2022-04-26
尋日趁着阿媽放假,我又唔使返學,阿媽夜晚話唔想煮飯,我哋趁住有晚市堂食,就嚟到觀塘港貿中心呢間靚靚打卡西餐廳食dinner~餐廳嘅環境好有Camping嘅感覺,坐喺戶外嘅帳篷入面,仲有燈飾,夜晚望真係好靚,影相一流📸️大阪燒薄餅$123佢同普通嘅Pizza唔同,係超級薄脆嘅餅底~一咬就脆卜卜,表面有好多大阪燒嘅材料,食落好香,配埋佢嘅醬汁,我哋食得好滋味~香葉煙肉黃金蠔$98金黃色嘅炸蠔,外皮好香脆,入面係熱辣辣嘅蠔肉,仲有煙肉同埋香葉,食落仲有好多肉汁,十分之Juicy,仲有啲沙律菜🥗好豐富嘅配搭巨型豬扒跟薯菜$188超級大塊豬扒,同樣好Juicy,食落幾有咬口,啖啖肉,好啱食肉獸!有煙肉蘆筍卷,幾香幾好味😋有烤蕃茄同翠玉瓜解膩,仲有啲薯條做配菜,幾香脆嘅薯條🍟配埋茄汁幾正粉碎性骨折$58係接木花梳打水,打卡好靚嘅飲品,有淡香嘅接木花味,其他餐廳好少見戀愛預告$58個名好靚🤣有玫瑰花🌹碟豆花同埋荔枝汁組成嘅梳打水,好靚嘅顏色~
大阪燒薄餅$123
香葉煙肉黃金蠔$98