2021-03-13
今日提早放lunch 去千色匯行咗一陣 ,即係過咗去以其嗰邊食lunch🙈 我見到呢一間食日本菜 望望餐牌好似有好多特色壽司 就去試試一坐低我就即刻揀咗兩個佢哋嘅創意卷物火山🌋(青瓜 牛油果 蟹柳 帶子)$88呢一款壽司係有兩層,首先抵果層 係用青瓜牛油果蟹柳帶子加埋一齊嘅卷物 然後上面鋪想一層超級厚嘅蟹柳,每夾🥢一夠卷物再夾帶少少暖嘅蟹柳,味道十足😍😍忘不了你 🥰(芒果 芝士 炸牛肉)$88壽司內面嘅炸牛肉 出奇地非常之脆口😍 上面鋪上芒果、芝士再加埋酸酸甜甜嘅醬汁 令到整個味道都非常之豐富❤️日本溫室南瓜沙律$55日本溫室南瓜不嬲出名都好好食,本身自帶甜味非常高🎃 呢一款日本溫室南瓜沙律,首先份量非常之多 南瓜味香甜 牛肉壽喜鍋$138最鍾意壽喜鍋唔同一般嘅火鍋,佢嘅湯底係鹹鹹甜甜非常之濃郁❤️除咗牛肉因為湯底而令到更鮮甜,另外鍋入面嘅菜, 豆腐, 蒟蒻絲...都全部將湯嘅精華吸收 配上一碗白飯 非常之美味網燒牛舌$48牛舌要燒得好食非常之難,呢到既牛舌肉質非常彈牙
一坐低我就即刻揀咗兩個佢哋嘅創意卷物
火山🌋
(青瓜 牛油果 蟹柳 帶子)
忘不了你 🥰
(芒果 芝士 炸牛肉)
日本溫室南瓜沙律
牛肉壽喜鍋
網燒牛舌
牛舌要燒得好食非常之難,呢到既牛舌肉質非常彈牙