2025-06-29
約朋友談天傾偈,佢唔介意過來中染食飯,我就帶他食平時中午或者OT首選的叄茶陸飯。 餐牌有好多種類可以選擇,有雞煲,烤魚,二人火鍋,十大台灣美食推介,仲有好多糖水選擇。 因為我好鐘意食鳳梨黑醋骨,單點都92,所以比佢二人套餐吸引了視線。 二人套餐,$278有一前菜,兩款小菜,二碗米飯,二杯飲品,可以加錢轉其他特色飲品。 他們上菜速度好快,點左一陣就有野食。 前菜就點左皮蛋豆腐,喜歡他在放上肉鬆,灑上甜甜的醬汁,夾著豆腐食,又軟又有咬口,真很配合。 皮蛋的蛋黃係流心的用來送飯也很不錯。 鮮味海鮮豆腐煲,用料十足,有大大隻蝦,蜆,尤魚,加埋西芹,香葉等配菜炒起,有鑊氣,味道重,用來配飯剛剛好。鳳梨黑醋骨,新鮮菠蘿粒加上炸好的一口排骨粒,均勻沾上黑醋汁,味道重,用來配飯剛剛好。食完又食,食極都仲有,數量好多。餐飲我推介朋友飲髒髒朱古力珍珠奶茶,因為平時我最喜歡飲這個,濃郁香滑的厚厚朱古力,配上軟硬適中的珍珠,好滿足。 我自己就點法芙娜朱古力珍珠奶茶,這款就是普通的朱古力加珍珠,比較普通。下次可以點他的海鹽系列,或者點十大推介的芋圓/豆花系列來試試。 兩個人的晚餐都係$350左右,餐廳樓底夠高,
他們上菜速度好快,點左一陣就有野食。
前菜就點左皮蛋豆腐,喜歡他在放上肉鬆,灑
餐飲我推介朋友飲髒髒朱古力珍珠奶茶,
兩個人的晚餐都係$350左右,餐廳樓底夠高,空間感大,無人趕你走,可以慢慢傾偈,係油尖旺應該好難搵到。
滿分為10分(一分最低,10分最高)
食物:9
環境:9