2022-08-02 11 瀏覽
最近見好多人推薦呢間日本餐廳,就同男友過黎食Lunch,餐廳中午去客人唔太多,野食款式幾多,午市套餐仲幾抵!平日食日本野多數食刺身壽司,今次我地就食下卷物+熟食先😆>龍捲風沙律:超級大碗,當正餐食都得,裏面有大量生菜、中華沙律、蟹柳、同埋蟹籽,再加左少少脆片增加口感,味道酸酸甜甜幾清新。>忍者雙辣:即係炸辣味吞拿魚飯卷,個紫菜外層又薄又脆,配上辣辣地既吞拿魚又幾惹味,份量都幾多,share食會好D。>蜘蛛:配料用上炸軟殼蟹、牛油果、青瓜同蟹柳,估唔到味道又幾夾,牛油果蓉+青瓜恰好地中和了炸軟殼蟹既油膩感,亦令整體口感更為豐富,點少少甜醬油都好夠味。>清酒煮蜆:居酒屋必點菜式,蜆肉新鮮又大粒,而且冇沙,味道略清淡,簡簡單單都幾好味。>櫻花蝦茄子燒:通常都係食燒蒜蓉茄子,估唔到加埋櫻花蝦落去燒,味道甜甜地,鮮味十足,仲要冇咁多油,影相都幾靚🥰
最近見好多人推薦呢間日本餐廳,
就同男友過黎食Lunch,
餐廳中午去客人唔太多,
野食款式幾多,午市套餐仲幾抵!

平日食日本野多數食刺身壽司
今次我地就食下卷物+熟食先😆

>龍捲風沙律:超級大碗,當正餐食都得,
裏面有大量生菜、中華沙律、蟹柳、同埋蟹籽,
再加左少少脆片增加口感,
味道酸酸甜甜幾清新。

>忍者雙辣:即係炸辣味吞拿魚飯卷,
個紫菜外層又薄又脆,
配上辣辣地既吞拿魚又幾惹味,
份量都幾多,share食會好D。

>蜘蛛:配料用上炸軟殼蟹、牛油果、青瓜同蟹柳,
估唔到味道又幾夾,
牛油果蓉+青瓜恰好地中和了炸軟殼蟹既油膩感,
亦令整體口感更為豐富,
點少少甜醬油都好夠味。

>清酒煮蜆:居酒屋必點菜式,
蜆肉新鮮又大粒,而且冇沙,
味道略清淡,簡簡單單都幾好味。

>櫻花蝦茄子燒:通常都係食燒蒜蓉茄子,
估唔到加埋櫻花蝦落去燒,
味道甜甜地,鮮味十足,
仲要冇咁多油,影相都幾靚🥰
2022-07-31 10 瀏覽
今日黎到平時好少去嘅荃灣揾食, 見到間幾精緻嘅日本餐廳, 一於入去醫肚先!龍卷風沙律: 微辣好開胃,蔬菜新鮮,入邊有蟹子蟹柳絲中華沙律,加埋個千島醬,下次必返叫👍埼玉 網燒牛舌: 牛舌好厚身好爽,加埋個酸酸地既汁好正,份量都算好多~櫻花蝦茄燒子: 一黎就哇一聲,份量超級大,食到好飽😂 茄子佈滿左櫻花蝦食落去好有咬感,加埋甜甜酸酸嘅醬咬落去爆曬汁👍 稱得上係今餐mvp👍👍金龍卷: 首先要讚嘅係擺盤好靚,食落去天婦羅蝦仲保持到好脆,加上微溶嘅芝士,口感豐富~彩虹卷: 最後係彩虹卷,每一舊上面嘅刺身都唔一樣包住蟹柳同牛油果,賣相吸引,下次可試埋其他卷物👍

2022-07-28 38 瀏覽
古今二由最初工廈首店至今越開越多分店,卷物之盛名功不可沒;這家新派居酒屋深受年青人歡迎今次終於有機會可以一試卷物❤️💚靑龍卷$98先看外觀,外層包著青色牛油果片,一條長長的青龍;餡料有蟹柳及鰻魚,配搭新穎,這個卷物入口的感覺是有一點煙韌,可能是卷的時候擠壓密度高,而且不易散開,捲的技巧做得很好,一啖吃落去的口感豐富🔥雜錦天婦羅$88海老 / 秋葵 / 小紫薯 ,酥脆的外皮包著鮮蝦 / 口感特別的秋葵/ 超甜紫薯,各式各樣味道都有,配搭不錯……這個是店內推獎之作🌪龍捲風沙律$76抵食之選,形狀高聳,龍捲風卷了很多材料,有蟹柳絲/ 中華沙律 / 生菜 / 紫洋蔥 / 脆脆 / 蟹籽…🐥照燒雞肉串燒$39比市面上買到的照燒雞串多了一份蜜糖味,不錯

今次終於有機會可以一試卷物❤️
青龍卷
💚靑龍卷$98
🔥雜錦天婦羅$88
🌪龍捲風沙律$76
照燒雞肉串燒
🐥照燒雞肉串燒$39
比市面上買到的照燒雞串多了一份蜜糖味,不錯
2022-07-25
午餐
青龍卷
照燒雞肉串燒
2022-07-28 17 瀏覽
今日試左荃新天地呢間日式餐廳,餐廳裝修日式新穎,座位舒服,龍卷風沙律見到碟沙律,就明白點解叫龍卷風沙律,因為份量超大,好厲害!上面舖左大量蟹柳絲,食得出唔係廉價果種蟹柳,另外有好多蟹籽,撈埋啲醬一齊食,好好食金龍卷呢個壽司卷既上碟係好似一條龍咁,好靚!壽司有炸蝦、芝士同三文魚,呢個搭配無得輸,炸蝦好脆,大大舊蝦,三文魚都新鮮,賣相靚又好食!櫻花蝦茄子燒茄子燒得岩岩好,一啲都唔乾,上面舖左好多櫻花蝦,加埋啲秘製醬汁,夾埋一齊食好好食日式煎餃餃好煎得好香,點埋煎子汁,好食整括黎講所有食物都好食,食到超飽
今日試左荃新天地呢間日式餐廳,餐廳裝修日式新穎,座位舒服,

日式煎餃
餃好煎得好香,點埋煎子汁,好食

整括黎講所有食物都好食,食到超飽
2022-07-27
2022-07-28 14 瀏覽
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯古今二 (荃新天地) (荃灣)荃灣楊屋道1號荃新天地1期1樓116號舖⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯平時好少喺荃新天地食嘢,因為見到個卡位喺正落地玻璃旁邊,覺得幾舒服,就坐低左啦😆首先係沙律,個沙律份量超多,好多蟹籽、蟹柳絲,仲有啲中華沙律👀都係第一次有呢種配搭。咁多款食物,最鍾意係食果碟串燒,雞肉串燒好好味,雞肉軟滑,冇燒到好乾身、火喉控制很好。另外,黑豚配荔枝肉串燒都好有驚喜,原本以為會好油膩,點知有荔枝肉去中和番,感覺唔錯,好一個嘗試👍🏻

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
古今二 (荃新天地) (荃灣)
荃灣楊屋道1號荃新天地1期1樓116號舖
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

今日去到荃新天地早去坐到窗邊位睇風景🤭❤️首先食咗個沙律開胃🌸龍卷風沙律($76)沙律口感豐富有好多蟹柳絲、蟹籽、脆片、中華沙律、仲有好多沙律菜,同佢自製嘅辣沙律醬,好夾,兩個人食好快就食晒,好健康💯之後我地就叫咗啲卷物🌸彩虹卷$116呢個真係用心之作,用唔同魚生同牛油果拼成唔同顏色,睇落好靚,食落又好味,一啖有唔同層次,唔同味道🌸辣妹($72)上面有啲脆片仲有啲吞拿魚魚蓉、蟹籽入面仲包住個炸蝦,好好食呀!放埋一齊好靚🥰🥰🥰🌸鹽燒油甘魚($𝟗𝟖)呢個燒得好好食!!!又冇咩骨真係勁正,少少咸咸地勁正呀點唔點沙律醬都好好食😋😋😋好推薦🌟🌟🌟🌟🌟🌟鍾意食魚嘅朋友仔一定要試呢個皮勁好食😋加檸檬汁好正冬菇串燒(2串)($25)好好味😋健康又唔貴🥳🥳鹽燒雞中翼(1串)$28好味😋加埋檸檬汁真係好正呀好鍾意呢間日本餐廳會再幫襯❤️❤️❤️❤️
今日去到荃新天地
早去坐到窗邊位睇風景🤭❤️

首先食咗個沙律開胃
🌸龍卷風沙律($76)
沙律口感豐富
有好多蟹柳絲、蟹籽、脆片、中華沙律、
仲有好多沙律菜,同佢自製嘅辣沙律醬,好夾,
兩個人食好快就食晒,好健康💯

之後我地就叫咗啲卷物
🌸彩虹卷$116
呢個真係用心之作,
用唔同魚生同牛油果拼成唔同顏色,
睇落好靚,食落又好味,
一啖有唔同層次,唔同味道

🌸辣妹($72)
上面有啲脆片
仲有啲吞拿魚魚蓉、蟹籽
入面仲包住個炸蝦,好好食呀!
辣妺(6件)

放埋一齊好靚🥰🥰🥰
鹽燒油甘魚

🌸鹽燒油甘魚($𝟗𝟖)
呢個燒得好好食!!!又冇咩骨
真係勁正,少少咸咸地勁正呀
點唔點沙律醬都好好食😋😋😋
好推薦🌟🌟🌟🌟🌟🌟
鍾意食魚嘅朋友仔一定要試呢

個皮勁好食😋
加檸檬汁好正
冬菇串燒

冬菇串燒(2串)($25)
好好味😋健康又唔貴🥳🥳

鹽燒雞中翼(1串)$28
好味😋加埋檸檬汁真係好正呀
好鍾意呢間日本餐廳
會再幫襯❤️❤️❤️❤️
辣妺(6件)
  • 龍卷風沙律
  • 辣妹
以前觀塘學興趣班,每次放工都會一班朋友去觀塘的古今二食飯,都有一段時間無去食,後來見到荃灣也有分店,就在放假去食! 相隔一排無食,滿心期待食招牌的創意卷物!另外也有沙律和味噌湯,來一個簡單又豐富的午餐!餐牌上除了卷物,也有一般日式鍋物,小食,串燒,飯麵等等。 位於荃新天地的商場高層,附近都有不少餐廳,而古今二的店舖以木系裝修,有窗邊座位,景觀開揚,整體感覺舒服。 =柚想蝦你 $98=賣相吸引的沙律作為前菜,色彩繽紛,食材豐富,除了沙律菜,更有柚子肉,中華沙律,車厘茄,蘋果,蟹子,牛油果,甜蝦...每一口都清新又爽快,以日式麻醬輕輕調味而成,味道剛好,份量又多! =海鮮味噌湯  $38=味噌湯十分足料,除了昆布,也有蝦肉和蜆肉,同樣份量多,飲落鮮甜,海鮮味濃郁,不會太鹹,性價比高! =倫敦橋 ( 4 件 ) $128=材料包括海膽,青瓜,脆片,三文魚,首先會食到表面厚厚的海膽,鮮味又唔苦,然後到飯卷著青瓜和三文魚刺身,最後有少少脆片,口感豐富,刺身新鮮肥美。 =煙花 ( 6 件 ) $79=必食!賣相超靚,材料有辣味三文魚,辣味吞拿魚,脆片。表面有超多的吞拿魚蓉,堆似幾座小山,然後飯卷著

=柚想蝦你 $98=

=海鮮味噌湯  $38=

=倫敦橋 ( 4 件 ) $128=

=煙花 ( 6 件 ) $79=
必食!賣相超靚,材料有辣味三文魚,辣味吞拿魚,脆片。表面有超多的吞拿魚蓉,堆似幾座小山,然後飯卷著辣味三文魚,而脆片在裝飾,感覺像高級廚師發板的餐廳一樣,味道有濃厚魚的油脂鮮味,同樣口感豐富,果然沒有令人失望。
  • 煙花
趁著假期來到荃新天地shopping,發現古今二也在這個商場開了新分店。店內面積不大,不過落地玻璃讓午間柔和的陽光滲入餐廳,採光充沛,感覺開揚。食客可以邊進餐邊飽覽商場中庭露天廣場的青草綠樹,感受愜意的大自然氣息。餐牌種類繁多,供應沙律、前菜小食、飯麵、串燒、鍋物、燒物、天婦羅及炸物、壽司、刺身、卷物等等。龍卷風沙律 $76想不到這盤沙律份量超巨型,足夠二人享用,即叫即製的沙律才可令菜葉不會發黃 ,嫩口之餘水分亦充足。混合中華沙律、蟹籽和大量蟹柳絲,口感豐富,清爽開胃無負擔。櫻花蝦茄子燒 $68表面灑滿粒粒小巧玲瓏的櫻花蝦,讓蝦鮮味滲透口腔內的每一個角落。茄子口感柔滑軟綿,盡吸櫻花蝦的鹹鮮味和甘甜的日式燒汁。江戶薄燒牛仔骨 $78燒牛仔骨的火喉控制得剛好,夠厚肉入味而又鎖緊肉汁。肉質鬆軟卻仍帶有嚼勁,並沒有燒得過韌,香濃肉味縈繞齒間。和風卷物可算是古今二的招牌名物,飯粒握得緊密,軟硬適中,夾起來不易散開。蜘蛛 $96卷物緊緊捲著青瓜、蟹柳、牛油果和軟殼蟹的豐滿餡料,一口就有多重層次。超級龍卷風 $88包裹著鰻魚、炸蝦、芝士和青瓜的澎湃配料,鰻魚肉質肥美,炸蝦粉漿亦不厚,蝦肉入口爽彈。

超級龍卷風

餐牌種類繁多,供應沙律、前菜小食、飯麵、串燒、鍋物、燒物、天婦羅及炸物、壽司刺身、卷物等等。

龍卷風沙律 $76

龍卷風沙律

混合中華沙律、蟹籽和大量蟹柳絲,口感豐富,清爽開胃無負擔。

櫻花蝦茄子燒 $68

櫻花蝦茄子燒

茄子口感柔滑軟綿,盡吸櫻花蝦的鹹鮮味和甘甜的日式燒汁。

江戶薄燒牛仔骨 $78
燒牛仔骨的火喉控制得剛好,夠厚肉入味而又鎖緊肉汁。

江戶薄燒牛仔骨

肉質鬆軟卻仍帶有嚼勁,並沒有燒得過韌,香濃肉味縈繞齒間。

蜘蛛 $96

蜘蛛

超級龍卷風 $88

2022-07-24
2022-07-23 24 瀏覽
嚟到暑期,小朋友開始上暑期班,諗住上完堂喺附近食埋晚餐,成日經過荃新天地都唔覺有咩好食,今日就見到有幾個卡位靠喺落地玻璃,個景唔錯喎,原來就係古今二呀!龍卷風沙律$76日式餐廳,例牌會點沙律食,但冇諗過原來咁大碗,呢個龍卷風沙律有超多生菜和沙律菜,新鮮又爽脆,另外仲拌有中華沙律,幾特別。仲有大大匙蟹籽、蟹柳絲,醬汁微辣,拌勻嚟食都幾開胃。海鮮味噌湯$38名乎其實嘅海鮮味噌湯,有好多蝦肉、海帶、豆腐、仲有兩隻大蜆,湯底鮮甜好喝。壽司薄餅$98一定要試嘅壽司薄餅呀!底層的薄餅又壽司飯製成,壓成平面再炸到整個脆脆的,好似食炸薯餅咁,再夾埋薄餅上面嘅青瓜和蟹柳絲一齊食,勁有趣。青龍卷$98嚟到古今二,又點可以唔點呢度嘅特色卷物呢。由牛油果、鰻魚、蟹柳組合而成的青龍卷。擺盤真的像條龍。蒜香牛油紫薯$18聞到好香好重牛油味,紫薯外層塗滿牛油,好香口紫薯肉軟糯好味。照燒雞肉串燒$39雞肉軟滑,好食,有蜜糖味。鹿兒島黑豚荔枝卷串燒$32薄切黑豚肉外層烤得脆脆、夾心包左一粒荔枝肉,口感新穎,又有肉味同時也有荔枝嘅甜味,當然都減低左豚肉的油膩感。

龍卷風沙律$76
仲有大大匙蟹籽、蟹柳絲,醬汁微辣,拌勻嚟食都幾開胃。

海鮮味噌湯$38

壽司薄餅$98
一定要試嘅壽司薄餅呀!

青龍卷$98

蒜香牛油紫薯$18

照燒雞肉串燒$39
雞肉軟滑,好食,有蜜糖味。

鹿兒島黑豚荔枝卷串燒$32
2022-07-22 419 瀏覽
今日放工去咗荃灣荃新天地搵晚餐食,見到有間新開嘅日本餐廳,就帶媽媽入咗去試。 網上查先知原來古今二在香港已有五間分店。餐廳嘅裝修光潔明亮,透光度十足。落地玻璃可以望到商場內苑景,非常之relax。 一坐低,就有兩杯熱綠茶飲,非常好服務。超級龍捲風 (圖中)鰻魚、海老、芝士、青瓜、脆片合成為一嚿壽司。喺壽司面灑上脆片,有口感之餘亦都食到壽司內嘅鰻魚同海老鮮味。 有好多唔同味湧入口中,感覺幾得意。 金龍卷 (圖左右)黑芝麻壽司飯包住剛炸好的天婦羅蝦,再舖上三文魚刺身,好多口感。凍熱集於一身,果然似金龍。鹽燒油甘魚未食過燒到咁靚、咁好味嘅油甘魚。外皮燒到剛剛好。魚肉非常新鮮甜味,食落口感好嫩滑,亦keep 到油甘魚嘅魚油,唔會燒到乾憎憎。埼肉 網燒牛舌 (4件)擦上燒烤醬的牛舌,色澤非常美,呈金黃色。 牛舌非常彈牙,超香牛味。 配上幾塊葉作為裝飾,未食已經好吸引。櫻花蝦茄子燒 $68用上非常矜貴嘅櫻花蝦,灑落剛燒完嘅長身茄子,茄子吸收晒醬油嘅味道還帶點櫻花蝦嘅鮮味。茄子燒過後,外脆內軟,口感非常之正!

超級龍捲風 (圖中)

金龍卷 (圖左右)

鹽燒油甘魚

埼肉 網燒牛舌 (4件)

櫻花蝦茄子燒 $68
2022-07-20
  • 超級龍卷風
週末又是周圍去的日子,今日來到好遠的荃灣🤣 又想食日本菜,這間貌似不錯,就走入去試下了~🥗龍卷風沙律 Crazy Salad ($76)賣相極吸引,份量超多!滿滿蟹柳、蟹籽及中華沙律~ 醬汁帶點辣味,十分開胃🤤🥩安格斯蔥牛卷 Angus Beef Wrap ($72)嫩滑的牛肉包裹著滿滿的蔥條,醬汁香濃,味道一流!🍣金龍卷 Golden Dragon Roll ($98)極度推介!炸蝦十分香脆,配上三文魚及微辣醬汁,味道和口感十分夾🙌🏻 飯內更夾雜著芝士,令味道更濃更惹味!🍣彩虹卷 Rainbow Roll ($116)卷物顏色豐富,十分吸晴!以不同刺身及牛油果製成,包裹著青瓜及蟹柳等配料,味道相當清新~🍤海老天婦羅 Shrimp Tempura ($88)天婦羅炸得香脆;蝦偏瘦,如蝦肉豐富點相信會更好~✨整體感覺:價錢合理,上菜速度快,味道不錯,有機會會再回訪嘗試其他菜式~

🥗龍卷風沙律 Crazy Salad ($76)

龍卷風沙律

🥩安格斯蔥牛卷 Angus Beef Wrap ($72)
嫩滑的牛肉包裹著滿滿的蔥條,醬汁香濃,味道一流!

安格斯蔥牛卷

🍣金龍卷 Golden Dragon Roll ($98)

金龍卷

🍣彩虹卷 Rainbow Roll ($116)

彩虹卷

🍤海老天婦羅 Shrimp Tempura ($88)
天婦羅炸得香脆;蝦偏瘦,如蝦肉豐富點相信會更好~

海老天婦羅

安格斯蔥牛卷
彩虹卷
之前去過古今二,對各樣菜式都出色,一直都想再食,今晚喺荃新天地行街竟然發現原來佢荃新天地都有分店!梗係即刻入去食啦。好彩時間尚早,未需要排隊等位。呢度嘅menu同其他分店差唔多,我哋首先叫咗個柚子蝦沙律,呢度嘅擺盤同其他分店有啲唔同,更加精美!其他嘅沙律通常會一碗咁樣上,呢度會擺到有啲似fine dining,幾有心思。柚子份量好多,牛油果都切得好靚,成個沙律非常清新,好好味。之後我哋就叫咗個清酒煮蜆,佢嘅蜆好大粒!係花蛤咁,然後佢嘅清酒湯底都非常香,一旦湯底加一粒蜆咁樣食真係不得了,好開胃。湯入邊仲有啲菇,可以好似飲湯咁樣飲,好正。我哋仲叫咗個燒牛舌,調味好出色,牛舌好爽口彈牙,呢度嘅燒肉估唔到都咁高質!推薦!重點嚟啦,我哋叫咗個彩虹卷同埋煙花,彩虹卷真係有唔同嘅魚生片同埋青瓜包出黎嘅壽司,睇落五顏六色色彩繽紛,好似彩虹一樣。我特別鍾意三文魚同牛油果呢個配搭!煙花似乎係吞拿魚蓉加啲脆片,佢有少少辣,識落好香好惹味,脆脆地嘅脆片再加埋軟身嘅吞拿魚蓉,口感好立體。呢度嘅卷物份量都好多,而且擺盤精緻,打咭able又好食,非常滿足!

好彩時間尚早,未需要排隊等位。

古今二已經有5間分店,近期聽到朋友不約而同提起呢間日本餐廳,卷物都幾OK, bookmark咗有機會就去試吓。荃新天地呢間分店開咗唔算耐,天橋之城四通八達幾就腳,就同朋友揀咗呢間。餐廳喺商場一樓轉角位,落少少眼力就搵到,店內有5張枱左右。唔想太侷促,又可以望下商場內園景,可以坐餐廳外面果3張枱。壽司、刺身、卷物、燒物選擇都唔少,最後叫咗2卷物、1燒物、1小食、1沙律、2飲品,食物上枱後發現份量都唔少,望落賣相仲唔錯添!➺➺彩虹卷$116個名叫「彩虹」係因為有呑拿魚片、三文魚片、牛油果包裹住飯卷,色彩好豐富,中間仲有蟹柳、黑芝,飯唔多、卷物結實又唔會硬,唔錯唔錯!➺➺金龍卷$98最驚喜係中心嘅炸蝦,脆到食落咯咯聲,食得出係即整,仲有芝士同醬汁調味,香口又有質感。2種卷物一齊放係石盤上枱,經過精心擺設,係賞心悅目嘅!➺➺古今日式煎餃$56煎得恰到好處,外皮煎到金黃色但無燶,食落脆脆哋,趁熱食食到肉香而且熱辣辣!➺➺櫻花蝦茄子燒$68燒茄子就食得多,但上面加咗櫻花蝦嘅真係未試過,燒過嘅茄子當然好香,上面仲淋咗大量微甜嘅日式醬汁,好juicy,燒過嘅櫻花蝦味道更加突出、更香濃!➺➺龍卷風沙律$

壽司刺身、卷物、燒物選擇都唔少,最後叫咗2卷物、1燒物、1小食、1沙律、2飲品,食物上枱後發現份量都唔少,望落賣相仲唔錯添!

➺➺彩虹卷$116

➺➺金龍卷$98

➺➺古今日式煎餃$56

➺➺櫻花蝦茄子燒$68

➺➺龍卷風沙律$76
抵食之選,成個頭咁大碗!有蔬菜、海藻、蟹柳、脆片,開頭以為只係得少少醬汁喺上面,會唔夠味,後尾發現沙律醬墜咗喺底,撈匀食就夠曬味!

2款飲品無襯過咁叫,隻色靚到呢!非常夏日!
➺➺百香果益力多特飲$38
百香果同益力多都喺無得輸嘅味道,入面仲有百香果籽!

➺➺靜岡蜜瓜梳打$28
日本入口現成樽裝飲品,偏甜,好重蜜瓜味!

**加一服務收費
今日同朋友路過見到荃灣又開咗多間古今二,就諗住入去試吓,呢間嘅質素同份量都同本店一樣👍🏻👍🏻☺️龍卷風沙律超大兜,4個人食都好ok🤣🤣,同埋佢比平時食嘅沙律係多咗少少辣味,作為前菜真係幾開胃😋👍🏻。炸軟殼蟹幾脆幾香口,對比炸軟殼蟹,我就更鍾意茄子燒,軟淋淋嘅茄子上面再配埋脆脆地嘅櫻花蝦,同甜甜地嘅燒汁,口感豐富得黎又惹味!仲有壽司「火山」,黎到嘅時候真係物如其名,壽司周圍都係比火包圍住,所以一上黎就比佢搶晒Fo,唔影唔得,打卡一流,之前觀塘本店都無咁玩法,好有新鮮感😃整體食物份量都好多,質素唔錯,會再去幫襯😋

整體食物份量都好多,質素唔錯,會再去幫襯😋
  • 火山
  • 龍卷風沙律
2022-07-18 31 瀏覽
之前同朋友食過觀塘分店覺得幾好食,今日喺荃灣行街見到佢係荃新天地有分店,即刻要encore😝😝龍捲風沙律夏日炎炎點少得涼涼嘅沙律做前菜,沙律有:蟹柳、中華律、蟹籽、沙律菜等,份量超級足料,勁大份呀!蟹柳絲鋪滿曬成個沙律會面,蟹籽同埋中華沙律嘅份量都好多,食落好清新,好開胃呀!雜錦天婦羅雜錦天婦羅有三款食物:蝦、紫薯仔同秋葵,每款各三舊。天婦羅個炸漿厚度剛剛好,厚薄適中,最鍾意天婦羅紫薯仔,食落好甜,好好食呀。埼玉網燒牛舌 牛舌口感超爽脆,有牛味,配上醬汁食一流😍每片牛舌都大大片,勁厚切😍必食!忘不了您呢款卷物好特別,由芒果、炸牛肉同芝士整的,食落味道好豐富,好有層次,好過癮富士山見到個賣相已經好滿足,卷物上層鋪滿大量蟹柳,卷物裡面係牛油果同鰻魚,再架上醬汁,食落去多口感,好特別~

埼玉網燒牛舌

忘不了您