2023-01-18
早幾日同友人喺荃灣睇完戲,突然好想食鄉下食物,友人提議荃新天地有「古今二」,立即心郁郁走去試下~店舖面積唔算好大,但睇落都好乾淨企理,而裝修大致以木系為主。我地大約6點到達, 被安排入座舖內窗邊四人枱,雖然天色已經變暗,但睇到廣場內園景色,小花園及燈光都非常有格調,有浪漫既感覺~緣野仙蹤 $98(八爪魚,飛魚子, 蘋果,牛油果, 蟹柳)本身就鍾意食蘋果~加埋八爪魚同飛魚子,爽甜爽甜,同朋友一致最推薦呢款!烈火紅唇 $98(士多啤梨,炸牛肉,芝士)係未試過既配答,士多啤梨x炸牛肉卷身,小小既酸甜加脆脆地既牛,估唔到都係無違和感,食完一件又一件~龍卷風沙律 $76(蔬菜, 海藻,蟹柳,脆片)同餐單既相片完全一樣,實物都真係好大份夾抵食,蔬菜新鮮加上魚籽及蟹柳海藻,好開胃,好fresh~ 黑豚豬頸肉串燒 $28食落好有口感!醬汁同個豬頸肉非常之夾,有驚喜!(因為好多餐廳既豬頸肉串燒都會比較難咬,太un)烈火紅唇同緣野仙蹤都係比較創意既料理,估唔到有意想唔到既驚喜~下次再帶埋男朋友再試其他野食😍
緣野仙蹤 $98
(八爪魚,飛魚子, 蘋果,牛油果, 蟹柳)
烈火紅唇 $98
(士多啤梨,炸牛肉,芝士)
龍卷風沙律 $76
(蔬菜, 海藻,蟹柳,脆片)
柳海藻,好開胃,好fresh~
黑豚豬頸肉串燒 $28
食落好有口感!醬汁同個豬頸肉非常之夾,有驚喜!
(因為好多餐廳既豬頸肉串燒都會比較難咬,太un)
烈火紅唇同緣野仙蹤都係比較創意既料理,
估唔到有意想唔到既驚喜~
下次再帶埋男朋友再試其他野食😍