尋晚同 2 個大學同學食 dinner,佢地揀左尖東一間日本餐廳 - Naked 原の味 ~一開始,點左個原之味赤身沙律 ~份量超多,有好多我最中意既牛油果、煙燻過既吞拿魚,仲有藍莓、nuts。overall 個沙律賣相又靚,食落又正,值得推介! 另外,點左個 toro sake set ~有杯sake + 3 種唔同style吞拿魚壽司!(有拖羅、燒過、吞拿魚蓉)呢盤吞拿魚壽司賣相真係好靚,完全唔捨得食~配埋杯sake 簡直perfect match! 點左個"原之味炙燒芒果醬三文魚押壽司",炙燒三文魚味道濃郁,上層既芒果醬好特別,個配搭好新鮮。 仲點左碗玉子海帶豆腐味噌湯,最中意d 湯熱辣辣,入面既蛋花令到成碗湯好靚,湯味同平時d味噌湯既分別就係呢碗有蛋香味,yummy! 黑松露蟹醬配脆米餅~個米通好脆,加上creamy 既黑松露蟹醬係有少少膩,食左2塊已經有少少飽肚感 ! 滿滿既黑松露蟹醬鋪上米通,正! 尾聲仲有個本菇藜麥黑松露溫泉蛋意粉~意粉非常滑溜、煙韌有彈性,配上溫泉蛋汁及濃郁既菇味,口感層次更豐富! 最後要食埋個甜品先滿足,我地叫左綠茶蕨餅雪糕~綠茶蕨餅,有Q彈口感;中意

一開始,點左個原之味赤身沙律 ~

overall 個沙律賣相又靚,食落又正,值得推介!

另外,點左個 toro sake set ~

點左個"原之味炙燒芒果醬三文魚押壽司",
炙燒三文魚味道濃郁,上層既芒果醬好特別,個配搭好新鮮。

仲點左碗玉子海帶豆腐味噌湯,
最中意d 湯熱辣辣,入面既蛋花令到成碗湯好靚,
湯味同平時d味噌湯既分別就係呢碗有蛋香味,yummy!

黑松露蟹醬配脆米餅~

滿滿既黑松露蟹醬鋪上米通,正!

尾聲仲有個本菇藜麥黑松露溫泉蛋意粉~

最後要食埋個甜品先滿足,我地叫左綠茶蕨餅雪糕~
綠茶蕨餅,有Q彈口感;中意綠茶既朋友唔好錯過!!

2017-09-23
2017-09-22 33 瀏覽
位於尖東的naked主打新派日式fusion菜,環境較為昏暗,頗有情調。1. 紅菜頭牛油果蟹肉卷賣相漂亮,入口味道平衡。2. 魚子醬 & 海膽脆筒海膽新鮮,魚子帶咸香,作為 appetizer是不錯的選擇。3.龍蝦燴飯濃湯侍應會即席倒上龍蝦湯,內裏有數片龍蝦肉,還有一些飯粒增加口感。龍蝦湯濃郁,喝罷不會感到口渴。4. 威士忌三文魚子冰沙初時以為是三文魚子味的雪芭,原來是威士忌檸檬雪芭配三文魚子。味道又酸又咸,個人不太懂欣賞。

1. 紅菜頭牛油果蟹肉卷

賣相漂亮,入口味道平衡。

2. 魚子醬 & 海膽脆筒

3.龍蝦燴飯濃湯
龍蝦湯燴飯

4. 威士忌三文魚子冰沙

龍蝦湯燴飯
  • 龍蝦濃湯燴飯
Came here on a weekdays' afternoon. Sitting near the window seat, mild daylight shone from the outside, giving us pleasure laying back to enjoy the heartily executed food. 十四代本丸 + 拖羅三點$288The perfect combination of wine and sushi! Authentic set! This plate was pretty delicate. Generous portion of sashimi invitingly sat on bite-sized rice, that made the mouthful of sushi really fresh and luscious! 鮮茄免治和牛意粉定食Tomato minced Wagyu beef pastaThis was fair. Rather order something more uniquely tasted.

十四代本丸 + 拖羅三點$288

鮮茄免治和牛意粉定食

溫泉玉子和牛粒丼

Wagyu beef diced & Yuzi Donburi
This was definitely a satisfying bowl with succulent and tender Wagyu beef that none could resist! Gooey egg was certainly a plus to the overal taste with added moisture!
  • 拖羅三點
去完科學館睇木乃伊經過呢間fusion餐廳,見唔洗等位就入左去食。 環境寧靜, 裝修都好有氣氛首先叫左個梅酒杞子藜麥麻醬沙律沙律,一開始食覺得啲味有點濃,啲杞子好重酒味點知習慣左就愈食愈好味,酸酸地好開胃跟住男友叫左小食炸蓮藕片,配蛋黃醬..同上面既黑松露!我最鍾意既醬組合雖然我本身唔係點食蓮藕,但佢炸得好脆好薄,好似薯片咁,好正再來就黎左日式主菜 壽司八件,都幾新鮮唔錯跟住試左個創意壽司,芒果醬三文魚押壽司,擺盤幾靚。壽司飯入面有啲木魚咁,幾得意~不過個醬略嫌酸左點食埋西式主菜~呢個慢煮48小時雪花牛小排好正!!!可能第一次食慢煮牛,第一次食啲肉質咁tender既牛扒牛扒下面仲有薯蓉,應該配左燒汁,好好食。自製一人擺盤最後叫多個溫泉蛋黑松露意粉一撈埋成碟意粉,啲黑松露味就湧出黎個意粉係扁意粉黎,口感不錯之餘仲啖啖黑松露味仲有一粒粒既小藜麥,口感好豐富最後有個抹茶雪糕配咖啡既甜品,侍應姐姐教我地倒小小咖啡到個雪糕到食,竟然又幾夾豐富左抹茶本身既有層次既味道

點知習慣左就愈食愈好味,酸酸地好開胃

梅酒紀子藜麥麻醬沙律

雖然我本身唔係點食蓮藕,但佢炸得好脆好薄,好似薯片咁,好正

炸蓮藕片

再來就黎左日式主菜 壽司八件,都幾新鮮唔錯

原之味芒果醬三文魚押壽司

食埋西式主菜~
呢個慢煮48小時雪花牛小排好正!!!

可能第一次食慢煮牛,第一次食啲肉質咁tender既牛扒
牛扒下面仲有薯蓉,應該配左燒汁,好好食。

48小時慢煮雪花牛小排

自製一人擺盤

最後叫多個溫泉蛋黑松露意粉
一撈埋成碟意粉,啲黑松露味就湧出黎
個意粉係扁意粉黎,口感不錯之餘仲啖啖黑松露味
仲有一粒粒既小藜麥,口感好豐富
本茹藜麥黑松露溫泉蛋意粉

最後有個抹茶雪糕配咖啡既甜品侍應姐姐教我地倒小小咖啡到個雪糕到食,竟然又幾夾
豐富左抹茶本身既有層次既味道
48小時慢煮雪花牛小排
本茹藜麥黑松露溫泉蛋意粉
意大利特濃咖啡配抹茶雪糕
2017-09-20 52 瀏覽
尖沙咀食午餐, 我就想食日本嘢, 但係朋友就話想食西式,好彩畀我哋搵到間兩樣都有嘅,呢間嘢之前平時食開都係黎食日本嘢,因為貪佢有個師傅企喺度坐陣,其實唔知係咪日本師傅,不過好似好專業。食乜唔使諗。 先嚟咗個前菜有沙律同三個冷盤。 沙律好靚同埋好新鮮洗得好乾淨。一定食佢個海膽海鮮丼套餐, 嚟到海膽大大分,海鮮都夠新鮮,完全冇腥味。 不過最欣賞都係個飯,貪佢真係可以夾上嚟食。至於朋友叫嘅松露藜麥雜菇蛋意大利粉, 我會形容為冇得挑剔,一來松露味夠香,配埋雜菇更加出色,加上有藜麥,纖維爆燈, 食落意粉完全唔油膩, 口感煙韌彈牙。午餐套餐仲有湯送,跟埋餐飲。最後仲有一個小小嘅甜品。

午餐套餐仲有湯送,跟埋餐飲。

最後仲有一個小小嘅甜品

2017-09-18 126 瀏覽
係英國嘅朋友終於返嚟啦!今晚同佢揀咗一間自己一直私藏好鍾意嘅日本野食。Naked 呢一間野係行fushion 路線,除咗食物質素非常好外,環境的格調有private room 嘅感覺,好適合密密傾,係聚舊嘅好地方。開飯啦!朋友對飲食好有要求,今晚食餐豪加好嘅,一共點左八食物:率先登場嘅當然係沙律菜:Goji Sesame Quinoa $88呢款沙律菜西式得來好有中國風嘅健康,除咗沙律菜非常新鮮爽甜愛,裏面嘅杞子吃落去有點點梅酒香,應該用梅酒浸泡過,很特別!加上藜麥醬汁很開胃,係出色嘅沙律菜。😋DF Tofu $80第二道——豆腐!其實豆腐成日都可以係屋企食,出街又真係好少點,不過今日難得朋友話好想食豆腐,當然要試吓!呢道豆腐菜式有兩種食法: 一種係用木魚碎炸成配上土佐醋,另一種則是天婦羅豆腐配上天婦羅汁。😋我哋先有天婦羅豆腐吃起,因為味道較淡,能吃得出豆腐本身嘅香滑,外脆內軟,啖啖幸福。第二種用木魚碎炸成的相對地較重口味,味到酸甜中帶點辣,很刺激味蕾,滑脆香辣一步一步的提升, 簡單嘅豆腐能做到如此不同嘅層次,實在欣賞!Caviar Cornet Duet $138餐牌上這一個用雪糕筒

率先登場嘅當然係沙律菜:
Goji Sesame Quinoa $88

DF Tofu $80

Caviar Cornet Duet $138
餐牌上這一個用雪糕筒載滿魚生嘅混合體吸引住我哋嘅眼球,當見到實物喺眼前嘅時候,更是嘩然!很美很精緻!一共兩款:吞拿魚和海膽。先說魚生非常新鮮鮮甜,值得一提嘅係雪糕筒原來是有點甜甜的。鬆脆嘅雪糕筒配上新鮮嘅魚生,別具一番風味!😍

Spa Sushi $380
呢個壽司拼盤真係有做spa 的清新感! 一共3款: 😋
第一款: 三文魚子配上白蘿蔔,清新嘅白蘿蔔味道淡淡卻將三文魚子醬爆嘅美味充分提升,是令人有意外驚喜嘅配搭!
第二款:辣八爪魚配上青瓜,青瓜嘅清脆和八爪魚的煙韌感互相輝映,非常有嚼勁,加上一點點辣,令口感層次更顯豐富。
第三款:海膽甜蝦壽司,海膽和甜蝦都非常出色,蝦肉彈牙,海膽甜,一口吃下去是滿口滋潤感,很正!

Ultimate Pleasure $158
海膽、吞拿魚、三文魚子,三者是我最喜歡的魚生,所以我對呢碟壽司讚不絕口,壽司飯捲着漬物,再鋪上滿滿嘅三文魚子海膽和吞拿魚,每一口都有肥美中一點甜蜜的感覺,是名符其實,讓人很pleasure 😍

海膽藜麥意粉:
因為海膽實在太正啦,所以和朋友再揀主食的時候,不約而同點了海膽意粉,意粉非常creamy, 美味極了!👍👍

最後朋友看見旁邊的一對小情侶吃生蠔吃得津津有味,忍不住也來了兩隻,生蠔肥美得驚人,配上檸檬汁,滑嫩爽口👍👍

Purple Sweet Potato Icecream
正餐吃過後,由於我倆打算繼續在這裏聊天,當然不少得點個飯後甜品。朋友是紫薯愛好者,這個紫薯甜品中紫薯tart有濃郁嘅紫薯蓉,甜度適中,紫薯雪糕配花香和底下的脆脆片,非常可口!很讚👍👍

這裏嘅服務亦很不錯,我哋一直坐喺度傾計傾到打烊,期間雖然已經吃完食物,但侍應依然很好服務地為我們斟茶,而且亦冇任何趕我地走嘅意味,每次上菜都會有一個微笑,非常窩心嘅一餐。☺️☺️
  • Ultimate  Pleasure
  • 海膽藜麥意粉
2017-09-13 110 瀏覽
這間位於麼地道的"Naked"屬於是間型格的日式料理餐廳,裝修有格調,而且坐得也很寬闊舒適,食物質素很高,服務態度殷勤,滿足的一晚😊Tobiko Mentaiko Salad $78沙律新鮮爽脆,明太子切到一粒粒方形好得意,有咬口卜卜脆,很喜歡他們調的醬汁,少少wasabi味很惹味。Caviar Cornet Duet (Black Sesame & Basil 2pc/ea) $138賣相很Q😋海膽鮮甜無比入口即化,吞拿魚蓉油脂甘潤芬芳Aburi Oshi Sushi Sampler $158微微的火焰令三文魚和劍魚更加香噴噴,三文魚味道魚油濃郁,劍魚松露味道出奇地配合The Ultimate Crispy Roll-squid mango sauce $188卷物外層是脆皮很香口,賣相精緻有心機,味道豐富,再點自制沙律醬大🈵️足😋grilled grouper $280石斑魚火喉恰到好處,肉質嫰滑,醬汁鹹鮮微甜Shimeji & Quinoa with Black Truffle Egg Pasta $128意粉煙韌有彈性,每一口都掛著溫泉蛋汁更加滑溜,菇味濃郁,加了松露醬增添層次
Tobiko Mentaiko Salad

Tobiko Mentaiko Salad $78

Caviar Cornet Duet
賣相很Q😋海膽鮮甜無比入口即化,吞拿魚蓉油脂甘潤芬芳

Aburi Oshi Sushi Sampler

Aburi Oshi Sushi Sampler $158

卷物外層是脆皮很香口,賣相精緻有心機,
味道豐富,再點自制沙律醬大🈵️足😋

grilled grouper

grilled grouper $280
石斑魚火喉恰到好處,肉質嫰滑,醬汁鹹鮮微甜

意粉煙韌有彈性,每一口都掛著溫泉蛋汁更加滑溜,菇味濃郁,加了松露醬增添層次豐富

Tobiko Mentaiko Salad
grilled grouper
2017-09-07 44 瀏覽
食靚靚日本菜!我要好好享受依幾個月,工作壓力比較細、相對優悠的時光!要去多啲靚靚嘅餐廳,約多啲朋友見面!今次我們到naked,環境舒服。朋友帶上好她的小寶貝,我想BB忘記我這個姨姨了,幾個月不見,他便忘記我了我要爭取多啲曝光率!好美的花形壽司!這是紅菜頭汁牛油果蟹肉卷,紅菜頭的味道不明顯,牛油果及蟹肉加上壽司飯,口感很匹配。這是魚子醬迷你脆筒二重奏,外表滿分。三文魚扒很嫩滑,而且魚油味濃,好好味!食物都好美,味道亦好好。食物靚靚好重要,要吸引BB主動食東西朋友話BB當日食飯特別乖,又願意自己主動吃!哈哈,這就是靚靚食物的魔力!
我要爭取多啲曝光率!
這是魚子醬迷你脆筒二重奏,外表滿分。
三文魚扒很嫩滑,而且魚油味濃,好好味!
2017-09-06 225 瀏覽
近年興起Fusion菜,不同菜式也可以做Fusion。做的人多,做得好的卻少。西日Fusion,看似簡單;但真正要把各項元素融合得來欠突冗,卻殊不簡單。這個晚上,我們到了尖沙咀得Naked原之味。店名看來似是正宗的日式食店,原來內裡是吃Fusion菜式。單是裝修,已經很別緻。門前是西式酒吧的格局,內裡是混以木系裝修的格調,帶點日式風情。有壽司刺身的地方,老婆總不會錯過。吞拿魚赤身沙律份量多,適合多人分享。各種刺身鮮甜、肥美、可口。壽司拿捏得好,飯團不鬆散,炙燒控制得宜。對比起傳統日式美味,我個人則比較欣賞這裡的Fusion菜。紅菜頭汁牛油果蟹肉卷是令人驚豔的美,呈上我們面前的是一朵盛放的花的造型。大廚在創作中絕不馬虎,考慮到紅菜頭和蟹肉的口感,他並沒有隨意把紅菜頭粒混入飯卷中就當作Fusion。而是精心地搾出紅菜頭的汁液,混入壽司飯當中。飯卷除了醋香外,多了一入紅菜頭獨特的青蔬味。而整體蟹肉卷的軟滑口感又得以保持,實在是出色之作。橙薑汁蒜片烤牛扒,相對地比較貼地,少一點花巧。牛肉是鮮美濃郁的,蒜香味濃,火候剛好。但當我品嚐到醬汁之際,方知道這不是簡單好吃的烤牛扒。橙薑汁固然有橙味又有薑

壽司刺身的地方,老婆總不會錯過。

吞拿魚赤身沙律

紅菜頭汁牛油果蟹肉卷

橙薑汁蒜片烤牛排

但當我品嚐到醬汁之際,方知道這不是簡單好吃的烤牛扒。橙薑汁固然有橙味又有薑味,但兩者比例剛好,沒有誰搶去了誰的風頭。沾在牛扒上再配合蒜香,不禁令我們稱奇,濃列的牛肉脂油中竟有一種小清新的感覺。精秒的味道配搭,相信是大廚反覆實驗的成果。

這店的風格獨特,用材上乘,價格中上。認真做Fusion菜的心思、創意和手藝卻值回票價。
2017-07-29
吞拿魚赤身沙律
紅菜頭汁牛油果蟹肉卷
橙薑汁蒜片烤牛排
“原の味” 給于我既感覺,好原始,好冇添加。食材會好新鮮。 魚生會好raw 好fresh。可能係lunch time 啦。我見大部分人都係黎食晚餐多。而且之前經過呢度,以爲只有a-la-cart menu。點知之前有同事過黎食話有lunch set,價錢ok,有前菜有餐飲。咁我就同朋友過黎試下啦!黎到見餐廳裏面唔多人。餐廳好友fusion 既感覺。(連waiter 都有菲律賓裔既)。睇menu,海膽魚生飯做緊special,都只係$150。我哋兩個就一人一個海膽魚生飯。首先個前菜。哦,幾特別喔!有沙律,另外三小碟分別有海蜇,醬油小魚,同埋兩塊似吞拿魚/牛舌既肉。海蜇好味,醬油小魚味道都唔錯。但係個兩塊肉就怪怪的。海膽魚生飯,哇,睇落好豐富啊!有9款魚生!你問我好唔好味,我覺得ok啦。又未到超好味。又唔覺得佢特別新鮮。不過不失啦。不過亦有可能個日好熱,冷氣唔係好夠,裏面又暗暗的。。。食完個飯,包餐飲同埋一個小蛋糕。蛋糕就真係冇特別。我覺得如果原價$198 就有點兒貴。但依家$150尚算ok 啦!如果想搵個靜靜哋既地方食lunch 都ok!

海蜇好味,醬油小魚味道都唔錯。但係個兩塊肉就怪怪的。

海膽魚生飯

食完個飯,包餐飲同埋一個小蛋糕。蛋糕就真係冇特別。

海膽魚生飯
2017-08-30 197 瀏覽
朋友仔帶我食原之味,聽個名以為係食啲好raw的食材,原來係食Fusion菜,真係估佢唔到!門面睇落去係好西式,仲有吧枱位置。點知行入去,別有一番風味,裝修主要係木系,仲有好多日式掛畫同擺設添!我同朋友仔見到有唔少刺身壽司選擇,即刻叫咗四款刺身,同一客壽司盛合。打頭陣的是原之味赤身沙律,幾欣賞佢哋個吞拿魚赤身係煙燻過的,同沙律擺埋一齊分外夾。而且佢哋的沙律當中有藜麥,令到口感更加特別,而且仲開胃左添!刺身四款都好肥美,食得出用料係好高級。當中我最鍾意帆立貝,厚厚的一塊帆立貝切開一半之後都同平時食開嗰啲刺身差唔多大。味道好鮮甜,而且甜得來好清新。呢個火炙壽司盛合做得極出色,壽司飯本身已經好緊實,小小酸味,剛好。而且佢上面用火槍炙燒過,迫出各種魚類的油份,油份再滲入飯中。一啖入口,滿滿的油脂喺口腔內部爆發,令人非常滿足。最鍾意左口魚邊,因為油份最豐富,味道最甘香濃郁。海膽意粉份量好多,可以比幾個人分享。呢個牛小排看似普通,點知玄妙喺醬汁嗰度。醬汁唔係一般燒汁,而係橙薑汁,清新嘅橙味配合濃郁的牛味,好特別又好好食。最後當晚亦令我哋留下深刻印象的就係呢個卷物,首先佢賣相已經冇得彈,佢將幾件小卷物

刺身四款都好肥美,食得出用料係好高級。

最鍾意左口魚邊,因為油份最豐富,味道最甘香濃郁。

海膽意粉份量好多,可以比幾個人分享。

最後當晚亦令我哋留下深刻印象的就係呢個卷物,首先佢賣相已經冇得彈,佢將幾件小卷物砌成一個花的形狀,擺碟上花咗唔少心思。繼而佢將紅菜頭汁混和喺壽司飯當中,小小的蔬菜清香配合蟹肉,別有一番風味。

好精彩的一個飯局,無論係壽司刺身的原味,定係大廚精心創作的Fusion味道,都令我哋留下深刻的印象。
2017-07-29
2017-08-30 120 瀏覽
出尖沙咀食新派日菜原味日本野! 肥仔實在太愛食日本野了…裝潢有點似西式的bar,bar台可以睇住師傅整壽司同飲野。蟹肉蟹子沙律 $88呢個幾開胃,勁多蟹柳絲同青瓜絲,上面有大量蟹籽同有d 蟹肉,口感豐富。秋刀魚刺身 $160好新鮮,成條魚上,有6-7片。比起燒既多左陣魚鮮味,幾特別。之後侍應推介一set既toro 壽司加sake,就試下啦三食toro , 有toro蓉,有燒既,先呷一口酒再食,可以更帶出toro味。三食幾特別,又可以飲一到杯酒,又可以食到新鮮既拖羅!壽司盤 $176海膽加蝦超推介!!  蝦下面仲有拖羅蓉!三重的享受!壽司都比較新式,唔係用紫菜卷。 另一推介係辣味八爪魚壽司($76)!八爪魚新鮮醃製,好彈牙爽口。燒秋刀魚 $180因為肥仔太喜歡食秋刀魚,想試下燒既秋刀魚。外皮燒得好脆好入味,條魚完全唔覺有腥味,肉尚嫩滑,唔會好多骨好難入口,如果揀,我都係喜歡食燒既多d!主食係餐廳招牌的本菇黑松露溫泉蛋意粉 $128份量夠一人食,兩個人就share唔多。黑松露同溫泉蛋嘅蛋汁撈意粉本身已經係好襯,加埋d日本菇有咬口,啖啖意粉都有黑松露味,推介!兩個人慢慢食,坐得好舒服,不過上
出尖沙咀食新派日菜原味日本野! 肥仔實在太愛食日本野了…
裝潢有點似西式的bar,bar台可以睇住師傅整壽司同飲野。

蟹肉蟹子沙律 $88
蟹肉蟹子沙律

秋刀魚刺身 $160

秋刀魚刺身
秋刀魚刺身

之後侍應推介一set既toro 壽司加sake,就試下啦

三食幾特別,又可以飲一到杯酒,又可以食到新鮮既拖羅!

壽司盤 $176
海膽加蝦超推介!!  蝦下面仲有拖羅蓉!三重的享受!

壽司盤

壽司都比較新式,唔係用紫菜卷。

燒秋刀魚 $180
因為肥仔太喜歡食秋刀魚,想試下燒既秋刀魚。

主食係餐廳招牌的本菇黑松露溫泉蛋意粉 $128

份量夠一人食,兩個人就share唔多。
本菇黑松露溫泉蛋意粉

兩個人慢慢食,坐得好舒服,不過上菜如果可以再快少少就好。
2017-08-29
蟹肉蟹子沙律
  • 本菇黑松露溫泉蛋意粉
2017-08-28 46 瀏覽
同男朋友仔係尖沙咀shopping完之後散步去到尖東,本來唸住隨便食d野就回家,但見到呢間Naked餐廳,好像好好味,好喜歡食日本菜ge我真係好想試。男友話偶爾對自己好d好應該,就等佢黎寵下我😝😝😝於是就入左去Naked餐廳,享受左一餐高貴幸福滿意ge晚餐😊😊😊環境好寬敞舒適,俾人好relax ge 感覺,好適合同小情人或者三五知己一齊傾計食好野!Crab Roe Salad: Crab Roe Salad非常清新,好開胃,係我食過數一數二ge Crab Roe Salad👍🏻👍🏻👍🏻魚子份量足,沙律菜配上好滋味ge蛋黃醬,食落啖啖口感豐富味道佳,簡簡單單ge Salad都讓我地食得津津樂道😋😋😋Hokkaigai: 北寄貝刺身一向都係我ge至愛😍😍😍係bar枱見到d北寄貝都好新鮮,一於叫番隻黎寵下自己😁😁😁北寄貝刺身爽口鮮甜,每一口都載滿幸福ge味道😊😊😊3 Style Toro Sake Set: 平時好少飲Sake,但呢個3 Style Toro Sake Set係廚師推介,而且係限量添,難得黎到咁高水準ge日本餐廳,一試無妨😁😁😁3件非常精緻ge Toro,鮮味十足,再配上高質

3 Style Toro Sake Set: 平時好少飲Sake,但呢個3 Style Toro Sake Set係廚師推介,而且係限量添,難得黎到咁高水準ge日本餐廳,一試無妨😁😁😁3件非常精緻ge Toro,鮮味十足,再配上高質素ge清酒,更帶出Toro ge 鮮甜!Sake係十四代本丸清酒,好易入口,而且清香,味道細膩有餘韻,係唔錯ge清酒👍🏻👍🏻👍🏻廚師果然無介紹錯,高貴係有原因ge👍🏻👍🏻👍🏻

Ultimate Sushi & Tako Octopus Sushi: 非常精緻而且具有特色ge Sushi,忍不住相機食先😝😝😝魚子,蝦,同海膽都非常鮮甜。我平時唔太喜歡吃魚子,今日一試難忘,原來魚子可以咁鮮甜,真係令我對魚子改觀!Tako Octopus亦係創意特色之作,octopus辣辣地又配上青瓜絲,既惹味又清爽!

Fried Grouper: 中式蒸魚就食得多,係日本餐廳食原條Fried Grouper都係第一次!Grouper肉嫩鮮美,而且唔會乾身,魚本身ge肉汁無流失,好食到停唔到口!

Shimeji & Quinoa with Black Truffle Egg Pasta: 呢個係佢地ge Signature Pasta,好特別而且味道非常唔錯!黑松露香氣滿溢,菇香味濃,而且Pasta軟硬適中,溫泉蛋令麵質更順滑,正!
  • Crab  Roe  Salad
  • 3  Style  Toro  Sake  Set
  • Ultimate  Sushi
2017-08-26 125 瀏覽
放咗工冇野做,我同事又咁啱好得閑,於是大家相請不如偶遇,在公司附近食個飯,話說公司近紅磡尖沙咀之間,真係幾多好嘢食,今次我哋去咗尖東一間叫做Naked 的餐廳,呢個名,聽落都幾誘惑,同事仲講笑話 Let's go naked ! 中文名原之味,明晒,餐廳嘅理念應該係想再食帶出食材最原始最赤裸嘅味道。我哋第一道叫的菜,Ultimate Pleasure ,點菜時冇細看呢度菜有咩材料,點樣煮法,但係覺得呢個名有幾誘人,好襯佢個餐廳名喎⋯⋯開估眼睛看到已經係一種享受! 豐厚嘅海膽新鮮呀仲要有細緻嘅碎吞拿魚,呢兩種高級食材共聚一堂,當然係味道高度嘅享受!明太子醬配天婦羅蠔濃香幼滑嘅明太子醬之下係酥脆嘅天婦羅蠔,咬落去之後感受到口感嘅層次變化,味道層次豐富亦都不斷衝擊着味蕾,每一啖都係驚喜。蟹子明太子沙律好多cube 卜卜脆的蟹子明太子令到每咬一啖都享受著又爽又爆的口感,仲有蛋黃醬令其食落更rich! 而菜的部分用了微酸的沙律汁,食落都幾開胃,啲菜又夠新鮮,而且夾雜啲果仁,味道層次更豐富。磯煮鮑魚味道有輕微的甜,肉質幾彈牙。炙燒壽司盤其實我都幾中意食炙燒的壽司,食生的魚片壽司可以食到佢最原本的鮮

開估

明太子醬配天婦羅蠔

蟹子明太子沙律

磯煮鮑魚

味道有輕微的甜,肉質幾彈牙。

炙燒壽司

其實我都幾中意食炙燒的壽司,食生的魚片壽司可以食到佢最原本的鮮美同魚味,而經火炙的魚片其油脂被高温燒溶,份外香滑,魚肉的脂香被發揮得淋漓盡致!呢款壽司盤仲有四款不同的魚,可以試到其各自特有的魚香。

2017-08-01
  • Ultimate  pleasure
2017-08-24 50 瀏覽
餐廳格局好似一間間房咁, 一間房入面有4張桌左右,服務比較好, 價錢中上, 環境算係中高級~sushi 盤有共8件,4款, 我比較喜歡食熟小小, 佢地特登燒耐多小小, 我覺得服務上係呢到十分之出色! sushi 白飯底, 都無咩野可以投訴, 三文魚會比較好食!牛扒肉味好濃, 份量正常, 比較香, 可能係佢d配菜影響,汁係類似燒肉汁既, 牛扒帶點脂肪食落口感比較小小溶既感覺!意粉係我覺得成晚最好食既地方, 第一係d汁味道比較重,帶出來好衝擊, 第2係意粉硬度好爽, 比較彈牙, 偏意粉黎,第3菇味比較重, 好耐無食過咁彈牙既意粉,如果下次再黎必點意粉.呢個似係米餅, 佢有d汁俾人點, 個d汁好似有小小菇類,米餅本身無咩特別, 係個汁點埋之後好食!雪糕每日有唔同既味道選, 我個人中意食yogurt 味,唔係間間都有!成間餐廳整體表現同味道 我都覺得很不錯!
餐廳格局好似一間間房咁, 一間房入面有4張桌左右,
服務比較好, 價錢中上, 環境算係中高級~

三文魚會比較好食!
牛扒肉味好濃, 份量正常, 比較香, 可能係佢d配菜影響,
汁係類似燒肉汁既, 牛扒帶點脂肪食落口感比較小小溶既感覺!

意粉係我覺得成晚最好食既地方, 第一係d汁味道比較重,
第3菇味比較重, 好耐無食過咁彈牙既意粉,
如果下次再黎必點意粉.

呢個似係米餅, 佢有d汁俾人點, 個d汁好似有小小菇類,
米餅本身無咩特別, 係個汁點埋之後好食!

成間餐廳整體表現同味道 我都覺得很不錯!
2017-08-24