2022-04-28
𝐹𝓊𝓈𝒾𝑜𝓃 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒦𝓌𝓊𝓃 𝒯𝑜𝓃𝑔▫️小食🌟香葉煙肉黃金蠔🌟🦪🦪🌟上菜時以為上錯左麥樂雞😝依個黃金蠔係三層嘅構造,最外層係酥脆嘅炸皮,一啲都唔粉嘅口感仲有啲七味粉調味。裡面係煙肉包住一隻蠔,豐富嘅口感唔會覺得有腥味亦唔會蓋晒蠔嘅味道😀▫️主菜🌟大阪燒薄餅🍕𝘗𝘪𝘻𝘻𝘢皮好有口感,咬落去魚籽好爽口加埋沙律醬同和風木魚好有大板燒𝘧𝘦𝘦𝘭𝘗𝘪𝘻𝘻𝘢 底有燒汁同焗芝士,焗芝士可能因為烤完好香口,同薄邊𝘗𝘪𝘻𝘻𝘢 夾埋一齊好好味脆卜卜,但雞肉有啲乾身🌟迷你巨型豬扒包🥯🥯嗌既時候心諗點樣又迷你又巨型🤔原來係望落𝘚𝘪𝘻𝘦 迷你但食完又覺得有份量+口感好巨型😆入面有好多料,每一層都覺得佢落左好多心機,我鐘意一層層食,跟住最後再一啖食 對比下個口感包應該特別處理左 𝘉𝘳𝘦𝘢𝘥 上面有啲小黑點應該係調味粉上,外皮軟軟加上少少調味,淨食都好味😋第二層係肉,覺得少少乾身 ,成舊上份量真係好大。第三層係切成條狀既🍅 + 🥒 + 🥗 清清地 ,條狀令唔太好𝘝𝘦𝘨 既我都食得好滋味🤗最後一層,除左係好味既面包再外加芝士, 熱熱地溶左小小既芝士係最吸引既😍😍▫️飲品起名幾有心思,同埋啲𝘋𝘦𝘤𝘰𝘳𝘢𝘵
▫️小食
🌟香葉煙肉黃金蠔🌟🦪🦪🌟
▫️主菜
🌟大阪燒薄餅🍕
🌟迷你巨型豬扒包🥯🥯
嗌既時候心諗點樣又迷你又巨型🤔
原來係望落𝘚𝘪𝘻𝘦 迷你但食完又覺得有份量+口感好巨型😆
▫️飲品
起名幾有心思,同埋啲𝘋𝘦𝘤𝘰𝘳𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯𝘴 令到每杯飲品好似有一個𝘊𝘩𝘢𝘳𝘢𝘤𝘵𝘦𝘳 令我想試晒唔同口味
🌟多一士不如少一士 (沙冰特飲)🤭
士多啤梨🍓加乳酪糖漿同檸檬汁,正常口感,但愈飲愈好飲🤠可能因為坐係室外 有啲熱 😂
🌟戀愛預告 (梳打特飲)
個樣勁靚,紫藍色既碟豆花,荔枝汁係底,上面加 𝘷𝘢𝘯𝘪𝘭𝘪𝘢 雪糕,原先第一口飲覺得好荔枝玉露既口感
▫️甜品 (數量限定)
🌟心太軟配雪糕
有啲甜品仲係法國直送佢話,但我真係食唔落,唔算非常特別
有唔少打卡位 室內有冷氣位既係千秋
冇冷氣位有膝籃,同埋星海天空 果日去係晏就3點但佢照開晒燈幾好𝘍𝘦𝘦𝘭
最出邊我估要預早𝘉𝘰𝘰𝘬 既有帳蓬坐而且𝘱𝘳𝘪𝘷𝘢𝘤𝘺 高啲
同埋應該係寵物𝘍𝘳𝘪𝘦𝘯𝘥𝘭𝘺 好似都有唔少人帶住佢地既動物
📍合十 𝐅𝐮𝐬𝐢𝐨𝐧 𝐓𝐞𝐧𝐬
觀塘巧明街117號港貿中心2樓201號舖