2023-05-19
來到CityWalk覓食, 想食日本菜, 因為朋友唔食魚既原故, 所以今次來一餐無魚日式料理🤭大約7pm到場餐廳已經坐滿人啦, 襯住排隊既時候揀下食咩啦!睇到餐牌就俾d有趣既菜式名吸引, 好彩有註釋 如果唔係真係唔知係咩😂"柚想蝦你" - 柚子甜蝦沙律, 配上蟹子 車厘茄帶出鮮味, 亦都有牛油果 同蘋果做配料. 除咗胡麻醬之外, 仲有少量柚子汁做調味, 成件事清新哂 好開胃呀🙌🏻🙌🏻🙌🏻"忘不了你" - 原來係芒果芝士炸牛肉卷物, 光睇名一定估唔到係咩菜式😂 卷物包住炸牛肉喺入面 非常脆口 亦都無油膩既感覺, 而芒果切薄片放喺成條卷物上面, 滿滿既沙律醬 淡香芥末醬將成件卷物昇華, 連唔食芒果既朋友都大讚出奇地夾!!! 真係會"忘不了""自家玉子燒" - 除左色澤均勻 蛋味濃郁之外, 每件玉子燒既面都再有火炙過, 微焦既味道 相當吸引🫔"清酒煮蜆" - 賣飛弗😍 蜆肉好有口感 每隻都肥嘟嘟, 而且非常入味! 蜆湯有淡淡既酒香, 仲有秀珍菇同海帶, 飲完一碗再一碗🥣🥣"枝豆" - 最簡單既日本食品, 熱騰騰 每條都有足夠鹽味 佐酒一流🍻"黑豚豬頸肉串燒" - 本身睇落好肥 一定好油,
"黑豚豬頸肉串燒" - 本身睇落好肥 一定好油, 點知非常有口感 完全無溜既感覺 好正🤩🤩 想再食多串👍🏻👍🏻
"埼玉網燒牛舌" - 每塊都有半隻手掌咁大, 一上台 <嘩>咗一聲, 好肥美呀!!
今晚真係好滯滿足, 邊個話一定要由魚 做主角?!😎