2021-02-09 34 瀏覽
疫情之下冇得去日本,唯有喺香港搵下日本嘢食~同朋友行完銅鑼灣,上網睇到依間叫做古今嘅餐廳,一於嚟試吓,又真係好好食😋一嚟到裝修好靚,好似去咗日本嘅銀座咁,裝修簡約文青style,重點係嘢食超級好食!首先叫咗一個安格斯牛肉壽喜燒 $22810分推介,估唔到份量好多,兩個人都好夠食😆最鍾意係湯底,甜甜地熱辣辣,好啱冬天食重點係材料好豐富,超級多片安格斯牛肉,而且牛肉肉質好鮮嫩,另外裏邊仲有粉絲、娃娃菜、金菇、冬菇,離食日本嘢一定要食壽喜燒😚另外仲叫咗個金龍卷呢樣都係另一樣推介嘅嘢食,上邊有超香嘅三文魚🍣裏面夾住左炸蝦同埋乳酪,估唔到食落去未到咁夾!最後叫咗個胡麻豆腐沙律🥗呢度嘅嘢食真係好大碗👅 成個沙律勁fresh,老闆一啲都唔吝嗇,上邊落咗超多蟹子同飛魚子!超級鍾意❤️
疫情之下冇得去日本,唯有喺香港搵下日本嘢食~

首先叫咗一個安格斯牛肉壽喜燒 $228

另外仲叫咗個金龍卷

最後叫咗個胡麻豆腐沙律🥗
2021-02-07 18 瀏覽
想念日本的時候, 便來日本餐廳吧😉 思鄉病發作, 反反覆覆的病情, 似乎還有一段時間要煎熬。朋友在openrice book了 古今 銅鑼灣店, 原來就在sogo旁邊的大廈。 大家都是卷物的愛好者, 最鍾意就係試新嘢又要款式多😋😋豆腐三文魚子沙律我們三心兩意,實在拿不定主意, 店員推介 這款清新沙律, 甚為驚喜好評。 豆腐滑捋捋豆味香濃, 配卜卜脆的三文魚子, 底層藏著大量中華海藻😋😋, 不同質感的食物滙合在一起, 加埋和風醬汁, 爽口又醒胃。天婦羅拼盤🍤蝦+茄子🍆+冬菇+🍄 小蕃薯天婦羅粉漿輕薄而鬆脆, 沒有肥膩的感覺。 天婦羅炸蝦肉質彈牙爽甜, 茄子保持外脆內軟又多汁, 小蕃薯棉糯香甜。青龍捲🥑牛油果+鰻魚+蟹柳🦀在觀塘店,已經試過不少卷物款式,今次選了簡簡單單的青龍捲, 牛油果fans 絕對要試試。 牛油果熟度剛剛好, 軟滑又不帶清 澀味。 壽司飯煙韌不鬆散,酸度適中。鰻魚泡菜炒飯泡菜+鰻魚鑊氣十足熱辣辣,泡菜味道香辣惹味,鰻魚鬆軟夠香,融入每一啖飯。
想念日本的時候, 便來日本餐廳吧😉
思鄉病發作, 反反覆覆的病情, 似乎還有一段時間要煎熬。

豆腐三文魚子沙律

天婦羅拼盤
🍤蝦+茄子🍆+冬菇+🍄 小蕃薯

青龍捲
🥑牛油果+鰻魚+蟹柳🦀

鰻魚泡菜炒飯
泡菜+鰻魚

2021-02-03 1318 瀏覽
約了常常見面的死黨朋友提早吃團年午飯, 選址就在銅鑼灣的「世外桃源亅,一家叫「古今亅的日式小小居酒屋 。為什麼這樣說呢? 因為這家餐廳位於銅鑼灣最繁忙的崇光百貨旁邊,一幢叫澳門逸園中心的 銀座式商業大廈樓上。 樓下是車水馬龍、 人車爭路、熙來攘往的軒尼詩道; 但是坐了一程升降機後, 周遭環境的噪音分貝突然大降, 電梯門一開,就是一家恬靜幽雅的小小居酒屋, 彷如入了無人之境。。。。。。🦉「如果時光可以倒流一句話,你最希望跟我說的話是什麼?亅「 未想到,不如我們先吃東西。。。亅胡麻豆腐沙律 $78「這些片了薄片的豆腐,真的很考師傅的刀功啊!亅「所以都說要珍惜當下, 這些豆腐不能放太久, 不然會崩壞!亅「沙律菜也很當下(新鮮),還加入了我最喜愛的中華沙律。。。昆布海草絲, 配上清新的胡麻醬, 又爽口又好味,做前菜一流!亅雜錦天婦羅 $58這個也是現叫現做的, 天婦羅蝦熱辣辣又脆、冬菇炸完亦很鮮甜、 還有炸小紅薯和炸茄子 吃完很滿足!蜘蛛 $88能重做經典。。。其實只需保留一句「點菜的話亅已足夠 !!!我今天特地點了這裡的招牌菜。。。 創意壽司「蜘蛛spider亅 來慶祝我們相識N週年紀念 !

。。。🦉

「如果時光可以倒流一句話,你最希望跟我說的話是什麼?亅

「 未想到,不如我們先吃東西。。。亅

胡麻豆腐沙律 $78

「這些片了薄片的豆腐,真的很考師傅的刀功啊!亅

雜錦天婦羅 $58

蜘蛛 $88

能重做經典。。。其實只需保留一句「點菜的話亅已足夠 !!!

我今天特地點了這裡的招牌菜。。。 創意壽司「蜘蛛spider亅 來慶祝我們相識N週年紀念 ! 哈! 你看它的造型,像不像一隻手舞足蹈的蜘蛛??

我最喜歡吃包在裏面的牛油果, 連壽司飯一起吃 、吃起來油脂甘香、又有飽足的感覺!

泡菜鰻魚炒飯 $138

難道這裏的廚師有讀心的超能力?

泡菜跟鰻魚的配搭很匹配, 我喜歡師傅落泡菜的份量,剛剛好,不多也不少, 就是我心底裡喜歡的味道。

可以說。。。泡菜惹味,但沒有搶去鰻魚香。。。正所謂:剛剛好就是最好!

日式醬油鰻魚最出名的地方,就是它肥美的肉質和濃郁的食味。。。 放在這個炒飯裡, 米粒剛好同時吸收了泡菜的精華和鰻魚的油香, 粒粒看起來皆晶瑩剔透, 像包了一層微黃的鰻魚油, 賣相食味俱佳, 而且吃起來油香滿溢而不膩 ,值得推介!

。。。🦉

「如果時光可以倒流一句話,我其實沒有什麼話想跟你說 。。。 平常要說的不是都說了嗎?!哈! 我才不要時光倒流那麼老土,活在當下、吃盡天下的美食。。。不是更好嗎!! 亅

「好!就為我們的友誼乾杯, 演好這輩子的美食達郎與好朋友!」

。。。🦉

福福郎staycation食評系列, 有全港十八區的特色餐廳介紹 ,你今日睇曬未?! 請按左上角的「福福郎貓頭鷹頭像」, 參閱我的其他文章啦!

午餐
2021-01-31
慶祝紀念
團年飯
  • 泡菜鰻魚炒飯
  • 雜錦天婦羅
2021-02-02 29 瀏覽
太掛住日本美食,所以約咗朋友去撐枱腳!我哋仲專登揀間有好多正評嘅餐廳—古今。胡麻豆腐沙律沙律🥗份量好大,材料好足,豆腐滑,沙律配有三文魚籽和蟹籽,味道鮮甜,而且胡麻醬好滋味,令人開胃!金龍卷卷物超正,2個人係咁爭食,三文魚、炸蝦加芝士呢個口感真係冇得輸,下次再來一定會再吃!大愛❤️❤️❤️牛肉壽喜燒一人鍋牛肉鮮甜,津白同時吸收到甜甜的湯底,好好味呀!燒牛舌牛舌簿切,沾醬或不沾醬的味道都好好,帶彈性的口感!整體而言,餐廳無論食物和服務都好值得推介,而且餐廳環境舒適,未食過真係要來試吓。

胡麻豆腐沙律

牛肉壽喜燒一人鍋
牛肉鮮甜,津白同時吸收到甜甜的湯底,好好味呀!

燒牛舌
牛舌簿切,沾醬或不沾醬的味道都好好,帶彈性的口感!

2021-02-02 28 瀏覽
前排食完古今二覺得好好食,今日行開銅鑼灣記得好似有間分店所以決定買返屋企食。今次我哋買咗個胡麻豆腐沙律,青龍卷,雜錦天婦羅同埋一個泡菜鰻魚炒飯。胡麻豆腐沙律啲豆腐非常之滑口,配埋沙律食十分清新。今次個創意壽司方面我哋就叫咗個青龍卷出邊用咗啲牛油果包住入面就係鰻魚同埋蟹柳,鰻魚同牛油果果然係絕配加埋啲醬汁真係非常美味。雜錦天婦羅反而就比較遜色少少可能因為拎返屋企已經冇咁脆口,同埋隻蝦比較偏細,食落冇乜咬口另外個泡菜鰻魚炒飯就值得一讚泡菜同鰻魚都係非常之夾,食落好有鑊氣,啲炒飯炒到好乾身。

2021-02-01 36 瀏覽
💬 同朋友行行下銅鑼灣開始肚餓, 想食個豐富嘅早晚飯 (Ai... 晚市依然禁堂食, 冇法啦) 👯‍♀️ 行到嚟呢幢商廈, 見到有好多唔同嘅餐廳~ 朋友話想食日式嘢, 所以就上咗嚟古今‼️下午茶時間冇咩人, 餐廳唔大, 不過坐得舒服, 對住窗口有啲陽光射入嚟, 都幾寫意~ 服務員好好禮貌, 不停咁幫我哋加熱茶~▶️ 胡麻豆腐沙律 HK$78份量超大嘅沙律‼️我諗係正常餐廳份量嘅2陪🤣 清新豆腐配上胡麻醬, 加上蟹籽, 三文魚籽, 豆腐下面仲有啲中華沙律~ ▶️ 泡菜鰻魚炒飯 HK$138 呢個炒飯做得唔錯, 乾身之餘亦都落咗好多泡菜, 鰻魚粒, 炒蛋~▶️ 燒牛舌 HK$45 正常發揮~ 如果係牛舌心就會更加好啦~▶️ 金龍卷 HK$98三文魚, 炸蝦, 芝士淨係睇名真係唔會知係咩嘅😛 用咗三款材料, 食落口感豐富~▶️ 辣妹 HK$98 辣味吞拿魚, 炸蝦, 芝士 同金龍卷差唔多, 係上面嘅用料由三文魚變咗辣味吞拿魚~

▶️ 胡麻豆腐沙律 HK$78
▶️ 泡菜鰻魚炒飯 HK$138
▶️ 燒牛舌 HK$45
正常發揮~ 如果係牛舌心就會更加好啦~
▶️ 金龍卷 HK$98
三文魚, 炸蝦, 芝士
淨係睇名真係唔會知係咩嘅😛 用咗三款材料, 食落口感豐富~
▶️ 辣妹 HK$98
辣味吞拿魚, 炸蝦, 芝士
同金龍卷差唔多, 係上面嘅用料由三文魚變咗辣味吞拿魚~
2021-01-29
下午茶
2021-02-01 103 瀏覽
今日難得帶媽媽出黎銅鑼灣行街 就決定帶佢黎呢間新派壽司之前去過觀塘店 因為都幾推薦不過我都係第一次黎銅鑼灣店因為係食early dinner既關係 所以就叫左 龍卷風沙律 紅龍卷 牛肉壽喜燒1人鍋配飯 同埋 雜錦天婦羅龍卷風沙律 ($78)比我想像中大碟好多滿滿的蟹柳絲同蟹籽沙律醬有少少辣 但係配埋少酸的日式海藻加埋脆脆 岩岩好 紅龍卷 ($118)芝士、炸蝦、吞拿魚聽落去覺得怪怪的 點知食落去係夾的完全連豉油都唔駛點點左反而遮蓋左炸蝦同吞拿魚的鮮味炸蝦炸得好脆 炸到連條蝦尾都食埋 加埋Cream cheese 超正牛肉壽喜燒1人鍋配飯 ($108)之前係觀塘店食 都係食新式既卷物但係因為阿媽鐘意食熱飯所以都叫左個壽喜燒1人鍋 無諗到居然有驚喜午餐只係$108卻非常足料有紫洋蔥、豆腐、娃娃菜、牛肉、蔥、生蛋、葛粉牛肉生熟岩岩好 壽喜燒汁唔太咸 送飯一流我最鍾意就係舊豆腐,軟綿綿又吸收哂壽喜燒汁的日月精華篤碎再連壽喜燒汁配飯 Perfect! 雜錦天婦羅 ($58)冬菇、大蝦2隻、茄子、紫薯粉好薄 炸出黎亦無油的感覺 好乾身 見識到廚師既手功我阿媽最欣賞就係佢隻大蝦外面熟而入邊 有種半生
今日難得帶媽媽出黎銅鑼灣行街 就決定帶佢黎呢間新派壽司
之前去過觀塘店 因為都幾推薦
不過我都係第一次黎銅鑼灣店

因為係食early dinner既關係

龍卷風沙律 ($78)
比我想像中大碟好多
滿滿的蟹柳絲同蟹籽
沙律醬有少少辣 但係配埋少酸的日式海藻
加埋脆脆 岩岩好

龍卷風沙律

紅龍卷 ($118)
芝士、炸蝦、吞拿魚
聽落去覺得怪怪的 點知食落去係夾的
完全連豉油都唔駛點
點左反而遮蓋左炸蝦同吞拿魚的鮮味

紅龍卷

牛肉壽喜燒1人鍋配飯 ($108)
之前係觀塘店食 都係食新式既卷物
但係因為阿媽鐘意食熱飯
所以都叫左個壽喜燒1人鍋 無諗到居然有驚喜

午餐只係$108卻非常足料
有紫洋蔥、豆腐、娃娃菜、牛肉、蔥、生蛋、葛粉
牛肉生熟岩岩好 壽喜燒汁唔太咸 送飯一流
我最鍾意就係舊豆腐,軟綿綿又吸收哂壽喜燒汁的日月精華
篤碎再連壽喜燒汁配飯 Perfect!

牛肉壽喜燒一人鍋配飯

雜錦天婦羅 ($58)
冬菇、大蝦2隻、茄子、紫薯

炸完既紫薯 外脆內軟 非常推介

Menu亦見到有好多其他既新式卷物
好多選擇既同時 價錢亦非常相宜
加上環境亦唔錯

有機會下次都必定再食~

2021-01-31
2021-01-31 27 瀏覽
今天跟男友去銅鑼灣一起買新衫後,早點在禁堂食前,去吃日本料理做晚飯。之前食過觀塘分店外賣,今次試吓銅鑼灣分店堂食。胡麻豆腐沙律日式盛盆裡載著滿滿的沙律包括有一般沙律菜之外,驚喜的是豆腐片下面有大量中華沙律,味道很不錯。豆腐切得薄薄,加上日式芝麻醬,少許三文魚子及蟹子,健康好吃,分量超多,足夠四人吃。牛肉壽喜燒一人鍋配白飯一人鍋同樣份量不少,二人share 都足夠,牛肉很入味,牛肉味香濃,湯底甜甜,豆腐,蔬菜及冬粉盡吸湯汁,好佐飯。秋葵蝦肉天婦羅比平日吃的天婦羅特別,秋葵釀入了蝦肉,賣相不錯。香脆,可是味道較清淡,蝦肉味不太明顯,與期望有點兒落差。金龍卷炸蝦卷內配上芝士,壽司卷上面加上三文魚及辣味沙律醬。芝士配炸蝦,食落味道特別好,咸香十足,加上嫩滑三文魚及少少辣味,口感層次豐富。份量其實剛好,不過好好食,如果多點更好,哈哈。總括而言,這家餐廳的壽司卷物從來不會令人失望,鍋物及沙律性價比亦高。由於我們只有兩個人,沙律份量很多,吃不完,最後帶走沙律做明天早餐。

胡麻豆腐沙律

牛肉壽喜燒一人鍋配白飯

秋葵蝦肉天婦羅

2021-01-28 815 瀏覽
週末約了朋友小聚,約了5點到SOGO 旁的古今early dinner 小聚一下,之前也有來過呀,記得有很特色的卷物,燒物呀鍋呀壽司呀什麼款式通通都有,而且價錢算便宜,但環境是高級餐廳的舒適。-金龍卷/青龍卷 $98 each我們選了兩款卷物,上桌時放在一起圍圈圈很美呀!朋友喜歡炸蝦所以點了金龍卷,還有芝士和三文魚,這個配搭是無敵的配呀,我覺得不沾醬油比較好吃。另我選了一個有牛油果的青龍卷,配搭的是蟹柳和鰻魚,相對比較清淡,但吃下去是出奇地很香,鰻魚的味道最突出!-安格斯牛肉壽喜燒 $228我們主食點了安格斯牛肉壽喜燒,感覺不吃點熱的肚子會空虛,除了主角安格斯牛肉外,還有很多豆腐、金菇、蔬菜,底下還有些葛粉,份量算是蠻多的。主角安格斯牛肉的牛味很香濃,口感軟綿綿的。其次我最欣賞的是葛粉,吸收了壽喜燒甜甜的味道很好吃,同時一有飽肚感。-芝士魚餅 $50這個芝士魚餅跟想像中有點不一樣,外表好像有點無趣嗎?平平無奇的,但一吃便有驚喜,魚餅本人完全是彈牙,而且燒得很香,裡面的芝士也一湧而出,但因為薄薄的所以不會覺得燙,很好吃。--

金龍卷/青龍卷 $98 each
青龍卷

安格斯牛肉壽喜燒 $228

芝士魚餅 $50

2021-01-24
青龍卷
2021-01-27 22 瀏覽
今日同朋友嚟銅鑼灣澳門逸園食飯,原來呢度有好多餐廳㗎,最後揀咗呢間「古今」 。呢間餐廳嘅裝修好有日本風味,好似去咗日本咁。宜家無得去旅行,就當自己去咗旅行啦。 胡麻豆腐沙律🥗份量好大份,麻醬混合豆腐沙律一齊食非常配合,沙律菜新鮮爽口。呢度有好多款創意壽司手卷🍙,個名又夠晒特別,例如:富士山、烈火紅唇💋、煙花✨、搖滾樂、火山、忘不了您,最後我揀咗個蜘蛛,入面有青瓜、牛油果、蟹柳同軟殼蟹,軟殼蟹炸得又鬆又脆。 個牛舌燒得好香,厚薄度適中,爽口有嚼勁,但又唔會韌,配合埋師傅秘製嘅九條葱汁,味道一流。 海老天婦羅🍤炸得好鬆脆,炸粉亦唔會太過厚。 蟹膏帶子炒飯炒得好香,蟹膏混合炒飯非常鮮味。而且粒粒都係珍珠米,煙韌有咬口。

海老天婦羅🍤炸得好鬆脆,炸粉亦唔會太過厚。

2021-01-10
午餐
2021-01-25 20 瀏覽
今天過海做點事,到了銅鑼灣澳門逸園中心的古今吃日本菜,之前見有朋友分享的食物照片十分吸引,終於到店一試。餐牌的特色卷物特別吸引,名稱也獨特,蜘蛛、辣妹、富士山、大將軍、彩虹卷等等!我們點了胡麻豆腐沙律、蜘蛛、泡菜鰻魚炒飯、海老天婦羅。胡麻豆腐沙律非常豐富澎湃,有豆腐、沙律菜、中華沙律、番茄、魚子等等,有營而且口感豐富,味道也有層次,份量也很大。海老天婦羅香脆可口,卷物蜘蛛有我喜歡的食材靑瓜、牛油果、蟹柳及軟殻蟹,形態真的似蜘蛛,非常cool!泡菜鰻魚炒飯非常惹味,微辣泡菜配上香濃鳗魚及醬汁十分好味,忍唔住吃多碗!餐廳座位舒適,服務也好!

餐廳座位舒適,服務也好!
2021-01-22
  • 泡菜鰻魚炒飯
2021-01-25 32 瀏覽
每次食日本野都係主打壽司同刺身,今次特登黎【古今】試下佢地的特色卷物,平時見得最多係California Roll、三文魚牛油果,呢度配搭款式真係多好多。除左卷物,亦有其他食物款式,例如刺身、壽司、串燒、燒物、鍋物、飯麵等,Menu超豐富。《煙花卷 $98》 每次食壽司一定會叫辣味三文魚,所以點左呢款【煙花】,加埋吞拿魚,食到兩種唔同質感魚肉,辛辣感越食越起勁;米飯暖暖地有咬口,配埋脆片好香口。本來想叫多款卷物,又想試下其他單品,唯有留待下次。《頂級雞泡魚乾 $69》雖然無叫酒飲,但雞泡魚乾係好好的佐酒菜。醬汁味濃郁,口感偏硬有嚼頭,加啲美乃滋一齊食更有風味。《雜錦天婦羅 $58》整體性價比高,呢個價錢有齊蝦、冬菇、甜薯、茄子,每樣都幾大件,炸漿唔會過厚身,蝦肉爽口,冬菇多汁,熱辣辣食係唔錯。《明太子雞翼 $38》人氣高企的居酒屋小食明太子釀雞翼,餡料飽滿,外皮煎得金黃香脆,咬落去啖啖肉,仲食到唔少明太子,鹹鮮味十足,好惹味。《火炙左口魚裙邊壽司 $39》燒完之後啲魚油滲曬出黎,濃郁甘香,大大條真係好香好好食!《帆立貝壽司 $40》帆立貝反而有啲失色,夠厚切但唔夠鮮甜,米飯亦有d偏乾同
每次食日本野都係主打壽司刺身,今次特登黎【古今】試下佢地的特色卷物,平時見得最多係California Roll、三文魚牛油果,呢度配搭款式真係多好多。

除左卷物,亦有其他食物款式,例如刺身壽司、串燒、燒物、鍋物、飯麵等,Menu超豐富。

《煙花卷 $98》
[辣味三文魚、辣味吞拿魚、脆片]

《頂級雞泡魚乾 $69》

《雜錦天婦羅 $58》

《明太子雞翼 $38》

《火炙左口魚裙邊壽司 $39》
燒完之後啲魚油滲曬出黎,濃郁甘香,大大條真係好香好好食!

《帆立貝壽司 $40》
帆立貝反而有啲失色,夠厚切但唔夠鮮甜,米飯亦有d偏乾同硬。
2021-01-25 15 瀏覽
星期一dayoff同朋友出左銅鑼灣行。喺疫情之下冇晚市,咁就5:00食個early dinner。之前係啲雜誌報章都見過呢間古今有好多藝人都去過,亦都讚佢哋嘅卷出名。咁所以今日就去咗試呢一間令人幾期待嘅餐廳。上到去唔知叫咩好,餐廳招待我哋嗰位男士好好人咁推介左四樣嘢食,包括胡麻豆腐沙律、清酒煮蜆青口、泡菜鰻魚炒飯同埋金龍卷。開頭見到得四樣嘢食,都有諗過其實夠唔夠飽,不過既然餐廳推介,咁就食咗先再決定加唔加啦!最值得推介係呢個金龍卷!金龍卷入邊係用炸蝦做餡,上而再加三文魚,多重口感正吖!沙律大大份,沙律汁亦撈勻左係啲菜到,仲有三文魚子喺入邊!清酒煮蜆青口係新鮮貨,唔腥又冇沙,最怕係果啲咬到牙都崩既感覺。泡菜鰻魚炒飯都一樣大份夾好食。

2021-01-16
2021-01-24 11 瀏覽
之前都食過古今二,對佢哋嘅創意卷物念念不忘, 所以就再去食啦餐廳環境裝潢簡潔,以木系設計為主,甚具日本風。雜錦天婦羅很香口($58), 有蝦、 紫薯、花菇、茄子,食材都很新鮮, 茄子很juicy, 花菇很香,紫薯亦都夠甜辣味吞拿魚和三文魚蓉卷物, 名為煙花($98), 漂亮的名字,樣子亦很可愛,一件一件精巧的的卷物,粉紅色的魚蓉配橙色的蝦子,放入口充滿吞拿魚和三文魚的鮮味, 一粒粒的三文魚粒配吞拿魚蓉的膠質, 講到口感,煙花最好青龍捲($98)真的很好吃, 鰻魚x蟹柳x牛油果, 絕美的配搭,一如既往的十分滋味這裏的鰻魚炒飯也很出名($138),不只是鰻魚加飯這麼簡單,還加入了泡菜, 加了點辣度,又不太辣,令鰻魚炒飯甜中帶點刺激, 不過味道有點太濃, 調味再減低一點會更好

餐廳環境裝潢簡潔,以木系設計為主,甚具日本風。

2021-01-24 12 瀏覽
胡麻豆腐沙律 ($78)叫既時候以為係細細碟 點知 係超大兜🤣 有海量既蟹子 但略嫌太多醬 🤣 但呢個價錢有呢個portion 真係好抵!同朋友食食下都飽左了-火焰金龍卷 ($98)泥得古今當然要上下卷物! 上碟擺得好靚 入面有好大條既炸蝦😋😋 上面仲有火灸三文魚同一點既海膽 增加鮮味!平時d卷物都淨係得幾舊 呢個既份量都好慷慨呀!-泡菜鰻魚炒飯 ($138)泡菜同鰻魚都係我既最愛 兩個夾埋真係必叫🤣 但係覺得鰻魚份量可以多返d就perfect !-牛油果天婦羅 ($52)第一次食牛油果既天婦羅😳估唔到咁夾!有好強勁既飽腹感 覺得就咁食呢個都夠飽🤣
胡麻豆腐沙律 ($78)
火焰金龍卷 ($98)
泡菜鰻魚炒飯 ($138)
牛油果天婦羅 ($52)