流心狀態。紫心香芋丸的口感只有軟沒有糯,一口下去就塌成糊似的,咬起來不過癮。雖然這兩款食物口感有欠,但味道依然可口,還是給個合格。
飲料選擇很多,便利店式的冷飲櫃令人目不暇給,另有可自斟的清酒與梅酒,清酒沒試,梅酒則巨難喝.......
Somersby
喝過Somersby的Apple Cider,味道不俗,早就想嚐這個混了blackberry味的,還好不是自己特意付錢買,這個藥水味激重,喝幾口就受不了丟掉。
蛋撻
餐廳另有提供自取的小吃、湯羹、沙律、甜品等等,選擇不算多也不太吸引,但放題的重點本來就不在這裡,而且勝在能營造出多姿多采的觀感。
軟雪糕
除了冰櫃的雪糕與雪條任君選擇,如不怕麻煩可到雪糕機動手扭出軟雪糕,再為它打扮呃like😂
為什麼不給小碟子放豉油,而是用這種又窄又高的器皿?壽司刺身不能平放進去,必須直插......

(財經新聞mode)隨着樓價不斷上升,自助餐的售價也屨創新高,連帶放題市場做好balalala~~~
現在的放題大有收費三百元以上的,這裡的黃金時段連加一服務費收取$261.8相對便宜。雖然點心紙提供的食物選擇少了一點點,但尚算足夠,而且算上自取食物,數量跟其他放題餐廳差不多,就是可惜自取食物不太吸引。至於點心紙上的食物,質素平穩,沒有什麼真的很難吃,但也沒有令人覺得它做得比別人好,整體合乎它的價錢。這裡服務有一大特色──非!常!快!速度達到匪夷所思的地步,我才交出點心紙,轉眼間一大盤排列整齊的刺身已在眼前,彷彿不需要時間處理。此外,侍應們對食物碟高度飢渴,除了用餐途中侍應會主動為客人換碟、換碟再換碟,如果碟上只餘下少量食物,侍應會踴躍把它收走,就連自用的碟子放在桌子邊沿都會被吸走,總之桌子邊沿是個非常危險的地方,寸碟不生😂當天有幸佔到靠窗卡座,雖然不算寬敞,但放題餐廳大多把桌子排得密密麻麻,能夠坐在卡座空間感已經好很多,可以肆無忌憚為食物瘋狂拍照😜
2017-12-01
$261.8 (晚餐)
香草紐西蘭羊鞍
2017-09-17 9891 瀏覽
這是朋友大力推介的旺角放題餐廳 <吉壽日本料理>,單是一個月內,他已經幫襯了三次!可想而知其吸引力!正值是 DSE 放榜日,原定晚上 7:00 入座,就算朋友已在一星期前訂枱,我們仍然要在店外等候一會兒!今次,我們食玩 Group 一行6人(5男1女)一起食放題,同時大家講他們日本東京之旅及我跟 PK 的旅友日本大阪之旅的趣事!我們被安排到六人卡位,算是闊落又舒服!桌與桌之間有空間感,這裡比起之前去迫狹的 <大喜屋>好得多!桌上已備有餐具、餐紙墊及濕紙巾;桌子旁邊放有載骨的器具「骨盛」!相當週到!放題分不同時段收費,(黃金時段 7:00~10:30) 入座起計兩小時!不需等齊人也可安排入座!星期一至四 成人價 $213 供應:手卷、刺身、壽司、吉列、天婦羅、煮物、卷物、串燒、海鮮…等!即點即製,務求讓食客嚐到最佳口感的美食!大致上,食物上得快,除了個別特色系列之外!將近兩小時,有女店員走來提醒我們差不多時間還枱,卻是最後一 Round 的食物尚未送到!我建議朋友叫女店員『靚女』,他笑著說實在叫唔出!另一個女店員經過,我又叫他快點叫這位『靚女』,他又叫唔出
可想而知其吸引力!

星期一至四 成人價 $213
1990 瀏覽
即點即製,務求讓食客嚐到最佳口感的美食!

大致上,食物上得快,
我建議朋友叫女店員『靚女』,他笑著說實在叫唔出!
另一個女店員經過,我又叫他快點叫這位『靚女』,他又叫唔出!被他形容到這裡無靚女店員!

最令人驚喜莫過於多個飲品雪櫃如便利店般,飲品任君選擇!飲品超多款式又夠多元化!
就連自助沙律吧、雪糕、雪條、甜品、...等,都應有盡有!

石榴汁
石榴汁冰涼透心,其石榴味調教得不錯!由於我不多飲水,所以整餐一罐就夠,他們甚至飲四款不同飲品!
石榴汁

刺身
由於我受不到生嘢!聽朋友說刺身都幾新鮮!

手卷
供應迷你版手卷,的骰又不會好飽肚!
 可惜配料是生嘢我食不到!

手卷

火炙壽司絕對是我的首選!

極尚御品燒原條定穴子這款賣相最有睇頭!

本格醬燒帝皇王蟹棒加上沙律醬燒的蟹棒更滋味!

燒雙重車打芝士大蝦車打芝士大大提升蝦的鹹鮮味!

燒明太子沙律帆立貝微辣的明太子配上燒至不太熟的帆立貝,食落口感鮮嫩!

極尚御品燒原條定穴子、本格醬燒帝皇王蟹棒、燒雙重車打芝士大蝦、燒明太子沙律帆立貝

牛油燒翠玉瓜
簡單以牛油燒製,熱辣辣!表面香口,內裡保持清甜多汁!
牛油燒翠玉瓜

黃金焗帶子
芝士焗帶子,芝味大爆發,惹味濃郁!煥醒味蕾!

炸香芋
跟榴槤炸彈外表差不多,這是吉列外層,內裡是軟滑的香芋餡,入口熱燙,不算很甜!

榴槤炸彈
炸至外層金黃色熱辣辣的榴槤炸彈,輕輕咬開,濃郁而流心的榴槤餡隨即溢出來!
榴槤迷不容錯過!

炸香芋、榴槤炸彈
甜品當中,見到有百福豆腐花,卻是包裝是前所未見的薄身版本!
 好讓食客淺嚐吧!
 嚐過百福豆腐都覺得出名滑溜卻豆味淡薄!
百福豆腐花勝在不算甜及滑不留口而已!
榴槤雪條 & 百福豆腐花

百福豆腐花
雪糕櫃有多款雪條,款式令人花多眼亂!
頓時我也有選擇困難症!竟然有罕見的榴槤雪條!

榴槤雪條
打開包裝,已經榴槤飄香,榴槤口味香濃,令我齒頰留香呢!
榴槤雪條

二百餘元便嚐到如此多款美食,短短兩小時,我食飽到捧住個肚走!
 朋友果然無介紹錯呀!
2017-07-12
炸香芋、榴槤炸彈
2017-09-13 4071 瀏覽
最近知道吉壽重新裝修,於是約會媽咪再食多餐生日飯。旺角E1出口,上樓梯後眼睛上看右邊,不難發現"吉壽",按電梯5字樓,感到驚訝,除了歐陸式新裝修外,還有一個很大的飲料櫃,飲品選擇甚多,店員服務態度友善為幫我們安排較舒尚的位置享受豐富的晚餐。🔹刺身必先食:希靈魚比較細件,本身好喜歡希靈魚的魚身附有粒粒黃色的魚籽囗感,食落爽脆,魚籽帶出的味道甚鮮甜,三文魚味道甘香,但略嫌細件較薄,虎蝦鮮甜,北寄貝爽口,北海道帶子新鮮清甜,蜜汁鮑片略為味淡,八爪魚味道同樣較為清淡,不過非常彈牙有嚼勁。🔹香燒鵝肝帶子雖然不是珍寶size,但勝在帶子鮮甜,肉夠實,加上鵝肝的鮮味,好喜歡還order多次🔹芥辣八爪魚軍艦,濃郁的芥末和鮮味八爪魚味道鮮味獨特,十分開胃🔹黃金魷魚軍艦,這個不是很多地方都有,魷魚鮮味彈牙,魚子卜卜脆。🔹海擔手卷細細件易入口,食落口感細滑,滿足口感又不會濟胃。🔹西京比目魚,預期之外好食有驚喜,潔白的肉質嫩滑,味道亦不錯,鹹鮮有致香口。

🔹刺身必先食:

香燒鵝肝帶子

🔹黃金魷魚軍艦,這個不是很多地方都有,
魷魚鮮味彈牙,魚子卜卜脆。
芥辣八爪魚軍艦。黃金魷魚軍艦

🔹海擔手卷細細件易入口,食落口感細滑,滿足口感又不會濟胃。
海膽手卷

西京比目魚
芥辣八爪魚軍艦。黃金魷魚軍艦
西京比目魚
越做越好嘅放題 焦點食評
2017-09-13 465 瀏覽
食過返尋味嘅放題!呢間放題係我食過咁多間都算係最唔錯這一間,所以我同我男朋友要決定再encore!環境都坐得幾舒服,地方夠大,裝修都唔錯!服務水準都keep得好好,呢個真係值得一讚刺身壽司都還是不錯,所以我今次主打都係講返啲熟食!最有趣嘅事係間放題可以係出面拎野食!都有好多選擇!又有雞煲、炸物、沙律吧等等!我就食咗吉列魚柳同章魚小丸子!味道都唔錯,都係熱辣辣!吉列魚柳都炸得幾脆幾香口!章魚小丸子最精粹就緊係裏頭舊章魚啦!意外地,仲有雞煲食😋😋同埋有凍海蝦同我最愛嘅沙律吧,都幾新鮮泰式炒辣蟹味道唔錯,好香好濃味,醬汁入曬落d蟹肉到,淨係食隻味都好正黃金焗帶子個醬汁整得幾好味,有少少酸酸甜甜,仲有少少配料,帶子都幾大粒虎蝦天婦羅隻虎蝦都幾大隻,炸得好脆好好味,隻蝦仲要係爽口,配埋天婦羅汁蒜香椒鹽雞軟骨放題必點嘅雞軟骨!雞軟骨入曬味!配埋檸檬汁至夾醬燒雞翼雞翼燒得唔錯,肉質嫩滑,又大隻整體上,呢間放題無論係各方面都做得唔錯!食物味道仲要越做越好

刺身壽司都還是不錯,所以我今次主打都係講返啲熟食!

意外地,仲有雞煲食😋😋

同埋有凍海蝦同我最愛嘅沙律吧,都幾新鮮

泰式炒辣蟹
味道唔錯,好香好濃味,醬汁入曬落d蟹肉到,淨係食隻味都好正

虎蝦天婦羅

蒜香椒鹽雞軟骨
放題必點嘅雞軟骨!雞軟骨入曬味!配埋檸檬汁至夾

醬燒雞翼
雞翼燒得唔錯,肉質嫩滑,又大隻

2017-09-04 5392 瀏覽
今天又是舊同學的聚會,每次聚會大多數都會選食放题,因為一個價錢任飲任食,放題食物和飲品都多元化,不同食物配不同人的口味,今次我們選了在旺角的吉壽,因為吉壽除了食品新鮮外,還有一個自助式的熟食吧,多款熟食和飲品任你食。我們像開了一個大食會,大家都找到了自已喜歡的食物,傾下食下好開心!自助吧的食物非常豐富,尤其是飲品種類,比其他放題店多選擇,還有很多我沒有拍到照片,因為我要開始食嘢啦!刺身:食放題第一時間一定食刺身,多款新鮮刺身中,我最喜歡這幾款:挪威三文魚十分肥美,魚油甘香。俄羅斯甜蝦鮮甜,赤海蝦夠大隻,爽甜彈牙。食多轉已值回票價!我每次來一定要食的:黑松露赤蝦壽司,和刺身比較又是另一種味道和口感,加入黑松露,多了壽司飯,真的十分美味。三文魚腩壽司,大家都知三文魚腩油脂比較豐富,一口咬下,壽司飯和三文魚腩在口裏打轉,甘香無比!熟食冷盤我喜歡凍蝦,此蝦普通放題多數沒有,多出現在酒店自助餐,凍蝦鮮甜彈牙,好味!香草纽西蘭羊鞍:香草味濃,熟度剛好,咬開還有肉汁,肉嫩不會羶!還有黃金焗帶子,酸酸甜甜的味道。芝麻雞翼,入味又香脆。薑蔥炒蠔,蠔身飽滿好新鮮,蠔味濃郁夠穫氣!鹽燒海蝦串和虎蝦天婦羅,不

鹽燒海蝦串和虎蝦天婦羅,不同口感和味道,但2種蝦都爽口彈牙!

多款甜品中,我推介3.6牛乳奶凍,甜度適中,奶味濃郁,為這豐富的吉壽放題劃上句號!
2017-08-31
  • 薑蔥炒蠔
  • 刺身
  • 燒羊架
2018-01-12 84 瀏覽
一班人諗唔到食咩的時候就會食放題好似變左指定動作, 勝在個個人都會搵到自己想食的東西今日來到食返呢個都開左好耐的放題, 因為係星期三的關係, 一book就有位, 到場唔洗等就入座一來叫個刺身盆, 甜蝦好味鮮甜, 帶子都厚切, 三文魚都不錯, 今次呢round的希靈魚反而有驚喜幾好味, 唔係得個咸字個燒鰻魚係熱lala的, 面頭焦焦地香香的, 肉質都嫩滑, 不錯!芝士帶子就一般, 有d老壽司細細舊都OK~ 仲有芝麻雞翼因為炸到好香好好食, 忘記左影相同場仲叫左湯烏冬, 不過就好咸, 食多隻芝麻雞翼仲好~

芝士帶子就一般, 有d老
壽司細細舊都OK~

仲有芝麻雞翼因為炸到好香好好食, 忘記左影相

同場仲叫左湯烏冬, 不過就好咸, 食多隻芝麻雞翼仲好~
2018-01-03
2018-01-10 113 瀏覽
旺角既放題都差唔多試曬咁仔 總括黎講都係覺得吉壽最多選擇 最好食所以每隔一兩個月就會再度光臨 今次亦都唔例外~今次我地1⃣️家人黎食 早早打左電話黎book位 但黎到依舊要等位 等左幾個字終於入得去 場內已經坐🈵️曬人 人山人海 1⃣️坐低急不及待點野食 點完就出去拎野飲同前菜先 食到咁上下 野食陸續上枱 都算快 亦都冇漏單情況出現 唔錯刺身好新鮮 炒蟹我地仲點左好幾次 食到個個停唔到囗 食到最後再出去拎甜品 有多款選擇 但我至愛都係3.6牛乳奶凍 可以1⃣️次食幾杯 入口即溶 又夠濃滑食埋甜品 飽曬埋單走人🙆🙆這是送的
食埋甜品 飽曬埋單走人🙆🙆

這是送的
  • 刺身拼盤
2018-01-04 88 瀏覽
晚上八點入坐 好多人食㗎 爆曬 所以最好提前訂位比較好 八點可以準時入坐 有好多前菜同飲嘢 樣樣都可以試下 刺身都好新鮮 三文魚係厚切的 所以食幾舊都覺得飽飽地仲有鰻魚都好正 不過都幾濟 烤串串
2017-12-29 117 瀏覽
琴日同fd去個度食,本身都ok ,d野食都ok 但就係我地食到尾段時間,見咁鬼耐都未黎諗住追下單(因為上一轉真係留左)點知叫到過黎個服務員已經態度勁差話點解頭先一次過唔追埋佢?(想鬧人咁)之後我地發覺原來係我地自己唔記得比紙係我地衰之後講返sorry 但佢仲要話係咪呢掛住傾計,心諗咩料?宜家你間野度食飯唔傾得計?傾計咁做乜?真心咩料,我地幾個當然完全無語,之後佢仲係度笑,心諗你笑乜__?我地係客人顧客竟然比你店員話返轉頭?咩服務態度? 雖然平時都遇得多呢啲事但今次真係好離譜。唔知佢係咪因為我地中學生宜又用蝦細路方式。最後我想講間店啲嘢食幾好都冇用,員工服務態度唔好已經唔會再想去。希望會改善下,但真係唔會再去,原來心情好都搞到差。
我地係客人顧客竟然比你店員話返轉頭?
咩服務態度? 雖然平時都遇得多呢啲事但今次真係好離譜。
2017-12-27 98 瀏覽
噚晚係boxing day,當然要出去賀賀佢,每次黎親放題,重頭戲必然係一大盤既刺身啦,呢度有我最中意食既油甘魚同埋劍魚腩,魚片厚度大小適中,象拔蚌爽口,各種刺身新鮮程度都幾好!!款式亦好足夠,整體達到應有既平均水準!!野食又超新鮮,簡直超好味!呢度有好大既飲料櫃,飲品選擇甚多,店員服務態度超友善,俾佐一個好舒適既位置我地享受豐富的晚餐。刺身必食當然係希靈魚,希靈魚比較細件,食落爽脆,魚籽帶出的味道甚鮮甜!!!三文魚味道甘香,有超濃既鮮味同脂香,簡直係完美配搭!!
噚晚係boxing day,當然要出去賀賀佢,
每次黎親放題,重頭戲必然係一大盤既刺身啦,
呢度有我最中意食既油甘魚同埋劍魚腩,
魚片厚度大小適中,象拔蚌爽口,各種刺身新鮮程度都幾好!!
款式亦好足夠,整體達到應有既平均水準!!
野食又超新鮮,簡直超好味!
呢度有好大既飲料櫃,飲品選擇甚多,店員服務態度超友善,
俾佐一個好舒適既位置我地享受豐富的晚餐。
刺身必食當然係希靈魚,希靈魚比較細件,
食落爽脆,魚籽帶出的味道甚鮮甜!!!
三文魚味道甘香,有超濃既鮮味同脂香,
簡直係完美配搭!!
2017-12-26
2017-12-20 168 瀏覽
講真,吉壽真係有好多選擇,之前同朋友食過一次,座位舒適,裝修靚,服務好,食品類型多,一坐低當然係要點刺身啦,叫左三文魚、油甘魚、虎蝦、赤甜、甜蝦、北寄貝、希靈魚,等等。。。我覺得三文魚最肥美,油甘魚都超好食,叩佐三次,赤蝦鮮甜,希靈魚新鮮,好多款壽司,黃魚魷魚、芥末魷魚、鵝肝帶子、花之戀,等等。。。味道簡直係一流,真係無得輸,我會比9.5分!!牛油粟米幾正,又香又咸,牛油味好濃,熱熱地食仲正,芝士炸蝦卷,入面係芝士醬,超濃味!!!椒鹽雞軟骨,卜卜脆又大粒,好香椒鹽味,虎蝦同甜蝦係重點,又鮮甜又惹味!!
講真,吉壽真係有好多選擇,
之前同朋友食過一次,座位舒適,裝修靚,服務好,
食品類型多,一坐低當然係要點刺身啦,
我覺得三文魚最肥美,
油甘魚都超好食,叩佐三次,赤蝦鮮甜,希靈魚新鮮,
味道簡直係一流,
真係無得輸,我會比9.5分!!
牛油粟米幾正,又香又咸,
牛油味好濃,熱熱地食仲正,
芝士炸蝦卷,入面係芝士醬,超濃味!!!
椒鹽雞軟骨,卜卜脆又大粒,
好香椒鹽味,虎蝦同甜蝦係重點,又鮮甜又惹味!!
2017-12-18
2017-12-19 201 瀏覽
星期日黃昏喺無訂位之下入座,時間兩個鐘,1700-1900,都只係$188加一,已經好少有周末放題有二百蚊左右又有水準嘅選擇啦。其實一行幾人都係衝著劍魚腩而嚟嘅,放題當然係一張一張選擇都揀過晒啦,不過服務員服務太好,見我哋寫完一兩張就會主動幫我哋拎去落單,填完最後一張等多五分鐘,刺身就到啦。由刺身開始,往後基本上都同落單嘅一樣,件數足之餘,仲要幾新鮮,一啲都唔行。另外嘅推介仲有鹽燒左口魚邊、芝麻雞翼同埋紫心香芋丸!

另外嘅推介仲有鹽燒左口魚邊、芝麻雞翼同埋紫心香芋丸!
2017-12-15 100 瀏覽
Today was the celebration with my colleagues who are going to China branch soon, wince he afraid he would not be able to have such Japanese cuisine in China, so we went to this for celebration. For the fired food, i especially like the chicken wings. they were fired in an appropriate temperature so he inner meat is very juicy and soft indeed. While the outer skin is yummy with great texture, so tasty! The Fired oyster with cheese also tasted extraordinary, as we can not taste a sense of freeze.

For the fired food, i especially like the chicken wings. they were fired in an appropriate temperature so he inner meat is very juicy and soft indeed. While the outer skin is yummy with great texture, so tasty! The Fired oyster with cheese also tasted extraordinary, as we can not taste a sense of freeze. From the photo you can see we have ordered so many chicken wings!!!

And for the drinks, i pretty appreciate the restaurant offered us Somersby, which is my favourite elderflower lime, slightly alcohol is suitable for eating Japanese food! So i pretty like this restaurant with reasonable price with great location for everyone to meet up.
2017-12-13 166 瀏覽
已經唔係第一次光顧此店,水準依舊,一見到本殿堂級點餐薄已令人垂涎三尺!罐裝支裝包裝飲品種類繁多,果汁,椰子水,烏龍茶,汽水,應有盡有。熱茶亦有,好細心呢!各款刺身壽司賣相及味道亦很不錯!松露蝦壽司非常鮮甜。三文魚腩壽司亦很肥美鮮甜!海膽手卷亦是必吃之選,紫菜脆口,海膽鮮甜,一流!炸雞翼及炸甜芋薯,是必食必食必食呀!會食過番尋味的呢!這道燒青魚比預期嫩口,好味!燒牛舌非常爽口,調味料不會蓋過牛舌原有的鮮味!這碗蟹粥是意外收穫,還以為會食唔落,點知越食越想食,粥底鮮甜,配有粟米粒,好易入口!甜品選擇又是多到不得了,基本上食完鹹食已很飽,真不知如何開多個胃去食甜品,但一場來到,便食左迷你豆腐花作為今餐的總結,大滿足!

炸雞翼及炸甜芋薯,是必食必食必食呀!會食過番尋味的呢!

這道燒青魚比預期嫩口,好味!

燒牛舌非常爽口,調味料不會蓋過牛舌原有的鮮味!