2018-04-08 814 瀏覽
好耐好耐之前光顧吉壽 佢當時係開喺中環 唔經唔覺闊別多年 佢已經搬咗嚟鬧市區 重要地點超級方便 喺地鐵站嘅出口 步行一分鐘 搭𨋢上五樓(全層)價錢算合理 最早一輪五點就已經可以入席宵夜時段係最抵食嘅 不過要等到晚上十點入座才可以喺大堂嘅中心點 有冷盤自助區 亦有熟食提供 旁邊仲有大雪櫃放滿臨臨種種嘅飲品 有凍嘅 熱嘅 酒精類嘅 總之你諗到嘅都有行過少少有自助甜品區 有乳酪 時令水果 甜品 任食唔嬲食飯鍾意飲番幾杯嘅朋友仔 可以試下梅酒 酒精味唔太濃 容易入口頭輪刺身 極速送到我哋面前 選擇多而且新鮮 擺盤仲好有心思 非常精美由於刺身實在好吃 於是點咗第二輪 但係賣相同第一輪有點出入 但味道係冇分別嘅手捲細細件 兩啖可以食曬燒鰻魚 肉質肥美 啖啖肉炒蟹相當有鑊氣 蟹鉗位置有卜開 非常貼心燒羊架同燒海蝦做得非常出色 羊架好香香草味 肉質細嫩多汁燒海蝦 蝦肉彈牙 好香嘅燒烤味天婦羅即叫即炸 上枱嘅時候仲係熱辣辣脆卜卜 非常香口 入口不油膩餐廳仲有自助乳酪雪糕機 旁邊仲有自助配料提供選擇 味道酸酸甜甜嘅乳酪 十級好味

價錢算合理 最早一輪五點就已經可以入席

炒蟹相當有鑊氣 蟹鉗位置有卜開 非常貼心

燒羊架同燒海蝦做得非常出色 羊架好香香草味 肉質細嫩多汁
燒海蝦 蝦肉彈牙 好香嘅燒烤味

2018-04-04 865 瀏覽
第一次黎吉壽幫襯 位置好好非常方便 就喺朗豪坊對面 地鐵站一出就係由於冇book位 又怕晏食等位要等好耐 所以五點半就前往 好彩真係早嚟 越夜越多人 好快就全場爆滿雪櫃嘅嘢飲 種類多到不能盡錄 可以媲美超級市場嘅雪櫃 支裝 罐裝 紙包裝 凍的熱的 任君選擇冷盤區 有提供一般嘅沙律前菜 蔬菜非常新鮮亦有日式小食及韓式小食 例如 日式八爪魚及螺肉 韓式辣泡菜 醃蘿蔔 等冷盤熟食區 本人最喜歡泡椒雞中翼 雞翼大隻肥美 帶點微辣 非常惹味刺身 魚生厚切 件件肥美冇根 入口即溶 而且無雪味壽司 飯糰大細均勻 上面魚生配料新鮮而且有光澤 款式都幾多 做工精細炒蟹夠曬鑊氣 肉質上算鮮甜 蟹粥 粥底煲得又綿又滑 有陣陣海鮮嘅鮮味牛舌爽口彈牙依然保持肉汁 非常好吃牛肉鍋分量唔會太大太多 汁底甜甜的 仲有金菇及時菜作為配料自助區仲有時令生果提供選擇手工製甜品食到尾聲仲可以出去拎雪糕雪條 或者有自助乳酪機平均二百蚊一個人 非常抵食餐廳職員值得稱讚 服務有禮殷勤 上菜時間快 沒有漏單情況出現

雪櫃嘅嘢飲 種類多到不能盡錄 可以媲美超級市場嘅雪櫃

食到尾聲仲可以出去拎雪糕雪條 或者有自助乳酪機

平均二百蚊一個人 非常抵食
相宜的選擇 焦點食評
2017-12-06 11397 瀏覽
之前吃過這家日式放題沒留下什麼印象,近日發現這裡裝修過環境變好了,而且網上好評不少,於是來個偽溫故知新😜每次放題的重頭戲必然是一大盤刺身,這裡有我愛吃的油甘魚與劍魚腩,魚片厚度大小適中,象拔蚌爽口,各種刺身新鮮程度合格,款式也足夠,整體達到應有平均水準。只要面頭不是配熟物的壽司都不錯,能嚐到海鮮的鮮味與脂香,但熟物的燒穴子與燒帆立貝不好吃,口感味道柴死了。  黃金焗帶子的原料跟壽司上的燒帆立貝是一樣吧,壽司的不好吃,這個也一樣了,肉質老得很,而且醬汁太膩過酸,味道似是酸忌廉放太多。日式雪花牛肉鍋裡只有三四片牛肉,不過不夠吃可以再點,量少也不算問題,而且可以先淺嘗味道看看對不對自己胃口。這個自己沒吃到,不能評味道。這個御品蟹皇瑤柱海鮮粥的名字夠霸氣,裡面確實有蝦有蟹,但只帶裝飾功能,未能嚐其鮮,味道太寡。粥的質感不是綿,而是到糊的地步,不算難吃,但也不好吃。天婦羅水準一般,可吃可不吃。鐵板炒雜菜憑舌頭無法定斷它是不是在鐵板上炒,不過是不是也沒差,點這個純粹是照顧不吃生的人,對它沒要求,它也沒做得特別難吃已合格。醬燒雞翼自己沒吃到,鹽燒鯖花魚有腥氣,不過也許是我放涼了才吃,但是這種魚的魚身
刺身拼盤
日式雪花牛肉鍋
御品蟹皇瑤柱海鮮粥
天婦羅
天婦羅水準一般,可吃可不吃。
鐵板炒雜菜
醬燒雞翼(左) 鹽燒鯖花魚(右)
醬燒雞翼自己沒吃到,鹽燒鯖花魚有腥氣,不過也許是我放涼了才吃,但是這種魚的魚身薄又多骨,本來就喜歡不來。
鹽燒牛舌
鹽燒牛舌不夠爽嫩,咬起來挺費勁,愛吃牛舌的我也只是吃了一片。
鹽燒雞軟骨
鹽燒雞軟骨又熱又香,佐酒一流!
香草紐西蘭羊鞍
香草紐西蘭羊鞍好吃!難得在放題吃到的羊鞍尚有膻氣,肉多、汁多又嫩,大口大口的肉一個讚!
鐵板牛柳粒
鐵板牛柳粒雖然吃起來肉質軟腍,但明顯是用梳打粉之類的東西醃過造出來的假像,味精重到有點膩。
芝麻雞翼
芝麻雞翼好像在哪裡吃都不會失手,這裡也不例外,熱到燙嘴的雞翼,表皮很香,帶着一股誘人的甜味,內裡的雞肉嫩滑。
泰式炒辣蟹
泰式炒辣蟹的辣度對於少吃辣的人來說不到受不了,大概是痛苦並快樂着,對於習慣吃辣的人算是有點意思,辣度調較得能兼顧兩邊的人已經不錯,而且蟹肉挺多,也做到惹味。
榴槤炸彈(1粒) 紫心香芋丸(4粒)
榴槤炸彈與紫心香芋丸貌似是放了一陣子才送上來,榴槤饀凝固了,沒有流心狀態。紫心香芋丸的口感只有軟沒有糯,一口下去就塌成糊似的,咬起來不過癮。雖然這兩款食物口感有欠,但味道依然可口,還是給個合格。
飲料選擇很多,便利店式的冷飲櫃令人目不暇給,另有可自斟的清酒與梅酒,清酒沒試,梅酒則巨難喝.......
Somersby
喝過Somersby的Apple Cider,味道不俗,早就想嚐這個混了blackberry味的,還好不是自己特意付錢買,這個藥水味激重,喝幾口就受不了丟掉。
蛋撻
餐廳另有提供自取的小吃、湯羹、沙律、甜品等等,選擇不算多也不太吸引,但放題的重點本來就不在這裡,而且勝在能營造出多姿多采的觀感。
軟雪糕
除了冰櫃的雪糕與雪條任君選擇,如不怕麻煩可到雪糕機動手扭出軟雪糕,再為它打扮呃like😂
為什麼不給小碟子放豉油,而是用這種又窄又高的器皿?壽司刺身不能平放進去,必須直插......

(財經新聞mode)隨着樓價不斷上升,自助餐的售價也屨創新高,連帶放題市場做好balalala~~~
現在的放題大有收費三百元以上的,這裡的黃金時段連加一服務費收取$261.8相對便宜。雖然點心紙提供的食物選擇少了一點點,但尚算足夠,而且算上自取食物,數量跟其他放題餐廳差不多,就是可惜自取食物不太吸引。至於點心紙上的食物,質素平穩,沒有什麼真的很難吃,但也沒有令人覺得它做得比別人好,整體合乎它的價錢。這裡服務有一大特色──非!常!快!速度達到匪夷所思的地步,我才交出點心紙,轉眼間一大盤排列整齊的刺身已在眼前,彷彿不需要時間處理。此外,侍應們對食物碟高度飢渴,除了用餐途中侍應會主動為客人換碟、換碟再換碟,如果碟上只餘下少量食物,侍應會踴躍把它收走,就連自用的碟子放在桌子邊沿都會被吸走,總之桌子邊沿是個非常危險的地方,寸碟不生😂當天有幸佔到靠窗卡座,雖然不算寬敞,但放題餐廳大多把桌子排得密密麻麻,能夠坐在卡座空間感已經好很多,可以肆無忌憚為食物瘋狂拍照😜
2017-12-01
$261.8 (晚餐)
香草紐西蘭羊鞍
2017-10-09 1773 瀏覽
約左fd去旺角行街順便食個飯飯就去左我最鍾意既吉壽放題食左咁多次都係咁好食食前食後又方便行街我地今次行左陣先食,食9:30宵夜時段平D嘛~又唔使等咁耐~岩岩好收工出到來等齊人都差唔多9:30有時有D fd可能又OT一陣咁一入到去,識食既你一定先嗌刺身醫下肚先三文魚厚切好JUCIY油金魚新鮮,甜蝦鮮甜,我個人口味就鍾意食甜蝦多過海蝦,鮑片同都好爽口太肚餓好快食左一輪,清晒就要嗌定第2輪但估唔到佢次次上菜都好快,唔使等好耐同埋次次都好準確,好少漏單所以記得食幾多嗌幾多,唔好做大晒鬼啊!好喜歡甜蛋~第二轉好快到左其實哩就最好食D熟食先既~唔受得既人記得啦~我不嬲受得就習慣一來就食刺身,正!食左最鍾意果D嗌左個蜜汁雞翼,冇死一定好食哩D再來就食羊架先,襯我未飽要食,因為羊架有D漏好易飽要早D食有次食得太飽先醒起佢已經食唔落了羊架JUICY好正我每次都一定要嗌之後嗌左炸雞軟骨,超開心撞岩佢新鮮炸出來熱辣辣脆卜卜,好野味!平時出街嗌碟炸雞軟骨,冇幾多粒都收你五六十蚊啦嗌一碟都抵返數了芝麻雞翼我之前食過都講過就唔多講,吉壽招牌菜!菠蘿好多汁好甜,都食左幾塊帶子細細粒,一啖一粒岩岩好~食開炸野又點少得
約左fd去旺角行街順便食個飯飯就去左我最鍾意既吉壽放題
食左咁多次都係咁好食
食前食後又方便行街

岩岩好收工出到來等齊人都差唔多9:30
有時有D fd可能又OT一陣咁

一入到去,識食既你一定先嗌刺身醫下肚先

三文魚厚切好JUCIY

太肚餓好快食左一輪,清晒就要嗌定第2輪
但估唔到佢次次上菜都好快,唔使等好耐
同埋次次都好準確,好少漏單
所以記得食幾多嗌幾多,唔好做大晒鬼啊!

好喜歡甜蛋~第二轉好快到左

其實哩就最好食D熟食先既~

嗌左個蜜汁雞翼,冇死一定好食哩D

再來就食羊架先,襯我未飽要食,因為羊架有D漏好易飽要早D食
有次食得太飽先醒起佢已經食唔落了
羊架JUICY好正我每次都一定要嗌

平時出街嗌碟炸雞軟骨,冇幾多粒都收你五六十蚊啦
嗌一碟都抵返數了

芝麻雞翼我之前食過都講過就唔多講,吉壽招牌菜!
菠蘿好多汁好甜,都食左幾塊

帶子細細粒,一啖一粒岩岩好~

食開炸野又點少得炸蟹捧,吉壽既炸蟹捧我超鍾意,夠厚多肉,啖啖肉啊!

來到壽司環節

推介哩個黑松露蝦,好黑松露又配埋鮮蝦甜味岩岩好~

最正哩個一口一啖既壽司!長氣講多次食唔晒唔好嗌太多!
始於飯好飽肚,哩個飯夠細,又可以滿足到想試晒唔同味既想法!

咩都想試,選擇困難嗌晒太陽隻款都唔怕D飯會太飽

My fd最愛

我最愛(BTW我有好多愛,為食妹

鰻魚好長,飯細細~

真心唔係好多放題有海膽食,雖然細細的但都好欣賞!一啖一個!

臨走都唔使再去第度食甜品,食埋甜品好滿足了
好鍾意YOGORT 味酸甜既雪糕

雪米滋我鍾意擺一下下才吃,雪櫃拎出來解凍少少先食就會軟軟的QQ的~

重新都係果句鍾意吉壽食材厚切新鮮,手腳快,會有人主動來取下單紙
少漏單,所以唔好起勢嗌,食幾多嗌幾多!
其實食左點指咁少但冇影齊,總之食到好飽啦!
2017-07-27
$250 (宵夜)
2017-09-17 13367 瀏覽
這是朋友大力推介的旺角放題餐廳 <吉壽日本料理>,單是一個月內,他已經幫襯了三次!可想而知其吸引力!正值是 DSE 放榜日,原定晚上 7:00 入座,就算朋友已在一星期前訂枱,我們仍然要在店外等候一會兒!今次,我們食玩 Group 一行6人(5男1女)一起食放題,同時大家講他們日本東京之旅及我跟 PK 的旅友日本大阪之旅的趣事!我們被安排到六人卡位,算是闊落又舒服!桌與桌之間有空間感,這裡比起之前去迫狹的 <大喜屋>好得多!桌上已備有餐具、餐紙墊及濕紙巾;桌子旁邊放有載骨的器具「骨盛」!相當週到!放題分不同時段收費,(黃金時段 7:00~10:30) 入座起計兩小時!不需等齊人也可安排入座!星期一至四 成人價 $213 供應:手卷、刺身、壽司、吉列、天婦羅、煮物、卷物、串燒、海鮮…等!即點即製,務求讓食客嚐到最佳口感的美食!大致上,食物上得快,除了個別特色系列之外!將近兩小時,有女店員走來提醒我們差不多時間還枱,卻是最後一 Round 的食物尚未送到!我建議朋友叫女店員『靚女』,他笑著說實在叫唔出!另一個女店員經過,我又叫他快點叫這位『靚女』,他又叫唔出
可想而知其吸引力!

星期一至四 成人價 $213
即點即製,務求讓食客嚐到最佳口感的美食!

大致上,食物上得快,
我建議朋友叫女店員『靚女』,他笑著說實在叫唔出!
另一個女店員經過,我又叫他快點叫這位『靚女』,他又叫唔出!被他形容到這裡無靚女店員!

最令人驚喜莫過於多個飲品雪櫃如便利店般,飲品任君選擇!飲品超多款式又夠多元化!
就連自助沙律吧、雪糕、雪條、甜品、...等,都應有盡有!

石榴汁
石榴汁冰涼透心,其石榴味調教得不錯!由於我不多飲水,所以整餐一罐就夠,他們甚至飲四款不同飲品!
石榴汁

刺身
由於我受不到生嘢!聽朋友說刺身都幾新鮮!

手卷
供應迷你版手卷,的骰又不會好飽肚!
 可惜配料是生嘢我食不到!

手卷

火炙壽司絕對是我的首選!

極尚御品燒原條定穴子這款賣相最有睇頭!

本格醬燒帝皇王蟹棒加上沙律醬燒的蟹棒更滋味!

燒雙重車打芝士大蝦車打芝士大大提升蝦的鹹鮮味!

燒明太子沙律帆立貝微辣的明太子配上燒至不太熟的帆立貝,食落口感鮮嫩!

極尚御品燒原條定穴子、本格醬燒帝皇王蟹棒、燒雙重車打芝士大蝦、燒明太子沙律帆立貝

牛油燒翠玉瓜
簡單以牛油燒製,熱辣辣!表面香口,內裡保持清甜多汁!
牛油燒翠玉瓜

黃金焗帶子
芝士焗帶子,芝味大爆發,惹味濃郁!煥醒味蕾!

炸香芋
跟榴槤炸彈外表差不多,這是吉列外層,內裡是軟滑的香芋餡,入口熱燙,不算很甜!

榴槤炸彈
炸至外層金黃色熱辣辣的榴槤炸彈,輕輕咬開,濃郁而流心的榴槤餡隨即溢出來!
榴槤迷不容錯過!

炸香芋、榴槤炸彈
甜品當中,見到有百福豆腐花,卻是包裝是前所未見的薄身版本!
 好讓食客淺嚐吧!
 嚐過百福豆腐都覺得出名滑溜卻豆味淡薄!
百福豆腐花勝在不算甜及滑不留口而已!
榴槤雪條 & 百福豆腐花

百福豆腐花
雪糕櫃有多款雪條,款式令人花多眼亂!
頓時我也有選擇困難症!竟然有罕見的榴槤雪條!

榴槤雪條
打開包裝,已經榴槤飄香,榴槤口味香濃,令我齒頰留香呢!
榴槤雪條

二百餘元便嚐到如此多款美食,短短兩小時,我食飽到捧住個肚走!
 朋友果然無介紹錯呀!
2017-07-12
炸香芋、榴槤炸彈
5天前 17 瀏覽
唔知老公做乜咁好死無啦啦今日放工主動話同我食日本野本身我以為都係去食迴轉壽司點知佢就帶咗我嚟食放題真係唔知佢痴左邊條根放題必映照所有野都係老公寫紙不過佢話件數唔啱款式就齊晒 我就話是但啦有得食就算所有野都可以話係新鮮唔會話拎到上枱就暖左不過之後有一round叫咗甜蝦甜蝦個頭有啲青色我哋就唔係好敢食 老公就最鍾意叫啲奇怪嘢明明食緊日本野就叫個中式辣雲吞不過呢個明明係熱食嚟到就變咗凍食件裝壽司反而有驚喜唔會好似其他地方咁成打舊飯室俾你地食飽你呢個就幾好繼續是奇怪嘢呢個叫榴槤炸波入邊係榴槤蓉加芝士一咬落去好大浸榴槤味新鮮炸起熱辣辣差啲辣親口榴槤fans一定要黎試吓炸蠔都相當有水準但係令到就要即刻食唔好擺一陣先食嘢飲方便就有四個大雪櫃任飲食飽飽就食甜品但係唔知點解個布甸有粒黑色野喺度我都係去返食水果算數同埋有自製雪糕機最後附上收費表我同老公兩個人去食188+10% 買單唔使450可以任飲任食都叫唔錯下次會去試第二間
唔知老公做乜咁好死

可以任飲任食
都叫唔錯

下次會去試第二間
5天前 26 瀏覽
放題時間又到喇!今次近近地,係旺角中間點,同個老朋友食生日飯,貴貴小小都要嫁喇!整間店舖個裝潢算係走典雅路線,有點點暗,暗得黎又有小小神秘感。桌上既擺位尚算整齊。呢度既芥末係獨立一包包的,雖然係變得衛生同容易打理,但就有小小失望,唔係自家出品。點餐簿既圖都算精緻,影得幾吸引,點餐紙同鋪頭既設計幾配,哈哈!自取既飲品都算多元,盒裝到樽裝都有。首先黎到既刺身應該係按人頭比,因為有啲寫十件,有啲寫一件,黎既都係人頭數目。最特別係泰式生蝦,咬落好爽口,冇腥味,呢個抵讚!而三文魚油脂算豐富,壽星話似係食緊三文魚腩。火焰帆立貝係幾令我嚇親既壽司,因為佢燒完個面之後,同燒汁個味好夾!食落去同食刺身個感覺好唔同。而皇帝蟹棒加埋沙律醬燒一向都係我摯愛,冇得挑剔!揚物都係大眾傳統既味道,走公式路線所以就唔多點評喇!但成間鋪最令我覺得正既,就係呢個秘醬雞翼!雞肉係十級既滑嫩,而出面個醬汁係畫龍點睛,完全係同個肉好夾!另一個精彩既位置係,呢度既菠蘿係燒同生食兩款都有得點,好多時都只係有得點燒,但今次就兩種口味都食到,都係令我開心既!整體黎講,成間鋪既野食我係幾岩胃口既,特別係小食、串燒,店員既態度亦都不得不讚

自取既飲品都算多元,盒裝到樽裝都有。

壽司

小食

整體黎講,成間鋪既野食我係幾岩胃口既,特別係小食、串燒,店員既態度亦都不得不讚,我地比完點菜紙之後,佢地係跑去入單!呢個我都係好欣賞,因為我地一坐低果陣係超級肚餓!佢呢個舉動果下令我好感動T^T
壽司
小食
6天前 32 瀏覽
數下手指都有差唔多成年冇食個放題咁岩約到死黨夜晚出嚟又可以傾心事 一定要搵個地方坐得舒舒服服任飲任食所以最後就揀咗日本放題因為死黨一早book咗位所以去到唔駛等就有卡位坐一坐低枱面就係介紹佢哋集團會員計劃但係個app我就冇安電話實在太多呢啲app不過因為佢係集團食物質素有保證坐低左之後就去攞野飲每次食放題都要飲芒果汁試埋忌廉溝鮮奶(不過我自己就唔係好鍾意)第一張放題拼盤有三文魚帆立貝希靈魚海蝦所有野都好高質素入口即溶同埋唔會有渣抵讚所有件裝壽司都係細細件 可以一口食晒好多款都可以試吓唔使驚食一件就飽 其他乜都食唔到 我覺得最特別就係鰻魚可以獨立係一個上好多其他放題都冇最重要佢仲係即燒拎完過嚟仲係熱辣辣同魚生一樣都係入口即溶冇喳萬眾保持到鰻魚味豬軟骨同燒鰻魚一樣拎過嚟嗰時都係啱啱燒好 熱辣辣好有咬口 人蔘雞湯傾計傾到口乾唔可以永遠都飲凍野所以就去攞咗碗湯黎飲人蔘味好重 不過都好潤喉鍾意飲湯人士可以一試最後叫多個烏冬打底烏冬有口感唔會一夾上嚟就散最後就食埋乳酪雪糕飽飽之外就埋單再去行街了唔可以唔講呢間放題有個兜俾你放骨咁樣就唔會食到成枱都係我覺得呢個設計非常好其他好多地方都唔會有總結平日繁
數下手指

不過因為佢係集團
食物質素有保證

坐低左之後就去攞野飲
每次食放題都要飲芒果汁
試埋忌廉溝鮮奶(不過我自己就唔係好鍾意)

第一張放題拼盤有三文魚帆立貝希靈魚海蝦

總結
平日繁忙時間$240連加一真係好抵食
下次如果成大班人嚟都可以嚟多次

2018-04-12 19 瀏覽
好一段冇去食放題今晚同男人去食返餐今次選擇左係旺角既依間-吉壽我地本來約左7點半但行街行到攰早左上去個姐姐都俾我地入座照計返兩個鐘頭食距分左好幾個區都有差唔多100張枱可能時間早,入座既人都唔太多一入座第一件事係叫野食有十張唔同既野食紙選擇都唔少最先食既係刺身全部都好新鮮三文魚 帶子 帆立貝 希靈魚 由甘魚冇雪味 食完一定encore 叫左個海鮮蟹粥唔係好夠熱🙊味唔太濃但都可接受既雞翼蜜糖味好濃雞軟骨俾我折左串 口感好好牛柳粒好有牛味 唔太咸 好味燃燒菠蘿 好甜 又係要encore 牛舌串 以為會好腥 但唔係喎 距加左啲海鹽帶出左距既味道炸吉列蠔新鮮炸起熱辣辣蠔仔細細但都好食Encore 雞翼仲有牛油粟米好香牛油味分量少少咁 又叫咗碗湯烏冬又係細細碗佢用嘅係軟身嘅烏冬軟硬度適中湯底清清地試完湯烏冬又想試吓冷烏冬但係冷烏冬唔係原本諗嘅樣係有少少失望依個我冇食但男人食左距話少少辣叫大幾件壽司細細件一口壽司兩個人去食得唔多不過如果成班人去既話都應該幾好見距有啲大枱好岩一班人去gather 啲職員都friendly食物都上得快下次可以再去食過
好一段冇去食放題

個姐姐都俾我地入座
照計返兩個鐘頭食
距分左好幾個區
都有差唔多100張枱
可能時間早,入座既人都唔太多

一入座第一件事係叫野食

啲職員都friendly
食物都上得快

下次可以再去食過
2018-04-11 31 瀏覽
呢日我地去完海洋公園出返黎,諗起平價時段d放題都食得過喎🤣一行6人揀左吉壽!9點入場,係會餓死,不過平d吖嘛😂一到去啲嘢飲都飲得七七八八,不過完全夠飲。而且出邊啲冷盤都會繼續fill👍🏽👍🏽所以唔使擔心以為平啲價錢會冇乜嘢食。我竟然失策唔記得咗影但係我哋六個人第一round嗌既刺身!!我喺臨走之前都嗌左刺身食,依然係夠凍,賣相👍🏽我哋都嗌咗個牛乳鍋,每人一細碗試吓都幾好,真係有牛乳味架!芝麻雞翼真係要推介!雖然就有d熱氣,但係我哋真係覺得佢太好味😂😂唔嗌對唔住自己呀!熱辣辣,又香又脆,而且隻雞翼唔會炸到好乾,仲係好juicy!!!!焗帶子!佢係用咗沙律醬做調味,酸酸甜甜,焗起嚟好香!
呢日我地去完海洋公園出返黎,諗起平價時段d放題都食得過喎🤣
一行6人揀左吉壽!9點入場,係會餓死,不過平d吖嘛😂

我哋都嗌咗個牛乳鍋,每人一細碗試吓都幾好,真係有牛乳味架!

焗帶子!佢係用咗沙律醬做調味,酸酸甜甜,焗起嚟好香!