2018-06-05
銅鑼灣有座商場 入面有好多野食啊😍入面有韓國野 有日本野 有四川野 同埋台灣野!好耐都無食到台灣菜 所以就試下!鹽穌雞$38雞肉雖然油炸完,但入面鮮嫩多汁!吾會過硬 同埋調味吾重!無咸味!建議快d食 吾好擺咁耐啊蚵仔煎$52哩款台式傳統夜市用左樹薯調調製出的粉漿,外酥內Q!入面鋪滿蚵仔,但無咩菜,口感香口!台灣小香腸$38有紅色同黑色 但我吾識分哩兩款有咩分別! 口味偏甜 同埋肉質肥瘦適中 飽實❤️❤️鹵水拼盤$68 三拼叫左豬耳 腩肉 雞翼! 超意料之外! 全部都好入味 浸到淋哂! 雞翼淋得黎都好滑!份量好大! 有成4隻!腩肉都吾會太肥 豬耳好有咬口! 😝嘉義雞肉飯$50入面好多雞肉鋪係白飯上面,配埋炸蒜同埋醃製既黃色蘿蔔乾,相當下飯! 傳統火雞肉就比較無咁滑嫩 環境好暗 好舒服~建議大家都過黎試下
鹽穌雞$38
蚵仔煎$52