2018-12-13
荃灣一向出名多野食 今日收工同朋友特登黎呢邊搵野食 行行下見到呢間台灣店個名幾特別 於是入左去我地叫左幾款菜share食 首先叫左個台灣肉燥乾拌麵 ($48) 呢個價錢算平 份量亦都幾大份 幾抵食! 別外我地叫左幾杯奶蓋茶同珍珠奶茶等等 奶蓋茶奶味幾重 拍得住飲品店 跟住我地叫左個大那滷味拼盆 ($88)呢個價錢 黎到我地嚇親 因為份量都真係幾大份! 大概六七人份量 有蛋 牛肚豆腐等等 我地亦都叫左個經典三杯雞 ($88) 呢個雞個汁幾好味 但適合多人share食 就5會太油膩了主角黎啦! 我地叫左個羊肉煲($208) 冬天食羊成個人暖哂 外面食個羊煲普遍都二三百 但今次我地六個人食 每人大概食6舊 食到最後都仲有 超級足料! 第一次叫到一個食得飽既羊 幾推薦大家黎到一定要試下 一黎暖胃 二黎勁抵食 別外既係 呢到空間幾夠 裝修亦5錯 好適合一班朋友屋企人一路食一路吹下水 價錢亦都5貴 份量非常足 仲可以滿足大家既奶蓋奶茶癮tim