2023-02-07 25 瀏覽
好平價嘅日本料理「古今二」今次來到荃新天地嘅分店,食都好多意想不到嘅特色日本菜呀!🔸安格斯蔥牛卷(4件)上菜就聞到牛肉的濃郁香氣,牛肉唔會好薄,配上蔥條一口咬落去,唔但好食因為有蔥條非常有口感。🔸櫻花蝦茄子燒好大條嘅燒茄子,睇落去燒得好入味,入口即化嘅口感,配上獨門醬汁,口味甜甜鹹鹹👍🔸日式麻醬秋葵豆腐沙律好大盤的沙律,配上麻醬口感好清爽,口感爽脆嘅沙律配上豆腐真係好特別。🔸富士山好吸引嘅外表,壽司卷上有好驚人的蟹柳滿滿嘅好似富士山,內餡有鰻魚真的好特別,必食嘅一道菜。🔸炸雞芝士卷我第一次食咁特別嘅內餡,係芝士同埋炸雞,估唔到炸雞配上米飯,竟都啱,炸雞唔會好硬,反而係酥脆的口感,配上突出嘅芝士味,真係好驚喜。
🔸安格斯蔥牛卷(4件)
🔸櫻花蝦茄子燒
🔸日式麻醬秋葵豆腐沙律
🔸富士山
🔸炸雞芝士卷
最近試左一間位於荃灣荃新天地嘅日本餐廳,餐廳主打多款特色壽司卷同埋燒物☺️‣ 龍卷風沙律 ($76)賣相都唔錯,材料都幾豐富,有蟹柳絲、蟹籽、生菜、脆片等等,仲有埋中華沙律都幾特別!配埋辣辣啲嘅沙律醋,食落味道唔錯,幾清新開胃😋‣ 金龍卷 ($98)上菜擺盤幾有心思,用沙律醬寫住「Have a nice day」🥰令人心情愉快🤣 壽司賣相幾吸引,表面有三文魚食落口感豐富,味道唔錯,中間有炸蝦同埋芝士,壽司飯亦煮得幾好👍‣ 煙花 ($79)賣相都唔錯,壽司卷上面有大量吞拿魚蓉😍,口感綿滑,中間就係三文魚同芝士,整體質素都唔錯,而且份量都唔少😚‣ 油甘魚鮫 ($148) 上菜見到好大塊魚餃,表面燒到好脆,食落魚肉幾嫩滑,肉質新鮮,配埋檸檬汁同埋蛋黃醬食落味道唔錯,肥而不膩🥰💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟餐廳環境企理,不過座位唔算多,可能要等位,食物質素都唔錯,價錢合適!💰Total: $441 ($220.5/pp 已包括10%服務費)📍古今二|@kokon1010荃灣楊屋道1號荃新天地1期1樓116號舖(到訪分店)荃灣眾安街68號荃灣千色匯1期3樓3013號舖尖沙咀彌敦道100號The ONE5

‣ 龍卷風沙律 ($76)

‣ 金龍卷 ($98)

‣ 煙花 ($79)

‣ 油甘魚鮫 ($148)

💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟

📍古今二|@kokon1010
荃灣楊屋道1號荃新天地1期1樓116號舖(到訪分店)
荃灣眾安街68號荃灣千色匯1期3樓3013號舖
尖沙咀彌敦道100號The ONE5樓502號舖
銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心21樓
觀塘觀塘道436-446號官塘工業中心4期1樓B室

🚩更多同類餐廳 #foodstep_荃灣
🚩更多同區餐廳 #foodstep_日本菜 #foodstep_尖沙咀 #foodstep_觀塘 #foodstep_銅鑼灣

📣Like & Share & Follow @ourfoodstephk_
🙏🏻多謝你既支持,成為我努力分享既動力💪🏻
2023-02-04 46 瀏覽
呢間新派特式卷物聽朋友講就聽得多但一直都未有機會試佢🍣呢日喺荃灣行完街 就入咗去試下******************************食物s:🫛枝豆 ($45) 鍾意食枝豆嘅朋友一定要叫熱辣辣上枱 大大碟份量好多 好豐富呀🥗龍卷風沙律 ($76) 大大份嘅沙律菜 好爽口好新鮮仲有蟹捧絲、中華沙律同蟹籽mix埋沙律汁一齊食 味道感覺好fresh 好開胃🍳自家玉子燒(6件) ($55) 蛋嘅比例 蛋黃比重屬於偏重玉子燒口感比較實在上面仲有QB汁、日式燒汁同蟹籽🍤火焰金龍卷 ($98) 排成一條火龍狀咁 睇落好壯觀材料用咗三文魚、吉列炸蝦同芝士入口唔洗點樣咬 慳返好多牙力吉列炸蝦入口依然香脆 唔錯🍣煙花(6件) ($98) 賣相幾精緻嘅卷物💕其實係由辣味吞拿魚、辣味三文魚仲有芝士組成嘅飯卷食落辣辣哋咁 係感覺幾創新嘅菜式😜******************************小結:呢間係比較創新嘅日式卷物 幾特別同平時食開嘅日式壽司卷物唔太一樣賣相亦幾精緻 好啱打卡
呢間新派特式卷物聽朋友講就聽得多
但一直都未有機會試佢🍣
呢日喺荃灣行完街 就入咗去試下

食物s:

🫛枝豆 ($45)
鍾意食枝豆嘅朋友一定要叫
熱辣辣上枱 大大碟份量好多 好豐富呀

枝豆

🥗龍卷風沙律 ($76)
大大份嘅沙律菜 好爽口好新鮮
仲有蟹捧絲、中華沙律同蟹籽
mix埋沙律汁一齊食
味道感覺好fresh 好開胃

龍卷風沙律

🍳自家玉子燒(6件) ($55)
蛋嘅比例 蛋黃比重屬於偏重
玉子燒口感比較實在
上面仲有QB汁、日式燒汁同蟹籽

自家玉子燒(6件)

🍤火焰金龍卷 ($98)
排成一條火龍狀咁 睇落好壯觀
材料用咗三文魚、吉列炸蝦同芝士
入口唔洗點樣咬 慳返好多牙力
吉列炸蝦入口依然香脆 唔錯

火焰金龍卷

🍣煙花(6件) ($98)
賣相幾精緻嘅卷物💕
其實係由辣味吞拿魚、辣味三文魚
仲有芝士組成嘅飯卷

同平時食開嘅日式壽司卷物唔太一樣
賣相亦幾精緻 好啱打卡

枝豆
龍卷風沙律
自家玉子燒(6件)
火焰金龍卷
煙花
2023-02-04 13 瀏覽
今日去咗古今二荃灣店食晚飯,餐廳環境不錯,我哋坐咗喺落地玻璃窗的一邊,望出去是荃新天地園林景,環境不錯。我地叫咗:柚想蝦你(沙律):材料有柚子、甜蝦、蟹子、牛油果,成盤嘢顏色好靚,食材加埋一齊食好清新,好有柚子味🥰綠野仙蹤:手卷材料有八爪魚、蘋果、蟹柳、牛油果、飛魚子,面頭加上粒粒芒果,賣相好靚😍,食材加埋一齊味道好清新😋忘不了你:手卷裏邊有燒牛肉及芝士,因牛肉燒咗,咬起内碎外軟,表面加上芒果粒,夾埋Wasabi、沙律醬,味道好夾👍。鹽燒雞中翼:雞皮脆口,表要鹽燒加上檸檬汁,帶出味道嘅層次😋芝士年糕:外脆內軟,入口軟滑,食起好溫暖❤️

我地叫咗:

鹽燒雞中翼:雞皮脆口,表要鹽燒加上檸檬汁,帶出味道嘅層次😋

芝士年糕:外脆內軟,入口軟滑,食起好溫暖❤️
2023-02-03 12 瀏覽
今次介紹分店林立嘅日本餐廳《古今二》,位置相當方便,就喺荃新天地一期入邊。可以行完街行到攰嘅時候,就可以坐低慢慢食。龍捲風沙律叫得龍捲風,梗係要份量夠多,2到3人食都可以。面頭放滿蟹籽、蟹柳、日式綠海藻同埋沙律,真係好健康又開胃。安格斯蔥牛卷 (4件)安格斯肥牛入口即溶,中間放入左香蔥令到牛脂味更加濃郁。雞軟骨棒 (2件)用雞軟骨混合雞肉碎整成嘅雞肉棒,上面仲放左蒜片,外層香脆焦香,食落好有嚼勁。古今日式煎餃 6隻皮夠薄,所以煎完特別香脆。咬開非常多肉汁,肉餡又味濃。烈火紅唇依款係甜嘅壽司,紅色嘅係士多啤梨,內餡有牛肉同埋芝士,一咸一甜都幾有對比。綠野仙蹤雖然叫綠野仙蹤,但係其實佢係橙色,因為有芒果、八爪魚同埋牛油果。味道酸甜又幼滑。午夜牛郎佢其實係一款炸壽司,內餡加入左三文魚同埋牛油果。外脆內軟,三文魚同埋牛油果味道令到魚脂味更加突出,口感綿密又幼滑。

龍捲風沙律

安格斯蔥牛卷 (4件)
安格斯肥牛入口即溶,中間放入左香蔥令到牛脂味更加濃郁。

雞軟骨棒 (2件)

古今日式煎餃 6隻
皮夠薄,所以煎完特別香脆。咬開非常多肉汁,肉餡又味濃。

烈火紅唇

綠野仙蹤

午夜牛郎
2023-02-03 9 瀏覽
呢間店嘅卷物款式多到令人選擇困難🙈上次食嘅時候基本上款款都想食,今次我決定試啲之前冇食過嘅😋龍捲風沙律$76沙律有超多蟹柳😍、中華沙律、爽脆生菜同埋蟹籽,最重要係醬汁夠多,仲有少少微辣,加上一啲小脆片,口感好好👍🏻,而且開胃😋紅唇烈焰$98呢個主要材料有士多啤梨🍓、吉列炸牛肉,同埋cream cheese。士多啤梨酸酸甜甜中和左芝士同埋炸牛肉嘅油腻,食多幾件都唔會滯。口感幾有層次👍🏻,首先係軟綿綿嘅飯,然後係脆脆嘅吉列炸粉,裏面仲有牛肉同埋Creamy芝士😍火山$128呢個打卡一流😍店員會先點火,名副其實真係火山咁樣👍🏻呢個飯卷上面堆滿帶子刺身粒、蟹柳,飯卷裏面有帶子、牛油果、青瓜絲,加上醬汁,味道清新得來又好味😋古今日式煎餃$56總共有六隻,餃子咬開好多肉汁,熱辣辣點埋醬汁好好食😋,不過如果外皮可以煎得再脆啲仲好食🙈

龍捲風沙律$76

紅唇烈焰$98

火山$128

古今日式煎餃$56
2023-01-29 85 瀏覽
終於買咗機票等去日本,未出發先興奮,走去食日本料理冷靜吓好多年前曾經食過呢間嘅觀塘總店,令人好懷念,而家荃新天地都有間,唔使去咁遠首先要重遇佢地好出名嘅金龍卷,有三文魚、炸蝦同波士頓芝士層次好豐富,炸蝦嘅脆增強口感,芝士突出三文魚嘅鮮味富士山有一大堆鰻魚冚住啲卷物,裡面捲住鰻魚同牛油果,味道融洽灑上點點薯片脆片,咬落更有驚喜天婦羅簡樸得嚟,食落舒胃,唔太熱氣炸蝦炸得爽身,秋葵亦好乾爽,但保持內裡水份,紫薯好綿,仲好香甜𠻹原來呢間有埋串燒,黑豚肉同荔枝原來係咁夾,燒得好juicy豚肉露筍好有誠意,捲住足足5條露筍雞翼鎖得住肉汁,鹹鹹酸酸超過癮
終於買咗機票等去日本,未出發先興奮,走去食日本料理冷靜吓

金龍卷

首先要重遇佢地好出名嘅金龍卷,有三文魚、炸蝦同波士頓芝士

層次好豐富,炸蝦嘅脆增強口感,芝士突出三文魚嘅鮮味

富士山

灑上點點薯片脆片,咬落更有驚喜

天婦羅簡樸得嚟,食落舒胃,唔太熱氣

雜錦天婦羅

鹿兒島黑豚荔枝卷串燒

原來呢間有埋串燒,黑豚肉同荔枝原來係咁夾,燒得好juicy

鹿兒島豚肉蘆筍

豚肉露筍好有誠意,捲住足足5條露筍

鹽燒雞中翼

雞翼鎖得住肉汁,鹹鹹酸酸超過癮
2023-01-29
金龍卷
富士山
雜錦天婦羅
鹿兒島黑豚荔枝卷串燒
鹿兒島豚肉蘆筍
鹽燒雞中翼
今日嚟到荃灣呢一間日本料理食店✨✨呢一度有好多唔同嘅特色卷物🤤新奇又有趣🤪我同朋友就同埋小食試吓💛💛都幾有驚喜🤍🙌🏼🇯🇵富士山卷物壽司🗻-蟹柳、鰻魚、牛油果、脆片在卷物的最高層鋪上了一絲絲蟹柳和脆片🦀賣相十分吸引,好適合打卡,以蟹柳絲堆砌出的卷物令人容易聯想起富土山的美❤️卷物入面有燒鰻魚壽司飯團除了視覺上的享受,味道都唔錯👍🏻🇯🇵蜘蛛卷物壽司-炸軟殼蟹、青瓜、牛油果、蟹柳炸軟殼蟹炸得香脆🦀做到脆卜卜的效果,很香口之餘整體亦很滿意!配合青瓜味道清新~😌🇯🇵柚想蝦你沙律-蔬菜、海草、車厘茄、蘋果、柚子、蟹子、牛油果、甜蝦、柚子汁沙律十分大盤,有很多材料如新鮮蔬菜🥬、中華沙律、新鮮車厘茄、蘋果十分清甜爽脆🍎、柚子、蟹籽、牛油果、西甜蝦、再加上柚子汁同胡麻醬,既清新又開胃🤪🍡安格斯蔥牛卷呢一個香蔥牛肉卷一碟四件✨配搭照燒汁,又香又滋味🍡黑豚豬頸肉串燒豬頸肉富滿油脂好易入口🤤串燒係即叫即燒😍
今日嚟到荃灣呢一間日本料理食店✨✨

🇯🇵富士山卷物壽司🗻
-蟹柳、鰻魚、牛油果、脆片

🇯🇵蜘蛛卷物壽司
-炸軟殼蟹、青瓜、牛油果、蟹柳

🇯🇵柚想蝦你沙律

🍡安格斯蔥牛卷
呢一個香蔥牛肉卷一碟四件✨配搭照燒汁,又香又滋味

🍡黑豚豬頸肉串燒
豬頸肉富滿油脂好易入口🤤串燒係即叫即燒😍
2023-01-27 9 瀏覽
"古今二"荃新天地分店落地玻璃夠開陽,坐台位置夠空間感,fusion 卷物,款式創意多多整體上抵食✨日式麻醬秋葵豆腐沙律🥗份量大,沙律菜爽脆,配料車厘茄、凍豆腐(滑嫩)、粒粒蟹籽(鹹香)、星星秋葵,全都是手工切十分豐富,在加入芝麻醬清新🌿又健康🥢照燒雞肉串燒甜甜燒汁,嫩滑雞肉入味🥢雞軟骨棒炸得乾身,外脆內軟,微粒軟骨,口感特別🥢忘不了你卷物卷著炸牛肉、軟芝士,飯面上芒果肉🥭加上三色醬,芥末醬、千島醬、醬油,基本上不用沾鼓油已經夠味🥢東京爆脆外面一層薄薄紫菜爆多蟹籽飯卷著,裡面紫菜卷吞拿魚、蟹柳餡料炸得脆脆, 加入千島醬火炙燒,飯質感暖暖軟熟,不會膩

✨日式麻醬秋葵豆腐沙律🥗

🥢照燒雞肉串燒
甜甜燒汁,嫩滑雞肉入味

🥢雞軟骨棒
炸得乾身,外脆內軟,微粒軟骨,口感特別

🥢忘不了你

🥢東京爆脆

2023-01-26
𝒥𝒶𝓅𝒶𝓃𝑒𝓈𝑒 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒯𝓈𝓊𝑒𝓃 𝒲𝒶𝓃有窗口位望住商場內園景幾舒服🌟龍卷風沙律有大量新鮮蔬菜同蟹柳,仲有少少脆片同蟹籽,口感好豐富🌟辣妹上面有大量辣味吞拿魚, 裡面係香濃芝士同炸蝦,外軟內脆,口感有層次🌟彩虹卷外面有三文魚、吞拿魚等幾幾款魚生,可以一次過食幾款魚生,啱晒貪心的我。師傅好有心思地用沙律醬寫左Have a nice day, 寫得好靚呀,唔知如果生日係咪可以叫佢寫happy birthday呢🌟椒鹽雞腎雞腎好爽口,椒鹽味都剛剛好唔會太咸,如果再燒焦d就更好啦🌟鹿兒島豚肉荔枝串燒外面又焦香又肥美的豚肉包住清甜荔枝,一咬落去爆多荔枝汁同d豚肉味好夾,好有驚喜,必食推介🌟七味秋葵串燒秋葵燒過再加七味粉幾香,唔會有草青味的感覺📍古今二 𝐊𝐨𝐊𝐨𝐧𝟐荃灣楊屋道1號荃新天地1期1樓116號

有窗口位望住商場內園景幾舒服

🌟龍卷風沙律
有大量新鮮蔬菜同蟹柳,仲有少少脆片同蟹籽,口感好豐富

🌟辣妹

🌟彩虹卷

🌟椒鹽雞腎
雞腎好爽口,椒鹽味都剛剛好唔會太咸,如果再燒焦d就更好啦

🌟鹿兒島豚肉荔枝串燒

🌟七味秋葵串燒
秋葵燒過再加七味粉幾香,唔會有草青味的感覺

📍古今二 𝐊𝐨𝐊𝐨𝐧𝟐
荃灣楊屋道1號荃新天地1期1樓116號
2023-01-22 25 瀏覽
返學前去咗食荃新天地呢間分店嘅古今二,之前食個佢其他分店嘅卷物,覺得好精緻,幾好食,咁啱返學附近有間,太方便了,要即刻去食☺️❤彩虹卷 $116賣相色彩繽紛,用了三款唔同嘅刺身,如三文魚,吞拿魚等,包住青瓜、蟹柳、牛油果,再灑上黑白芝麻,雖然味道唔算特別,但勝在賣相吸引💛清酒煮蜆 $128蜆肉無沙,清酒煮蜆食到蜆本身嘅鮮味,一啖蜆一啖清酒,好暖胃🧡蟹柳沙律 $58份量好多,成座山咁高,入面有沙律菜,勁多蟹柳絲同蟹籽,口感清新

❤彩虹卷 $116

💛清酒煮蜆 $128
蜆肉無沙,清酒煮蜆食到蜆本身嘅鮮味,一啖蜆一啖清酒,好暖胃

🧡蟹柳沙律 $58

2023-01-20 16 瀏覽
🍽️ 古今二 (荃新天地)📍地址: 荃灣楊屋道1號荃新天地1期1樓116號舖 👉🏻綠野仙蹤 $98十分特別的卷物!這道菜主要以清爽食材為主,包括彈牙八爪魚,芒果,飛魚子,牛油果等。吃了一件巳經感到相當舒爽,解膩,而且整體卡路里較低,多吃幾件也沒有負責感!👉🏻相撲力士 $109名字相當有霸氣,以紅白魚刺身組成的捲物。另外餡料相當豐富,包括蟹棒,芝士和青瓜絲。兩種魚刺身帶來兩種味覺享受,店家亦相當有心思,為食客以沙律都寫岀加油字句,光是看這道菜式都感到元氣滿滿!👉🏻日式麻醬秋葵豆腐沙律 $78豆腐嫩滑爽凍,配上麻醬令帶有淡香豆味的豆腐昇華。另外沙律菜亦爽脆乾淨,小番茄加秋葵令人相當開胃。👉🏻雞軟骨棒(2件)$48相當有驚喜,以往的雞軟骨都是一粒粒的形狀,餐廳把雞軟骨轉換成條狀再烤煮,令其變成肉質厚實及多汁的另類雞軟骨,除了有新鮮感,醬汁的配搭亦令這道菜的味道多變!👉🏻日式章魚小丸子(6粒)$48相當足料!!每顆都燒得外脆內軟,一口咬下去有半流心的效果,內裏燒得軟熟,章魚亦夠彈牙!而且配料十分多,柴魚片等都增添口感層次!好味指數: 3.8/5 性價比: 3.8/5 有加一環境: 3.5/5
🍽️ 古今二 (荃新天地)

📍地址: 荃灣楊屋道1號荃新天地1期1樓116號舖

好味指數: 3.8/5
性價比: 3.8/5 有加一
環境: 3.5/5
2023-01-19 11 瀏覽
🔸柚想蝦你大大兜沙律,用料全部都好新鮮🤩有柚子、甜蝦、車厘茄、海草、牛油果、蘋果、生菜、蟹子,配埋柚子汁,食落個感覺酸酸甜甜,好開胃🔸午夜牛郎以天婦羅形式熱辣辣上枱,外層炸得酥脆,炸粉唔會好厚粉,加埋三文魚、牛油果、芝士,無得輸既配搭,不錯!🔸烈火紅唇卷物表面鋪左士多啤梨加埋特調醬料,入面包住炸牛肉同芝士,食落口感出奇地夾,牛肉份量仲好多🤤 🔸三河極炎活鰻燒活鰻,燒得岩岩好,面頭淋上醬汁,但唔會過鹹,雖然魚皮做唔到超級脆既口感,但連埋個醫汁好夾,好有驚喜,值得一試👍🏻😍

🔸柚想蝦你
大大兜沙律,用料全部都好新鮮🤩

🔸午夜牛郎

🔸烈火紅唇

🔸三河極炎活鰻
2023-01-18 22 瀏覽
我自己就最鍾意食日本嘢,因為味道通常都比較少油膩同埋食得出食材本身嘅味道。今次介紹嘅係好多分店嘅《古今二》,位置就係荃新天地商場一期,位置真係相當方便。龍捲風沙律送到上嚟嘅時候見到一大碗真係好有會幾多驚喜,果然係龍捲風級別嘅前菜。上面放滿蟹籽、蟹柳、日式海藻同埋沙律菜,味道豐富又健康。雞軟骨棒 (2件)依款係食餐日本菜都會成日叫到嘅小食,會混合雞軟骨同埋雞肉碎再拎去燒,咁樣就會有雙重嘅口感同埋味道。古今日式煎餃 6隻煎餃就一定要皮薄先好食,佢哋依款就皮薄餡靚,又多肉汁。烈火紅唇壽司通常都係咸嘅,依款竟然係甜。鮮紅色其實就係士多啤梨肉,但係壽司入邊加入咗炸牛肉同埋芝士,咁樣就會令到味道更加層次。綠野仙蹤睇個名以為係蔬菜類,其實佢係橙色嘅芒果、加埋八爪魚同埋牛油果,味道會有芒果嘅酸酸甜甜味,同埋八爪魚嘅嚼勁。午夜牛郎睇個名真係估唔到係食啲咩啊,其實佢係一款炸嘅壽司。中間啊三文魚同埋牛油果,口感豐富又有鮮味。安格斯蔥牛卷 (4件)古今二 (荃新天地) (荃灣)荃灣楊屋道1號荃新天地1期1樓116號舖

龍捲風沙律

雞軟骨棒 (2件)

古今日式煎餃 6隻
煎餃就一定要皮薄先好食,佢哋依款就皮薄餡靚,又多肉汁。

烈火紅唇

綠野仙蹤

午夜牛郎

安格斯蔥牛卷 (4件)

古今二 (荃新天地) (荃灣)
荃灣楊屋道1號荃新天地1期1樓116號舖

2023-01-18 13 瀏覽
放工去荃新天地行左陣,係時候醫下肚,揀左呢間對住花園廣場嘅日本餐廳,鐘意佢夠開揚。烈火紅唇 $98好清新嘅配搭,鮮紅色嘅士多啤梨帶有微酸,非常醒胃,配合埋鮮嫩嘅牛肉,食多幾嚿都唔覺膩。午夜牛郎 $95外面包住香脆嘅炸粉,外脆內軟,食落有Tempura 嘅感覺,三文魚+芝士,好夾!古今日式煎餃(6隻) $56表面煎到金黃色,隻隻都好飽滿,咬開就見到滿滿嘅豚肉,好Juicy!黑豚豬頸肉串燒 $28由於係黑豚肉,所以肉味好出,肉質方面爽口彈牙。日式麻醬秋葵豆腐沙律 $78 好大碗沙律😍啱曬我呢啲鐘意食菜嘅人。配上香滑豆腐、Cute Cute 嘅星型秋葵,口感十足。

烈火紅唇 $98

午夜牛郎 $95

古今日式煎餃(6隻) $56

黑豚豬頸肉串燒 $28
由於係黑豚肉,所以肉味好出,肉質方面爽口彈牙。

日式麻醬秋葵豆腐沙律 $78