2021-05-03 4915 瀏覽
往年的5.1黃金週,一定會有大批市民北上或出國旅遊。今年的5.1黃金週,市民逼於無奈留港消費。因為已經超過一年冇食放題,於是答應和家長假期過嚟食放題慰勞一下佢地嘅辛勞。我地11:50喺655樓下搭𨋢上去,條人龍長到呢!架𨋢上到五樓打開門,成個大堂逼爆,好嚇人!服務員帶我地去咗四人座位坐低,成個場幾乎全爆滿,場面認真墟冚!家長急不及待出去睇吓有咩可以攞返嚟食住等,佢地就攞咗啲湯返嚟俾我飲。而我就密密㩒手機落order啦!首先當然要嚟個刺身拼盤先啦!點咗三文魚、油甘魚、劍魚腩、帶子、甜蝦、八爪魚。按各人可以吃到嘅份量嚟點餐,以免造成浪費!刺身:尚算新鮮,三文魚同甜蝦好鮮味,反而帶子冇乜味,略為失色呀!壽司類:海膽手卷、花之戀、左口魚裙邊、深海池魚、龍蝦沙律等,一啖一件,每樣試一至兩件,啱啱好!燒物:蒲燒鰻魚、西京比目魚、燒牛柳粒、一口牛舌、燒菠蘿等。前面幾樣幾好食,菠蘿則較酸!煮物:鮑魚蠔仔粥,唔知點解有酸味!而雪花肥牛鍋就不過不失,每人都分到半塊肥牛!炸物:榴槤炸彈同埋天婦羅南瓜同蟹柳,粉漿一如所料都係有啲厚。甜品:以榴槤雪條同可可貝妮雪糕作結!2成人 ($180+10%)+2長者($1
往年的5.1黃金週,一定會有大批市民北上或出國旅遊。

今年的5.1黃金週,市民逼於無奈留港消費。

我地11:50喺655樓下搭𨋢上去,條人龍長到呢!

架𨋢上到五樓打開門,成個大堂逼爆,好嚇人!

甜品:以榴槤雪條同可可貝妮雪糕作結!

2成人 ($180+10%)+2長者($138+10%),CP值超高!我地嗌咗嘅食物,全部清曬,所以都食到好飽!

順帶一提,希望大家食放題自助餐嘅時候,盡量食到幾多先嗌/攞幾多,唔好浪費食物啊!因為經過見到好多枱客人都食剩好多食物,真係睇見都心痛!
2021-05-01
2021-01-02 13766 瀏覽
旺角人多,都怕怕地又要人又迫,不過晏少少黎,唸住避左少少lunch break應該少人D。好在真係唔太多人。呢到有定食同放題,我想試佢定食,因為好多定食款式都幾啱胃口咁呀....定食包埋小食同沙律吧。加錢再海鮮,有任飲同甜品,但海鮮得2款,而且亦唔太好,無join了。定食都包一個飲品同埋雪米糍一粒或豆腐花都好夠啦!熱食有2款,炸物就一至2款,另一款成日無 晒。飲品bar仲有另一邊無影嘅。沙律吧,埋坦款色唔多,但主要食寶食,當送前菜,已經超抵了。都有幾款選擇嫁。呢個有假魚翅,你仲假翅平嫁,仲要幾好飲,足料。主菜黎了,呢個三文魚魚生丼真心超值,魚生夠新鮮,份量又多,只甜蝦都五隻,三文魚勁肥美,仲又我愛甜蛋,好味,無講好講。 鰻魚飯又係me favour之一,份量都係唔少,仲要比定沙律菜,夠味,可多少少鰻魚汁。但已90分。總結一句,呢個嘅定食,唔包湯沙律熱食都已經好味,仲要包咁多嘢一款飲品,簡真無話可說,短時間內,已經黎過2次了(一星期一次咁款)。
好在真係唔太多人。

熱食有2款,炸物就一至2款,另一款成日無 晒。

飲品bar仲有另一邊無影嘅。

沙律吧,埋坦款色唔多,但主要食寶食,當送前菜,已經超抵了。

都有幾款選擇嫁。

呢個有假魚翅,你仲假翅平嫁,仲要幾好飲,足料。

)。
👧🏻Wodafoodie in Mong Kok媽咪好耐無食放題,所以母親節帶左佢黎試呢間係雅蘭同朗豪坊對面既日式放題,地理位置好方便。訂左晚上6點半枱,自選時間,所以每人$248加一。平日夜晚指定時間<$200,好抵食!入座可scan QR code落單,超方便。食物種類都ok多,壽司,刺身,手卷,燒物,鍋物,炸物,甜品等。出面仲有d冷盤例如蝦,青口;熱盤如蛋撻,章魚小丸子等可以拎。🍣佢d壽司都幾好食,例如忌廉芝士鰻魚卷、龍蝦塔山、椒鹽鵝肝帶子脆脆等。特別既配搭但又幾match幾好食👍🏻刺身特別係三文魚,超厚切好滿足!😍😍🍡🐟小食例如蒲燒鰻魚、西京醬燒比目魚、鹽燒牛舌、鐵板香蒜炒牛柳粒、醬燒雞肉大蔥串、紫心香芋丸,都好正好好食😋👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻不過羊架就燒得過焦,味道一般。雪花牛肉鍋得幾塊牛同好多菜,所以叫左兩次🤣360牛乳海鮮鍋好少海鮮,麻麻地。好難得既係呢間舖咁多客人,都完全無漏單👍🏻放題黎講都算平,下次要平日黎食先。📍 吉壽日本料理 (旺角)旺角彌敦道655號胡社生行5樓
👧🏻Wodafoodie in Mong Kok

入座可scan QR code落單,超方便。食物種類都ok多,壽司刺身,手卷,燒物,鍋物,炸物,甜品等。出面仲有d冷盤例如蝦,青口;熱盤如蛋撻,章魚小丸子等可以拎。

刺身特別係三文魚,超厚切好滿足!😍😍

📍 吉壽日本料理 (旺角)
旺角彌敦道655號胡社生行5樓
2021-05-13 802 瀏覽
價錢平,款色多,食物質素性價比高!地點係旺角鬧市,非常就腳。食物方便:刺身新鮮,炸物夠脆,料理多款。平時不食魚,今日試點西京燒,一試便愛上,平時壽司店食好貴。用App點餐,方便環保。設章魚丸、炸雞、熱盤,湯、冷盤自助區。因同行有小孩,日本烏冬、章魚小丸子岩晒小朋友食,食放題能夠滿足到大人食自己想食既野之餘,又有小朋友岩食既野,一舉兩得。雪糕有coco berry特別味,海鹽同椰子好食。另臨尾每人有一杯哈根大師,非常滿足。
價錢平,款色多,食物質素性價比高!

地點係旺角鬧市,非常就腳。

2021-05-03 1439 瀏覽
今次係第二次嚟,對上嗰次耐到都唔記得時間,只記得餐廳各方面都幾好。今次感覺依然唔錯,上菜速度平均令客人可放心每次少量落單,唔使堆到成枱都係。食物多選擇,味道幾好,職員有禮收碟快。我哋食最早段,好抵。自助區食物:豬軟骨好淋好入味,其他都一般。刺身好新鮮。壽司及手卷,好多款,全部都細細件,食多兩件都無問題。炸物及天婦羅,炸物無問題,有一兩款都係第一次試。平婦羅就麻麻,粉漿唔脆。炒牛柳粒,炸雞軟骨,金沙蝦,花膠扒,除咗雞軟骨炸比較乾,其他都唔錯。羊架鞋而且啲韌,比目魚好滑,凍咗都好味。焗蠔,唔係點食到蠔肉。自助區甜品。飲品,除咗啤酒外另有梅酒供應。Haagen dazs雪糕每位一杯。

我哋食最早段,好抵

自助區食物:
豬軟骨好淋好入味,其他都一般。

刺身好新鮮

壽司及手卷,好多款,全部都細細件,食多兩件都無問題

羊架鞋而且啲韌,比目魚好滑,凍咗都好味。

焗蠔,唔係點食到蠔肉。

自助區甜品

飲品,除咗啤酒外另有梅酒供應。

Haagen dazs雪糕每位一杯

2021-04-29
2021-05-02 841 瀏覽
疫情發生後首次吃放題, 最近氣氛好一點就開始出來跟朋友小聚餐雖然不像以前人山人海排隊, 明顯大家對日本菜熱愛都從未減退, 場內環境衛生乾淨還是每個時段都有人加入, 場內食物新鮮有自助區, 點餐以手機QR CODE掃瞄前菜冷盤甜品自助BAR, 款式算唔錯, 很餓很餓的來到刻可以開餐, 有日泰韓式前菜, 有凍海鮮, 有小量熟食, 雪糕主菜:刺身 - 款式多, 特別推介三文魚, 帶子, 章紅魚熱食 - 放題來說這裡的熱食是非常出色, 特別推介炸雞翼, 羊架, 一口牛甜品 - 每位有一杯Haagen Dazs, 另外小量炸物甜點都不會過甜,我沒有特別鍾意甜品的,都十分推介整體而言以230+10%, 有以上食物跟環境, 係性價比極高特別意想不到熱食都很用心做, 新鮮做, 絕對不是預先做好的#我是吃貨組長 #Nicky的味道 #吃貨的態度 #美食 #吉壽日本料理 #壽司 #日本料理#日式 #放題 #foodieleader #foodie #foodiehk #blogger #旺角 #mongkong #香港 #hongkong
還是每個時段都有人加入, 場內食物新鮮
有自助區, 點餐以手機QR CODE掃瞄

主菜:
刺身 - 款式多, 特別推介三文魚, 帶子, 章紅魚

特別意想不到熱食都很用心做, 新鮮做, 絕對不是預先做好的

2021-04-16
  • 炸雞翼
  • 羊架
  • 一口牛
2021-04-24 1546 瀏覽
同朋友想食日式放題又上年講到今年都未食 最近上網睇到有人食過話唔錯 價錢又平 選擇又多 有晒日式放題基本有既野 之前同其他朋友食過以前覺得好好食既 反而質素係差左好多 所以見呢間既價錢平平地 又想食咁耐 就約朋友去試下啦 我地係星期五夜晚食 都驚會太多人 所以就打去book位先係旺角站一出Mtr既E1出口搭lift上去就係 好近好方便 唔會話難搵 入去個陣 店員問我地想食到7點定7點半 食到7點就$175加一 食到7點半就$185加一 行入去個陣見到外面有自助吧 有少量熱食 有炸雞 小丸子 葡撻 仲有啲前菜 有青口 蜆 蝦 螺肉 另外有好多唔同款式既飲品 有好多選擇 仲有個甜品櫃同埋雪糕櫃 有好多細細件既甜品 一條條既雪條 一杯杯既雪糕 我地淨係拎左少少熱食既炸雞同小丸子 炸雞就麻麻地 成舊粉咁 可以唔洗試 小丸子就唔錯 正常味 餐廳係用QR Code落單 我地一次過叫晒想食既野 一次過黎晒可以慢慢食 落左單之後 上菜既速度係好快 好快已經黎齊晒 刺身款式有好多 平時食開放題基本有既都有齊晒 我地叫左三文魚 帶子 海螺片 北寄貝 虎蝦同甜蝦 全部刺身都好新鮮 好鮮甜 三文魚仲要幾厚身下

餐廳係用QR Code落單 我地一次過叫晒想食既野 一次過黎晒可以慢慢食 落左單之後 上菜既速度係好快 好快已經黎齊晒 刺身款式有好多 平時食開放題基本有既都有齊晒 我地叫左三文魚 帶子 海螺片 北寄貝 虎蝦同甜蝦 全部刺身都好新鮮 好鮮甜 三文魚仲要幾厚身下 啲刺身唔會話好細舊 唔新鮮 個份量仲會叫幾多俾幾多

炸物我地叫左芝麻雞翼 紫心香芋丸 椒鹽雞軟骨 仲有幾款天婦羅 炸蝦 蟹柳 南瓜 上到枱全部都係熱辣辣 岩岩整起 最好食係芝麻雞翼 炸到金黃色 食落香脆 紫心香芋丸都好好食 入面係香芋泥咁 食落甜甜地 椒鹽雞軟骨同天婦羅就正正常常

一品料理我地叫左鐵板香蒜炒牛柳粒 豉椒炒蜆 蒲燒鰻魚 黃金焗帶子 蜜糖醬燒雞翼 鹽燒海蝦 燒有機新鮮菠蘿 醬燒雞肉大葱串 我地覺得牛柳粒炒得太過硬身 咬都咬唔到 黃金焗帶子好香蒜蓉牛油味 帶子都幾大粒 鹽燒海蝦燒到好好味 食落鹹鹹地 隻蝦好彈牙 燒有機新鮮菠蘿食到好多汁好鮮甜 最有驚喜係個醬燒雞肉大葱串 係一串入面有三舊雞肉三舊洋蔥咁 個汁食落甜甜地 雞肉又好好味

最後仲會一人有一杯哈根大師既雪糕 有兩款口味 士多啤梨同曲奇

整體黎講 環境唔錯 坐得幾舒服 又近地鐵站 唔洗行好遠 價錢合理 兩個人食五點半到七點半埋單計埋加一都係每人200蚊 好抵食 食物又多選擇又高質 上菜速度又快 值得一試

刺身
醬燒雞肉大葱串
燒新鮮有機菠蘿
雪糕
2021-04-16 1317 瀏覽
價錢係平食物質素唔得 係一個火鍋中食到個小強已經即時埋單走人可想而知後廚既衛生有幾好只可以講貪平你可以食,有得選擇 同樣既價錢我去食壽司店單叫會更好永不再食 真心食物中有昆蟲係度 開心食餐飯 太掃興野食其實黎得勁慢 第一轉d 野食好快到第二 同第 三轉 隔至少15-30 分鐘先黎一樣野第2轉order 既火鍋 係我落完第三單後隔勁耐先黎自問order 唔多 每次都係 2人份左右午市時間人流少 但唔明點降可以咁慢重點火鍋最後有昆蟲 真係完全反晒胃食平價放題唔期望質素好款式係大路 同兆萬中心差唔多有圖有真相
價錢係平

食物質素唔得
係一個火鍋中食到個小強
已經即時埋單走人
可想而知後廚既衛生有幾好

只可以講貪平你可以食,有得選擇 同樣既價錢
我去食壽司店單叫會更好

重點火鍋最後有昆蟲 真係完全反晒胃

食平價放題唔期望質素好
款式係大路 同兆萬中心差唔多
有圖有真相

剛剛試了呢間吉壽🍣🍘🍤🍡🍢🥤呢間放題都算係歷史悠久。。。只不過一直冇機會去品嚐😛。。自從疫情都習慣咗早食晚飯。。今次呢個早鳥時間。。用這個價錢食到這樣質素嘅刺身放題絕對超值我們訂了17:30時段。。。可以用餐到19:30。。。19:00電腦就會截單。。。不過各式食物上枱很快。。。雖然都有一兩樣漏單。。。但基本上客人order的數量比得很足。。。特別是刺身。。不吝嗇👍👍👍👍除了手機order食物。。。場內還有自助區。。。有熱食和3樣凍海鮮,沙律,前菜任食。。。甜品區除了每人限食一杯的 haagen dazs 🍨。。。仲有一個雪糕🍦雪條櫃任食。。另一邊甜品櫃還有數款甜品杯和百福豆腐花。。。飲品很好除汽水茶類飲品更有兩三款啤酒🍻。。。最後我們在19:00前。。。叫了燒菠蘿🍍,榴槤炸彈💣同一品鮑魚海鮮粥。。。。好好彩😻菠蘿好甜😋😋早鳥時段。。。每人175再加一

早鳥時段。。。每人175再加一

2021-04-13
  • 刺身
  • 海膽手卷
  • 燒菠蘿
2021-04-10 1179 瀏覽
晚市五點半食到七點半,或八點至十點,價錢係175加一等於192個半落樓,食物質素非常高,魚生同壽司係十分新鮮,燒物,羊架亦做得好好味。所以兩個禮拜內第二次再嚟。又平又抵食嘅餐唔會經常有,所以要珍惜。而家啲非常時期去多幾次,今次我十位坐咗打橫嘅位比較舒服。上次我15人分咗三個前後嘅卡位,就完全同後面嘅朋友冇得交流。
又平又抵食嘅餐唔會經常有,所以要珍惜。
而家啲非常時期去多幾次,今次我十位坐咗打橫嘅位比較舒服。

2021-04-09
$192.5 (晚餐)
2021-04-02 1714 瀏覽
十一點半完成工作了👏👏就梗係去搵嘢食啦🤣🤣就諗起做旺角的吉壽有好優惠的午餐定食😊😊 時間係十二點開始真係啱啱好👏👏👍午市定食有好多個選擇 仲可以免費享用自助區我哋都係揀咗最平嘅A1定食角切寶石魚生丼定食 估唔到份量都好足好大碗呀🥰🥰三文魚粒和三文魚子都好多😋😋仲有雞蛋粒和青瓜粒自助區都有沙律,熱食,炸物,湯 對於我嚟講都好足夠真係可以食到好飽好滿足了 定食包一個飲品和一個甜品 這餐只係80蚊二人超抵食😁😁👍👍
十一點半完成工作了👏👏
角切寶石魚生丼定食
估唔到份量都好足好大碗呀🥰🥰
三文魚粒和三文魚子都好多😋😋
仲有雞蛋粒和青瓜粒
自助區都有沙律,熱食,炸物,湯
對於我嚟講都好足夠
真係可以食到好飽好滿足了
定食包一個飲品和一個甜品
這餐只係80蚊二人
超抵食😁😁👍👍
2021-03-27 1694 瀏覽
點餐须要改善,每次提早一個鐘找數後,有半個鐘點食物,但食物總是漏單,而且有次仲係叫粥,竞然比個待應話粥好大碗,意思叫我唔好等,還叫我10分鐘要走,當時剛好粥到,那粥當時好熱,要在5分鐘快食即走,而且待應好冇禮貌叫夠鐘,要立即走,跟住執枱!所以真係要改善遞比客時間先好叫人走囉!
2021-03-23 2239 瀏覽
胡社生行有2間放題:一間係御滿屋(1樓),一間係吉壽(5樓)。上禮拜試咗1樓,今日嚟試5樓,我哋嚟睇下有咩唔同啦~~环境:御满屋的座位不够吉寿舒服食物:本人幾乎點了相同的食物…總體來講吉壽的刺身比御滿屋好,其它食物都是御滿屋更好…尤其是雪糕(御滿屋是一杯hagendazs/movenpick),另外吉壽有凍海鮮(青口、蝦、蜆),由於本人冇食凍海鮮,故不置評。服務:兩間的服務都幾好,吉壽的侍應哥哥見我一個人仲會告訴我出咗d乜嘢…
环境:御满屋的座位不够吉寿舒服
2021-03-16 1947 瀏覽
老實講都唔知幾多年冇食過日式放題,一直都覺得自己食嘢又唔係多而以前食幾日式放題質素都好參差,但星期日黎到旺角行到好肚餓又見到咁多放題,不如搵一間試吓啦,就上嚟search下有邊間嘅口碑比較穩陣,就決定咗要試一試呢一間吉壽。7:30上到嚟,職員話最快都要8:15先安排到入座。安排坐係入口第一張枱,都幾迫,一入到黎仲俾d 裝修嚇親,心諗伏到出面點算....有電話落單,野食普遍黎得快,但有兩三樣係等得耐少少。先試魚生,有三文魚,甜蝦,玉子,魷魚,帶子,虎蝦等等。一件嘅份量係好細,但係我想講個帶子係好新鮮好甜,講你都唔信所以食咗10幾件,但我諗加埋等於平時嘅三至四粒左右, 迷你手卷幾得意都唔錯。至於熟食超級推介佢嘅雞翼好好食牛柳粒都唔錯。其實整體都性價比好高講真比$180入嚟,其實真係冇諗住有啲乜嘢好質素嘅食物,但比我想像中好好多!飲品種類都好多選擇,亦都有雪條雪糕飲食,可惜真係食唔到。食物: 7/10環境: 2/10服務: 7/10性價比: 7/10
有電話落單,野食普遍黎得快,但有兩三樣係等得耐少少。

食物: 7/10
環境: 2/10
服務: 7/10
性價比: 7/10
說到吉壽,我吃過十次以上,我還帶親朋戚友來吃,在這個價錢作為前提的基礎下,全部人都是好評,可見吉壽是絕對不會令你失望。吉壽是電子下單,用手機掃描二維碼,方便快捷又環保。又有冷清酒🍶冷梅酒(沒有熱清酒,只有冷清酒)如果是想喝酒,我會選擇去同一棟的另外一家放題,他們有熱清酒、冷清酒、梅酒和柚子酒,當然最新餐單有沒有變化,我就不保證了。自從我吃過旺角另外一棟大廈的放題,我才知道吉壽的水準並非必然,原來也有放題是真的很難吃的。
說到吉壽,
我吃過十次以上,
我還帶親朋戚友來吃,
在這個價錢作為前提的基礎下,
全部人都是好評,
可見吉壽是絕對不會令你失望。

吉壽是電子下單,
用手機掃描二維碼,
方便快捷又環保。

又有冷清酒🍶冷梅酒(沒有熱清酒,只有冷清酒)

如果是想喝酒,
我會選擇去同一棟的另外一家放題
他們有熱清酒、冷清酒、梅酒和柚子酒,
當然最新餐單有沒有變化,
我就不保證了。

自從我吃過旺角另外一棟大廈的放題
我才知道吉壽的水準並非必然,
原來也有放題是真的很難吃的。